icon

Interupcia

2. júl 2022

Baby, tak sa zamýšľam… neviem pochopiť keď niektoré ženy sa zasadzujú za to, že interupcia je právo ženy, je to jej telo, jej rozhodnutie… ale keď mala tá žena dobrovoľný nechránený sex, tak musí predsa rátať s možným tehotenstvom. A keď z takéhoto sexu vznikne bábo, tam by malo byť podľa môjho názoru nadradené právo toho bábätka na život a nie právo ženy na interupciu.
Čo si o tom myslíte?

sasanka605
3. júl 2022

Nezamýšľaj sa tak hlboko, pripadne bez za Ankou Z. A môžete spolu. Najviac sa do cudzích maternic staraju ti, ktorí ich nemajú alebo už nefungujú. Ak vidis co sa deje v USA a pride ti stale normalne nemat pravo voľby tak je diskusia zbytočná. Donútiť vynosiť dieťa a podla novdho trendu ved mi adoptujeme, to je vrchol hnusu. Mlade dievča kt.bolo obeť napr. znásilnenia donútiť vynosiť len preto aby niekto mal čerstvého novorodenca je zvrátene. A väčšinou su za možnosť volby tie ktoré to beru nie z nabozenskeho ale biologického hľadiska.

laura9214
21. okt 2024

@kris_tin257 a ona sa narodila ci nie? ...ked nežijeme v stredoveku. To je tak egoisticke zmýšľanie že nežijeme v stredoveku... tak je to potom ako tamten v koncentraku.... milióny deti zmizli z povrchu zeme..

kris_tin257
21. okt 2024

@laura9214 ja už ani neviem o čo išlo prepáč 😊 dva roky stará téma

tetapetra
21. okt 2024

@kris_tin257 teraz ožila, a dava do tém svoje kresťanské zásady 🤦🏻‍♀️

kris_tin257
21. okt 2024

@tetapetra jaaaj jasne, čiže zas ďalšia taká 🙈

laura9214
21. okt 2024

@kris_tin257 😃😃😃😃😃 gratulujem ze si tak rozumiete 😃😃😃😃

kris_tin257
21. okt 2024

@laura9214 prepáč ak ti ide o vyvolanie konfliktu búrlivú diskusiu alebo hadanie sa, tak mňa vynechaj nestojis mi za to 👋 pekný deň

laura9214
21. okt 2024

@kris_tin257 to hvoor sebe v prvom rade. Precitaj si ako o mne píšeš a potom si precitaj správu čo si teraz napísala...😃😃😃🙈🙈🤦🏻‍♀️

tetapetra
21. okt 2024

@kris_tin257 aká taká?

kris_tin257
21. okt 2024

@tetapetra raz za čas za vždy objaví nejaký profil ktorý vyhľadá takéto kontroverzné diskusie a do niekoľkých dá svoje názory 😊 čiže zas ďalší taký profil (väčšinou je to novovytvoreny, pôvodne som myslela že aj tento je)

tetapetra
Autor odpoveď zmazal
kris_tin257
21. okt 2024

@tetapetra tak tomuto som veru nepochopila 🤷 aká fotka so celine? A aký troll? Som tu 5 rokov a každý deň niečo prispejem do rôznych diskusii 🤷

tetapetra
21. okt 2024

@kris_tin257 jezkove kozy, ja som si ťa pomýlila s laurou 🤦🏻‍♀️ dnes mi ide karta. Prepáč

kris_tin257
21. okt 2024

@tetapetra nevadí, tak teraz už chápem 😀

tetapetra
21. okt 2024

@kris_tin257 dnes mám normálne mišuge

322sima123
21. okt 2024

Lebo uz skoro nikto neriesi ze je to vrazda a za nu pride trest, a ak to zena neolutuje uprimne ked sa spamata tak po smrti nasleduje peklo.. toto keby vedia tie zeny a dievcata tak si to dva krat premyslia a aj to, ci budu mat sex len tak bez zodpovednosti za dieta co z toho moze byt..

jozef11111111
21. okt 2024

@simsalabim každý nech si roby s telom čo chce..tak ak bude niekto predávať na bazos.sk svoje organi tak ani necekneš...keď ti decko povie že sa chce celé potrebovať to isté..trápne...aj s tým pucikom

lenkasarka
21. okt 2024

@jozef11111111 čo je podľa teba teda lepšie. Dať možnosť žene vybrať si interupciu, alebo vynosiť dieťa ktoré nechce a hodiť ho do smetiaka? My niesme v koži žien ktoré sa rozhodli z nejakého dôvodu pre tento krok, prečo máte potrebu neustále moralizovať a spájať nespojiteľné.
Keď niekto bude predávať orgány na bazosi tak ho zavrú je to nelegálne,ale interupcia je legálna.

simsalabim
22. okt 2024

@jozef11111111 ty sa k tejto debate nemas ako vyjadrit, pretoze nikdy nebudes v kozi zeny a nijako nebudes niest nasledky tehotenstva ci interrupcie.

tetapetra
22. okt 2024

@322sima123 a ty to vieš odkiaľ?!

beronsche
22. okt 2024

Myslím si, že to nie je vždy dobrovoľný sex. A nie je to vždy nechránený sex.
Na tom aké nezáleží.

Ale najmä si myslím, že do maternice inej ženy sa starať nemas!
Rozhodnutie podstúpiť interrupciu je jedno z najťažších v živote ženy.
Extrémne prípady teraz opomenme - myslím tie citové mrzacky, ktoré si mýlia interrupciu s ochranou a v ich prípade jeepsie, ak to dieťa nemajú..

Plus, staraj sa radšej i nešťastne, nechcené deti. Deti bez lásky a často aj pokrytia ich základných potrieb.
V tejto oblasti sa angažujej. Tie deti sa už narodili a potrebujú pomoc.
Či tebe stačí, ak sa nechcene dieťa narodí a fakt, že ho čaká ťažký život plný traumy, na tom už nezáleží??

janai1
22. okt 2024

@322sima123 ty si tá posledná čo by sa mala k tomu vyjadrovať.
Všetci si pamätáme tému o tvojich deťoch (a kto nie, vie si ju nájsť)

322sima123
22. okt 2024

@tetapetra co odkial? Ved este donedavna to vedeli vsetci, katechizmus, nauka cirkvi atd..
@janai1 aha jasne, nebudem sa k vam ani vyjadrovat

tetapetra
22. okt 2024

@322sima123 máš o 20rokov menej ako ja. Toto čo sa deje teraz je choré. Je to rozhodnutie ženy. Potraty tu vždy boli. Každým rokom je ich podľa štatistík menej. Ak ženam potraty zákažu nájdu si informácie cestu a to bude pre nich oveľa horšie. Hlavne ty si nikto,aby si súdila

janage
22. okt 2024

Len pro tom všetkom bojí za právo na život si je potrebné uvedomiť, že cirkev a organizácie, ktoré proti interupciam bojujú, nebojujú len proti im. Oni nesúhlasia a najradšej by zakázali aj akúkoľvek hormonálnu antikoncepciu a to tabletky aj teliesko, nie je podľa nich správne používať ani bariérou a sex sa ma odohrávať len v manželstve s otvorením prijať dieťa. Teda maximálne sa riadiť sledovaním cyklu a zdržať sa sexu ak dieťa prijať nechceme.
A tu sa dostávame k otázke ako potom možno mať ten chránený sex? Lebo oni sú práve za to , že ak sex tak nechránený iba v riadnom vzťahu a s ochotou prijať dieťa.
Sú páry, ktorým metóda prirodzeného plánovania rodičovstva funguje a také kde nie. Ale rozhodne nejde o chránený sex.
Teda kolki z tých co aj tu protestujú proti interupciam zároveň súhlasia s hormonálnu či nehormonalnou formou ochrany?
Poznala som teda aj prípady, co brali hormonálnu antikoncepciu lebo pleť, zdravotné problémy atď. Popri tom mali spokojne sex lebo to je iné! To berú zo zdravotných dôvodov, nie kvôli tomu, aby neotehotneli. To môžu. Tam už zázrakom sa cirkevný výklad potratovej antikoncepcie nemusí brať do úvahy.
Pre mňa pokrytectvo na Ntu.

322sima123
22. okt 2024

@tetapetra sami sa odsudzujeme ked robime zle veci, plati to tak isto o mne ako o vas aj o inych ludoch.. nuz co narobime, je to spravodlive nie? Kto nuti mlade dievcata spat s chlapcami a potom niest zodpovedonost za dieta? Nemyslim znasilnenie, hovorim o slobodnom rozhodnuti zien, tak nech vedia aj druhu stranku veci.. potom budu prekvapene ale uz nebude pomoci

kris_tin257
22. okt 2024

@322sima123 takže keď si žena urobí deti o ktoré sa nevie postarať tak ju vlastne bude Boh velebiť lebo mala deti? Aj keď chodili hladné a špinavé napríklad, prípadne po žobraní? Za to sa dostane podľa vás do neba? Lebo hlavné je že si tie deti nechala

tetapetra
22. okt 2024

@322sima123 ako som písala,mám o 20rokov viac ako ty,ale takéto choré názory som ani ja, ani moje okolie nikdy nezdieľali. Nikdy, nikdy by som nepovedala,že sa naša spoločnosť bude posúvať smerom dozadu. Že tu zavládne nejaký temný stredovek. Že sa tu bude zakazovať žene mať nejaké práva.

tetapetra
22. okt 2024

@kris_tin257 nemá sexovať!!! Dúfam len, že chlapi môžu

322sima123
22. okt 2024

@kris_tin257 to uz zachadzame do inej temy, hovorili sme o zivote nenarodeneho dietata a rozhodnuti zeny ci ho zabije ci necba zit.. a nasledky pre nu