Je môj tréning správne zostavený?
Baby ahojte. Tie, ktoré sa cvičeniu venujete vedeli by ste mi podadit či tento tréning čo mám zapísaný môžem cvičiť a budem vidieť nejaky progres. Je dobre zostavený. Chýba tam niečo? Ďakujem za každú radu

Skus chatgpt 🙂
@lenka10717 vďaka no chat gpt nieje pre mňa 100% dôveryhodný
Zadok a zadné stehná
- cable step ups a bulharské drepy daj preč
Chrbát ramena
- máš toho strašne veľa. Stačí ti 5-6 cvikov, a škôd by som dala ramena a biceps
Prsia, triceps a ramená si daj
- dve cviky na jednu partiu ti bohate stačia
Predné stehná
-miesto klasických drepov si daj Golbet squat, sú super na predné stehná a bulharské drepy
Máš tam toho zbytočne príliš veľa. Ako keby si vtesnala všetky základné silové tréningy, aké existujú do jedného týždňa. Toto nemáš šancu efektívne precvičiť. Osobne necvičím predné stehná, lebo ich aj tak nedokážeš pri cvičení hamstringu a zadku odizolovať. Pohrala by som sa s dolnou časťou tréningu. Viac menej len rozdelila inak, to čo tam máš a pár vecí vypustila. Čo sa týka hornej časti, tak tam vypustiť omnoho viac.
1 deň. Hip thrust, RDL, bulhary, zákopy na hamstring, lýtka.
2.deň Lat pull down, seated rows, tlaky na ramená, pokojne aj face pulls a upažky.
3 deň. Bench, incline, peck deck, hammer na biceps a stahovanie hornej kladky na triceps
4 den. Drepy, sumo ok a radsej pridaj este nieco na zadok. Zakopy na zadok, alebo vypady na smithovom stroji, glute bridge.
Progres budeš vidieť ak budeš mať dobrú techniku a zvyšovať záťaž, plus správnu stravu ... Koľkokrát do týždňa máš v pláne cvičiť? Za mňa príliš veľa cvikov .
Zadok a zadné stehná
- cable step ups a bulharské drepy daj preč
Chrbát ramena
- máš toho strašne veľa. Stačí ti 5-6 cvikov, a škôd by som dala ramena a biceps
Prsia, triceps a ramená si daj
- dve cviky na jednu partiu ti bohate stačia
Predné stehná
-miesto klasických drepov si daj Golbet squat, sú super na predné stehná a bulharské drepy
@lucia13022023 najviac progresu vidím práve keď cvičím cable step ups a bss zameraním na zadok
Veď na chrbát mám 4 a na ramena 5
Pokiaľ som začínala s trénerom, tak vracal že aspoň 3/4 na partiu, že 2 sú žalostne málo
Máš tam toho zbytočne príliš veľa. Ako keby si vtesnala všetky základné silové tréningy, aké existujú do jedného týždňa. Toto nemáš šancu efektívne precvičiť. Osobne necvičím predné stehná, lebo ich aj tak nedokážeš pri cvičení hamstringu a zadku odizolovať. Pohrala by som sa s dolnou časťou tréningu. Viac menej len rozdelila inak, to čo tam máš a pár vecí vypustila. Čo sa týka hornej časti, tak tam vypustiť omnoho viac.
1 deň. Hip thrust, RDL, bulhary, zákopy na hamstring, lýtka.
2.deň Lat pull down, seated rows, tlaky na ramená, pokojne aj face pulls a upažky.
3 deň. Bench, incline, peck deck, hammer na biceps a stahovanie hornej kladky na triceps
4 den. Drepy, sumo ok a radsej pridaj este nieco na zadok. Zakopy na zadok, alebo vypady na smithovom stroji, glute bridge.
@mamamasama tréningy sú rozdelené podľa partii ako chcem. 3 cviky na zadok mi prídu málo..príde mi celkom “zbytočné” cvičiť 1-2 cviky na partiu…
Progres budeš vidieť ak budeš mať dobrú techniku a zvyšovať záťaž, plus správnu stravu ... Koľkokrát do týždňa máš v pláne cvičiť? Za mňa príliš veľa cvikov .
@sense techniku mám naučenú od trénera, cvičiť tak 5/6x do týždňa.
Máš tam toho strašne veľa, za tým si stojím. Ale rob ako myslíš
Máš tam toho strašne veľa, za tým si stojím. Ale rob ako myslíš
@lucia13022023 mne 4/5 cvikov na partiu práve veľa nepríde 😀
Tak ostane pri tých cvikoch ktoré ti zostavil tréner , ja osobne by som šla v Tom rozdelení pri cvikoch ako písala @mamamasama , na progres nepotrebuješ robiť x cvikov. Stačía po 3 s tým že si das zo dve tri aktivačné série a následne 2-3 pracovné serie. Nemusíš vo fitku stráviť hodiny aby si videla progres
Tak ostane pri tých cvikoch ktoré ti zostavil tréner , ja osobne by som šla v Tom rozdelení pri cvikoch ako písala @mamamasama , na progres nepotrebuješ robiť x cvikov. Stačía po 3 s tým že si das zo dve tri aktivačné série a následne 2-3 pracovné serie. Nemusíš vo fitku stráviť hodiny aby si videla progres
@sense cvičievam väčšinou 1-2 zahrievacie a 2 do zlyhania
A pausy dávaš koľko? Koľko strávis v Tom fitku ? Ja tiež cvičím len po 3 cviky a progres vidím.... Ale ak ty potrebuješ toľko cvikov tak cvic toľko , dôležité je že vyhovujú tebe.
Som trénerka a neviem teda v čom konkrétne chceš poradiť, ked vieš evidentne všetko lepšie sama. 😉
Aj podľa mňa tam máš toho nasekaneho strašne veľa. Ja napríklad chodím na nohy max 5 cvikov vrátane lýtok. Namiesto 2 zahrievacie+2 do zlyhania si pri takých tých ťažkých cvikoch daj 1 zahrievaciu, jednu takú medzi a 3 do zlyhania , potom stačí aj menej cvikov. Strojové a kladkove cviky (zakopavanie atd) tam ti stačí menej sérii , aj tie 4, za predpokladu že ideš od začiatku s vyššou váhou (tých 8-9 opakovaní, ale že sa pri nich ozaj zapotis) .
Máš 5-6 takýchto tréningov do týždňa? Tréner si urobil nejaký online kurz, keď toto poradil?Nemáš šancu vybudovať svalovú hmotu. Schudneš určite, ale za akú cenu. Nulová regenerácia. Otázka času, kedy prídu prvé zranenia. V silovom tréningu radšej väčšie váhy a menej cvikov, viac regenerácie a kvalitné makrá.
A pausy dávaš koľko? Koľko strávis v Tom fitku ? Ja tiež cvičím len po 3 cviky a progres vidím.... Ale ak ty potrebuješ toľko cvikov tak cvic toľko , dôležité je že vyhovujú tebe.
@sense vo fitku aj s pásom na koniec cca do 2 h
Máš 5-6 takýchto tréningov do týždňa? Tréner si urobil nejaký online kurz, keď toto poradil?Nemáš šancu vybudovať svalovú hmotu. Schudneš určite, ale za akú cenu. Nulová regenerácia. Otázka času, kedy prídu prvé zranenia. V silovom tréningu radšej väčšie váhy a menej cvikov, viac regenerácie a kvalitné makrá.
@mamamasama ja ale v prvom rade chudnem 🙂 zranenia nemám žiadne a rege mám dostatočnú. Trener je normálne certifikovaný s xy súťažiami. Vysoké váhy mám, postupne navyšujem keďže to ide.
Prečo sa potom pýtaš tu? Keď reálne radu nechces. Ja, @mamamasama aj @sense ti dobre radíme, ideš si aj tak svoje.
Menej cvikov, kvalitné jedlo, regenerácia, ísť so zlyhania. To je kľúč, nie 20 cvikov na jeden tréning a 6x do týždňa cvičiť. Ale tak komu niet rady...
Prečo sa potom pýtaš tu? Keď reálne radu nechces. Ja, @mamamasama aj @sense ti dobre radíme, ideš si aj tak svoje.
Menej cvikov, kvalitné jedlo, regenerácia, ísť so zlyhania. To je kľúč, nie 20 cvikov na jeden tréning a 6x do týždňa cvičiť. Ale tak komu niet rady...
@lucia13022023 kde mám 20 cvikov na 1 podotýkam 1 partiu? 😆
Kde píšem že máš 20 cvikov na jednu partiu. Píšem tréning. A obrazne niečo pomenovať ti asi tiež nič nehovorí 😁 škoda písmen v tvojom prípade.
zbytocne vela cvikov. predne stehna nechapem naco koncis sumo squats, az po predkopavani- co je izolovany cvik. aj ostatne poradie je diskutabilne, hlavne tak polovicu by som ubrala a isla kazdy cvik do zlyhania s vysokou vahou- nieje mozne ze napr pri chrbate pojdes s takou istou silou 1. aj 9. cvik - to je extrem
chat gpt ti poradi - on tie info realne z niekadial cerpa takze nema ako byt nedoveryhodny. vypytaj si od neho source ked mu neveris, vacsinou ti hodi normalne clanky vedecke o danej problematike atd.
zbytocne vela cvikov. predne stehna nechapem naco koncis sumo squats, az po predkopavani- co je izolovany cvik. aj ostatne poradie je diskutabilne, hlavne tak polovicu by som ubrala a isla kazdy cvik do zlyhania s vysokou vahou- nieje mozne ze napr pri chrbate pojdes s takou istou silou 1. aj 9. cvik - to je extrem
@ss1908 kde mám 9 cvikov na chrbát ?? Na chrbát sú 4. Poradie nieje také všade ako cvičím, sú tam len spísané cviky
prepac, no tak ale potom nechapem preco otazka znela ci " takto zostaveny trening mozem cvicit" ked tam mas podla partii rozdelene cviky ako mame vediet co cvicis kedy :D Asi kazdy to pochopil tak ze na partiu cvicis vsetky cviky co si tam napisala.
prepac, no tak ale potom nechapem preco otazka znela ci " takto zostaveny trening mozem cvicit" ked tam mas podla partii rozdelene cviky ako mame vediet co cvicis kedy :D Asi kazdy to pochopil tak ze na partiu cvicis vsetky cviky co si tam napisala.
@ss1908 veď ano. Je to presne napísané po partiách ktoré cvičím spolu. Mylsim, že je to dostatočne rozumitelne
Autorka. To je krásne, že chudneš, ale o taký mesiac, dva sa ti váha zastaví a nepôjde dalej.Vies, co pali najviac kalorii? Svaly. A pri tomto treningu ich prepalujes, nebudujes. Budem sa opakovat, ale naozaj neviem, na co sa potom pytas na MK na svoj trening. Nie je dobry, napisalo ti to viac ludi a aj tak si ides svoje. Ako keby si sa chcela len pohadat, ale budis. Nam moze byt tvoje zdravie naozaj ukradnute.
Autorka. To je krásne, že chudneš, ale o taký mesiac, dva sa ti váha zastaví a nepôjde dalej.Vies, co pali najviac kalorii? Svaly. A pri tomto treningu ich prepalujes, nebudujes. Budem sa opakovat, ale naozaj neviem, na co sa potom pytas na MK na svoj trening. Nie je dobry, napisalo ti to viac ludi a aj tak si ides svoje. Ako keby si sa chcela len pohadat, ale budis. Nam moze byt tvoje zdravie naozaj ukradnute.
@mamamasama chudnem pól roka, váha sa nezastavila 🙂 a podla inbody mám 60kg svalov
😂😂 baby st eto nepochopili. Autorka sa chcela iba pochváliť a vy jej tu dávate reálne rady 🙄
5-6x tyzdenne cca 2 hodiny je uplne zbytocne a casom kvoli stresovemu horlonu aj kontraproduktivne. Plus o dostatocnej regeneracii nemoze byt ani rec. Hovorim o dlhodobom hladisku

Skus chatgpt 🙂