Polycystické vaječníky

9. aug 2023

Ahoj. Dr. mi zistila polycysticke vajecniky, citala som o tom rozne veci a chcem sa opytat ci je niekto co upravoval aj svoju stravu.
Odporucila mi aj tabletky Inofolic combi premium.
Alebo snad nejake skusenosti, ako si s tym zijete a tak. Mam s toho dost strach , kedze by som chcela o rok -2 zapracovat na babetku.
Ďakujem

barbora19911
9. aug 2023

Každé telo je iné ja mám PCOS nič som nemenila zo stravy a ani žiadne tabletky som nedostala ..čo som tu čítala na koňovi má len vystrašilo ale povedala som si že proste teraz je čas na bábätko a ideme do toho a našťastie sa nám podarilo na prvý šup čo som veľmi veľmi šťastná 🥰❤️

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
9. aug 2023

Ja som mala pcos brala son duphaston atd nic nezabralo mala son dlhší cyklus ale brala som par mes ako smesa snazili o vabo inofolic kedze som nevedela kedy mam ovulaciu tak.sme.jeden mesiac sexovali kazdy druhy den a bola som.tehotna ale bolo.MA druhe tehu po roku sa podarilo takym istym spôsobom a mame skoro 6r. Slecnu ;) dokonca uz viem kedy ovulujem ;) takze kazde telo je ine...ale nemenila som nic ak sa stravujetr normálne inofolic môže pomoct dokonca sunaj ine vyzivove doplnky ;)

suzy2508
9. aug 2023

Ja mám diagnostikované pcos. Bola som na antikoncepcii (tabletky), aby sa mi pekne držal cyklus. Potom sme sa rozhodli, že chceme bábätko, vysadila som antiku a hneď na prvý mesiac som otehotnela, už máme aj špunta. Čiže nestresuj. Ja som tiež vtedy všeličo čítala, revala som z tých info a keby sa nám toto nestalo, tak neverím. Pozri hore koľko žien to má a majú bábätká. Nestresuj, dobre bude. Čo sa týka tých tabletiek, moja gyn povedala, že na pcos je to najvhodnejšie a nech sa nebojím, že prvé mesiace po vysadení je najväčšia šanca otehotnieť a ak to nepôjde, vždy je cesta, ako pomôcť. A tak aj bolo, bum prvý mesiac.

danusa63
9. aug 2023

@suzy2508 zdieľam aj ja mam PCOS, brala som dva roky antiku na udržanie cyklu a hneď prvý mesiac po vysadení som otehotnela

suzy2508
10. aug 2023

@danusa63 teší ma aj tvoja pozitívna skúsenosť s tabletkami, lebo sa mi zdá, že sa tu z nich robí príliš veľké bububu, pritom je to šikovný nástroj, ako pomôcť ženám aj napr s týmto ochorením. Presne tak isto aj mne boli nasadené - udržať cyklus a potom, až sa vysadí, "podrží" na chvíľu pravidelný cyklus a je väčšia šanca otehotnieť. (to len aby autorka chápala).

simca06022011
10. aug 2023

Podľa toho čo riešiš, aké máš s tým ťažkosti, príznaky. Pcos som zistila ze mam až po pôrode, u inej gynekologicky, ta hned ruesila endokrynologiu a metformin. Hneď bolo viac problémov vyjasnenych. Samotný pco sa ani nemusí riešiť, v podstate sa ani nedá, rôzne doplnky sú viac menej len "pokus omyl" podľa mňa. Stravu som si študovala len tak je tiež dôležité aj vyšetrenie u ebdokrynologa, testosterón vyšetreny a inzulinova rezistencia napríklad.
Treba sa pripraviť na to, ze sa nemusí zadarit bábätko hneď. To je fakt. Ale s tým ti poradí potom lekárka.

urshullita6541
30. mar 2024

Ahoj 🙂 Ja som mala PCOS brala som tiež duphaston, ale ten mi nepomohol. Prešla som viacero lekárov, vyšetrení a dva roky som sa trápila kvôli nerovnováhe hormónov a tomu, že sme chceli konečne naše bábo až napokon mi poradila kolegyňa návštevu kliniky Repromeda - https://www.repromeda.sk/ - a po pol roku sa nám podarilo vrámci IVF otehotnieť a zatiaľ je všetko v poriadku - som v 7.mesiaci

simonavavrinakoba
11. apr 2024

Dobrý večer môžem sa sa opýtať aj mám syndróm polycystickych vaječníkov a môžem mať bábätko prosím vás lebo od kedy to mám tak som nemala ešte menzes a skoro dva mesiace ak by mi niekto vedel poradiť ďakujem pekný večer