icon

Je možné naučiť sa kresliť bez talentu?

5. júl 2025

Ahojte. Že možné sa naučiť kresliť aj keď nemám vôbec talent na to? 😅

deti95060810
5. júl 2025

si pamätám kedysi dávno - možno aj 15 r dozadu, kdesi v Maďarsku bol experiment kde sa mohli prihlásiť ľudia čo nevedeli kresliť... po 3 dňoch pôsobenia na mozgové centrum účastníci začali vedieť kresliť... a nie hoc ako, ale kreslili rovno ako maliari.
dokonca som čítala o tom reportáž...
len odvtedy o tom ticho . 😉

viestta
5. júl 2025

techniku kreslenia zvladne aj ten bez talentu, ale ten talent tam bude vzdy chybat v hotovych dielach

ukgirls
5. júl 2025

kreslenie je len ciary kruzky pospajane do obrazu - ak si ako tak chytra zvladnes to-ale ak nemas oko pe umenie.. nedas tomu ten spravny smrnc..nevytienujes to ako mas a stale tam bude daco chybat ... mozes sa naucit zakladne tahy podla videi napr youtube etc... ale ak nemac cit budu to naozaj len tahy

adri266
5. júl 2025

Ale ano. chodila som na SOS odevnu a kedze sme mali aj predmet navrharstvo, mavali sme aj predmet kreslenie. A ked si spomeniem, ako vyzerali moje prve obrazky a v poslednom rocniku, to bola uzasna zmena. Skoda, ze som cele portfolio zabudla v skole...

martinmmartin
5. júl 2025

Jasneee ... migaj na youtube a najdi Bob Ross the joy of painting . ak to nedopadne dobre s kreslenim adpon super zaspis

laurinka27
5. júl 2025

Do určitej miery áno, ale absenciu talentu tam aj tak bude poznať. Ja poznám jedno dievča zo strednej, ktoré sa stále venovalo kresleniu, kreslila veľa a bavilo ju to, potom išla študovať nejaký dizajn, kde sa tiež venovala kresbe, ale keď pridávala jej výtvory na net, tak na tom bolo vidieť, že aj napriek veľkému úsiliu ten výsledok nie je úplne ono, nie je to extra estetické/umelecké/presné, aj keď tam nejaké techniky uplatňuje...

veselo_neveselo
5. júl 2025

Na bezne potreby talent nepotrebujes, potrebujes len prax, takze len kreslit a kreslit. Na youtube je vela roznych videi, co ti pomozu ako na to, alebo ked potrebujes inspiraciu. Ale ten cas straveny kreslenim tam proste musi byt - tak ako pri vsetkych kreativnych konickoch.
A je jedno, ci sa ucis hrat na klavir, alebo kreslit. Zaciatky su tazke pre vsetkych.

talia16
5. júl 2025

Ja neverím v ,,talent” radšej používam slovo štastie (ak sa teda rozprave o priemernom človekovi a neberieme do úvahy nejaké genetické výhody, ako pri športe). Verím v to, že nikto sa nenarodí s tym, že hneď všetko vie, naučí sa to práve trénovaním, pozorovaním, skúmaním, praxou, chybami…ja som chodila na ZUŠ, SUŠ, VUŠ a jasné, že nazačiatku som to vôbec nevedela a keď som kreslila portret, tak sa vôbec nepodobal na danú osobu, ale pravidelným trénovaním som sa to naučila.

heln
5. júl 2025

kreslit alebo malovat?
samozrejme, ze sa da, cloveku s talentom alebo nadanim to len pojde jednoduchsie a prirodzenejsie, ale kazdy sa moze naucit kreslit. mozno nebudes vediet portrety, ale cvikom cokolvek co vytvoris moze byt krasne dielo tvojej tvorivosti.

bloger
5. júl 2025

Jasné, že sa to dá naučiť. Kresli si len tak pre radosť. A možno časom sa naučíš.

marianarem
5. júl 2025

S kreslenim neviem, ale ja zase napriklad nemam pohybovy ani sportovy talent. Z telesnej som mala vzdy zle znamky. Koncom zakladky som ale v podstate zo strachu zacala trenovat, aby som si neurobila uz uplnu hanbu. Vysledok bol taky, ze som to dotiahla na reprezentaciu skoly na sportovych sutaziach. Olympionicka zo mna samozrejme nebola, ale odvtedy zastavam nazor, ze usilim a trenovanim sa da cast talentu vykryt.

marca12
5. júl 2025

Ano,kreslit sa da naucit. Tak ako vsetko sa da naucit. Niekto ma talent a niekto,aby vedel danu vec robit,musi driet.

sidicek
7. júl 2025

Všetko sa dá naučiť, len treba pevnú vôľu

o__o
7. júl 2025

Ja som zacinala s knihou you can draw in 30 days.. a na youtube je urcite milion videi 🙂

mooonika1975
7. júl 2025

Podľa mňa áno. Len ak ideš napríklad na prijímačky, tam sa cielene učia , propozície tela a taaaak. Ale to sa tiež dá nacvičiť .

sense
7. júl 2025

Da sa naučiť všetko, len bez nadania to bude omnoho väčšia drina

mooonika1975
7. júl 2025
@talia16

Ja neverím v ,,talent” radšej používam slovo štastie (ak sa teda rozprave o priemernom človekovi a neberieme do úvahy nejaké genetické výhody, ako pri športe). Verím v to, že nikto sa nenarodí s tym, že hneď všetko vie, naučí sa to práve trénovaním, pozorovaním, skúmaním, praxou, chybami…ja som chodila na ZUŠ, SUŠ, VUŠ a jasné, že nazačiatku som to vôbec nevedela a keď som kreslila portret, tak sa vôbec nepodobal na danú osobu, ale pravidelným trénovaním som sa to naučila.

@talia16 tiež neverím v talent pri takýchto zručnostiach, akože baletka , tanečnica….. proste je to o drine a odriekani a cvičení a cvičení