icon

Je možné zmeniť dátum odoslania listu na pošte?

11. máj 2025

Prosim Vas da sa zmenit datum pri odoslani listu? Myslim tak, ze pridem zajtra na postu a poprosim ich aby tam dali napriklad vcerajsi datum? Dakujem.

jaron
11. máj 2025

Nikdy som to neskúšal, ale ak nad tým uvažujem, podľa mňa určite nie.

judit47
11. máj 2025

Nie neda, nesmie tam dat peciatku predosleho dna.

hankab
11. máj 2025

Nemyslim, ze je to mozne. V tom pripade by sa veselo falsovali hlavne rozne uradne dokumenty, výpovede, atd, kde termin podania na poste je zasadny pri dodrziavani roznych lehot.

lila246
11. máj 2025

Mi to uplne pripomenulo toto video 🤣

https://www.youtube.com/watch?v=e134NoLyTug

Odporucam pozriet ked viete anglicky

koniarova
11. máj 2025

Samozrejme,že nedá.

rozculena
11. máj 2025

to je falšovanie,takže nie.A ani neviem,ako by to v reále urobili,keď to zadávajú cez počítač.

kaca222
11. máj 2025

😀 dobrý pokus

rozculena
11. máj 2025
@kaca222

😀 dobrý pokus

@kaca222 velice naivný pokus

micusa2222
12. máj 2025

hahah..to by bol riadny bordel na poštách, žeby si každý určil, aký dátum

mamina7070
12. máj 2025

to je podvod, nesmie sa to, postarka by prisla o pracu

autor
12. máj 2025

Dakujem vsetkym za odpovede. Nenapadlo ma co to moze sposobit, ked ze v mojom pripade ide len o banalitu, ale skusat to nejdem.

jaron
12. máj 2025

Neviem, aký riešiš problém. Ale ja som občas potreboval máličko posunúť dátum, no nebolo to právne vyslovene závažné. Napr. mal som písať list k poslednému dátumu v mesiaci, nemal som však určené, do kedy. Čiže chápem ako čím skôr, nie príliš neskoro. No ak som šiel na poštu až 3. deň, dal som aspoň v liste, že info k 31.xy, zo dňa 1. xx. (kedy akože som akože list písal, hoci reálne mohlo byť už 2. xx.). Je to v podstate len taká "blbosť" v mojom prípade, nič závažné, ale trochu, aby to akože lepšie vyzeralo.
Určite by som nepísal napr. dátum písania listu 2. deň v mesiaci a posielaný 10. deň v mesiaci. Ale pomôcť si aspoň tým jedným, najviac dvomi dňami je v pohode.

No tvoj prípad môže byť iný samozrejme.

autor
12. máj 2025
@jaron

Neviem, aký riešiš problém. Ale ja som občas potreboval máličko posunúť dátum, no nebolo to právne vyslovene závažné. Napr. mal som písať list k poslednému dátumu v mesiaci, nemal som však určené, do kedy. Čiže chápem ako čím skôr, nie príliš neskoro. No ak som šiel na poštu až 3. deň, dal som aspoň v liste, že info k 31.xy, zo dňa 1. xx. (kedy akože som akože list písal, hoci reálne mohlo byť už 2. xx.). Je to v podstate len taká "blbosť" v mojom prípade, nič závažné, ale trochu, aby to akože lepšie vyzeralo.
Určite by som nepísal napr. dátum písania listu 2. deň v mesiaci a posielaný 10. deň v mesiaci. Ale pomôcť si aspoň tým jedným, najviac dvomi dňami je v pohode.

No tvoj prípad môže byť iný samozrejme.

@jaron dakujem za informaciu, islo o pracovnu ponuku a nakoniec som to tak spravila, tak uvidim ci sa ozvu.

marca12
12. máj 2025

To by este mohlo prejst,ale vacsinou,ak ide o pravnu formu,tak sa berie do uvahy datum na peciatke posty. Posli zajtra 1.triedou a snad ti to vyjde.