Je neohľaduplné vziať si v obchode viac kusov akciového tovaru?
Je podľa vás neohladuplne v obchode nabrať viac kusov niečoho, čo je v akcii, keď tam nemajú takú zásobu? Dnes som sa dostala totiž do konfliktu s pani, ktorá mala pocit, že je nespravodlivé aby ja som si brala veľa kusov akčného tovaru, lebo na ostatných sa potom nedostane a vraj ja si to určite môžem dovoliť kúpiť aj bez akcie. Je pravda, že som si zobrala kartón tvarohu, ale nevidím na tom nič neohladuplne. U nás sa koľko krát spotrebuju aj tri vaničky tvarohu za deň. Nie je predsa nejaký nedostatok, že by sa na ostatných nedostalo. Je to podľa vás z mojej strany neohladuplne? Kamoška pečie torty a často nakupuje suroviny aj v lidli a to ako musia po nej zazerať, pri tých množstvách čo ona kupuje.
@aurora33 ja ti neviem no, ako my sa stravujeme len doma a nemyslím, že jeme málo, som z dediny, ale chodím do mesta na nákup tak 3 krát týždenne a vždy veľké tašky, niekedy aj 2. Nepatrím tu k tej vzorke, čo VRAJ do mesta idú vraj dvakrát ročne a preto robia veľké nákupy, nechám, kde teda pracujú, či nechodia k lekárom, na úrady, len na dedine sú celý rok a do mesta idú raz za polrok na nákup 😲 Ale aj tak hoci vždy veľa kupujem nezjeme za mesiac 10 kíl múky, 50 litrov mlieka, 5 kíl cestovín, 100 jogurtov, 50 tvarohov a podobne, Tiež nechápačka z tým počtov tu, ja neviem či jedia napríklad len tie mlieka, tie tvarohy a tak... Mne to skôr príde ako zavádzanie a nejako neverím, že aké množstva idú za mesiac a že ľudia z dediny sa dostanú do mesta na nákup raz mesačne prinajlepšom.
@aurora33 iste, ale tak ked sme mucne veci kupovali, tak som mala kilo muky aj pol roka v skrini :DDD
@simca06022011 aké muky kupuješ? Ja peciem kvaskove pečivo a zatiaľ mám skúsenosti len s pernerkou a babičkinou voľbou. Rada by som skúsila niečo nové.
@autor Nič v zlom, ale veľmi nezdravo sa stravujete, podľa toho, čo čítam.
@aurora33 nemôže sa človek, čo nepečie porovnávať s človekom, čo ma pečenie ako hobby. To je tiež fajný predsudok, že množstvo muky, ktorá sa v domácnostispotrebuje je nepriamo úmerne množstvu ovocia a zeleniny. Ja žasnem. Práveže to často býva naopak. Keď niekto pečie domáce pečivo, tak sa asi dosť zaujíma o to, čo do seba dáva. Neviem, či si niekedy piekla chlieb, alebo nejaké iné pečivo, ale na taký priemerný krajec sa spotrebuje cca 500g múky. My pečiva zjeme dosť, takže nám to vystačí tak na tri dni. Takže za mesiac miniem 4 kila muky len na pečivo. A to sme trojčlenná rodina. K tomu občas nejaký koláčik, lievance/wafle, cestoviny, kde tu niečo prihustiť. U nás všetko, čo môžeme vyrobíme zo základných surovín. Nie že by som bola nejaká eko bio raz fanatička, ale nás to s manželom baví a trávime tak veľa času. Takže sa to k tým desiatim kilam múky za mesiac priblíži ako nič.
Cesto, koláče, pizze, lievance.....a sme doma
@andrea1809 nie že by téma nebola o inom, ale čo prosim? 😂😂😂😂 neviem, z čoho si to usúdila, lebo nikde som tu nepísala, ako vyzerá náš bežný deň v stravovaní, ale snažíme sa stravovať čo najviac čisto, vyvážene a tak aby nám nechýbali žiadne mikro ani makronutrienry.
Ano mám skúsenosti s pečením 🙂 peciem aj kvaskovy chlieb ale 20kg muky za mesiac aj tak neminieme 🙂
@andrea1809 všetko to, čo si popisala sa dá pripraviť vyvážene a v zdravej verzii a nemusí to byt ani nechutne
@aurora33 no veď 20kg neminiem ani ja.
Ja som reagovala hlavne na tie kilogramy.
@andrea1809 napríklad chlieb sa dá urobiť celozrnný. To iste cestoviny, lievance z banánu a celozrnnej alebo ovsenej muky, pizza (ok, raz za čas si doprajeme aj klasiku, ale väčšinu času robime proteinovu pizzu) z tvarohu a múky - obloha je sunka a zelenina, koláče tiež nemusia mať kila cukru a tuku. Reálne všetky tieto veci, ktoré su take dobre a nezdravé, môžeš pripraviť vo vyváženej verzii a keď po čase zistíš, ako tie suroviny spolu fungujú, vychyta sa aj chut aj konzistencia
@mircalla nie nikto sa tu nehra na to ze ma 30deti, a ty tu hned rozhodnes ze nech nemá tolko deti ked ich nevie nakrmit - ona si to dovolit môže tak nerieš kolko ma kto deti
@katkaseiner Vacsine tychto nafuknutych reci neverim. Ak si to moze dovolit, nemusi byt smutna, ked nezoberie 2 kartony akciovych jogurtov, ale len jeden. Pisala si tu daco, ci zvysne deti nebudu jest
Teraz je toľko obchodov, toľko akcii, a toľko spotrebného tovaru že tu nieje vhodne sa pýtať či mozem zobrat paletu akciového tovaru ale či tu paletu viem uskladniť. Zijeme v obrovskom prebytku, prezierame sa a chorlavieme. Takže áno kúpte si paletku dve akciového tovaru urobíte sluzbu obchodu aj spoluobčanom😉
@mircalla 🤦
Ja bežne beriem aj dva kartóny mlieka, po "kartóne" múky, keď je akcia na tvaroh alebo Pribináčky či iné obĺúbené jogurty tak aj to. Muž chodí autom do práce mimo mesto a keď už idem na veľký nákup tak je naozaj veľký. Rovnako ako u vás, aj u nás ide tvaroh na dračku🤗inak bežne stretávam každé ráno pani, čo má neďaleko mojej bytovky reštauráciu, ako chodí na každodenný nákup. Taktiež berie čo je v akcii a veeeľa. A nedávno som sa pousmiala na pánovi ktorý mal kopovito naložený kôš plechovkovým pivom. A ešte sa pýtal pri kase, či nemajú viac😂
@simca06022011 ved to ja tiez nechapem, ved viac predaju a viac zarobia. a takto vylozia kus, preda sa rano a zvysok dna nič. A dalsi deň akcie zas a zas a zas.A predaju tretinu toho čo mohli keby viac toho tovaru objednajú
@mircalla To o tej rodine s ôsmimi deťmi som písala ja. Vidím, že zasa sa snažíš krútiť diskusiu tak, aby si ty mala pravdu. Nikde som netvrdila, že tá mama bude nešťastná, ak nekúpi dva kartóny jogurtov v akcii. Písala som, že mnohé z vás s názorom, že zobrať viac než 5 jogurtov je nenažranosť, budete po takej mamine zazerať aj keď kúpi len jeden kartón a pritom tá rodina to má reálne tak na dva krát a také množstvá kupujú či už akcia je, alebo nie je.
@zuzitko74 Fakt si uz nepamatam, kto to pisal. Je to podla mna nenazranost. Bodka. Nechutna slovenska mentalita, dat si za 2 eur koleno vrtat.
Resp. sa predzasobovat.
@zuzitko74 Nezazeram, uz sa nebudem opakovat. Ja v obchode nakupujem a rychlo sa pomahlam prec, nesledujem, co kto robi.
Kedze sa tu ale vyskytla tato diskusia, vyjadrila som sa.
Uz neprekrucaj. Fakt uz davas zufale agrumenty a prepocitavas tu kusy na clenov rodiny,
Pre mna za mna si kup aj 50 kartonov tvarohu a uzi si ich.
@mircalla Ja nie som tá, čo prekrúca. Snažím sa ti vysvetliť, že existujú rodiny, ktoré majú odôvodnene vyššiu spotrebu potravín, než priemerná štvorčlenná rodina a preto nie je vhodné kohokoľvek nazývať nenažraným, len preto, že má toho v košíku viac.
A osobné útoky si odpusti. Ja nakupujem pomerne málo, fakt to nemám kde v byte skladovať. Nerobí mi však problém vidieť túto tému aj z iného než môjho pohľadu.
@zuzitko74 Mimochodom, nekupujem ani len 2 kusy na clena rodiny vobec nicoho, neviem naco by mi to bolo a neviem ako si na to prisla.Ci to je v akcii alebo nie. Mam rada veci cerstve a kupujem tolko, co realne spotrebujeme. Mrazim v krajnom pripade, okrem masa nic, straca to chut. U nas ide najma zelenina, ovocie, syry, maso, ryby, mucne veci vobec.
Mesacne miniem na potraviny dost vela (aj tisicku), ale nemam doma naskladnene 4 masla, lebo su v akcii.

@aurora33 Akoze mne muka vydrzi pol roka jedna.