icon

Je neohľaduplné vziať si v obchode viac kusov akciového tovaru?

19. mar 2024

Je podľa vás neohladuplne v obchode nabrať viac kusov niečoho, čo je v akcii, keď tam nemajú takú zásobu? Dnes som sa dostala totiž do konfliktu s pani, ktorá mala pocit, že je nespravodlivé aby ja som si brala veľa kusov akčného tovaru, lebo na ostatných sa potom nedostane a vraj ja si to určite môžem dovoliť kúpiť aj bez akcie. Je pravda, že som si zobrala kartón tvarohu, ale nevidím na tom nič neohladuplne. U nás sa koľko krát spotrebuju aj tri vaničky tvarohu za deň. Nie je predsa nejaký nedostatok, že by sa na ostatných nedostalo. Je to podľa vás z mojej strany neohladuplne? Kamoška pečie torty a často nakupuje suroviny aj v lidli a to ako musia po nej zazerať, pri tých množstvách čo ona kupuje.

marsmykkok
20. mar 2024

@drahomirrra ale chápeš to? Proste je v múka v akcii, tak zoberiem 20 hladkých, 20 polohrubých, 20 hrubých. Potom síce budem mať v špajzi ked to rok bude stáť budú tam červíky a vyhodím to, ale chamtivosť nepustí. Pričom úplne zbytočné, lebo tá múka je v akcii každý druhý mesiac a nie raz za rok. A ja koľkokrát som ani nevedela že je múka v akcii, chcela som na pečenie len jednu blbú extra špeciálku a kompletne vybrakovaná kvôli akcii. Ja žijem v staršom dome, upratujem zbežne, nie extra a nikdy som nemala žiadne červíky ani v kuchyni ani v špajzi, práve preto že nerobím zásoby na 10 rokov a nemá sa mi to z čoho rozmnožiť.

autor
20. mar 2024

No dobre. A koľko kusov je teda univerzálne prijateľné zobrať? Lebo každá rodina je rozdielne veľká, ma iné stravovacie návyky, nakupuje na rozne dlhu dobu a tak podobne. A tomu všetkému sa prispôsobuje ten nákup tak, aby ta rodina mala to čo potrebuje v dostatočnom množstve. Je iné, keď ma niekto supermarket par metrov od bytu a môže tam ísť kedy chce a kupovať veci po jednom každý deň a keď je niekto z dediny, meste ani nepracuje takže tam nemá cestu a ide tam čisto len na nákup. Síce ddediny maju potraviny, ale za 1. je to tam extrémne drahé, 2. nie je tam výber a rýchlo sa to vypredá

autor
20. mar 2024

@marsmykkok ale toto vôbec nie je to, o čom sa tu bavíme, nechápem, prečo to dokola omieľaš 😂 keď o tom tá téma vôbec nie je a písala som to aj do úvodného príspevku

drahomirrra
20. mar 2024

Dobre autorka, Billa to nebola, tam maju normalne vylozene kusy. Tak povedz, Lidl, ci Tesco, ci Kaufland?

simca06022011
20. mar 2024

@marsmykkok napr u nas sa minie 15-20kg muky za mesiac :D tak teraz babo raď... to je len tvoja/a aj ostatnych/ fantazia, ze niekto vyhodi muku/cokolvek/, lebo kupuje viac ako ty.Preto sudit kto co kupi a kde a kedy... to je jeho vec. Ja sice muku objednavam z mlyna online, ALE bezne sme chodili k babke, a tej robili tkaeto nakupy aj na pol roka, aby nemusela vlacit z obchodu o palici trvanlive veci.. TREBA sa starat o svoje kosiky. Univerzalny recept nie je aby kazdy bol spokojni... ja mam zasoby a nemala som "cerviky":D tak netaraj prosim ta. Za to v byte som zasoby nemala a doniesla som si chrobaky v jednom baliku cestovin...

drahomirrra
20. mar 2024

a teda, ak sa pýtaš, koľko je univerzálne množstvo. Stále si nepovedala, koľko kusov si si zobrala.

drahomirrra
20. mar 2024

@simca06022011 20 kg múky...preboha živého.

zuzitko74
20. mar 2024

@drahomirrra Vravela koľko zobrala. 24 kusov 250gramových balení.

drahomirrra
20. mar 2024

@zuzitko74 ok, prehliadla som.

Takže, nakoľko pri akciách majú poväčšinou limitovaný tovar na 10 až 12 ks, tak to považujem za prijateľné množstvo. 24 je už na hulváta, za mňa.

mircalla
20. mar 2024

@drahomirrra Co je spotreba na tyzden u nich 24 vaniciek tvarohu, zjedia 3 denne....

zuzitko74
20. mar 2024

@drahomirrra Ak si niekto sám pečie chlieb a občas upečie aj nejaký koláč alebo zahustí prívarok, tak to dokáže minúť. Nevieš, pre koľko ľudí je tých 20 kg múky a čo s tým robia, ale už z teba vypadne ,,preboha živého".

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
20. mar 2024

@zuzitko74 ale však ok, ja sa teda pohybujem v úplne iných bublinách, nevypekáme, nevyvárame a múkou zahusťujeme len veľmi málo. Tak pardon asi.

simca06022011
20. mar 2024

@zuzitko74 presne u nas sa chlieb pečie a pečivo sa takmer nekupuje. Okrem toho aj cestoviny robime domace a napr. halusky a prilohy tiez muku potrebuju :D

drahomirrra
20. mar 2024

@mircalla Neviem si to ani predstaviť, stravujeme sa striedmo a ja najmä v práci, ale budiš.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
mircalla
20. mar 2024

@drahomirrra Presne, uplne najhorsia potravina, muku pouzivam tiez minimalne, mucne (nezdrave) jedla takmer navarim, kolace bez muky. Chlieb sice kupujem, ale ja a partner jeme bud ziadny alebo proteinovy

zuzitko74
20. mar 2024

@drahomirrra Lenže o tom to celé je, celá táto debata je len o nepochopení toho, ako žijú iné rodiny, prečo nakupujú, to čo nakupujú a v akých množstvách.
Niektoré z vás majú, jednoducho, taký ten nadradený postoj, ,,robíš to inak, než ja, tak to robíš zle". A pritom o tých ľuďoch nič neviete, ale dovolíte si ich súdiť, že sú to chamtaví nenažranci.

drahomirrra
20. mar 2024

@zuzitko74 My sa proste nechápeme asi. Nemáme socializmus, dnes sú obchody všade a sú poväčšinou plné. Aj keby si mala doma 5 detí, proste v tom nevidím zmysel. Do obchodu sa dá ísť denne, po čerstvé, keď to baby píšu, že nakupujú raz za dva týždne, ani za mak im neverím. Pri akciových výrobkoch sa počty limitujú, limit by som považovala za smerodajný.

simca06022011
20. mar 2024

@maciatkolulu tak +- urcite, niekedy to trva 4 niekedy 6 tyzdnov kym sa robia objednavky... a podla toho, ktora muka chyba... ci je to vela/malo neviem... proste priebezne minam, nie je, kupi sa. Ide o to, ze niekto by to zhodnotil ako "vyhadzujem to doma" a kupujem lebo akcia a hrabem si do spajze pre cerviky :D

Mna by tak zaujimalo kolko bezne napr. zjete chleba? a peciva doma? a cestovin? ;) lebo taky pol kilovy chlieb bezne v rodinach kupuju aj kazdy den. k tomu desiaty, pecivo kadejake sladke slane.. a hned sa ti to nazbiera;) 300g muky ide bezne na cestoviny pre 3 osoby na obed... len to ze v dnesnej dobe, ked to ludia kupuju hotove, ked ludia doma velakrat ani nevaria a kupia si hotove, jedia vonku obedy atd, ani nevedia kolko realne by sa tych surovin muselo kupit, aby sa to vyrobilo doma.
Ja sa mozem divit ako niekto moze jest pecivo z obchdou, nekvalitna muka, bez vyzivovej hodnoty, pecivo za dva dni nejedle... atd... ale je mi to fuk, neratam ludom ci k pokladni nesu 20rozkov, alebo nie.. len o to ide, ze nik nevie, ako ina rodina funguje, co robi/nerobi... mne uz je smiesne, ked babky v dnesnej dobe nie su schopne ani tortu upiect vnucatam a objednava sa:DD lebo nie je cas.. a nikto kto to robi doma a musi kupit samozrejme na to viac veci, tak by mal byt vydelovany v obchode a kupit len malinke mnozstvo aby naaahodou ostatnym nechybalo. O otm kolko obchody vyhodia potravin po spotrebe ani nehovorim.

zuzitko74
20. mar 2024

@drahomirrra Viem, že sa dá nakupovať čerstvé denne a ja to tak aj robím, lebo nemám veľké skladovacie priestory. Nakúpim si denne cestou z práce. Lenže ja žijem v meste, kde mám na každom rohu nejaký supermarket. Do diskusie však prispievajú aj ľudia, ktorý chodia na veľký nákup raz za mesiac, alebo raz za dva týždne a tí nakupujú v úplne inom objeme než ty, alebo ja. Ja im verím, že tak nakupujú, nemám dôvod im to neveriť.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
milka1988
20. mar 2024

@simca06022011 inak len na margo nestihaju doplnat. Niektore obchody to maju tak, dostanu z nejakeho akcioveho tovaru 5 kartonov, akcia trva 5 dni. Oni rano vylozia 1 karton toho tovaru, ked sa to cez deň predá, tak proste v regáloch nie je. A na ďalší deň znovu vyložia ten jeden karton. Aj v Exisporte sme to tak robili keĎ bola super akcia na niečo, proste sme nemohli v deň akcie vyložiť všetok akciový tovar

wolf_
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
20. mar 2024

@milka1988 ale to naozaj nie je problem kupujucich.. Normalny obchodnik robi akcie aby predal, ak nema dost tovaru tak taketo opatrenia su zbytocne . A moze mu byt jedno ci to preda prvy alebo piati den. Skor je usmevne potom, preco robi akcie, ak nema dostatok tovaru, kedze sa pripravuje o zisk.
Potravinovy tovar je aj dost specificky.

princezna_bosorka
20. mar 2024

nie, nie je... kto prv pride, prv melie. Nech si pani zbehne do ineho obchodu.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
lylyjana
20. mar 2024

ak to nema samotny obchod nastavene, ze akciovy tovar maximalny pocet kusov, tak by som to neriesila.

aurora33
20. mar 2024

@simca06022011 vy sa tou múkou doma obsypujete alebo čo? Jezin 😀😀😀 ja keď tu citam niektoré komentare tak nechapem. My sa teda isto stravujeme veľmi striedmo.