icon

Je neohľaduplné vziať si v obchode viac kusov akciového tovaru?

19. mar 2024

Je podľa vás neohladuplne v obchode nabrať viac kusov niečoho, čo je v akcii, keď tam nemajú takú zásobu? Dnes som sa dostala totiž do konfliktu s pani, ktorá mala pocit, že je nespravodlivé aby ja som si brala veľa kusov akčného tovaru, lebo na ostatných sa potom nedostane a vraj ja si to určite môžem dovoliť kúpiť aj bez akcie. Je pravda, že som si zobrala kartón tvarohu, ale nevidím na tom nič neohladuplne. U nás sa koľko krát spotrebuju aj tri vaničky tvarohu za deň. Nie je predsa nejaký nedostatok, že by sa na ostatných nedostalo. Je to podľa vás z mojej strany neohladuplne? Kamoška pečie torty a často nakupuje suroviny aj v lidli a to ako musia po nej zazerať, pri tých množstvách čo ona kupuje.

drahomirrra
20. mar 2024

Ježiši, zase ste sa tu opustili, lebo ktosi má iný názor, veď sa už fakt neposkladajte.
Áno, mám syna, do puberty má ďaleko. Neriešim absolútne, čo zožerie (lebo jedením sa to nazvať nedá) 14 ročný týpek, čo cvičí a sype Gainery. To za prvé.
Za druhé, tvaroh nemá veľa kalórií @mircalla , ale vo veľkom škodí obličkám, to asi autorka vie, nakoľko má pretlak bielkovín. Ale to nebolo merito témy. Ani lieky a ich nákupy vo veľkom neboli merito témy.
Ale táto téma ma zaujíma, pôjdem do Lidla cez obednú, pozrieť, koľko tvarohov je v kartóne. :D

gabikaa96
20. mar 2024

Ja už väčšinou nákup objednávam domov minule som objednala 2kartony bezlaktozoveho mlieka (stál takmer polovicu normálnej ceny) a 2kartony obyčajného, ale u nás sa to minie rýchlo lebo deti na noc ešte pijú mlieko. A pán ktorý mi ho doniesol povedal že nie som jediná lebo teraz sa to oplatí tak ľudia berú 1-2kartony bezlaktozoveho mlieka.

mircalla
20. mar 2024

@autor Nebudem s tebou diskutovat, co jem. Urcite nie 3 tvarohy denne. Pointa je, ze kopec ludi musi ist kvoli takym ako ty do ineho obchodu kvoli jednej polozke, pretoze ty ten tovar extremne rychlo vybrakujes.
A nie kvoli cene, ale ze ho jednoducho nemaju. Stalo sa mi to neraz, ze som kvoli jednej polozke musela ist inam aj to vsetkymi taskami.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
20. mar 2024

@mircalla Ja to vnímam ako pozostatok socíku, toto, to musí byť v ľuďoch nejako divne zakorenené. Chamtať, jak keby nebolo. Dobre, veď rakúšania možno berú naše syry vo veľkom balení, ako píšu baby vyššie, to sa dá chápať, asi nechodia často na SK, alebo to JEDNO DVE balenia doma rozkrájajú a zamrazia. Asi neberú tých balení 48.

Ale k tejto téme, v zásade autorka nemá čo riešiť, tetka, čo jej nadala bola chamtavá a autorka tiež, nemajú si čo vyčítať.

drahomirrra
20. mar 2024

@aurora33 A blíži sa Veľká Noc, držme sa, prichádza to zas....Náhľady do prepchatých košov. Však budú dva dni zatvorené obchody, blázniš? By pomreli od hladu :D :D

mircalla
20. mar 2024

@maciatkolulu A ty tusim zijes v zahranici. Ze toto v zahranici nevidis?
@drahomirrra Presne tak. Ten hrdy pocit, ze si uchmatla co najviac a namiesto 5 eur usetrila 7

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
autor
20. mar 2024

@mircalla - neviem, ako si došla na to, koľko vaniciek tvarohu ja zje, ale to je jedno. Mne narozdiel od teba je jedno, čo ješ.
Každá potravina je zastúpená v supermarkete niekoľkými výrobcami. V akcii je väčšinou len jeden výrobca. Keď sa vykúpi akciový tovar, stale je tam tej konkretnej potraviny dosť od ďalších výrobcov kvantum. Je dosť nepravdepodobné, že by sa vypredal komplet celý jeden druh potraviny a musela by si kvôli tomu ísť do iného reťazca. Stalo sa mi to milión krát, že som si chcela kúpiť niečo čo bolo vypredané. Väčšinou teda keď som prišla do obchodu večer. Ale vždy som odišla s kompletným nákupom. Nie sme v socializme aby sme mali od každej potraviny jeden druh a aj ten bol v obmedzenom množstve. Na pultoch máš na výber z ďalších piatich výrobcov tvarohu

mircalla
20. mar 2024

@autor Nie je. Konkretne Lidl ma velmi obmedzeny vyber mnozstva produktov bez moznosti kupit si vyrobok od ineho vyrobcu, co predpokladam, ze vies. Jedno zivocisne maslo Pilos, jeden druh mlieka, jeden druh korenin atd.

drahomirrra
20. mar 2024

autorka, len mi povedz, v ktorom reťazci sa to stalo. Idem na prieskum cez obed.

mircalla
20. mar 2024

@autor Uplne bezne sa to stava prave v Lidl, maju velmi obmedzeny pocet dodavatelov. Nemaju 4-5 druhov masla ci mlieka, spagiet ani napriklad smotany na slahanie ako ine retazce, Nakupujem tam skoro denne.
Dobre takze uzavrime tuto temu, ze niektorym ludi, co robis pride v pohode, pretoze to robia tiez, inym nie.

aurora33
20. mar 2024

@h2 ja nepíšem konkrétne o tebe. Píšem všeobecne. To musíš aj sáma vidieť ake kosiska ľudia nosia. A pre akciový tovar si dajú aj vŕtať do kolena.

katkaseiner
20. mar 2024

Akcia neakcia, ked niecoho viac potrebujem, nemam problem kupit toho viac. Ak to nelimituje obchod tak nech si kupi kazdy kolko čoho potrebuje. Navyse...akcie za mna vobec nie su o tom ze clovek tak nehorazne usetri 🙈

zuzuliennka1
20. mar 2024

prave lidl je ale retazec, ktory ma v podstate skoro kazdy typ tovaru - jeden (vlastny) druh a na ten casto aj mega akcie.
take maslo napr. kupis len ich znacku Pilos, a tusim jedine Rama ako “bezna” znacka. ine maslo nekupis.
kavy maju vlastne znacky asi 2 a dve ine, ale 90% tovaru v lidl su ich privatne znacky. ked sa akciove vykupi, ine tam ani nie je

zuzitko74
20. mar 2024

@sheila121 Takže matke, ktorá má osem detí (máme takú na sídlisku) by si povedala, že nikdy nevie, kto to potrebuje viac než ona, tak nech si láskavo zoberie len 5 jogurtov a trom deťom nemá dať raňajky?
Ja osobne si nerobím obrie zásoby, ani to nemám kde skladovať.
Píšem len, že nezazerám na ľudí, ktorí berú viac, lebo nikdy neviem, pre koľko osôb nakupujú, či do toho obchodu chodia denne, alebo týždenne (ak týždenne, tak logicky berú viac). Odsúdiť je ľahko

mircalla
20. mar 2024

@zuzitko74 Povedala by som, nech si nerobi zbytocne a nepochopitelne 8 deti, ked ich nema z coho zivit. Pomerne jednoduche....

zuzitko74
20. mar 2024

@mircalla Ale ona ich má z čoho živiť, tam peniaze nie sú problém. Len nakupuje viac než napríklad ja pre 4 osoby. Čo je normálne a logické. Samozrejme, ty vidíš len plný košík, nevieš pre koľko osôb nakupuje. Ale hneď ju odsúdiš ako nenažranú a hrabivú. Neprávom. A navážať sa do človeka kvôli počtu detí, ak sa o deti poriadne stará už je naozaj cez čiaru, to si si naozaj mohla odpustiť. Nikto nie je povinný žiť podľa tvojich pravidiel a životnej filozofie ohľadom počtu detí.

katkaseiner
20. mar 2024

@mircalla zas niekto kto nepochopil podstatu 🤦

mircalla
20. mar 2024

@zuzitko74 Ja neriesim v obchodoch, co kto nakupuje, ani nikomu necumim do kosikov ci vozikov. Nijako si nakupovanie neuzivam, robim to rychlo a intiitivne, ani sa tam neprechadzam a necumim na zlavy, necitam si zlozenie ani nad tym nemeditujem pri kazdom regale ako niektore. Jednoducho to robim rychlo.

Pisem jedine: ak su akcie, beriem si primerane mnozstvo, nevykupim cely obchod. Pochopila? Ci to budes dalej uplne zbytocne analyzovat?

alessia443
20. mar 2024

Ak clovek rozmysla, ze ved len JA si zoberiem jeden karton akcioveho tovaru a s takymto nastavenim tam pridu dalsie tri-styri osoby a kazda si zoberie "len" po jednom kartone, ujde sa ten tovar len par osobam a ostatnym sa neujde, hoci by to mozno potrebovali viac, alebo boli v praci a nemohli prist skor. Nie je to egocentricke? Nie je lepsie zobrat si mensie mnozstvo, lebo to teraz vsetko nespotrebujem a umoznim aj druhym, aby si to kupili za lepsiu cenu?

mircalla
20. mar 2024

@alessia443 Jedna z mala, co pochopili

mircalla
20. mar 2024

@katkaseiner Vazne? Podla mna ste nepochopili podstatu vy, vid prispevok vyssie od @alessia443. Namiesto toho sa tu hrame na daco v style, co ak ma niekto 30 deti

wolf_
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
20. mar 2024

@wolf_ NIkto tu druhým do koša nepozerá. Ale keď sa blížiš k regálu zobrať si svoj obligátny tvaroh do kaše a vidíš tetku nakladať celý kartón a tebe zostane holá diera v regáli, tak ťa to nasere. A nie, že nie.

h2
20. mar 2024

@aurora33 Veď ja viem, že nepíšeš o mne, ale tí ľudia tiež môžu byť v podobnej situácii.

zuzitko74
20. mar 2024

@mircalla Ale autorka neskôr v debate napísala, že také množstvá tvarohu bráva bežne, lebo ho konzumujú v takých množstvách bežne. Tak si sa začala do nej navážať, že priveľa ,,žerú". Len aby si si nemusela uznať, že si si v hlave vyfabulovala iný príbeh, než ona žije. Lebo ona nebrala väčšie množstvo tovaru než obvykle, len preto, že je na tovar akcia. Brala toľko, koľko reálne spotrebujú.

milka1988
20. mar 2024

@drahomirrra nie vyrabam ho na den učiteľov den matiek atd a od kedy išlo hore cenovo, tak musim vychytat akcie. Nechcem dvíhať predajnu cenu 🙂

milka1988
20. mar 2024

@simca06022011 vyrabam z toho Merci na deň učiteľov den matiek otcov ;)

wolf_
Autor odpoveď zmazal