icon

Je ešte možné roztaviť staré zlato?

24. sep 2023

Ahojte zaujíma ma takáto vec či je ešte možné roztaviť staré zlato ( po babicke ) A vyrobiť z toho nové
Totižto u nás zlatníctve mi pani povedala že sa to už nerobí že vedia zlato odo mňa odkúpiť za zlomkovú cenu a zvyšok doplatiť
Keďže je to ale pamiatka na babičku tak by som chcela aby to ostalo v tom Novom prívesku
Máte skúsenosti rady?
Ďakujem

isis234
•
24. sep 2023

Kamarát zlatníka povedal, že sa neoplatí zlato roztaviť. Radšej si dať spraviť nové. Ak si chceš nechať pamiatku po babičke, nechaj si to v podobe, akú máš. Alebo zisti, v ktorej záložni odkupujú zlato a v akej cene. Alebo ako by sa to dalo opracovať, aby sa to nemuselo roztaviť. Niečona tom zmeniť

kacena4
•
24. sep 2023

ani mne to nevedeli spravit, nakolko oni priamo nerobia ale davaju robit zlatnikovi, oni su len predajna, tak mi vysvetlili
a roztavit ho musia na novy vyrobok, jedine zvacsit zmensit sa da pri zachovanej povodnej verzii

viestta
•
24. sep 2023

Zlatnik, ktory vyraba sperky ti to aj roztavi a vyroby novy sperk, ale tam su uz ceny niekde uplne inde. Okrem roboty a jeho navrhu este budes platit za puncovanie v Puncovnom urade. Ale takych zlatnikov co vyrabaju sperky je uz malo

deedol
•
24. sep 2023

U nas to robi, ale nie je to zlatnictvo (obchod), ale zlatnik.

lucik194
•
24. sep 2023

@deedol prosim kde v BA? ked pises , ze u Vas

mamickalisticka
•
24. sep 2023

Nám zlatník roztavil jednu retiazku, jednu veľkú a jednu malú náušnicu, urobil nám z toho obrúčky a doložil čo bolo treba a za obe sme platili 80eur už aj so zľavou. Ale to bolo 3r dozadu

deedol
•
24. sep 2023

https://shorturl.at/jsP23 toto je skrateny odkaz na google, ma tam aj par hodnoteni
@lucik194

lucik194
•
24. sep 2023

@deedol dakujem velmi pekne, pozriem

smajliica
•
24. sep 2023

Ja som tak posielala poštou zlato p. Machovčákovi do Čadce. Poslala som mu napr 2 gramy zlata a on mi z toho urobil 2 gramový šperk + som doplatila prácu. Teda nie je to priamo z toho zlata čo som poslala ale vymieňa sa za rovnakú hmotnosť.

lalenka33
•
24. sep 2023

@lucik194 tiež máme retiazku aj náramok od toho pána čo dala
@deedol link a veľmi ochotný, milý pán.Nemal problém víjsť v ústrety a stretnúť sa v nedelu poobede