- ja nemôžem konverzovať, lebo som sa dozvedela, že introverti nemajú vo zvyku pitvať svoje vnútro takto verejne, takže ak budem pokračovať v analýze, vlastne vyvrátim svoju introvertnosť...
- ak by som predsa len pokračovala, budú si o mne myslieť, že sa sebaprezentujem a hrám sa na výnimočnú...
- som zmätená a otrávená ...
@nela1916 ja som vas cele nečitala Tuto temu som mala rada pred 10r uz to mam jasne utvoreny nazor nemam extra potrebu to riesit ale nesudim ludi co tu potrebu maju na tej teme nie je nic zle ..ako vas niekto sprdol ze je to rozpitvavanie o tom ze "aka som užasna" mi neprislo fer a ze to beriete moc vazne no neviem
Mozno to ona brala moc vazne je pekne ked sa ludia stretnu a podiskutuju si vo vzajomnom porozumeni cely mk je zabavka social network nikto to nemoze brat priliž važne
A nepoznam ženu ktora by si nemyslela že je uzasna ci uz extrovertka ci introvertka (aj zdravy narcisizmus je dobra vec)
Vzdy sa najde niekto kto vam
Bude protirecit oponovat ale mali ste peknu vlnu spolocnu naladenost v priatelskej konverzacii ..uz vas asi znechutili ale mala som pocit ze to je tak široka tema ze by Ste si o tom mohli pokecat lebo vas to bavy a ked vas niekto za to nazve extrovertom neberte to ako urazku Ja nepohrdam ani extrovertom ani introvertom vsetci mame v sebe dualitu len v inych mierkach
@miadi Jeeeeej, ale to je podpora.... ďakujemeeee.
No k osobe, ktorá nás zvozila, mám ja osobne rešpekt v zmysle, že má vyhranené a zaujímavé názory a nevadí mi, že si občas do diskutujúcich rýpne, aspoň to nerobí agresívne, ako podaktoré koníkovské indivíduá, ehmm aj ty si určite na pár spomenieš. Ale máš pravdu, ja to tiež beriem tak podobne, že sa tu naozaj nikto nesmie brať príliš vážne a točíme, o čom chceme a ak nás to baví viacerých, tak aj budeme.
Mňa by celkom bavilo tu pokračovať v téme, napr. @0silvia0, ak by sa jej chcelo, by mi ešte mohla zodpovedať otázku o direktívnych extrovertoch, ktorú som nadškrtla už v tantrickej téme. A nieeeee, asi to nebude zdravý narcisizmus, ale no naozaj, kedy jeden dostane možnosť hovoriť práve o tomto?
@miadi ja tieto veci tiež nejako nepotrebujem riešiť, tu nie je čo až tak riešiť, jednoducho je to ako to je... ale nejako sme sa s nelou v nejakom okamihu na seba napojili a už to išlo... nevnímali sme okolie ani vhodnosť a nevhodnosť príspevkov, len sme písali, čo z nás v tej chvíli sršalo... a samozrejme ako to býva, bolo to ostatnými pochopené celkom inak ako to bolo myslené, ale čo už, že sa nad tým vôbec pozastavujem... celkom bežná prax na MK...
... ale zdvihla si mi svojim príspevkom náladu, máš super nadhľad
@0silvia0 mne príde, že si viac senzitívna, preto Ťa zabolelo, či znechutilo, čo Ti napísala. Jej keby si napísala hocičo, tak ona to ani nepocíti, tak na mňa pôsobí. Tak sa tým zbytočne netráp. Ľudia sme všeliakí.
Vôbec som nemala dojem z Teba, že sa sebaprezentuješ, mne sa páčila diskusia. To, že sa niekto vníma ako introvert neznamená, že sa nemôže podeliť o svoje vnútro
@nela1916 ja som ti o tých direktívnych extrovertoch dopísala odpoveď, ale asi si ju prehliadla. Ale písala som niečo v zmysle, že toto je fakt ťažký oriešok, ja mám len jednu metódu: jedným uchom dnu a druhým von, tu nepomôže žiadne vysvetľovanie, žiadna diskusia, nič. Len prepočuť a ísť si svoje... teda ak si predstavujeme pod direktívnym extrovertom obe ten istý prototyp osobnosti...
No veď to, tá spontánnosť... prišla, odišla a už neviem, či ju nájdeme :D
@0silvia0 Oops? To by asi chcelo dočítať tú diskusiu, že jo, Máš čistú pravdu, len ako napr. musíš s takou osobou pracovať, alebo sa s ňou ocitneš pri jednej činnosti, mne nejakým spôsobom záleží na tom, aby som sa jej nepodriadila, ale zároveň sa netúžim s ňou pretekať. medzi mnou a jednou známou je taká akoby tichá vojna, aspoň ja mám ten pocit, že ona si hlodí a ja to neberiem.... Ale možno presne to ja občas cítim z introvertov a je to mätúce, hm,aspoň viem, aké to je.
@nela1916 vieš, ale práve introverti alebo viac senzitívni si to pripustia a dokáže ich to zabolieť, je to tak nejako prirodzene v nich, že to nevedia moc ovplyvniť.
Mne vaša diskusia vôbec neprišla zo žiadnej strany seba prezentujúca. Pravdu povediac, veľakrát keď sa v diskusii odbočí od témy, je veľmi zaujímavá a podnetná
@miadi no ja si myslím, že na tantrickú masáž chodia asi extroverti, introvert by asi stál pred dvermi a rozmýšľal by vojsť, či nevojsť, zatiaľ by ho traja predbehli a potom by ho to už asi nebavilo a išiel by domov. A introvert by tej tete tam nad masážnym stolom určite nevykecával svoje vnútro, lebo je cudzia a ak by bol hanblivý introvert, tak by od hanby zabudol aj čo tam načo prišiel ak by tam vôbec prišiel...
... a inak direktívny extrovert je moja mama... fakt ťažká povaha... aké má črty tvoja svokra, len tak na porovnanie?
v Prahe majú Richard Vojík a Denisa Palečková masážne štúdio Tantra spa, sú aj mediálne známi, v Sama doma boli veľakrát pozvaní a vyjadrovali sa k rôznym témam . A Denisa pôsobí skôr ako introvert. Myslím, že čo sa tantry týka, je v spoločnosti veľa predsudkov.
@nela1916 presne, tichá vojna, alebo tiché napätie. Si predstav, že toto mám s mojou mamou. Rozprávame sa len o bežných veciach, lebo keď sa začne niečo riešiť, mama do každej debaty začne implementovať samú seba - taký vychvaľovací a zároveň sťažovací level. To by až tak nevadilo, ona sa potrebuje viac-menej vyrozprávať a bola by rada, keby sme jej popritakávali. Ale ak chce niekto vysvetliť svoj pohľad, svoj názor, alebo jednoducho diskutovať o nejakej veci, ona sa až naštve, zostane nervózna a zlá z toho, že nezdieľame jej názor, začne kričať a je po debate. Tam už nie je o čom... preto sa vyhýbam takýmto konfliktným situáciám, pretože ona si to neuvedomuje... resp. nedokáže uvedomiť...
@0silvia0 ja si skor predstavujem paradoxne ze tam pride introvert -nevie si doma poriesit so zenou nevie ju zviest ukecat je ticho napajedeny ze mu kolibrik schne v gatiach milenku si nevie najst lebo je nekontaktny ale ten kolibrik svrbi skoci k tete na masaz sak to je anonymne su tam sami ona z neho vytiahne info jak z chlpatej deky A on potom tisko dojde domov spokojny kamosom nikomu nepovie ze si nechava masirovat kolibrika je to take jeho hriesne tajomstvo... ale asi tam ide barsaky divny chlap co si nevazi co ma kamoska v teho zistila ze jej muz posielal peniaze nejakym z azetu za neviem co ..ze jeho vzrusuje ked si od neho zena pyta peniaze
Len to asi nie je take iste ked si pyta ta jeho
@0silvia0 Ajaaaaaaj, to je inak des, ak ani pred vlastným rodičom človek nemôže byť tak nejak prirodzený. Ale v zásade asi chápe, že ste na inej vlne, iba sa jej to vymkne spod kontroly, či? Snáď nerobí aj naschvály alebo čo. A na druhej strane, zdá sa, že je doma v menšine.
Napr. tá moja známa, čo by exemplár extrémneho extroverta, teda len na môj vkus, zase rada s druhými aj diskutuje, ale vyžaruje z nej strašne také, že "no ok, tak sa k vám skláňam"... Alebo je to len moja paranoja? A možno si aj uvedomuje, že valcuje okolie, iba tú hranicu potrebuje cítiť a potom z nej sama vybočí,samozrejme, s patričným rachotom "ja pomáham, ja do všetkého vidím, atď".
@0silvia0 ja som googlila je to masaz genitalii vzniklo to v axis proste ked sa na to clovek pozrie z nadhladu je to len masaz celeho tela a nie je na tom nic zle ked clovek co tu masaz robi nema problem hocijakeho kolibrika hladkat no ja v tom problem vidim moralny ked ma ten kolibrik manzelku
@miadi no veruže máš pravdu, asi aj introvertíci tam asi zavítajú...
@nela1916 presne tak to je ako si napísala, je v úplnej menšine, vlastne je osamotená v tomto a keď my ostatní otec+sestry začneme hádzať naše debaty, mama ide radšej do kuchyne, jej to zasa nejde chytiť sa nite a nevie prispieť konštruktívne do debaty.
Ona vie, že sme úplne všetci inde ako ona, úplne iná vlnová dĺžka, za tie roky sa s tým musela zmieriť, ale je to tam cítiť, také napätie, nepohoda... naschvály nerobí, ale vidím, že jej to je ľúto. Ale s týmto sa nič nedá robiť, nastavenie človeka sa nedá prehodiť, vymeniť. Aj mne je to ľúto, jednoducho ten vzťah je celý akýsi formálny...
Toto čo jeeeeeee, tak pome pome, napíš nám k tomu aj úvod. Sa rehocem jak blázon.