icon

IPhone 16 PRO - Alza alebo iStores

28. feb 2025

Baby, objednávali ste už niekto iPhone 16 PRO z Alza ? Alebo je lepšie z iStores ? V Alze to viem mať lacnejšie z dôvodu kupónov. Ďakujem 🙂

luliu
28. feb 2025

Tak objednaj z Alza. V čom je problém? Nechápem asi....

autor
28. feb 2025

@luliu aké sú odtiaľ telefóny, či je to kvalitou to isté, bo som z Alzy nikdy neobjednávala. Ďakujem 🙂

luliu
28. feb 2025

To myslíš vážne túto otázku? Snáď si nemyslíš, že v Alze predávajú iné telefóny ako v iStores.....

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
petamich
28. feb 2025

Hm a co potom predava Nay, Okay, ... 🙂 su to vsetko rovnake telefony, kup tam, kde sa najviac oplati

muchotrafka298
1. mar 2025

Ja by som sa riadila podla ceny, telefony su vsade tie iste. Ci kupis v Nay, IStores, Alze. Na Alze som prestala nakupovat, z dovodu niekolkych neuznanych reklamacii a zadrziavania penazi po stornovani objednavky z ich strany.

e1h
1. mar 2025

Ak si niekto myslí, že v iStore sú tie telefóny viac Appleovské, ako z Alzy, tak to už je slušná úroveň vymývania mozgov. Nechcem vedieť, že ako/kde takýto človek kupuje hocičo iné. 😀

jimmyy128
21. aug 2026

luliu, petamich aj e1h maju pravdu v tom hlavnom, telefon je naozaj ten isty kus, Apple ho vyraba na jednom mieste a obchod ho len preda. Ale otazka nebola uplne od veci, lebo jedna vec sa medzi predajcami realne lisi a muchotrafka298 na nu narazila presne, je to vybavovanie reklamacie.

Od 1. jula 2024 plati novy zakon o ochrane spotrebitela 108/2024. Predajca musi bezodkladne po vytknuti vady vydat pisomne potvrdenie a uviest v nom primeranu lehotu na odstranenie, standard je 30 dni a dlhsie to moze byt len z objektivneho dovodu, ktory nevie ovplyvnit. Zaroven od toho isteho datumu uz nepotrebuje odborny posudok na to, aby reklamaciu zamietol, co predtym musel. Cize to, ako sa k tomu ten konkretny obchod postavi, ma dnes vacsiu vahu ako predtym. Ked vyberas medzi dvoma predajcami s rovnakou cenou, pozri sa na to, ci ma vlastne servisne oddelenie alebo zariadenie len posiela dalej, a ci sa da reklamacia podat osobne na predajni. Rozdiel v case vybavenia je potom kludne dva tyzdne.

Este jedna vec pre kohokolvek, kto sem pride cez Google teraz. Vlakno je z februara 2025 a odvtedy stihol vyjst iPhone 17, predstavili ho 9. septembra 2025, a dalsia Pro generacia sa caka teraz v septembri. Kupovat predoslu generaciu tesne pred keynote je zo vsetkych momentov ten najhorsi, ceny starsich modelov idu dole az po nom.

Treti smer, ktory tu nepadol, je repas. My na iguru.sk repasovane iPhony predavame aj vykupujeme, servis mame na Slovensku a zaruka je 12 az 24 mesiacov podla konkretneho kusu. Konkretnu cenu 16 Pro sem nedavam schvalne, lebo sa pri nom vybera farba aj pamat a kazdy variant stoji inak. Ked chces cislo na porovnanie, iPhone 17 s 256 GB v stave Vynikajuci A mame teraz za 799 eur skladom. Nevyhodu to ma jasnu a nebudem ju zakryvat, pri repase beries z toho, co prave je, nie z celej palety farieb a pamati ako v Alze alebo iStores.