icon

Je nevhodné pomenovať dieťa po zosnulom bratovi?

kvetinka98
28. mar 2011

Ahojte chcela by som sa opýtať ......a chcela by som poradiť v roku 2009 som bola tehu 32tt som porodila a maličký zomrel (predčasné odlúpenie placenty) maličkého som nevidela bo po pôrode hneď zomrel musela som robkať pohreb a bol to chlapček a mal sa volať Karolko ale na matrike mi ho nezapísali iba priezvisko ale ja som na hrobček dala tu odpočíva Karolko 2009.
Teraz som po druhé tehu a čakám znovu chlapčeka mám takú dilemu neviem sa rozhodnúť či dať znovu meno Karolko alebo iné meno čo si myslíte, bolo by to nevhodné??? Môj manžel sa volá Karol takže som chcela aby bolo po ockovi ......... manželom sa nemôžem o tom porozprávať, lebo on nechce vedieť čo to bude, chce sa prekvapiť...... ďakujem

Strana
z2
andysok
28. mar 2011

@kvetinka98 to je mi luto........ale neviem prečo by to nemal byť opat Karolko, meno je to pekne .Osobne keby sa mne nieco podobne stalo, chcela by som opät meno, nad ktorym sme uz boli rozhodnuti s manzelom, hlavne nebu poverčivá.............. malý Karolko narodený v roku 2011 bude valibvuk 😉

mirka414
28. mar 2011

je to trosku zvlastne ale ak sa tak vola ocko a bratricek je v nebicku tak by som to meno dala aj po druhy x.

traktor
28. mar 2011

@kvetinka98 podla mna to nie je vhodne...jedneho karolka uz mas..hoc v nebicku, ako anjelika, ale mas...toto dietatko nech ma svoje meno..ktore bude len jeho..viem, ze je to tazke....ale podla mna takto je to spravne..

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@andysok ďakujem veľmi pekne iba to že je to na tom hrobčeku napísané keď bude chodiť s nami na hrobček tak či sa nebude pýtať keď bude starší......

lubinka26
28. mar 2011

je mi to luto ☹ ja by som dala ine meno...

tatiana1985
28. mar 2011

@kvetinka98 meno krasne... neviem co by som robila na tvojom mieste... ale ak bude starsi a budete chodit na hrob a tam bude jeho meno...neviem... nie je to zvlastne?

traktor
28. mar 2011

@kvetinka98 aj prave preto...fakt si to premysli..je tolko krasnych mien..aby potom tvoj druhy chlapcek nemal problem...

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@traktor veď ano ale ako koľ vek chcem vybrať meno tak neviem nič sa mi nepáči....alebo si to už domýšľam tak som ešte myslela na Leonardko ale ako sa blíži pôrod tak mi je to také od ruky každý deň nad tým rozmýšľam .....

tatiana1985
28. mar 2011

...aj ked na druhej strane chapem tvoju tuzbu po vysnivanom mene (tiez som bola po polroku malej menit meno, lebo som sa s Nelou nemohla stotoznit 😒 )

andysok
28. mar 2011

@kvetinka98 no asi mas pravdu................ nad tym som nerozmyslala...........asi by to nebolo vhodne pre synceka............a co tak Matej? Jakub? 😉 ved najdes pekne meno , urcite najdes 🙂

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@tatiana1985 Keby bolo dievčatko tak by bola Karolínka tak ako máš ty......a bolo by po ockovi ale osud to tak chcel a opäť je tu chlapček...... 😉

traktor
28. mar 2011

@kvetinka98 neboj, ked maleho uvidis, meno ta napadne....chapem, ze si si zvykla na meno karolko..zila si s tym cele tehu..ale fakt si to nechaj este prejst hlavou..ak bude dievcatko, nech je to karolinka 😉 ..ak chlapcek , tak este rozmyslaj...jedneho karolka uz mas..bude z hora davat na braceka pozor.. 😉

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@andysok Manželovi sa páči meno Jakubko ale nepáči sa mi keď ho volajú Kubo ale ja si takúto výhovorku nájdem pre všetky mená......okrem Karolko proste to už mám v sebe.... 😉 😒

tatiana1985
28. mar 2011

@kvetinka98 prave preto chapem tvoju tuzbu mat to vysnivane meno, lebo sama som to riesila 🙂 A tiez mi kazdy klepal po cele ze po polroku idem na matriku menit meno 😖 😖 ...

hmmm...a ak by ste na tom hrobceku mali ine slova , bolo by to jednoduchsie? dala by si znova Karolka? ....

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@traktor v tom máš pravdu......ja viem dôležité je aby bol zdravučky,,,.....

macekovam
28. mar 2011

ja by som tiez to meno po druhy krat nedala...nazvala si tak mrtveho synceka..on je karolko.aj ked nie v papieroch ale v tvojom srdci asi ano......druhe meno by som dala tiez na K ale karolko uz nie...

cmulinko
28. mar 2011

tvoj syncek Karolko sa uz raz narodil....je velmi smutne,ze s vami nemohol ostat a ze teraz je v nebicku,ale prave preto by som dietatu uz nedala znova to iste meno.Karolko bol vynimocny a jediny....zial zomrel,ale v tvojom srdiecku ostava vzdy tvojim Karolkom.Jeho bracek nie je ziadna nahrada za Karolka....je to tak isto jedinecny chlapcek,ktory by aj za zivota Karolka mal uplne ine vlastnosti a podobu,takze jednoznacne by mal mat aj ine meno.Takto ak bude aj starsi,bude vediet,ze jeho bracek je v nebizku a volal sa Karolko.

traktor
28. mar 2011

@cmulinko presne...a aby ked bude väcsi, nemal pocit, ze je len ako nahrada za mrtveho braceka....

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@tatiana1985 neviem vtedy to bolo tak že sa to tam dalo a nerozmýšľala som nad tým, že čo bude potom .....fakt neviem ale si pamätám že tento návrh nám dali na matrike že to nemáme písať do rodného listu aby to nefigurovalo do budúcnosti keď budeme chcieť dať také meno druhému dieťatku......ale na manžel si to nepamätal a ani som nevedela kedy to dal na hrobček napísať................

katecameron
28. mar 2011

preboha len mu nedavaj to iste meno podla mna je to nevhodne a mozno som poverciva nema sa davat meno po mrtvom z rodiny lebo malickemu to prinesie nestastie NEROB TO ved je tolko inych peknych mien pre chlapceka rozhodnut sa musís ty no ja by som to neuroibila

kvetinka98
autor
28. mar 2011

@katecameron nemá sa dávať meno po mŕtvom aj môj brat je Martin a jeho mŕtvi starký sa volal Martin....asi to v tom nie je ale starký je starký a vnuk je vnuk.......máte asi všetky pravdu.........aby som to nedala .....ale tá moja posadnutosť.....

benne
28. mar 2011

určite nie.. zvoľ iné meno.. ved ich sú tisíce

bubelko
28. mar 2011

@kvetinka98 ked sa ti to meno tak velmi paci, co takto dat ho babatku ako druhe meno? vsetci ho budu oslovovat aj tak prvym a druhe bude spomienka na babatko v nebicku 😉

maria30
28. mar 2011

@kvetinka98 ahoj.. ja by som to nerobila... viem, čím si si musela prejsť a ako si sa cítila... mne tiež zomreli dve detičky... a preto si myslím ( samozrejme je to môj názor), že tým menom potrebuješ zaplniť a zalepiť to prázdo, ktoré ostalo po Tvojom dieťatku...nerobíš to možno vedome, ale je to tak... budeš si to tým robiť ešte horšie.. mysli nato, že je to nový človiečik a preto si zaslúži i iné meno.. pozerala som Ti do pasu a vidím, že sa Ti páči i Samko.... veď to je veľmi pekné meno 🙂

mrka2
28. mar 2011

ja by som tiez nedala to iste meno. je mi luto,co sa stalo,ale ja,kebyze mam dostat meno po mrtvej sestricke... ☹ no neviem... skus popremyslat nad nejakym inym menom 🙂 drzim palce,nech vsetko dobre dopadne. 😉

alicc
28. mar 2011

@kvetinka98 ja by som tiez nedala to iste meno, spomenula som si na film obecna skola, tam sa chlapcek volal tiez tak ako jeho mrtvy bratcek a nevyzeral, ze by ho to tesilo, dokonca povedal, ze je pre mamu asi nahradou za brata. je to len film ale ja by som to asi na jeho mieste chapala rovnako 😉
drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku a aby bol vas syncek zdravucky a robil rodicom len radost 😉

magimary
28. mar 2011

plne sa stotožňujem s názorom @maria30 ,
nezažila som to, čo ty a dokonca mi obvykle na takýchto veciach s menami ani nezáleží (a myslím si, že každý si môže dať meno aké len chce), ale v tomto prípade mám od malinka v hlave utkvelé, čo mi hovorievala mamina, keď sme chodievali spolu na cintorín...vždy sme zapaľovali sviečky aj na jednom malom hrobčeku takých vzdialených rodinných známych... pýtala som sa mamy, prečo sú tam tri rovnaké mená s rôznymi dátumami narodenia, ale tak kratučkým životom tu na zemi... ☹
mamina mi vždy hovorila, že všetci traja chlapci zomreli ešte ako maličkí drobčekovia (okolo polroka mali) a každý z iného dôvodu... a pri tej príležitosti mi vštepovala, že to nie je dobré dávať meno bábätku po tom, ktoré už zomrelo... že aj títo chlapci mali to isté meno a vždy to dopadlo rovnako ☹ 😔 ...
je naozaj veľa krásnych mien, napokon Samko je jedno z nich 🙂

tereza123123
28. mar 2011

Ahoj my sme riešili to iste... manžel sa volá Tomáš a od začiatku nášho plánovania spoločnej buducnosti sme hovorili že raz sa nám narodí malý Tominek...Kedže sme o neho prišli v 24tt hrobček sme nerobili ale hovoríme o nom ako náš malý Tominek. Teraz čakáme dalšieho chlapčeka....manžel chcel automaticky aby to bol Tomáš ale ja som nechcela aby moj druhý synček bol len nálepka za svoho bračeka a preto že som sa vo svojich modlidbach obracala na sv. Tadeáša tak náš synček ak všetko pojde ako má sa bude volat Tadeášek (manžel s tým moc nesuhlasí ale ja ho presvedčím 😀 😉

ela2710
29. mar 2011

@kvetinka98 meno Karolko uz nedavaj, je to hrozne a velmi smutne, ze si onho takto prisla, ale ako pisu baby je v nebicku, ako by si tomu malemu vysvetlila, ze sa tak vola aj jeho bracek anjelik? najdi ine meno, mne s atiez tieto slovesnke nepacia, ale dala som po priatelovi, maly sa vola Tomas, a ak bude druhy chlapcek, tak sa bude volat Daniel, ked nakuknes, je vela krasnych mien, teraz to nevidis, lebo sa ti bohuzial stale vracia do mysle Karolko, druhy syncek ti nema nahradzat Karolka, Karolka si uz mala, aj ked je v nebicku ☹ kamoske zomrel chlapcek dvojmesacny Tobiasko, a viem, ze take meno by druhemu syncekovi nedala ☹

maggie2
29. mar 2011

@kvetinka98 zákon Ti umožňuje dať takéto meno, lebo rovnaké meno nemôžu mať len žijúci súrodenci. Ak sa Ti narodí dievčatko, kľudne môže byť aj Karolína. Neviem, prečo sa to toľkým dievčatám nevidí, závisí od uhla pohľadu. Niekto práveže tým že dá rovnaké meno po zomrelom dieťatku, chce tým osudu dokázať, že sa človek nevzdáva, neutopí sa v spomienkach a žiali.

Ja poznám jednu Ľudmilu, ktorá sa volá po svojej, dokonca zavraždenej nevlastnej sestre.

Strana
z2