Informácie o živnostníkovi
Prosim vas, da sa zistit kde zivnostník pracuje, ake ma zakazky? Dá sa na
@dagmarovita nie, pokiaľ nemá zmluvu so subjektom,ktorý ju musí povinne zverejniť (verejné,neziskove, atd..)
@dagmarovita možno skús konkrétnejšie, že čo riešiš. Normálna firma potrebuje do účtovníctva náklad, to nedá len tak na ruku. Iné je obyčajný človek, od toho nie je problém na ruku bez zmluvy. Do daňového priznania nepíše zákazky, záleží, ako vedie účto, či používa podnikateľský či osobný účet, aby" vedel oklamať"
@domireb no riešim, že moj ex je dobrý účtovník celý život sa tomu venuje a zároveň pracuje ako programátor pre americkú firmu Má nejaké s r.o očky ako živnostník, a ja neviem vlastne čo, taký špekulant, má aj družstvo, len, že chcela by som zvýšiť výživné, keď on zarába 2000 eur, však ako sa vyjadril ze kto zarába 1000 eur je chudák. Ale on keď bol súd ze zarába 500 eur. A ze ma hypoteky atd, tak nema zaujem o dieta a plati 120 eur. Chcela by som požiadať, keďže s ním sa nedá dohodnúť, aby platil viac. Proste to je nenormalne, ze on ma nehnutelnosti, zije si nad pomery a ja s vyplazeným jazykom riesim co uvarim, ako prezijeme, chudoba..nemam mu ako dokazat ze zarába viac. Lebo tvrdí, že on si to spraví ako on chce na daňovom, aj priznania robí druhým na ruku, tak robi 20 rokov. Ale teda podla mna ked robi pre nadnarodnú firmu, to by nemal ako okalmat. Ale teda asi aj to je mozné.
@dagmarovita on ako živnostník môže byť kľudne chudobný ako kostolná myš. Môže fakturovať na svoje firmy, ale nie je problém vykázať straty. Takže v tom ťa neklame, naozaj môže byť chudobný podnikateľ, poznám takých ojojoj. Toto chce dobrý právny základ, lebo je sudca a sudca. Sudca Pali kamarát, čo pomôže a sudca,čo nie je debil a neuverí, že nemá ani na vifonku. Deti majú právo na životnú úroveň ako rodičia a ako povedal jeden sudca môjmu známemu, ktorý tiež zarobil "290€" - je tvojou povinnosťou postarať sa a nájsť si lepší príjem a zvýšil mu výživné. Obráť sa na právnu poradňu a bojuj.
@domireb si zlatá, ďakujem veľmi pekne.
@dagmarovita držím ti prsty, 2ku nezarobí ani vo sne, minimálne si to vynásob.... Osobne mi to je strašne ľúto, lebo viem, ako to chodí s tými podnikateľmi a najmä tu, keď čítam, ako ženy živoria a zháňajú rady na lacné recepty, jak ušetriť, lebo ex nedá viac na výživné, lebo chudák nemám a riť si vozí na 50tis. aute
@domireb no tak on to hovoril, je inzinier, programátorstvo študoval, robí v angličtine, boli sme u neho v práci, pod hradom v Ba v centre, tak uvidím, ob bol vzdy lakomý,ale na seba nie, podla mna hrá automaty, aj ked to nevidno na ňom, raz som to zazila, ze minul 400 eur za pol hodinu ze tukal tie obrazky ako detské na automate v herni a podnapity 50 eur v rulete len tak. Ale za viac rokov som to nezbadala, raz sa preriekol ze minul 1200 prehral alebo nieco tak. Peniaze si vzdy strazil. Ukecal ma ked som sa chcela rozist zlatymi sperkami. :( Tak si myslim, ze v tom lieta. Som bola strasne hlupa slepá.
@dagmarovita moze dat sud preverit jeho prijem a zidat si faktury co on falturuje tej spolocnosti
a prijem na zivnost sa u neho hybe min 8-10 tisic eur mesacne
@loginexistuje ďakujem, musim nieco skúsiť, nech platí viac. Dôkaz mám, ze tam pracuje aj, že mávajú denne porady online a sú tam zamestnanci z celého sveta a to aj cez zimu a ked tu bol, tak som to za rok viackrat videla. Ale ked som sa chcela s nim dohodnut teraz, nech viac prispieva, ze to musim riesit súdom, ze ved na danovom musí mat vyssí plat, on, ze má stále 500. Aj ze má vacsie auto nakladne na podnikanie, ani ho nevyuziva a uz ho prepisal na nejaku svoju firmu. Ale ze ja neviem setriť. Na narodeniny nekupil malemu ziaden darcek,ani jednu cokoladu, nic. Ze ved ma vsetkeho dost.
@loginexistuje to je velmi dobrá rada, vďaka.
@loginexistuje no to neviem, nemyslím, ze by mal taký príjem, neviem.

To sa nedá zistiť, oni si sami vyberajú zákazky a dávajú termíny, kedy pôjdu urobiť.