Je možná úprava cyklu pri polycystických vaječníkoch zmenou životosprávy ?
Ahojte 🤗
Na začiatok, mám 21 rokov, polycystické vaječníky kvôli ktorým užívam Belaru. Mám priateľa, sexuálne spolu žijeme. Viem, že je to možno nezodpovedné, ale plánujem antikoncepciu vysadiť. Nemám z nej nejaké vedľajšie príznaky, aspoň o nich neviem, ale proste myslím si, že to nie je správne to do seba ládovať. Užívam ju asi 3-4 roky, nemala som pravidelný cyklus, menzes som nemala aj polroka. Bolo to celkom nepríjemné, keď sme boli napríklad na návšteve a zrazu som dostala svoje dni. Chcela by som užívať inositol a nejaké doplnku, skvalitniť stravu, hýbať sa, jednoducho si dať dokopy cyklus. Myslíte si, že je to správne? Ďakujem.
@sunsetsunrise ďakujem za odpoveď 🙂 mám ale celkom strach, gynekologička mi povedala niečo v tom zmysle, že budem mať problém otehotnieť (asi málo vajíčok, bolo to dávno a ja hlúpe kura som ešte riadne nevedela, čo to je ) tak ma to celkom straší... Že nebudem mať deti
A ešte ich máš polycystické? Bola nedávno nejaká kontrola? Ja som brala tiež, keď so, bola v puberte, ani jedna mi nerobia dobre, vysadila som, začala som žiť zdravšie (strava a pohyb). Problémy zmizli. Cyklus sa opravil. 🙃
@ivangeline ahoj, musím sa priznať že odvtedy som sa o tom s doktorkou nerozprávala
@donques mňa strasila že mam anovulacne cykly že nemám žiadnu ovulaciu to znamená že deti mt nebudem alebo bude veľký problém. A bum ovulaciu mám zvyseny testosteron v norme bez antikoncepcie duphastonu a vyvolavaciek. Neverila by som tomu že nebudeš mať deti. Robil som na gynde a viem veľmi dobre ako to funguje s antikou ked tak kľudne napíš ss.

Určite je to správne, akokeby som seba videla pred 2 rokmi. 🙂 určite žiaden stres a nervy to prospeje. 2x týždenne cvičím, žiadne sladké hovadiny a uvidíš zlepší sa to. Ja som od 12 tich do 21 mala nepravidelne tak že raz som mala menstruaciu raz za 7 mesiacov ... choré. A teraz tak pravidelne že až. Ak na začiatok by som ti odporučila to mi tiež pomohlo progesteronovy krem som vtierala do slabin 2x denne.