Je dobrá voľba študovať sociálnu prácu?
Baby, kamoska chce ist na socialnu pracu na sv.Alzbetu. Ja na tejto skole studujem, ale iny odbor a odhovaram ju (ja s tym idem seknut). Myslite, ze na nieco tuto skolu vyuzije, ak nepracuje v odbore? Ak by aj chcela pracovat myslite, ze je realna moznost zamestnania sa? Dik za nazory.
Ja robím tiež nábory zamestnancov a schopných kandidátov je taký nedostatok, že ich nevylučujeme na základe VŠ. Viac ako odbor VŠ rozhodujú skúsenosti, znalosť jazykov, celková motivácia a prístup k práci. V Bratislave, Brne, Prahe je mnoho korporátov, ktoré radi zamestnajú absolventov s jazykmi.
Stretla som sa s viacerými dlhodobo nezamestnanými a neboli to len absolventi VŠ. Často to boli aj ľudia zo štátnej správy, skúsení admin. pracovníci, ktorá sa nevedia dobre prezentovať. Apropos myslím, že všetky súkromné školy si tak trochu nesú túto stigmu, že sú jednoduché.
Pokiaľ niekto plánuje pracovať v neziskovej oblasti alebo v štátnej správe, sociálna práca može byť užitočná, ale musí počítať s nízkym/ tabuľkovým platom.
Pokiaľ niekto plánuje kariéru vo firemnej sfére, chce robiť biznis, doporučovala by som iné zameranie, ktoré by mu v kariére pomohlo - ekonomia, administrativa, manažment alebo SŠ/VŠ a zbierať cenné skúsenosti.
Ahojte, je tu nejaky soc.pracovnik co pracuje v domove dochodcov? Dakujem
@nikolka1986 Akože sorry, nie je výhra pracovať na UPSVaR......
@nikolka1986 Fíha, ja som tam bola, dala som výpoveď a teraz mi ponúkali znova. N I K D Y! Akože toho času na UPSVaR ďakujem - nikdy viac. Všetci aby vedeli všetko. Plat ako prináleží....radšej budem na benzínke robiť....Toť môj názor, ak dotyčná chce, držím palce.
@nikolka1986 Pre mňa osobne verejná, štátna správa -"padla zeď", ja neviem, či už vyhorenie, alebo pocit nedostatočného ohodnotenia za tie roky, frustrácia.....asi mi šibe, ale nie je to výhra dnes veru.
Ahojte, čítam tu vaše komentáre a preto som sa rozhodla Vám napísať. Študujem tiež soc. prácu ale na teolog. inštitúte a poviem Vám nie je to ľahké, pánkovia farárikovia nám dávajú zabrať. Ale nie o tom som chcela, chcem Vás poprosiť o radu neviem si rady ako napísať seminárnu prácu o sociálno patologoických javoch, keďže prednášky kôli kovidu nemáme tak neviem ako to mám napísať. Ak by sa našla dobá duša budem jej veľmi vďačná. Ďakujem veľmi pekne a prajem veľa zdravíčka, ktoré potrebujeme najviac.
@ela2710 👍

Zeny zopakujem, robim vo velkej firme a socialne prace, masmedialky, andragogika, Sladkovicovo, atd. sa neberu ako VS 2.stupna...
Jednoducho je to kurz a uchadzac s touto VS sa radi na koniec zaujemcov o poziciu.