Husákove deti: Generácia, ktorá dnes len platí a nikoho nezaujíma
a nezabudni, že sme aj tzv "sendvičové ženy" do dôchodku ďaleko, ale mladí sa dožadujú pomoci, lebo "nám pomáhali mamy" - lebo išli do dôchodku v 57 alebo menej - a naši rodičia tiež už potrebujú pomoc, niekedy iba miernu, nákup, pomôcť s väčším upratovaním, to nie je problém, ale problém je, keď potrebujú celodennú starostlivosť, väčšinou sa obetuje žena a dobre vieme, čo to spraví s jej dôchodkom, možnosťou sa neskôr zamestnať atď, atď, niekedy mám pocit, že si nemusím robiť starosti, kto bude robiť na môj dôchodok (aj keď sa snažím vytvoriť si rezervu aj sama), lebo toho dôchodku sa možno ani nedožijem, alebo v dôsledku zvyšovania nárokov a povinností na našu generáciu, budem mať min Alzheimra, a bude mi jedno čo sa deje okolo mňa
a nezabudni, že sme aj tzv "sendvičové ženy" do dôchodku ďaleko, ale mladí sa dožadujú pomoci, lebo "nám pomáhali mamy" - lebo išli do dôchodku v 57 alebo menej - a naši rodičia tiež už potrebujú pomoc, niekedy iba miernu, nákup, pomôcť s väčším upratovaním, to nie je problém, ale problém je, keď potrebujú celodennú starostlivosť, väčšinou sa obetuje žena a dobre vieme, čo to spraví s jej dôchodkom, možnosťou sa neskôr zamestnať atď, atď, niekedy mám pocit, že si nemusím robiť starosti, kto bude robiť na môj dôchodok (aj keď sa snažím vytvoriť si rezervu aj sama), lebo toho dôchodku sa možno ani nedožijem, alebo v dôsledku zvyšovania nárokov a povinností na našu generáciu, budem mať min Alzheimra, a bude mi jedno čo sa deje okolo mňa
@nika1971 tak Husákove deti naplnili svoje poslanie a onedlho potichu odídu na smetisko dejín tak ako generácie pred nimi. Tak si držme palce, aby nám aspoň nejaké dôchodky vypočítali, keď už sme sa nedočkali podpory keď sme mali deti.
@som_realistka moja mama považovala za obrovskú krivdu, keď išla do dôchodku ako 57 ročná, lebo jej kolegyne odišli pár rokov pred ňou ako 53-54 ročné. Ja si to ani neviem predstaviť, mám 51 rokov, že by som sa pomaly do dôchodku chystala.
@nika1971 tak Husákove deti naplnili svoje poslanie a onedlho potichu odídu na smetisko dejín tak ako generácie pred nimi. Tak si držme palce, aby nám aspoň nejaké dôchodky vypočítali, keď už sme sa nedočkali podpory keď sme mali deti.
@som_realistka moja mama považovala za obrovskú krivdu, keď išla do dôchodku ako 57 ročná, lebo jej kolegyne odišli pár rokov pred ňou ako 53-54 ročné. Ja si to ani neviem predstaviť, mám 51 rokov, že by som sa pomaly do dôchodku chystala.
@0silvia0 wau, to ktory rocnik odisiel do dochodku ako 53-54 rocne? Kvoli velkemu poctu vychovanych deti?
@0silvia0 wau, to ktory rocnik odisiel do dochodku ako 53-54 rocne? Kvoli velkemu poctu vychovanych deti?
@tehulka2011 moja babka sla do dochodku ako 54rocna, pamatam si jej rozlucku v nemocnici...mala tri deti...ja jej vnucka nepojdem do dochodku asi nikdy, lebo uz nebude ziaden dochodok, jedine ak si nan nasetrime
@tehulka2011 moja mama je ročník 1953 a išla ako 57 ročná. Veď si nájdi kalkulačku výpočtu dôchodkového veku a zadaj tam skoršie ročníky, napríklad ročník 1946,1947, zadaj tam 3 deti
Som ta generacia, ale snazim sa nevidiet to az tak cierne. Kazda doba ma nieco. Ano, do dochodku daleko, ale ked je clovek zdravy a ma dobru pracu, da sa pracovne potiahnut dlhsie, neviem si predstavit uz ist do dochodku. Deti sme vychovali mladi a bez modernych nastrah internetu, byty kupili lacno. Mozeme si uzivat teraz a ja to aj robim, nechcem sa lutovat, kazda generacia ma nejake problemy.
@tehulka2011 moja stará mama mala asi 54 alebo 55, ročník 1929, 2 deti
@nicky7 to som fakt netusila, ze to bolo niekedy tak skoro, myslela som, ze najskor mozno v 57 aj to musela mat zena aspon 5 deti
@nicky7 to som fakt netusila, ze to bolo niekedy tak skoro, myslela som, ze najskor mozno v 57 aj to musela mat zena aspon 5 deti
@tehulka2011 som ti to hodila do kalkulacky vypoctu dochodkoveho veku. Zena, tri deti, rok narodenia 1947. Odchod do dochodku je vek 54 rokov.
Moja mama je rocnik 1953, tri deti, do dochodku isla ako 57 rocna.
Nieco sa mi mari, ze max pocet deti bol 3 na kratenie doby odchodu na dochodok... tzn 3 a viac deti / 3 roky z veku
@nicky7 moje obe babky napriklad nikdy neboli v pracovnom procese, jedna rocnik 1930, druha 1923, boli v domacnosti.
Nieco sa mi mari, ze max pocet deti bol 3 na kratenie doby odchodu na dochodok... tzn 3 a viac deti / 3 roky z veku
mne sa vooobec nepaci, taketo lamentovanie,,,, to kludne sa moze ozvat generacie - vojnove deti, povojnove deti, Gottwaldove deti,, revolucne deti,, mileniove deti,,,, kazda generacia ma svoje plusy aj minusy,,,, taketo vyplakavanie k nicomu nevedie,,, ovela viac sa mi pacia nazory @la_dolce_vita ... aj moja znama Husakove dieta, si napr kupila byt za vtedy aktualnu Kuponuvu knizku,,, a poznam veeela Husakovych deti,, ktore sa maju extra dobre,, len vdaka tomu, ze boli v revolucnych casoch,, v lepsom veku,,, a vedeli ovela lepsie chopit sa zmeny....a pozrela som si aj autorku clanku....ak sa jej case komunizmu podarilo vystudovat zurnalistiku,, ktora bola tusim len 1 v BA,, tak asi tiez zrejme vdaka rodicom musela patrit k tym stastnejsim Husakovym detom...
@tehulka2011 moja mama išla v 53, teraz má 79, 3 deti.
@la_dolce_vita to sa ti len marí... 4 deti sa odratávali...
@tehulka2011 do dôchodku ako 53 ročné odišli ženy čo mali 4 deti... boli to ženy čo sa narodili v 30tych a 40 tych rokoch 20 st.
@nicky7 babka išla ako 55 ročná... 2 deti.
keby mala 3 deti - ide ako 54 ročná.
@nika1971 holt, terajsia doba klondajku pre starých bude pre nás trpkým precitnutim do buducna. A to veľmi trpkym. A ani to nebude trvať tak dlho. Osobne tomu dávam 5, max.10 rokov. Kym oni sa aspoň dostali k bývaniu za pomerne slušný peniaz, do budúcna bude tzv.bezdomovcov až až. Ja si veľmi rada budem šetriť na svoj dôchodok a od statu nebudem požadovať ani cent, ale nech mi laskavo necha odvody, ktoré momentálne platím.
Plus som videla nejaký prepočet na 30 rokov dopredu a podla neho by moje deti mali ísť do dôchodku v 70tke a 71tke🤣🤣🤣🤣👌👌👌👌 po pi... ze uplne 🤦♀️👎
@0silvia0 ja by som celkom rada isla do dochodku o par rokov 🙈 Pracovala by som este na 1/2 uvazok a venovala sa zalubam a cestovaniu 🚙 ✈️
Teraz napíšem úprimne, že možno si za to naozaj môžme sami. Napríklad stačilo by 1 dieťa na ženu na túto republiku, keď nikoho nezaujímame, nemať dom s veľkou záhradou , kde muklujeme v 2. Šichte , s 1 dieťaťom by stačil byt, nevarit každý den, neupratovat do aleluja ako to niektoré zvyknu a hneď si žena aj viac oddýchne , ma via peniazkov a aj času na seba
@simsalabim mila moja, my sa este nacakame a poletime asi rovno do truhly 🙈🤣 ja som len zvedava, napr. na tie 65 rocne casnicky, ako sa budu rezko vrtiet medzi stolmi 🤣
@simsalabim mila moja, my sa este nacakame a poletime asi rovno do truhly 🙈🤣 ja som len zvedava, napr. na tie 65 rocne casnicky, ako sa budu rezko vrtiet medzi stolmi 🤣
@mk1111111111 inak neviem či mám divnu vzorku okolo seba, ale takmer nikto z rodičov kamarátok nešiel do dôchodku kedy mal.Bud išli do predčasného, boli uz dávno na ID kvôli zdraviu nie vážne choroby, alebo zrušili podnikanie,firma sa odsťahovala a nechceli dochádzať...firma mojej svokry sa odsťahovala do Senca a radšej išla do predčasného ako cestovať hodinu, alebo začali opatrovať vnúčatá.
Ale niektorým ľuďom veľmi uškodí zostať doma stratia režim a za pár rokov upadnú.Dnes som si kúpila časopis Téma je tam super článok na 3 stránky o rodine, generáciách, deťoch, životných prioritach ...30% mladých ľudí do 40 r ani neplánuje deti chcú sa venovať kariére, sebe, cestovaniu.
@mk1111111111 inak neviem či mám divnu vzorku okolo seba, ale takmer nikto z rodičov kamarátok nešiel do dôchodku kedy mal.Bud išli do predčasného, boli uz dávno na ID kvôli zdraviu nie vážne choroby, alebo zrušili podnikanie,firma sa odsťahovala a nechceli dochádzať...firma mojej svokry sa odsťahovala do Senca a radšej išla do predčasného ako cestovať hodinu, alebo začali opatrovať vnúčatá.
Ale niektorým ľuďom veľmi uškodí zostať doma stratia režim a za pár rokov upadnú.Dnes som si kúpila časopis Téma je tam super článok na 3 stránky o rodine, generáciách, deťoch, životných prioritach ...30% mladých ľudí do 40 r ani neplánuje deti chcú sa venovať kariére, sebe, cestovaniu.
@luccija tak aj predcasny bude po 60, len neviem, ci si citala, ako sa uvazuje o novom krateny predcaany. Aby sa vobec do takeho dalo odist?
Teraz napíšem úprimne, že možno si za to naozaj môžme sami. Napríklad stačilo by 1 dieťa na ženu na túto republiku, keď nikoho nezaujímame, nemať dom s veľkou záhradou , kde muklujeme v 2. Šichte , s 1 dieťaťom by stačil byt, nevarit každý den, neupratovat do aleluja ako to niektoré zvyknu a hneď si žena aj viac oddýchne , ma via peniazkov a aj času na seba
@katulienkax keď nebude žena každý deň variť tak bude mať viac "peniažkov"?
@la_dolce_vita to sa ti len marí... 4 deti sa odratávali...
@deti95060810 pozrela som si to a teraz to plati, ze max 3 deti a za kazde 6 mes. Moze byt, ze v minulosti to bolo inak.
Ja sa len bojím,že keď pôjdem do dôchodku okolo 65 ročná,že už toho veľa neporobim...chcela by som aj cestovať,baví ma záhradkárcenie a chalupa ..keď je človek každý deň v práci,veľa času mu už neostáva...a už to nie je ako v 30...všetko dlhšie trva

ak máš dátum nar. 1971 tak ani nie si Husákovým deckom.
ale platí pre teba tak isto - do dôchodku asi tak v 64 rokoch a nikoho nezaujímaš. neber si to osobne - myslím celý tvoj ročník...
zlizli si to ešte aj ľudia čo sa narodili krátko pred 70tym rokom.