icon

Je nevhodné pomenovať dieťa po zosnulom bratovi?

kvetinka98
28. mar 2011

Ahojte chcela by som sa opýtať ......a chcela by som poradiť v roku 2009 som bola tehu 32tt som porodila a maličký zomrel (predčasné odlúpenie placenty) maličkého som nevidela bo po pôrode hneď zomrel musela som robkať pohreb a bol to chlapček a mal sa volať Karolko ale na matrike mi ho nezapísali iba priezvisko ale ja som na hrobček dala tu odpočíva Karolko 2009.
Teraz som po druhé tehu a čakám znovu chlapčeka mám takú dilemu neviem sa rozhodnúť či dať znovu meno Karolko alebo iné meno čo si myslíte, bolo by to nevhodné??? Môj manžel sa volá Karol takže som chcela aby bolo po ockovi ......... manželom sa nemôžem o tom porozprávať, lebo on nechce vedieť čo to bude, chce sa prekvapiť...... ďakujem

Strana
z2
ela2710
29. mar 2011

@maggie2 ano to je zakon, ale co tak moralne pravidlo? ty by si dala druhemu dietatu meno po tvojom anjelikovi? ja som zas nazoru, ze kazde dieta je pre matku jedinecne, originalne, a preto by malo mat aj svoje meno, ake surodenci nemaju

ela2710
29. mar 2011

ale koniec - koncov je to kazdeho osobna vec, ja by som druhemu babu take meno nedala, ale kazdy mame nato iny nazor, kazdopadne je mi velmi luto kazdej maminky, co je v takejto smutnej situacii ☹

nenullienka
29. mar 2011

@kvetinka98 ahoj, je mi veľmi ľúto, že si prišla o dieťatko. Ale ja osobne by som rovnaké meno nedala. Toto dieťatko čo príde bude iná osobnosť ako by bol jeho braček. To je čisto len môj názor.
Ale ty to meno kľudne daj, je to len na tvojom rozhodnutí. A ak tým aj potešíš manžela. 🙂 😀 😉 A myslím si, že keď ho uvidíš po pôrode určite budeš vedieť aké meno mu dať 🙂 😉 .

kvetinka98
autor
29. mar 2011

ďakujem veľmi pekne za vaše názory veľmi si ich vážim a určite budem nad tý veľmi rozmýšľať....ešte raz Ďakujem

evi55
29. mar 2011

ja sa volám po zomrelej otcovej sestre (zomrela ako bábätko) a nie je to príjemné... ☹ pôvodne som mala mať iné meno a teraz by som bola zaň vďačná.

mexx
29. mar 2011

V jednom ceskom filme sa maly chlapec vola rovnako ako jeho bracek, ktory zomrel este pred jeho narodenim, a ked sa ho kamarat pytal, preco sa vola rovnako, povedal: "Ja som akoze nahrada za neho...", na co kamarat povedal: "No, si taky nahradnik...". 😅
Toto je sice z filmu, ale mna by aj v reale matalo, ci moje dieta nebude citit krivdu, ze ho mam len preto, aby som vyplnila prazdne miesto, ktore zostalo po niekom inom, a ze keby sa to nestalo, mozno by som ho ani nemala. Ja by som rovnake meno nedala. 😔

titkovamiriam
29. mar 2011

toto je teda tema až ma presiel mráz-ja by som nedala,kazde dieťatko je osobnosť a nechcela by som nahradzať jedno za druhé,ale poznam kočku ktorej zomrelo miminko a druhe dieťatko dostalo rovnake meno-no ona ho doslova berie ako ,,nahradu ,, za to prvé dieťatko ☹

maggie2
30. mar 2011

@ela2710 aké morálne pravidlo? Prosím Ťa!´Na tom nie je nič nemorálne. Váž slová.

ela2710
30. mar 2011

@maggie2 s tebou sa asi v ziadnej teme neda normalene komunikovat, ak si citala vsetky prispevky pisala som, ze kazde dieta je jedinecna osobnost a preto by som volila pre kazde ine meno, mojej naj kamoske zomrel dvojmesacny syncek a rovnake meno by nedala, ty sa na vsetko pozeras len zo strany zakona, ale co tak byt aj trosku citliva, ale to ty asi nepoznas

andika10
30. mar 2011

ahoj ja osobne by som nedala, ale mojej babke zomreli 2 synovia, jeden mal 2 dni, druhý 7m, obaja mali rovnaké meno, a do tretice dala aj ďalšiemu synovi to meno ☹ , no neviem, mne sato zdá čudné. Ale moja svokra má nevlastnú sestru, majú spoločného otca a majú aj rovnaké mená 😒

drobik1
30. mar 2011

no ja s vami suhlasim urcite nie to iste meno..ved uz jedno babätko to meno malo a preco by ho malo mat dalsie??nie je to dobry napad.. 😒 urcite si musis vymysliet ine..ja by som to nerobila.. 🙂

natalia777
30. mar 2011

ani podla mna to nie je vhodne 😒 aby sa to s nim netiahlo cely zivot, hoci neverim na povery vobec...ale jeden karolko uz bol a mal by byt jediny 😉

tomika
30. mar 2011

@kvetinka98 ahoj,ak sa dobre pametám,aj moj otec mi rozprával niečo také (teraz žije dalej od nás-neviem sa spitať 😒 ),babka mala bábetko-neviem ako-kedy jej zomrelo,aj sme pozreli hrob,bol tam meno Števko,ale potom sa jej narodil moj otec a tiež je Štefan,aj dedo je Štefan.Takže su také pripady.Ináč aj pradedo bol Štefan,aj brata mám Štefana-4 v poradi 🙂 .

zuzana76
30. mar 2011

ahoj, ja by som rovnake meno tiez nedavala, tiez si myslim,ze potrebujes akoby nahradu za tvojho prvorodeneho synceka a podvedome inklinujes k tomu menu. Aj Vincent van Gogh mal starsieho brata, ktory zomrel ako 3-rocny a po jeho smrti sa narodil Vincent maliar, z jeho zivotopisov som vycitala aj to, ze sa citil velmi zle, kedze chodievali na hrob braceka a tam bolo napisane vlastne jeho meno a vraj aj to mohlo byt spustacom psychickej choroby, ktorou trpel. Ja to neberiem ako povercivost, ale tvoje dietatko by sa mohlo raz citit zle, kedze aj sama si pisala,ze mate meno uvedene aj na hrobceku.

maggie2
30. mar 2011

@ela2710 prepáč ale vecná diskusia nemôže nijako zraniť, kdežto Ty so svojimi citovými výlevami zraňuješ a Ti konkrétne poviem aj v čom: z Tvojho príspevku vyplýva, že podľa Teba dať rovnaké meno je nemorálne /to by bolo OK, v rámci toho že je to Tvoj názor) ale bohužiaľ z Tvojho názoru, tým pádom z toho vyplýva, že odsudzuješ takéto rozhodnutie ľudí ako nemorálne. A to nie je správne,nemáš na to právo, pretože to Tvoje tvrdenie sa nezakladá na pravde. Morálka je čosi úplne iné a toto nie je nemorálne. Preto som Ti napísala, že váž slová.

ela2710
30. mar 2011

@maggie2 v dalsom prispevku som pisala: ale koniec - koncov je to kazdeho osobna vec, ja by som druhemu babu take meno nedala, ale kazdy mame nato iny nazor, kazdopadne je mi velmi luto kazdej maminky, co je v takejto smutnej situacii

takze som pisala, ze pre mnna by to bolo nemoralne, je to len moj nazor tebe ho nevnucujem

maggie2
30. mar 2011

@ela2710 presne tak, je to každého osobná vec, komentovať to môžme aj tak aj tak, ale nie argumentovať nemorálnosťou. Dúfam že sa už rozumieme

amarelka
31. mar 2011

Nám prvá dcérka zomrela ako 7 týždnová. Volala sa Barborka. V momente, ked nás opustila, chceli sme hned dalšie dieťatko a aj to, aby sa volala Barborka. Postupne sme od toho upustili, pretože Barborka bola predsa ona a je len jedna. Narodil sa nám synček, tak sme už neriešili meno pre dievčatko.
Ale je to také zvláštne, že meno, ktoré sa nám páčilo, tak, že ním nebudem nikoho oslovovať, kto okolo mna pobehuje.
Teraz čakáme dalšie babatko a tiež som názoru, že po pár rokoch, by mu prišlo divné, že je pomenované ako súrodenec, ktorý nás opustil. Zatial nevieme pohlavie, ale už len z úcty k Barborke, ak by to bolo dievčatko, tak mu dáme iné meno.

syslica
31. mar 2011

Žienky na Martinskom cintoríne v BA je akurát pri chodníčku, kade chodievame, taký malý hrobček, kde je napísané Vladko I a Vladko II, vždy keď tade ideme, myslím na tie detičky a ich chúďa mamu. Nie som poverčivá, ale rozhodne by som volila iné meno.

agimi
15. máj 2011

moja mamina vždy hovorila, že ak jeden súrodenec zomrel a druhý sa potom volá po ňom, tak si ho ten prvý zavolá k sebe do neba. to len, že u nás koluje taká povera. preto ja by som nedala rovnaké meno aj druhému. ale to som ja a každý je iný.

Strana
z2