icon

Je lepšie kúpiť jazdené alebo nové auto?

6. sep 2022

Dobry den,

zaujimal by ma vas nazor ci je lepsie kupit ojazdene auto alebo nove. Potrebujeme kupit pre mna auto, kedze sa vraciam do prace a s muzom sme sa zhodli, ze logisticky bude lepsie, ked budem mat svoje auto. Lenze ja som chcela kupit jazdenku, kedze viac menej budem chodit len praca-domov-max skola/skolka (co je po ceste) a nakup. Ale odhovaraju nas. Ze urcite kupit nove. No ja neviem, ci chcem zrovna tolko investovat do auta 🤷‍♀️😂
Nevraviac o cakacich lehotach teraz. Lebo ked uz mam teda kupovat nove a investovat, tak nech je uz presne podla predstav 😅
Aky je vas na to nazor? Nove? Ojazdene?
Dakujem ☺️

cubo2
7. sep 2022

moja rada je, ak mas peniaze na nove skladove a vyhovuje ti farba / motor / prevodovka / vybava, tak to zober.

autor
7. sep 2022

@cubo2 dakujem ☺️

babovka2321
7. sep 2022

Ja by som chcela vediet, kedy naposledy kupovali auto ti, co tvrdia, ze dvojrocne auto kupis za zlomok ceny 🤦 ale ved hej, aj 101/100 a 99/100 su zlomky.

bambulka814
7. sep 2022

Autorka.
Suzuki Swift je super voľba, nezničiteľne kvalitné auto. S ľútosťou som predávala (bolo na malé) ešte dlho slúžilo známemu a už ma snáď 20 rokov a slúži ďalšej osobe.

bambulka814
7. sep 2022

A ja by som sa ešte byť Tebou snažila pohľadať nejaké koncoročné akcie na nové auto, býva to každý rok a dá sa pekne ušetriť (vlastná skúsenosť).

maryetta
7. sep 2022

MY sme kupili jazdene. Nalosledy sme doviezli z nemecka. A ozaj spokojnost.
A to je rodinne. Take na moje behanie ani nehovorim.

autor
7. sep 2022

@bambulka814 dakujem ☺️

janka1011
7. sep 2022

Keď sme kupovali auto pre rodinu, kúpili sme nové. Ale ak budem kupovať pre seba len na presúvanie do a z práce, určite jazdené, to úplne stačí.

zarrinka
7. sep 2022

Určite si kúp nové auto. Máš záruku a nič nemusíš riešiť. Dovolím si tvrdiť, že zo 100 autobazárov ti 98 nepovie pravdu o stave auta. Jazdenky brutal zdraželi čiže za mňa nie je čo riešiť

autor
7. sep 2022

Dakujem za vsetky odpovede. Idem popozerat co teda ponukaju “sklady” a aj nejaky ten bazar a uvidim. Ale uz som teda aj ja viac naklonena novemu 😄
Chcela by som sice s automatickou prevodovkou, ale tak uvidime. Mam este chvilku cas (aj ked nie vela) a nechcem sa pomylit zlym vyberom.
Manzel to nechava viac menej na mna. Ze ved ja budem na tom jazdit. Svagor opravuje nakladne vozidla a mame kamosa s autoservisom. Tak skusim sa este poradit s nimi 😅

sima1415
7. sep 2022

Ja som kúpila nové a aj tak ho mám už takmer dva týždne v servise ale zase je to v rámci záruky čiže sa neplatí nič ;) takže nové s predĺženou zárukou

hiro
7. sep 2022

Urcite jazdene. My sme kupili Kia 2r stare, najazdene 12 tisic km. A teraz uz ma 14r zo 86 tisic km a stale jazdi perfektne, ziadne vacsie problemy. Takze aj nabuduce by som pozeral jazdene take co ma zo 2r a zo 10-20 tisic najazdene. Cena bola o 1/3 nizsia ako noveho takze pekna uspora.

simca06022011
7. sep 2022

vezmi si na kupu nejakeho odbornika, ktory sa vyzna, a najdes aj dobru jazdenku. SU taki, napr. autopomocnik. Jasne, je mozne kupit si nove auto za 20t, LENZE kupou a nastartovanim toho auta mas hodnotu nizsiu. Na taketo ucely a ak napr doma uz jedno auto mate, staci aj jazdene, len naozaj treba dobe vybrat, su kadejaky podvodnici.
Teraz je dost nestastna doba na kupu aut, nove sa dlho cakaju, ak clovek nevezme to co maju na predaj v showroome, alebo ho jazdene auto stoji viac ako napr. pred rokom/dvoma/troma... stare auta maju chyby casto, ktore sa prejavia jazdou, ak bol zly servis ( o tom mozem romany pisat), ani majitel to nemusi vediet. A aj nove sa ti moze pokazit a moze predajca strajkovat, ze to neuzna, neopravi atd.. (u nas mazda robila problemy, mercedes tiez...)
ja ak by som nesla do skody, ktore su podla okoli dobre na tieto ucely, tak skusim hyundai, mame s nim velmi dobre skusenosti 🙂

hiro
7. sep 2022

"Ja by som isla do skodovky alebo VW" - nekupuj od tychto firiem nic. Po prve su predrazene a po druhe ani sa nenazdas a mas ho ukradnute alebo odpilene rozne casti.

autor
7. sep 2022

@hiro mame novu octaviu a sme max spokojni. Je sice pravda, ze to bol dovoz a vybava je ina ako pre nas trh, ale sme spokojni

stormie
7. sep 2022

Zalezi od koho kupujes - my sme mali 3 jazdene v zahranici kupene na inzerat a nebol problem, co sa cudujem lebo na sr sme kupili len 1 na inzerat a to sme boli radi ze sme sa ho po roku zbavili (pod cenu). Mali sme dalsie 3 jazdene ale od znamych/rodiny a nebol problem, nove auto sme mali len 1 a zvazujeme ci este do takeho pojdeme, radsej kupit auto jazdene ale od niekhoho overeneho

tanya65
10. sep 2022

Jazdene auta su tiez v pohode,len si treba dobre vybrat a nechat skontrolovat u automechanika,ktoremu verite. My tak mame uz druhe auto a ziadny vacsi problem sa nevyskytol. A zase brat ma nove auto a uz musel riesit opravy....lebo elektronika.

zuzx
10. sep 2022

Ak máš možnosť, tak určite nové. Ja som svoje 8-9 ročne auto,kupované ako nové predala bez problémov za cenu nie veľmi vzdialenu od pôvodnej, podotykam že to bolo tak tri roky dozadu, kedy ešte nebol problém s cakackami. Mala som najazdené veľmi málo. Neviem si predstaviť idiota, ktorý by predával svoje takmer nové auto, v plnej výbave a s 5 tis km za tretinovú cenu. Fakt nechápem prečo by to robil, ak ako tvrdí je auto ako nové.

lubica9414
10. sep 2022

Dobrý deň, ja by som ešte dodala, že si treba pri novom aute rozmyslieť, či ste potom ochotní platiť nehorázne peniaze za autorizovaný servis, aby ste mali nárok na uplatnenie záruky, ak sa niečo pokazí. My sme teda našou hlúposťou informáciu, že za povinný servis sa platí, nevedeli a bola som teda riadne nas**** švagor je automechanik a spravil by nám všetko za menej ako polovicu, ale to už by sa nám nevzťahovalo záruka na auto, takže auto sa nám každý rok predražuje plus teda keď nám vypočítali poistku na nové auto, tak ma skoro odviezli s infarktom. Takže za mňa nové už nikdy v živote.

zoeeoz
10. sep 2022

Ten argument ze nove auto stráca hneď hodnotu akože vážne? A co z druhej ruky nestráca hodnotu? Ja osobne ojazdené nekúpim ani za nič.. na druhu stranu mi príde okej ak niekto ojazdené kúpi..ak budeš nesvoja v novom chod do jazdenky...a to či auto po pol roku vyzerá ako hnoj, to už je o majiteľovi...

Ale teda s novým treba počítať aj s poistou väčšou, ak náhodou chceš GAPko tak to je tiež riadna palka.. ide to do peňazí v tomto smere vyraznejsie

bibyke
10. sep 2022

Kupte nové skladové a nemusite cakat rok

skotulik
10. sep 2022

Nove. Stare zostane vzdy starym. Ci dom, ci auto, ci chlap😀

biancarv
10. sep 2022

Jednoznačne nové a skladové. 😊

ikuska27
10. sep 2022

Takto...keby mám na to kúpim nové.. samozrejme...keďže nemám, kupujem ojazdené 🙈

monika2012
10. sep 2022

Kúpila som si trojročné auto od ženy, najazdených mala cca 46.000 km, za zlomok ceny nového auta. Je to už skoro dvadsať rokov. Neľutujem.

Takže, za mňa, trojročné, plne servisované. Ušetríš na cene. Len treba na jeho obhliadku vziať chlapa, čo ho vie skontrolovať po technickej stránke, aby auto nemalo skryté vady.

dianasp
10. sep 2022

To záleží… za mna radšej ojazdené Audi či Volvo než nová fabia. Keďže budeš voziť deti, tak pozeraj hlavne na bezpečnosť. Trebárs 20-ročný saab je bezpečnejší než nové punto… keď vyberáš ojazdené tak samozrejme radšej z exekúcie než burane…

nicky221
10. sep 2022

V dnešnej dobe sa oplatí kúpiť nové, lebo staré autá išli hore.

avanka
10. sep 2022

Tu ti každá povie len svoj názor,ktorý je správny pre ňu. Rozhodnúť sa musíš sama.
Za mňa jedine nové, máme vw golf sportsvan, úžasné auto, do ktorého sme, odkedy ho máme, okrem povinných ročných prehliadok v servise, výmeny opotrebovaných veci a gúm, nedali ani cent navyše. Kupované nové . Ak bude treba,pôjdeme jedine do nového. Možnosť vybrať si farbu,vybavu,akú chcem. My máme zlato hnedú farbu a béžové bledé vnútro,čo nám vraveli,boli sme na Slovensku 3 s bledymi potahmi. Manžel si rozsiril výbavu,ako bixenonove svetlomety, pridávali sme deťom airbagy,pultiky a mnoho ineho. Proste podľa zelania. Túto možnosť pri jazdenie nemas. V iem,aké problémy mali ľudia okolo nás s kúpou jazdenky,koľko peňazí sa navrazali do opráv,ktoré povyskakovali neskor

luizina
10. sep 2022

Ja som teraz nedavno kupovala auto a presne to som velmi zvazovala, ci nove, alebo jazdene, ale len preto, ze jazdene maju teraz vysoke ceny, ked ze na nove sa dlho caka. Nove by ma stalo 22 a viac tisic a ja som chcela auto max do 18 tisic, lebo aj to je ozaj dosť a uplne nove som ani nechcela, lebo ako sa tu uz pisalo, to auto rychlo straca na hodnote. Vyber bol maly, lebo sme s dcerou chceli vacsie auto a hlavne automat a ideal od roku 2018. Naozaj som dlho hladala a spekulovala a nakoniec sme nasli Hondu 2017, ale najazdene len 36000 km a cena 18tis. Cize je rozdiel jazdene a jazdene. Par rocne s malo km je za mna ideal kupit.

ludinka
10. sep 2022

Ak chces novr auto tak jedine to co maju skladom. Na nove na objednavku mozes cakat momentalne aj viac ako rok