Incident v obchode
Ahojte, no ja ani neviem kde mam začat lebo dnes som mala taky incident s predavackou v obchode ze dovidenia. Kazde rano chodim do obchodu na cerstve pecivo, mamee nedaleko panelaka taky mensi obchodik kde pecivo ( rozky, zemle ) su ulozene v takych drevenych boxoch na vrchu je plexisklo s uchytkou, cize ked si chcete nabrat musite to plexisklo odtlacit, a tak si nabrat..tak som klasicky ako vzdy nasadila sackovu rukavicu zobrala sacok otvorila ten poklop a naberam si..citila som ze zamnou ktosi stoji ale nevenovala som tomu extra pozornost az kym sa na cely obchod neozvalo hlasné" mlada pani a to čo robite?!."..obzriem sa zamnou stoji predavacka obe ruky v bok nasraty vyraz, tak hovorim ze naberam si pecivo .." ale takto?:!.. a kde mate rukavicu..ukazujem jej : vsak na ruke!..:" a druha ruka čo?!!!..hovorim ale ved druhou rukou len drzim sacok do ktoreho vkladam zemle.." , ešte nahnevanejsie na mna :" ale to je jedno..rukavice su tu na to ze si ich mate pri pecive nasadit na obe ruky!!!(vtf)..koli hygiene..a to vo vsetkych obchodoch takto robite?, potom sa necudujme ze same bakterie mame vsade!,, vas doma o hygiene neucili?" ( to už do mna jedy)..hovorim ze jasne ze ucili ale o tomto som ešte nepocula..tak sa chcem teraz opytat ci som ja debil alebo ako si vy naberate pecivo?..( tie klieste ktorymi sa nabera tam nemaju)..lebo ja vzdy tak ze rukavicu si nasadim len na tu ruku ktorou naberam...
@maranta_leuconeura robila som v pekárni a môžem garantovať, že tam nikto rukavice nepoužíva 🤣🤣 takže to pečivo prejde X rukami, kým sa vlastne dostane na regály obchodov. Snažím sa na to nemyslieť, keď ho kupujem 🙈
Boze, niektore budte radi ze naozaj neviete cim ten rozok presiel kym sa dostal do regalu v obchode. Uz samotna vyroba je vo vacsine pripadov absolutne nehygienicka. Nie to este kym sa to rozvozi v tych spinavych autach po celom regione. Rukavica je v tomto pripade pre vase zdravie bezpredmetna a neochrani vas. 🙂
Tiez pouzivam len jednu alebo idealne klieste ak su tam..
Minule som videl ako sa týpek priamo v Tescu dlávil čerstvými žemlami. A nemal ani jednu rukavicu.
@andreatytler veru, idealna krajina neexistuje 🤷
Musime robit s tym, co mame 🙂
@avicii18 nuz aspon co chytil, to zozral 😃
Ty si sa este dobre zachovala....Mna by ta jej tupost tak nas*ala,ze by som jej to tam nechala aj s rukavicou a tym ze tu predajnu budem vrele odporucat aj inym a poslem kontrolu z RVPS nech jej vysvetlia ako naberat pecivo.....Ja som videla vela ludi kadejako naberat pecivo,ale ked jeden ujko poplul prsty na tu rukavicu a aj na sacok aby ich otvoril....no koniec aky hnus ma obisiel....no a mozno tym az tak nevyriesim ale davam doma potom pecivo do rury este na par minut prepiect aspon ten povrch,mam lepsi pocit,lebo toto plutie ma poznacilo na cely zivot zda sa....🙈
@adrianka2606 to je mi jasne :D teda,ze to chytaju vo vyrobe ok, prepavca by to nemal co chytat,jedine,ze mu prepravka spadne na zem a dviha rozky jeden po druhom :D ale ked si predstavim,ze xy ludi pride do obchodu a nejde chytat nic len rozky hej (medzitym chyti dvere v pripade,ak nie su samootvaracie
,tak chyti urcite kosik,ktory chytalo xy ludi, chyta dalsie potraviny, a potom sa dostane k rozkom. Neverim,ze sa vzdy dotkne len toho konkretneho,ktory vybera. (A to sme sa este nedostali k tomu,co clovek chytal,ked siel do obchodu, ci to boli tlacidla na vytahu,dvere,klucky atd..). Niektori su schopni utriet si rukou sopel alevo si kychnut do ruk a tak ist chytat pecivo..tu si clovek koleduje o zltacku,resp.ine ochorenie. Ano, v kecupoch,pastekach, nutelach,parkoch a xy dalsich produktoch je pomlete kadejake svinstvo, v nutelach plesne,v kecupoch hnile paradajky. No ja ako spotrebitel to nemam ako ovplyvnit. Jedine sa mozem rozhodnut ci to jest budem alrbo nie. No preco by som malachytat spinavymi rukami pecivo a potom to doma jest nerozumiem. To patri podla mna k zakladnej hygiene dat si rukavicu resp.sacok na ruku...
Robila som v potravinach a drviva vacsina ludi si nedava ani jednu rukavicu. Raz ma veduca postavila pocas korony k pecivu a mala som ludi na to upozornovat( slusne). Bol to najhorsi tyzden v robote, sice som nic " nerobila" ale tych pohrdavych pohladov, hundrania aj nadavok som si vypocula dost a najhorsie su babky, mamicky co davaju naberat pecivo detom( rukavica je velka a zle sa nasuva, ) a robotnici - murari, cestari a automechanik- ruky cerne ako.....ale on si chyta iba pecivo co si berie🤦♀️. No to urcite.
@lubkovaandrejka Uplne suhlasim, ale ludia sa musia chciet zmenit sami...
@adrianka2606 veru,veru...
@zuzinka888 ja som ale rukavicu ktorou som naberala pečivo mala problém bol že som si nedala rukavicu aj na druhú ruku..kôli tomu ten cirkus
Davam si jednu rukavicu, ked maju niekde klieste, tiez su iba jedny a nikoho som nevidela davat si dve rukavice, tak toto bol vrchol drzosti.
S uplnym kludom si sa jej mala opytat kde ma klieste na pecivo a ci uz niekedy pocula o tom kvante plastu ktory sa produkuje uplne zbytocne potom by som si dala zavolat veducu a hodila rec aj s nou v klude s usmevom by som jej popriala pekny den verim ze by ju to nasralo este viac ale to uz by moj problem nebol 😁

Autorka, ak len v januári nastúpila, určite nečakaj so sťažnosťou, zmluvu ma ešte určite na dobu určitu, po takomto incidente,incidentoch, keďže sa mozno aj ini sťažovali na ňu, jej zmluvu nepredlzia a zamestnaju namiesto nej takú, co si bude svojho pracu vážiť. A táto tu sa aspoň poučí a v novej práci bude vludnejšia.