Jantárové šperky - skúsenosti

dynnora
9. jan 2016

Milé žienky, na internete som čítala, že šperky z jantáru pomáhajú aj pri problémoch so štítnou žľazou. Čítala som si o tomto kameni veľa a rozhodla som sa, že si tiež takýto náramok zaobstarám. Tak som veľmi zvedavá či to naozaj pomôže. Nemáte niektorá s takýmito šperkami z jantáru skúsenosti?

mimla
9. jan 2016

Jantár je stvrdnutá živica, v podstate je to kameň. Ako šperk je prekrásny, ale jeho liečivé účinky sú nulové. Na prerezávenie zubov, ani na iné komplikácie (teda ani na štítnu žľazu) nevplýva. Nevstrebáva sa cez pokožku a teda nemôže mať žiaden efekt. Možno okrem placebo efektu.

alaguema
9. jan 2016

@mimla žiadny kameň sa nevstrebáva cez pokožku, napriek tomu sa im pripisujú liečivé účinky podľa ich energetickej bilancie, náuka o tom sa volá petroterapia a je to veľmi stará záležitosť, od Indie cez starú Čínu, Perziu až po európsky stredovek. Ak by si to chcela uchopiť nejak racionálne, tak snáď tam pôsobí elektromagnetické žiarenie, ktoré kmitá na podobných frekvenciách, ako naše bunky.

@dynnora s jantárom skúsenosť nemám, ale iné minerály mám odskúšané. Placebo to nebolo. Používala som ruženín u detí, keď boli maličké a vôbec ani nevedeli, že by na nich niečo malo pôsobiť. A predsa pôsobilo 🙂 Skús, uškodiť ti to nemôže.

hradnapani
9. jan 2016

@dynnora moja svokra zarucene tvrdi, ze mineraly funguju. Ja s nimi nemam take skusenosti ako ona,ale odporucam ti overit si pravost zakupeneho jantaru, lebo casto sa predavaju napodobeniny.
http://www.babickinazahrada.sk/babickinazahrada...

sonka1981
23. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

suhlasim, su prekrasne. Našla som ich tu. Kupoval ich niekto https://www.dedoles.sk/sperky-z-jantaru-zeny