icon

Ide podľa vás o nejaký druh psychózy?

thekacicaa
11. sep 2019

Neviete nahodou, ci je neustala potreba komentovat vsetko, co sa v ten den stalo, nepustenie druheho k slovu, nevenovanie pozornosti nicomu inemu kvoli zaujatosti svojimi myslienkami a perfekcionizmus priznakom nejakej psychozy? Ak ano, akej? Je nejaky sposob, ako s takym clovekom dlhodobo fungovat?
Dakujem

Strana
z2
montemotherone
15. sep 2019

@thekacicaa aký je medzi vami vzťah? Správa sa tak len k tebe, či ku všetkým? Ako dlho to trvá? (Neprežila tá osoba nejaký zlom v živote?)... Je to veľmi jednoduché takto odsúdiť a zaškatulkovať človeka a možno je to len tvoj pohľad. Neexistuje jedna realita. Náš svet je zložený z vyše 7 miliárd pohľadov a realít 😊 Každý ho vidíme inak

anniii
16. sep 2019

@thekacicaa Nedávno som tu spomínala svoju tetu, ktorá má bipolárnu poruchu. Kým ešte žila starká, teta u nej presedela aj 6 hodín denne a rozprávala, rozprávala, rozprávala, nedala sa zastaviť, starká len prikyvovala. Vždy, keď prišiel niekto z rodiny, poslal ju domov, že chúďa starká už má dosť. Vtedy sa zatvárila zahanbene, že ona vie, ale nevie si pomôcť a väčšinou pokračovala ďalej. Teta bola vždy veľká perfekcionistka, jej dom bol vždy najčistejší zo všetkých, ale v mánickej fáze je to úplne extrémne. Vtedy je schopná umývať okná alebo upratovať garáž aj o 3:00 ráno... Teraz má inak nastavené lieky a v poslednom čase som ju vždy zastihla v depresívnej fáze - vtedy dva týždne leží, ide iba na záchod. Býva s manželom, dcérou, zaťom a vnúčatami (12 a 9), ale naozaj netuším, ako to s ňou zvládajú. Pri dobrom nastavení liekov je vraj možné, aby človek s touto diagnózou fungoval normálne bez takýchto výkyvov, ale u tety sa to nikdy nepodarilo.

vanilka83
16. sep 2019

@zibi jednoducho precitala som si o tej chorobe vela pochopila som ju a mne samej to uz zacalo po tych rokoch ist na nervy a uz pri malom dietati nebolo na to kedy da sa s tym vedome pracovat ako napr. Ja som prisla len zo skoly domov a vsetko co nebolo na svojom mieste som zacala upratovat na svoje miesto s tym som niekedy zabila aj hodinu aj viac tak som sa vyhybala uceniu 😁 no vsetci z rodiny ma na to zacali upozornovat a robili si z toho srandu teraz neuveris ale mam doma viac bordel ako poriadok a normalne si v kľude sadnem vylozim nohy pijem kavu jem kolacik a uzivam si to ale uvodna hodina u psychológa by mu isto pomohla aby aspon pochopil ze to neni normalne a ze sa toho da zbavit ak bude chciet on sam

Strana
z2