Je Imane Khelif muž alebo žena?
Tak je to teraz zena alebo muz? Nechce sa mi verit, ze dovolili boxovat muza so zenou.
Som az extra tolerantna a empaticka, ale toto je uz aj na mna vela.
Co som citala, ma chromozom Y, takze biologicka zena to nie je a z tohto dovodu by nemala bojovat v rovnakej kategorii ako zeny. Je to nefer a neeticke. Jednou dobre mierenou moze oponentku aj zabit.
Je to taky "fenomén prírody". Je to žena v zmysle ma vagínu aj vnútorné pohlavné orgány. Je preto zaradená ako žena, aj sa vníma ako žena(nie je to teda preoperovamy chlap)
No trpí chromozómalnou odchýlkou, ma "Y" chromozóm,co je mužský znak, čiže viac testosteronu, preto vyzerá takto mužsky. V podstate je to "ženomuž, alebo mužožena"
Takže nemôže ako žena bojovať v mužskom zaradení, ale rovnako ani nemôže byť zaradená medzi ženy,lebo je skrátka prisilna.
@simsalabim len ona je žena v zmysle ženských pohlavných orgánov,narodila sa ako žena, teda je zaradená a vnímaná ako žena. Nie je to preoperovany chlap, preto je problém s tým, kde vlastne môže byť zaradená pri súťaží.
@jaskolka citala som - neviem, aka je pravda - ze ona ma zakrpatene muzske organy, zrejme aj bejako zle sformovane a teda bola mylne oznacena za zenu. Ale ma chromozom Y. V minulosti zeny so zvysenym testosteronom nesmeli sutazit ako zeny. A ona ma nielen ten testosteron, ake aj chromozom Y - viac svalov, vacsiu silu…. Medzinarodna boxerska asociacia jej nedovolila sutazut so zenami. A Olympijsky vybor ju nechal - jej superka sa vzdala 46 sekund po zacati zapasu. Povedala, ze ju nikdy nikto takou silou neudrel. Bala sa o svoj zivot. Ja suhlasim s JK Rowling a mnohymi inymi. Ona nie je biologicky zena a nemala by s nimi sutazit. https://mol.im/a/13701313
Za mňa muž chromozóm xy už v tehotenstve povedia jasný chlapec. Čo ma medzi nohami je len na dohady. Vyzerá úplne ako muznic ženské tam nie je postoj ruky,tvár čistý chlap sú ženy muzatky ale tí vidno že je žena tu to vidno nie je
Ach jaj...je to hybrid ale primarny
Za zensku stranu ma len vaginu a zvysok pohlavneho ustrojenstva
Avsak za muzsku stranu...ma prisluchajuci chromozon, viac testosteronu, zmuznelu tvar, vysku, jej slachy a svaly su stavbou ine tym padom viac sily, dotoho este nikto nevidel ake ma kosti na rontgene kedze muzska a zenska kostra sa lisia ....boli dementi ktory ju pozovnavaju s Mikulcovou, lenze Mikulcova je primarne 100% zena a jej vzhlad je sekundarne priamo umerny tomu ako sa dopovala steroidmi, dotoho oba robi high kulturistiku ta nema jic spolocne s klasickou kulturistikou...vo vrcholovej si sportovci svaly sekaju skrz branie steroidov a tam vacsina zien je da sa povedat kvoli tomu na skoro rovnakej ceste ako ludia s liekami na zmenu pohlavia

A ked je zena, tak preco sa oblieka, ako chlap.