Je možné navštíviť domov dôchodcov s deťmi?
Ahojte. Mám takú otázku. Dalo by sa ísť s deťmi do domova dôchodcov kde by si pokecali so starým rodičom? Moja dcéra má 3,5 roka a vždy, keď cestujeme vlakom tak si chce sadnúť k nejakej pani staršej než 75 rokov. Proste strašne rada sa s takýmito babičkami rozpráva. Babičku už nemá a mne je to strašne ľúto, keď má k takýmto starším babkam vzťah. Vždy im porozpráva... Oni sa aj popýtajú všeličo- aké rozprávky pozerá ako sa volá, čo rada papá čo robí a ona je taká veselá. Potom už rozpráva iba ona sama a taká je šťastná. A vždy keď proste vydí tak sa opýta či sa s ňou môže ísť porozprávať.
Veľmi by som si prijala keby sme mohli za jednou zájsť pozrieť ju raz za týždeň.
Myslíte že by som sa mohla ísť spýtať do domova dôchodcov?
Ja som chodila takto ako dobrovoľník počas gymnázia. Najskôr som myslela, že budeme robiť nejaké tvorivé dielne, alebo niečo podobné, ale riaditeľka mi povedala, že najviac potrebujú dobrovoľníka na obyčajné rozhovory. Chodila som niekoľko rokov a naozaj to bolo krásne - často ma čakávali už na verande, keď vedeli, že prídem. Zavolaj to DD a skús sa na to informovať. Držím palce!
Myslím, že nápad je to skvelý, treba kontaktovať vedúceho daného zariadenia. Ja myslím, že dedkovia a babky sú tam dosť opustené, rodina na nich väčšinou kašle, určite by sa tomu potešili, že sa s nimi niekto príde porozprávať. 🙂
Niekde v USA, či kde bol dokonca koncept spájania detských domovov so starobincami, presne za týmto účelom. Myšlienka je to veľmi pekná. Veľa šťastia a daj vedieť, ako to dopadlo.
@thirstymonk aj na SK prepojenie DSS s ZŠ MŠ funguje v PD, ale aj v iných mestách napr.TO, nikde na Šariši
To je krasna myslienka- zavolaj si tam urcite to ocenia- aj ti pomozu vybrat" vhodneho dochodcu". Poznaju si svojich klientov a ich diagnozy ci povahy. Niektori su velmi "ufrflaní" mrzuti. A k dcerke asi budes potrebovat niekoho kto oceni jej vek.
Niekde som tu na MK videla prispevok starsej pani ktora hladala zase pre zmenu " vnuca" s ktorou by mohla travit cas,len uz neviem kde bol ten prispevok a odkial bola
@janinque ďakujem, zavolám 🙂
Urcite zavolaj alebo sa stav v domove dochodcov - oni ti uz povedia ako a co...ja som chodila pocas Kovidu dva roky. Ono zalezi akeho dochodcu/dochodkynu ti "priradia". Zrejme kedze chces chodit s malym dietatom to bude uplne lahka diagnoza a zrejme tam budes musiet byt tiez. Mozno to nebude mozne s dietatom vobec...tazko povedat. Ono ten clovek to berie inac ako ty/vy. Pre neho to nie je zabavka, kratenie si casu, on sa na osobu naviaze.
Oficiálne si myslím ze nič tske nie je, no ja by som určite kontaktovala nejaký domov dôchodcov.
Mamina mi v jendom pracuje, a majú tam úžasnú riaditeľku, fakt ze zlatú, dobrú ženu, ktorá dovolí aj mne ci sestre s deťmi chodiť za tetami, a keby si videla tie šťastne oči.. Chodíme tam pravidelne (keď akurát nemajú zakázané návštevy kvôli chorobám atď) a deti si to veľmi obľúbili. Chodíme aj na mikulasa, či na veľkú noc "sibat"..
Viem, že nie sme jediní, chodia aj iné rodiny a je to krásne spestrenie pre seniorov.
Určite podľa mňa toto veľmi radi privítajú. Aj pre tých starých ľudí je to veľká pomoc.
To je velmi pekne
Ja ti neviem. Mne to príde divné.
To je vzácnosť, jav nazyvany stara duša...ale aj ja sa cítim dobre v spoločnosti starších ľudí. Ide z nich pokoj, kľud, rozvaha a veeeeeĺa spomienok.
@koniarova preco. Je to podla mna uzasne dievcatko ked mu zalezi na druhych
Preco vo všetkom vidite zle...
@doriiis byt k druhym laskavy empaticky a napomocný je chore?
@koniarova inak aj keby si ty bola opustena stara babicka tiez ti pride takyto napad divny?
@doriiis Choré Ti to príde možno preto, lebo nie si stará a osamelá.. Keď ti pomrie rodina, vacsina kamarátiek.. chodis viac na pohreby ako inde a už Ťa nič nečaká.. nie každý má chuť čakať niekde sám v izbe na smrť a cítiť sa opusteny a zbytočny. Nie je nič zle na tom mať niekoho, s kým sa môžeš porozprávať a stráviť cas.. Pred vianocami bol syn so spolužiakmi do DD recitovať a spievať, spravili starkym naozaj krásny vianočný program. Keby si videla tie babičky, ako sa tešili, bola plná sála sviatočné poobliekanych starkých, náušnice, kabelky.. no zlatí boli🙂
@rayla
@terezkaarthuramax dievčatá. Pozeráte veľa amerických seriál.
My sme už na ZŠ na prvom stupni chodievali raz mesačne v rámci družiny do domova dôchodcov, nehovoriac o vystúpeniach na sviatky a tď... To isté keď som bola na strednej a ešte aj v polepšovni aj tam chodili vybrané dievčatá pravidelne do domova len tak hovoriť so starkými. Nič choré ani divné to nie je.
Zavolaj a spýtaj sa.y nežijeme na SVK ale dieťa v škôlke chodili pravidelné do domova dôchodcov.a aj teraz v škole 3-4x do roka tak idú a to už je v 6.
A videla som aj inzeráty štýlom že sa hľadá "náhradná " babka. A v práci som stretla jednu staršiu pani , ťa mala 3 "náhradné vnúčatá"
@koniarova ja serialy vobec nesledujem.
@koniarova co je na Tom zle. Je krasne ze ma toto.dievvatko tak krasny zvyk
@terezkaarthuramax o ničom zlom nehovorím. Len o nereálnych predstavách o fungovaní DD. Je to 3,5 ročné dieťa.
@rayla ....chodiť recitovať a spievať zo školy je úplne niečo iné,ako zobrať 3,5 ročné dieťa medzi cudzích ľudí a nechať ho,aby bol ako pokusny králik .
Ja učím svoje deti,aby cudzím ľuďom o sebe nehovorili nič.Ano starcekovia sú milí,zlatí ale zároveň vedia byť niektorí smutni,nasrati,zranení v duši.
A keď stará pani minie obligátne témy ako počasie,obľúbené jedlo a hračky malej a začne vyťahovať to,že jak ju boli,že ju deti nechodia navštevovať,že jej umierajú kamarátky a že chodí na veľa pohrebov,jak jej kto kedy ublížil a pod.Potom čo?
Prerušis starku a povieš,že nech sa bavia iba o básnickach,pesničkách a zvieratkách?Alebo budete počúvať starcekov o tom,aké to bolo v 1968,keď prišli Rusi a jak oni robili v bani aj so všetkými pikantnými a neslusnymi detailmi?
3,5 ročné dieťa nemá slúžiť ako psychológ nikomu.
Small talky v buse a v parku s pani susedou sú úplne niečo iné,ako zobrať dieťa opakujem 3,5 ročné do cudzieho prostredia a že nech sa páči,tu máš starkých,rozprávaj sa.Pretoze tak, ako nie každé dieťa je rovnako milé,nie každý starý človek je rovnaký,ako milá stará pani vo vlaku

Každý má možno iné pravidla(predpisy) zavolaj tam a uvidis