Ing. Milan Uhrík, PhD. - Republika
Veľa čítam na nete takých negatívnych komentárov. Príde mi to také hádzanie ho do jedného vreca s Kotlebom ( áno to je vol). Ale mne ten Uhrik príde veľmi slušný, neskáče nikomu do reči, vyjadruje sa pekne, má aj dobre názory, lebo teda neviem či tu chceme mať sexuálnu výchovu zameranú len na homosexuálov a kadejaké iné pohlavia, ani migrantov. Aj o Rusku, ja som aspoň nepočula, žeby ho velebil, skôr hovorí o tom, že sa máme zamerať na mier a nie pomoc Ukrajine. Čo také zle na ňom je? Či len to že bol predtým s Kotlebom?
@walentina7 pozri sa uz teraz tie drei skusaju v 13 a nemaju este ani aex vychovu.To nie je o tom ale o decku a vychove co ma aj doma,nie v skole.
Zalezi o com bude ta vychova.Ja si myslim ze sa tu okolo toho robi hali bez dokazov,ludia i navymyslaju a uvadzaju ako fakty.A myslim si ze netreba verit vsetkym bludom.Este ani nie je v zakone a uz sa pose co vsetko sa budu deti ucit.
Uhrik (Kotleba, Fico ...) su ako ten liecitel Pisarik z basnikov (co vrtel virgulov a stale mrmlal Noli tangere circulos meos). Bola tam scena ked ta jeho sestricka hovorila ze uz lieci aj rakovinu. Jedno sedenia rakovinu zisti a dalsie vylieci ...
Tak tito "vodcovia" si tiez vymyslia imaginarneho nepriatela: romov, madarov, Sorosa, liberalov, LGBT ... podla toho co je v mode, cim imaginarnejsi, tym lepsie. Pred tym nas potom "chrania". Ze medzi tym bacuju a stat ide dole vodou nie je dolezite, hlavne ze nas pred tym "nepriatelom" "ochranili". Skolstvo, zdravotnictvo "funguju" uz iba zazrakom a sudnictvo s policiou su poprepletane s mafiou (cest vynimkam). Cesty v zufalom stave, statna sprava zufalstvo ... Ale chrania nas!
Kotlebovci sa ukazkovo predviedli, ked "bacovali" v Banskej Bystrici. Kotleba dokonca zrusil divadelne predstavenie v polovici, lebo sa mu nepacilo, tak zakazal pokracovat. Takych vodcov "potrebujeme"! Co nam prikazu co je dobre a co zle! A jasne Uhrik nevedel co je Kotleba a nackovia okolo neho zac ... a Mazurek ... skoda hovorit ...
@elmivelmi mne by to neublížilo, ale akože nechcem aby sa moje deti v škole učili, že je to úplne normálne a v pohode. A aby premýšľali, či chceju byť chalani alebo baby. Raz som pozerala video s jedným 13r chlapcom. On vravel, že na tej sexuálnej výchove sa tradičnej rodine poriadne ani nevenovali, že tam viac menej rozoberali len tieto veci - homosexualitu, rody a čo ja viem čo.... Ten chalan tam povedal, že deti veria tomu čo počujú. Keď doma rodičia chvália nejakú politickú stranu tak aj deti si myslia, že je super. A takisto aj toto. Ak sa im bude tlačiť do hlavy aké sú tieto veci normálne, tak už zachvilu tradičná rodina bude fenomen
Homosexuali tu boli aj za socializmu, boli tu doteraz a nikto o nich nevedel, nikomu nevadili. Zili si svoj zivot. Teraz si to par debilov zobralo ako politicky program a uz doma zneju hesla, bojujme za "tradicnu" rodinu. Co a kde je vlastne tradicna rodina, ked sa dnes 50% ludi rozvadza a zeny vychovavaju deti same v neuplnej a netradicnej rodine... 🙂
@liljana osobne proti nim nič nemám. Dokonca.aj tá adopcia deti je taká zložitejšia situácia, keď sa pozrieme koľko detí žije celý život v domove a určite by im bolo lepšie keď aj v takej ,,netradičnej,, rodine. Len sa mi nepáči,aby to deťom tlačili do hlavy
“Len sa mi nepaci aby to detom tlacili do hlavy” a preco nie? Niekto musi tie deti naucit co je to tolerancia, ked vyrastaju v rodinach, kde je nenavist k inym na prvom mieste.. z tych deti sa homosexuali nestanu po tom, co sa dozvedia o tom, ze mat rad hocikoho je ok.
Vidim, ze na slabsie jedince tato hlupa kampan “podme sa tvarit, ze chranime deti pred homosexualitou” zabera 😔
Uplne by stacilo, keby volici volili podla toho co strany chcu spravit a nie co nechcu dovolit ... vacsina ich "nedovolime" su vymyslene veci, ktore realne nikto nechce ... americke zakladne, legalizacia drog, navliekanie prezervativov v skolkach ... nech daju program co realne spravia, alebo spravili ... ale to ich volicov vlastne ani nezaujima. Imaginarne strasenie je lepsie.
@autorka Vies, ale prave si si odpovedala, preco Uhrik a podobni nie. Nacisti posielali homosexualov do koncentracnych taborov. Spolu s romami, zidmi, telesne postihnutymi,... Ake priznacne, ze dnes opat vystupuju s heslami proti "inym" ludom ...
Pre rozostvavanie populacie vyholenymi hlavami ako Uhrik, Mazurek,... a nezalezi, ze si nechali vlasy dorast a obliekli oblek, tu minule zavrazdil ten chalan dvoch homosexualov pred barom. Jeho sameho zabili, aky to malo vyznam? Pre hejtovanie inymi utocil v nenavisti ten chalan vo Vrutkach, zavrazdil dobreho ucitela, aj jeho sameho potom zabili. Preto politici vyvolavajuci nenavist (Fico, Blaha, Mazurek, Kotleba,...), nemaju co robit v politike, inak sa zacnu diat este horsie veci. Chces radsej aby tvoje deti boli tie, co ich niekto zabije, alebo tvoje dieta, ktore niekto zmagori, pojde zabijat a potom ho zabije policia?
Slovensko nie je ziadna mierumilovna krajina. Aj tu gardisti arizovali, vypalovali dediny, nakladali ludia do dobytcakov, po vojne boli pogromy na zidov ... Je lahko zasiat nenavist, len je tazko ju potom dostat prec.
@walentina7 a ako konkretne ta homosexuali obtazuju? Lebo mna nijako, ani o nich neviem a nebyt fasistov a krestanov, tak ani neviem, ze to je v nasej spolocnosti taky problem 😉
“Vam liberalom…” 😂😂😂😂 ok, uz mi je jasne, kto tu ma vymyty mozog 🥹
@walentina7 v pohode, to bola recnicka otazka, viem, ze na toto nemas odpoved, tak sa radsej tvaris, ze “ja by som nepochopila” 😅😂😂 typicke 😉
@walentina7 ak my normalni ludia, co chcu zit a nechat inych zit, su oznacovani "vam liberalom", ty sa potom oznacujes ako? Homofobka, rasistka,...?
Zaujima ma, ako sa vidia a zaraduju ludia, co inym nadavaju do liberalov, aj ked casto ani nevedia, co to znamena.
@walentina7 lenze problem je ten,ze ak sa s tym deti nestretnu v mladom veku v dospelosti horsie budu tolerovat muza co chce byt zenou,skor ho odsudia a vysmeju sa mu.Ale ked s tym vyrastaju,pride im to normalne a to si myslim ze chcu v skolach urobit,aby to ludia pokldali za normalne ze aj taki ludia exiatuju.Ved existuju a nemyslim si ze zrazu zacnu stupat operqcie lebo deti su nahuckane od ucitelov a sexualne zle vychovane a ok idu skusat zmenit pohlvie a podovne.Praveze to pomoze ludom co tykto trpia a citia sa zle,lebo co by si robila ty kebyze tvoja dcera naozaj chce byt muzom.?Vysmiala by si sa jej?A nebola by si rada ze je tolerovana v spolocnosti?
@walentina7 ale ked s rym deti ziju od mala,tak im to pride prirodzene,vibec sa nad tym nepozastavuju.A lreto su myslim ze to chcu tajto urobit aby sa nad tym deti a neskor dospeli ani len nepozastavivali alw brali ako sucast spolocnosti.A myslim si ze postihnutym ludom sa aj ukavi,min sa nebudu musiet zatajovat.
@ruxandra takto, tolerancia je jedna vec a učenie deti o tom aké je to celé v pohode je vec druhá. Ja chcem aby moje deti týchto ľudí rešpektovali a chápali aj to, že to nie je úplne bežné a normálne. Že je to proti prírode. Aby rešpektovali všetkých ľudí, uvediem možno taký iny príklad zo školy, kde sú deti s dyslexiou. Chcem aby ich mojedeti rešpektovali, ale chápali, že tam niečo v poriadku nieje.
A akože nehnevaj sa ale riešiť tu nielen homo, ale aj rody ktorých je bohvie koľko? To už je cez ciaru. Homo ľudia boli aj v staroveku. Ale aby moje dieťa rozmýšľali či chce byť on,ona, ono, my vy oni? To je už na hlavu
A taká otázka ,,migranti,,. Tých tu chceme? Lebo ja som teda zásadne proti. Akoze áno je to hrozne čo sa deje a musia utekať ( nehovorím teraz o Ukrajine) ale je to úplne iná kultúra, úplne iné zmýšľanie. A si myslím, že nič pozitívne to sem neprinesie
No tie reci, ze to je proti bohu, proti prirode, proti tradiciam, proti neviemcomu ... povedal kto? Povedal Boh? A preco ich takych stvoril? Preco sa rodia zeny s penisom? Zarastene, svalnate, doslova s mozskou postavou? Preco sa rodia muzi bez penisu, bez muzskej puberty? Tych takto stvoril kto a proti comu? V prirode je homosexualita "bezna" aj ten vas "dzender". Ano, da sa to mozno zhrnut do jednej hodiny, tak sa dohodnime na tej, ale nie. Populisti tu budu vykrikovat o navliekani prezervativov v skolkach ... Tu je problem ze nic nie je "normalne" a to ze je kazdy iny je normalne. A deti sa maju ucit tolerancii voci pestrosti. Ale nie, u nas skor s tym sa nehraj, ten je adoptovany, jeho mama bola urcite narkomanka a otec vrah a on bude rovnaky ked vyrastie. Ten ma dredy, urcite uctieva satana a tamten pocuva metal, ten urcite tiez. Keby sme boli tolerantni, tak sa tu nemusime bavit o "sexualnej" vychove. A LGBT ... si predstav, ze su rodiny, kde jeden partner si nemoze zobrat k decku ani blbu OCR-ku, lebo nie je "mama". A migranti, by som chccel pocut tie reci o povinnom prerozdelovani, keby sme si vsetkych tych ukrajincov tu museli nechat, lebo by nam ich nemci a cesi posielali naspat ...
Migranti
1.ked bude raz utekat pred niecim a druhi miesto pomoci budu po tebe hadzat skaly, pochopis, aka si kedysi bola
2. ziaden migrant tu nechce zostat, idu dalej na zapad
3. ked budes stara, budes mozno rada, ked ti nejaky potomok imigrantov v hospici umyje pokadeny zadok. Tak ako nase osetrovatelky to robia v rakusku.
My na Slovensku nemame vlastne s imigrantami ziaden problem, ziaden tu nechce zostat, okrem tych, ktore nam vyrabaju homofobni politici a ich homofobni privrzenci.
xenofobia - strach z cudzieho a cudzincov by sa tiez hodilo
@walentina7 Imigranti nie su problem ako taky. Ak su z europy, ci azie,... s rovnakym myslenim, prioritami. Francuzi maju problem co sa taha desatrocia s islamom, ze si pustili do krajiny prilis vela ludi z byvalych kolonii v Afrike s agresivnym nabozenstvom, ktory nevie koexistovat s inymi nabozenstvami. Zavolal ich de Gaule a myslel si, ze si zarobia a odidu. A oni zostali. Cize staci vytriedit a selektovat imigraciu. Nieco podobne ako USA s zelenymi kartami.
Never ale tomu, ze neonacisti okamzite vyriesia problem s imigraciou, ked ich zvolis.
@liljana ono je zrejmé pravda niekde uprostred. Ak by sme si sem začali púšťať len tak háj buj migrantov, tak áno, možno by mi mal kto utrieť zadok, možno by sa aj to zdravotníctvo zlepšilo. Ale na druhej strane by zrejme aj vzrástla kriminalita. Je to ako s ukrajincami, len trochu silnejšia káva. Sú tu takí, ktorí sa snažia, ale aj takí,ktorí len využívajú systém, plytvaju potraviny a nič im nie je dosť dobre.
A čo sa týka tej sexuálnej výchovy, sama som čítala tu ich knihu. Mne na nej nepríde nič také hrozne kým sa tým človek nezačne viac zaoberať, žeby si ozaj tie videá dohladal a podobne. Veľa by záležalo na prístupe učiteľov. Myslím, že puberta je sama o sebe dosť zložité obdobie a nie aby pubertiaci premýšľali nad tým, či nechcú zmeniť pohlavie. A to nehovorím o tom, aká záťaž by to bola pre beztak hrozne zdravotnictvo
@walentina7 a od kolko rokov by teda mohla byt? Autori ju napisali sposobom pre 10-15, tak ju dajme osmakom .. ale ministerstvo ju radsej rovno neschvalilo. Bez diskusie. Ved naco rozduchavat vasne nasmu krasnemu krestanskou laskou presytenemu Slovensku. A ano, co sa tyka migrantov, na Slovensku by bol urcite casom problem. My si tu 30 rokov nevieme zintegrovat romov, co by sme robili s imigrantmi ... Lenze to nie je problem migrantov, ale Slovenska. My nevieme integrovat nic "ine". Ukrajincom zavidime aj tu vojnu a bombardovanie, lebo dostali nieco "zadarmo" a prisli na autach a maju mobily ... Radsej to vytlacime na okraj spolocnosti, budeme sa tvarit, ze to neexistuje alebo ze to nie je normalne a budeme tym strasit. Za to su dobre politicke body a volici ...
https://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2023...
Uhrik chce referendum o vystupeni z EU. Mate uz plan, kam emigrovat, ked mu to vyjde a vsetci zamestnavatelia z EU sa kvoli zruseniu volneho obchodu, clam,... zoberu a odidu. Bavime sa o 300-400 tis. zrusenych pracovnych miest ... ktore vznikli po vstupe do EU.
Skoda reci ...