icon

Je auto s automatom skutočne jednoduchšie?

20. júl 2024

Je to jednoduchšie než manuál - určite je, ale je to diametrálny rozdiel? Alebo to nie je až taký veľký rozdiel?

tetapetra
21. júl 2024

Jazdím aj, aj.

lasona
21. júl 2024

Mam automat a nemenila by som. Samozrejme roky predtým som jazdila na manuále. Cesta je pohodlnejšia, hlavne keď som na miestach kde to nepoznám, a musím sa o to viac venovať značkám, či situácii na ceste.

bloger
21. júl 2024

Určite vo veľa veciach je to ľahšie. Sestra má automaticku prevodovku a chváli si to. Akurát parkovanie jej trochu robí problémy. Bojí sa aby niekoho neťukla.

simona92101
21. júl 2024

18r manual,teraz 1rok aj automat.najprv som nechcela,ale muz ma presvedcil,a som spoko

h2
21. júl 2024

@qetka Ja nemám automat, ale nemyslím si, že si ich kupujú ľudia, ktorí nevedia jazdiť s manuálom. To je, ako povedať človeku, čo si kúpil umývačku riadu, že si ju kúpil, lebo nevie umývať riad. Vie, ale prečo si neuľahčiť život?

tenerifka
21. júl 2024

Cely vyspely aj rozvojovy svet jazdi na automatoch. Mozem vam menovat rad radom krajiny, kde aj 15 rocne rachotiny su automaty. To soferovanie je ovela jednoduchsie a mas tak moznost vyuzit naplno svoje zmysly na sledovanie premavky. Tvrdenie opaku je trapne. Mozete sa rovnako zastavat tradicneho varenia na ohniku s prikladanim polienok oproti indukcii

mk1111111111
21. júl 2024

Mna tiez automat nezaujal, mame aj aj, pouzivam oba druhy a je mi aj jedno, o ake auto ide, ci uz osobne, nakladne, ale ja radsej jazdim manualom, je to zazivnejsia jazda, aj ked, ja ukony naviac pri manuale ani nevnimam. Ale, asi tak 2 roky dozadu som bola sokovana, ze je vodicak len na automat. Skoro som odpadla. To troska svedci o tom, ze je ciastocne pravda, co pise
@qetka , ludia, co si nie su isti, ze soferovanie lahko zvladnu, tak radsej zvolia len vodicak na automat. Lebo deti do skolky, skoly, na kruzky vozit treba. V tej diskusii, kde som sa to dozvedela bolo aj preco, ze vraj nedokazu robit tolko cinnosti naraz, aj rucne preradovat, stlacat 3 hejblarka nohami a este k tomu sledovat situaciu na ceste a nieto este aj znacky.
Ale, znova pisem, nemyslim to vobec v zlom, len tiez mam niekedy pocit, ze vsetci, co jazdia, by jazdit radsej nemali. Ale co uz s nimi, ak im treba, tak radsej nech volia ten automat, robi to potom menej skody na cestach
A tych, co to jednoducho len bavi, tak ti nech jazdia na com sa im paci.

mk1111111111
21. júl 2024

@tenerifka len je smutne, ze oni vyuzivaju volne zmysly zvacsa na tukanie do telefonov

mk1111111111
21. júl 2024

@tenerifka mas pravdu, nech jazdi kazdi, na com chce, doba ide dopredu

tenerifka
21. júl 2024

@mk1111111111 za to su predsa pokuty

babababka
21. júl 2024

Ja mám manuál a aj budem mať vždy manuál.Len tak si môžem vychutnať jazdu.

dulazh
21. júl 2024

Roky som mala manual,jazdila som bez nehody.Teraz mam uz 14 rokov automat a uprimne ,neviem ci by som sa pohla na manualy a dalsi problem by uz asi bolo pohynanie v kopci,nakolko ho mame dost strmy.Za mna urcite automat pohodlnejsi.

zuzubb007
21. júl 2024

Áno je to mega rozdiel, mám automat 15 rokov a už by som sa nikdy nevrátila k manuálu, ta pohoda, nikdy ti nezdochne, nikdy sa auto nepohne v kopci, neriadis atď...

doriiis
21. júl 2024

@mk1111111111 ...no podľa písaného niektoré využívajú svoje voľné zmysly na jedenie a maľovanie sa.Boh nám pomáhaj pri takýchto vodičoch.

ssimusska
21. júl 2024

Automat je jednoduchší. Jazdila som s aj aj, ale nedám dopustiť na manuál. Baví ma, to že mám skoro stále čo robiť a nie len tak sedieť, pridávať plyn a brzdiť.

laurita285
21. júl 2024

Všetky autá čo máme sú s automatom a v manuále sa ani nevyrábajú. Vidieť že ľudia čo majú na auto za 80 000 až nekonečno sú úplní idioti a dementi neschopní.

blackberrymt
21. júl 2024

Mali sme aj auto s manuálom ale ani partner ani ja by sme už manuál nechceli ako sme kúpili automat. Navyše auto ktoré máme sa s manuálom ani nerobí.

culienka
21. júl 2024

Manuál je už prežitok 🙂

lneviemmeno
21. júl 2024

Okúsila som automat a už by som manuál nechcela 🙂 ale viem jazdiť aj na manuále ak treba

tenerifka
21. júl 2024

@laurita285 urobila si mi deñ, mas uplnu pravdu. Ale tu ta budu presviedcat, ze taka Skodovecka z roku 1999 je uplne super

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
21. júl 2024

@esterr_ka si pobavila 😂😂nenapadlo ti, že automat je v prvom rade pre tých, ktorých už manuál nebavi??😉Ja som mal 12 rokov len autá s manuálom, najazdila statisíce kilometrov. A po tých rokoch fakt stačilo, zvlášť s deťmi, navyše po Prahe… Už mám desať rokov len automaty, a dobrovoľne by som nemenila. A takto to ma naprosta väčšina rodín a známych okolo nás. Máme radi pohodlie, tak si ho doprajeme. Ten tvoj generálny zaver je fakt úplne mimo… 👍

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
jankadr
21. júl 2024

@esterr_ka to je hlúposť ako mraky.Automat je top,jazdila som roky na manuál,ale cca už 15 rokov automat.Jazdim denne cca 200 km,porazil by ma manuál.moj muž detto.Doma ma športové auto,to ma manuál a s tým si zajazdí,keď chce.Pri automate sa o to viac sústredím na značky,cestu okolo seba.Vdaka Bohu za pokrok.Ked niekto tvrdí,že automat nechce,tak ho poriadne nevyskúšal a jazdí iba príležitostne. To školený nevyužívame automatické pračky,ale perieme na klasických ako naše mamy. Moje prvé auto bolo Renault Twingo,teraz mám iné,Rozdiel 20 rokov je vidieť,milujem automat,jazdu s ním a ďalšie blbosti v úvodzovkách ako sú parkovacie kamery,tempomat,lepsie svetla,4*4,atd.. Doba ide dopredu

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
spoony
21. júl 2024

@tundra len taká poznámka aj autá s manuálnou prevodovkou majú adaptívny tempomat.

ssimusska
21. júl 2024

@jankadr Tu ťa trošku poupravím. Jazdím radšej s manuálom ako automatom a to mám automat dostatočne vyskúšaný ( porsche cayenne), jazdila som s ním denne. Samozrejme že s tým autom idem rada, no radšej mám manuál na druhom aute ( Bmw M4)

mikadooo
21. júl 2024

Mám manuál a ďalšie auto keď budeme kupovať, tak chcem už automat. Je to jednoduchšie. A podľa muža vraj kazím auto, tak aspoň už nebudem.

petulda333
21. júl 2024

@qetka to ja neviem,ja manual ovladam. No prave preto,co si aj ty vymenovala je automat lepsi a mas cas vnimat aj tie znacky,pretoze mas o pracu menej. Nemusis preradovat. Memyslim,ze ludia co maju automat su horsi soferi. Nato su ine kriteria