icon

Istý človek odmietol ako poďakovanie kyticu, víno a aj dezert

22. aug 2022

Zaujíma ma váš názor. Akože .. kúpila som jednému nemenovanemu človeku ako poďakovanie víno, kytičku a dezert. Chcela som sa tomu človeku poďakovať ako mi pomáhal/a .. a on/a to odmietol/a že si nemám robiť starosti a že nemám míňať peniaze že ja ich potrebujem viac a že nemusím vracat pomoc. Pritom ja som nevracala. To malo byť ako poďakovanie. Dotycny si to nevzal. Ostala mi doma kytica vo vode vo váze, dezert a víno. A neviem ako to mám vziať teraz... Lebo aj s tou kyticou som si dala námahu aj s vyberamim vína a dezertu a nakoniec nebola ani radosť z toho. Skôr nervy že načo Minam peniaze...

Strana
z2
srferreira
23. aug 2022

Zjedz dezert, daj si k tomu vino. Kyticu si nechaj dokedy nezvadne. Neries! Na zdravie 🥂

babydesire
24. aug 2022

Ja osobne nemam rada darceky za nezistnu pomoc,,je mi to neprijemne ak pomaham lebo chcem a robi mi to radost,,je to aj zvazujuce...mile podakovanie bohato staci...

loyda
24. aug 2022

Tu dosť záleží na tom, kto ti pomohol. Ako už písali vyššie - ak je to lekár alebo úradník, právnik..tak sa to v práci môže brať ako úplatok, nevieš akých má kolegov. Ak to bol priateľ, nuž, zrejme to tak necítil. Proste, ta pomoc bola pre neho samozrejmosťou, čiže nemá pocit, že si mu dlžná. Ja napr.robim v knižnici a tiež mi niektorí nosia dezerty a kávy a proste, od niektorých (najmä ak ich nepoznám) to nevezmem. Predtým som robila na úrade a neprijala som nikdy žiaden dar. Čiže nepripúšťaj si to...

kiki234
26. aug 2022

Nic v zlom ale mne to pride tak ze to bol ex ktory ti v niecom pomohol a nic nevzal len koli tomu aby si si nieco nemyslela. Stale si nikomu neodpovedala kto to bol nemyslim si ze to je tajomstvo ak si ppytas nazor

cervenaruza123
26. aug 2022

Zavisi kto to bol, ako ti pomohol, preco... Ked pomaha casto a kazdy by mu mal davat kvety dezerty a vina, tak sa nedivim, ze to neprijal. Taki ludia musia odmietat, inak by skoncili zavaleni darcekmi. Mozno je alergicky na kvety, nema rad cokoladu a je vylieceny alkoholik a vino nesmie ani vidiet, aby sa alkoholizmus nevratil. Mozno jednoducho nema rad dary. Tak ako tebe stoja tie veci doma a nevies co s tym, to by mozno stali jemu a nevedel by co s tym. Su to dost vseobecne dary, nie kazdy ich ma rad. Ine by bolo, keby si napriklad vedela, ze pije vybrane druhy vina a take by si mu kupila. Mne to pride aj dost vela toho, aj kvety, aj dezert, aj vino, ak je to tak ako naznacujes, ze to bola nejaka pomoc vlastne nezistna. Moze to v druhom vyvolavat pocit, ze si ho tym chces kupit ci "predplatit" na dalsiu pomoc, lebo ked prijme tolko darov za malickosti, tak akoby musel byt zase do buducna ochotny. Tazko povedat, kedze nespecifikujes blizsie situaciu. Ak je to nejaky starky z rodiny, tak ta generacia ma problem prijimat dary vseobecne napriklad.

babatkoo
26. aug 2022

Aj moj manzel je taky, nezobral by od teba, este by ti vynadal, ze naco si minala peniaze. Netrap sa nad tym ;)

Strana
z2