icon

Je farba vína správna? Diskutujme!

11. mar 2024

Pekný deň prajem, som človek ktorý absolútne nepije alkohol čiže sa v tom nevyznám, preto píšem vám. Poraďte je tá farba úplne v poriadku? Na obrázku je jedna značka , jeden druh, proste to isté víno len majú rozdielnu farbu. Objednávala som toho viac na oslavu a pri rozbaľovani som si všimla že majú rozdielnu farbu aj keď sa jedná o úplne rovnaké víno. Je to ok?

bukajka_mata
•
11. mar 2024

To zistíš asi až keď ich otvoríš, ale tak nemusí mu byť nič. Záleží aké bolo hrozno, ako bolo víno skladované.

pinkgirl
•
11. mar 2024

To víno je v poriadku, ak sa pozrieš bližšie na šaržu - tak je tam rozdiel. Vína sú z rôznych rokov, takže majú aj odlišné zafarbenie - čo ale neznamená že je zlé.

hiro
•
11. mar 2024

Vsak vidis ze to tmavsie je o rok starsie - ruzove casom tmavnu a dost rychlo starnu / zmutneju. A nedajboze by bolo na svetle...

lakebabe
•
11. mar 2024

@hiro inak viete mi niekto povedať keď skladujem vína v mini bare v tme koľko tak vydržia? Keď tam mam ružové a biele co mam tak štyri roky stane sa mu cosi? Ci to radšej vyliať

hiro
•
11. mar 2024

@lakebabe Tma, chlad - tie by mali v pohode vydrzat. Ide o to ze od bieleho/ruzoveho sa ocakava sviezost, vona, ostrejsia chut - a po viac rokoch hlavne ruzove prejde do zvadnuteho kvetu. Pitne ale nesplni ocakavanie.

autor
•
11. mar 2024

@hiro ďakujem za odpoveď. Čiže je to ok, alebo mám kontaktovať eshop cez ktorý som to víno kupovala? Nechcem hosťom naliať niečo čo bude zlé

hiro
•
11. mar 2024

Ja by som tie tmavsie nechal na neskory vecer ked to uz nik nespozna :D
A neviem ale vino ti asi nik nezreklamuje - ak teda je viac ako 2 mesiace po kupe, povie zle skladovanie...

lakebabe
•
11. mar 2024

@hiro super tak ich dám radšej niekomu vypiť ďakujem 😄

autor
•
11. mar 2024

@hiro dnes mi prišiel kuriér, není šanca žeby som ich ja zle skladovala . Vytiahla som ich takéto z krabice 🙈

ekira1
•
11. mar 2024

Víno je v poriadku, sú to rôzne šarže, rôzny ročník.. každý rok je iné počasie, iné podmienky, každý rok je iná kvalita vína.

hiro
•
11. mar 2024

@ekira1 To áno ale ja mám okolo 400 fliaš vína kde sú aj 36 rokov staré fľašky a ružové vidno ako tmavne nezávisle na ročníku, kvalite a podmienkach...

ekira1
•
12. mar 2024

@hiro tak tebe by sa oplatilo vykradnúť pivnicu 🫣 sme z rovnakého mesta, keby niečo, ja som v tom úplne nevinne 🫢

hiro
•
12. mar 2024

@ekira1 To nevykradnes :D Sam som to prenasal asi na 20x v extra velkom ruksaku niekolko dni. Uplne vidim ze by ta vykradacka skoncila tak ze by som tam nasiel zlodeja lezat v bezvedomi 🙂

ekira1
•
12. mar 2024

@hiro tak jedna dve fľašky sa odnesú i v kabelke 😁 ako tam máš zaistenú stálu teplotu? Nie je tam cez leto moc teplo? My uvažujeme nad vinotékou, nemáme tu miesto kde nekolíše teplota.

hiro
•
12. mar 2024

@ekira1 Ta pivnica je pod zemou... rovnako cely rok.

ekira1
•
12. mar 2024

@hiro tak to je super, len ja takú nemám 🤔