Jazyk zlodejov
Zdravím vás ,potrebovala by som od vás váš názor..Hovorí sa,že zlodej keď chce ísť niekoho vykradnúť predtým si obzrie terén a môže zasebou zanechať " znaky " či už sú to rôzne skratky alebo obrázky napísané pri dome. Unas bol pokus o krádež áut ...potom nasledovalo pokus o vlámanie do domu a toto všetko sa dialo v priebehu mesiaca...všimla som si v našom okolí nové fixkou načmarane napisy. Každý nápis vznikol týždeň pred pokusom zlodeja.Myslite môže to byť náhoda? Alebo veľa fantazirujem?Ďakujem
Aj u nas na sidlisku si najprv mapovali teren a mali znaky, ze kde je napr. pes, cize nie je to blbost
Tiež mi to príde blbosť, veď ten zlodej nie je sprostý, aby si nezapamatal, kam chce ist kradnut. A čo sa týka tých znamení, môžu tam byt mesiace a ty si si ich až teraz vsimla. Napr. U nás. Pred rokmi som kriedou na vchodové dvere napisala tie značky na troch kráľov, aby boh zehnal nášmu domu a rano som to zotrela, aby nebolo vidno, čo tam je napísané, ale ostalo tam trochu kriedy, aby to malo svoj účinok, keď to nahodou funguje😂 a muž po roku!!! Prišiel s tým, že niekto si označil naše dvere, že asi nejaký zlodej, pritom chodi so psom minimálne 2x denne a nikdy si to predtým nevšimol.
@lula313 nie tie znaky sú nové to si všimli aj susedia.A vraj to robia tak že vyhliadnu si napr.auto a jeden očekuje kedy tam auto parkuje nechá tam niaky znak a iná skupina ho príde ukradnúť ..toto nemám z vlastnej hlavy ...Bolo mi to takto povedané tak neviem preto sa pýtam či má niekto podobnú skúsenosť ..Ja si teraz všímam okolie viac ako inokedy 🙂
@mathia888 nam sa tak pokusili vlamat do pivnoce, nic neukradli, tak sme si mysleli, ze sa im to nepodarilo a niekto ich vyrusil. A o mesiac muzovi ukradlu rybarsku vybavu, uz vieme, ze si len pootvorili dvere, zmapovali a ked nasli kupcu, isli na istotu, vtedy bolo u nas viacej pripadov, aj v bytovkach, aj v rodinnych domoch
Vždy idu na istotu, u nas v bytovke ukradli postarke novy bicykel, aj ke d vedeli kto to urobil nedalo sa im to dokázať lebo za 2dni sa tych veci zbavia a nedaju sa vystopovat.
V uk si zlodeji znackovali pre vykradnutim domov na chodnik takym farebnym trojholnikom. Bolo to aj medializovane.
nám tak minulý týždeň vykradli pivnicu a ukradli LEN kolesá na oktáviu. Policajti povedali, že to bola LEN náhoda 😀
No nic prijemne...samozrejme, je rozdiel,ci kradne nejaky narkoman a podobny zivel, ktory sa potrebuje rychlo dostat k peniazom, alebo organizovana skupina, ktora si dopredu vytipuje, odsleduje a pripadne aj oznaci miesto zaujmu...asi by som uvazovala o kamerovom systeme, uz pre vlastny pokoj na dusi...
@mathia888 kamarátka má na kameru napojený dom, a keď odišli na lyžovačku, tak im na telefón prišla sms, že niekto vošiel do domu. Ona má diaľkové kamery, tak videla, že niekto im behá v garáži. Volali z nemecka domov na slovensko, aby zavolali políciu. Chalani ukradli drahé bicykle, ale inak všetko nechali tak, lebo spustila alarm. Možno by si mohla mať taký istý systém. Ale neviem značku ani cenu, ani u koho to mali robené, len viem, že to majú aj diaľkovo. Ale myslím si, že chalani to mali tiež nejako dopredu sledované, lebo to je bohatá ulica, a náhodne sa tam premávali náhodne na druhý deň, keď odišli na dovolenku.
Viem, že aj policajti na toto upozorňovali, aby si ľudia všímali nezvyčajne značky napr.v rohu brány, na poštovej schránke a pod., že zlodeji si takto vytipuju domy, kde napr.nie je pes, alebo doobeda je dom prázdny, a podobne. Jeden obzrie, označí, ďalšia skupina vykradne. By ste neverili, akí sú ľudia nevšímaví. Takže blbosť to určite nie je.
@mathia888 podľa mňa nemáš šancu riešiť či niekto označuje alebo nie domy v okolí. Keby prišli na to, tí čo to robia, tak zmenia stratégiu. Zmysel má je zabezpečiť si dom.
Ked sme zvazovali alarm na rodinny dom, rozpraval nam jeden dodavatel, ze zlodeji najprv okukavaju, sleduju, potom strhnu alarmovu sirenu a hodia do kybla s vodou a cakaju co bude. Ze tak postupne skusaju.
Nuz, ja len dufam, ze vedia, ze nic cenne doma nemame, aj tie bicykle su Eska a Sobi 20 😉
pohoda, my máme alarm napojený na sieť+elektrika PLUS máme na adaptér+gsm -> keby náhodou opojili káble alebo vedeli o dopredu plánovanej odstávke elektriny a krádež si naplánovali na ten čas, tak po vypojení ele sa automaticky spustí na batérku a vydrží tuším 12hodín a cez gsm pošle smsku = vykradli nás keď sme spali 😲😨😂 ďakujem bohu že sme sa nezobudili, lebo to by mohlo byť roxorom do hlavy 🙏 takže asi toľko...
v bytovkach robia tak ze zamazu s ciernou fixkou kukatko, alebo vsunu servitku a tak...
Tiež sa mi stala taká vec. Raz som si na okraji brány našla nalepený papierik s nejakým obrázkom a písmenkami, proste nezrozumiteľné čmáranice. Problém bol že som presne vedela od koho je pretože som poznala ten štýl kresby. Bolo to od človeka, s ktorým som si bola blízka no po čase mu nejako preplo, začal robiť rôzne výtržnosti a skončilo to tak že sme sa veľmi pohádali pričom mi vulgárne nadával. Neskôr sa ospravedlnil ale už sme sa nezblížili. Po asi pol roku som sa dozvedela od známych, že všade rozprával že sme spolu chodili aj že sme mali spolu sex a podobné veci. Neriešila som to, vedela som, že už nie je mentálne celkom v poriadku a už som s ním nechcela mať nič spoločné. Ale potom asi po roku som si našla na bráne ten papierik a vôbec som nevedela čo mám robiť. Či je to len nejaký odkaz pre mňa alebo je znamenie pre jeho kamošov aby to prišli vykradnúť alebo práve naopak aby na ten dom dávali pozor. Tak som ten papierik odlepila a nalepila ho z vnútornej strany plotu takže z ulice ho nie je vidieť ale zvnútra už ano. Odvtedy sa síce nič nestalo ale stále v kútiku duše rozmýšlam nad tým, čo to malo byť.

Toto by asi bolo lepsie riesit s policiou...