icon

Je niekde na Slovensku nonstop otvorená lekáreň?

jednoduchomirka
18. aug 2025

Ahojte 🙂 Je niekde na Slovensku otvorená lekáreň neretržite? Lebo ako googlim, tak nie. To ozaj nemáme takéto fungujúce služby aj v noci? Máte s tým niekto skúsenosti?

Strana
z3
xxemma
18. aug 2025

@jednoduchomirka pohotovostna je vzdy jedna v meste otvorrna aj v noci

patka06
18. aug 2025

Nonstop lekáreň už asi nie je nikde na Slovensku.
Nevidím v tom zmysel. Pokiaľ ide o akútny stav ošetria na urgente

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@xxemma

@jednoduchomirka pohotovostna je vzdy jedna v meste otvorrna aj v noci

@xxemma nemyslím pohotovost, ale obyčajné lekárne. Tie sú otvorené max do 22:00 a otvárajú sa až ráno. Minulý rok zrušili poslednú nonstop lekáreň aj v BA.

anonym_88d528
18. aug 2025

Jasne ze su. Napriklad v Presove lekaren Amuletum.

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@anonym_88d528

Jasne ze su. Napriklad v Presove lekaren Amuletum.

@anonym_88d528 ooo, takže vy ešte máte 🙂

xxemma
18. aug 2025
@jednoduchomirka

@xxemma nemyslím pohotovost, ale obyčajné lekárne. Tie sú otvorené max do 22:00 a otvárajú sa až ráno. Minulý rok zrušili poslednú nonstop lekáreň aj v BA.

@jednoduchomirka naco by boli otvorene 24/7, ak pitrebujes alutne lieky, tak pohotovostna bohato staci pre cele mesto. Nevidim v tom vyznam, aby boli otvorene nonstop, ked lekari pracuju cez den.
Kolko je takych ludi v meste, ze v noci idu vyberat lieky?

colsami
18. aug 2025

@xxemma "Kolko je takych ludi v meste, ze v noci idu vyberat lieky?"

To by uprimne zaujimalo aj mna, ale podla mna ak by nam rozpraval pribehy pracovnik nonstop lekarne, prisli by sme na rozne pikosky. Konieckoncov, predpokladam ze to tam vyzera tak ako na humannych ci veterinarnych pohotovostiach - ze 90% pacientov a klientov vobec nie su pohotovostny stav a nemaju tam co robit. Necudovala by som sa, ze o 2 v noci pride niekto do lekarne kupit oftalmoframykoin a podobne 😃

vkatush
18. aug 2025

Pokiaľ viem, už nie sú, asi od minulého roka.

Aj v KE pohotovostná na Toryskej, ktorú sme toľkokrát museli uprostred noci navštíviť (hlavne cestou z urgentu/pohotovosti, odkiaľ nás poslali s receptom) zatvorili. A naozaj stále keď som tam bola v noci, mali zákazníkov. Takže za mňa veľké zlo, že v jednom z najväčších miest nemáme funkčnú nočnú lekáreň.

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@xxemma

@jednoduchomirka naco by boli otvorene 24/7, ak pitrebujes alutne lieky, tak pohotovostna bohato staci pre cele mesto. Nevidim v tom vyznam, aby boli otvorene nonstop, ked lekari pracuju cez den.
Kolko je takych ludi v meste, ze v noci idu vyberat lieky?

@xxemma jasne, ale možno mamičky s deťmi majú väčší problém. Dospelí vydržia rady na urgente, kde aj liek dostanú. Ale neviem, preto sa pýtam. Lebo vo veľkých mestách by to podľa mňa mala byť samozrejmosť. Ale zase lekárňam sa to asi neoplatí, keďže majú výdaje väčšie ako zisky.

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@vkatush

Pokiaľ viem, už nie sú, asi od minulého roka.

Aj v KE pohotovostná na Toryskej, ktorú sme toľkokrát museli uprostred noci navštíviť (hlavne cestou z urgentu/pohotovosti, odkiaľ nás poslali s receptom) zatvorili. A naozaj stále keď som tam bola v noci, mali zákazníkov. Takže za mňa veľké zlo, že v jednom z najväčších miest nemáme funkčnú nočnú lekáreň.

@vkatush presne o tomto hovorím. Že existujú prípady, keď ľudia a hlavne s deťmi fakt potrebujú lekáreň aj v noci.

babushkaem
18. aug 2025

ja som vyuzila lekaren, ked bol napriklad sviatok, nemuselo ist o noc. bol to akutny pripad a zas nie na urgent, ale gynekolog prisiel na troch kralov do prace aby ma vysetril

patka06
18. aug 2025
@jednoduchomirka

@vkatush presne o tomto hovorím. Že existujú prípady, keď ľudia a hlavne s deťmi fakt potrebujú lekáreň aj v noci.

@jednoduchomirka Daj reálne prípad, čo by si išla v noci kupovať pre dieťa.
Bežné lieky napr. na teplotu, bolesť má snáď každý doma.
Pohotovostná lekáreň je niečo iné, tá funguje aj cez sviatky
Lekáreň v noci je naozaj zbytočnosť

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@patka06

@jednoduchomirka Daj reálne prípad, čo by si išla v noci kupovať pre dieťa.
Bežné lieky napr. na teplotu, bolesť má snáď každý doma.
Pohotovostná lekáreň je niečo iné, tá funguje aj cez sviatky
Lekáreň v noci je naozaj zbytočnosť

@patka06 aj tej najzodpovednejšej mamine môže v noci chýbať liek pre deti na teplotu. Nikto nie je dokonalý. Aj keď ja si vždy na to dávam pozor, aby ten základ bol doma.

patka06
18. aug 2025
@jednoduchomirka

@patka06 aj tej najzodpovednejšej mamine môže v noci chýbať liek pre deti na teplotu. Nikto nie je dokonalý. Aj keď ja si vždy na to dávam pozor, aby ten základ bol doma.

@jednoduchomirka Ak by chýbal liek znižuje prirodzene, pár hodín sa to v pohode dá.
Ak je teplota príliš vysoká - neznížiteľná, má možnosť ísť na pohotovosť, resp. urgent - to sú veľmi výnimočné prípady
Skôr matky pri teplote panikária

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@patka06

@jednoduchomirka Ak by chýbal liek znižuje prirodzene, pár hodín sa to v pohode dá.
Ak je teplota príliš vysoká - neznížiteľná, má možnosť ísť na pohotovosť, resp. urgent - to sú veľmi výnimočné prípady
Skôr matky pri teplote panikária

@patka06 hej, hej, len rady na urgentoch sú občas veľké

matkahelka
18. aug 2025

@jednoduchomirka nonstop lekarne zrusili, pretoze na seba nedokazali "vyrobit" a stat/samosprava ich odmietla dotovat. ja som mala znamu, ktora pred covidom pracovala v KE v takej lekarni a za celu noc mavali bezne trzbu 30€ a museli tam byt dve. ona tie nocne z duse neznasala, pretoze im tam chodievali matky a robili cirkusy, pretoze nechceli ist s dietatom na urgent a chceli lieky, ktore su na predpis s tym, ze dodatocne na dalsi den donesu recept od svojej pediatricky. za mna takato lekaren je zbytocna. lekarne v oc su otvorene do 22.00. zaklad volnopredajnych liekov by mal mat predsa kazdy doma. ked v noci cloveka nieco tazke chyti, tak ci tak potrebuje, aby to videl lekar. a na urgente daju aj liecbu. obzvlast pri malych detoch kombinovat volnopredajne lieky a hrat sa na lekara moze urobit viac skody ako uzitku. a panadol, smectu, atd. hadam ma kazdy doma.

sasalu1
18. aug 2025
@patka06

Nonstop lekáreň už asi nie je nikde na Slovensku.
Nevidím v tom zmysel. Pokiaľ ide o akútny stav ošetria na urgente

@patka06 nam dali recept a liek neposkytli. Islo o dieta, zapal stredneho ucha, crp 170. Aj tak sme museli cakat do rana, kym sa otvori prva lekaren.

patka06
18. aug 2025
@sasalu1

@patka06 nam dali recept a liek neposkytli. Islo o dieta, zapal stredneho ucha, crp 170. Aj tak sme museli cakat do rana, kym sa otvori prva lekaren.

@sasalu1 počkali ste pár hodín a liek bol k dispozícii, ak by bolo nutné podať liek okamžite, určite by ho podali

jednoduchomirka
autor
18. aug 2025
@sasalu1

@sasalu1 ☹((((

beky223
18. aug 2025

Má to viacero háčikov, pohotovosť v noci je pre lekáreň nerentabilná, jednoducho si na seba nezarobí a nikto nie je ochotný to dotovať. Zároveň aj ak by ste v noci prišli s receptom, nie je isté, že presne daný liek budú mať a nie je možné držať na sklade vždy všetko. A posledná vec, ako už niekto spomínal, už počas pohotovosti a počas nočnej ani nehovorím, to láka mnoho špekulantov, ktorí chcú lieky bez receptu, lebo je to urgentné ale na urgent nejdú...

anonym_ff6e53
18. aug 2025

Tak ja som raz dosla na sk, zabudla som si pribalit brufen, mama nemala, mala len nejaky paracetamol alebo co a mne zacala pomaly gradovat migrena. O 22h som si dala z maminych zasob a lahla som si spat , dufajuc ze so zavretymi ocami, v tme, tichu mi to prejde a rano si uz zbehnem po brufen. O 1-2h nadranom som sa uz splhala po stene, zacalo ma natahovat a v celom meste ani len jedna lekaren otvorena - namiesto toho aby som bola isla, alebo poslala niekoho aby mi kupil brufen som musela napochodovat na urgent aby mi nieco pichli, a museli mi urobit aj dalsie vysetrenia, lebo sa museli uistit, ze to nie je nieco ine ako migrena - cize namiesto otravovania jedneho lekarnika, som otravila dve sestry a dvoch doktorov. Fakt nechapem tu logiku, ze 24h lekaren obyvatelstvu netreba🤦🏽‍♀️

micusa2222
18. aug 2025

@jednoduchomirka neviem, aký lekárnik by tam sedel a sa striedal s kolegami non-stop, funguje pohotovostná...a na to, aby si ľudia vybehli kúpiť kvapky do očí alebo ataralgin, fakt sa treba zamyslieť, či by to malo zmysel...

anonym_ff6e53
18. aug 2025
@micusa2222

@jednoduchomirka neviem, aký lekárnik by tam sedel a sa striedal s kolegami non-stop, funguje pohotovostná...a na to, aby si ľudia vybehli kúpiť kvapky do očí alebo ataralgin, fakt sa treba zamyslieť, či by to malo zmysel...

@micusa2222 ale vsak vo vacsine miest nie je ani pohotovostna

anonym_dd869a
18. aug 2025

Zažila som, keď mamička robila cirkus v lekárni lebo nemali UM, ktoré papá jej dieťa. Chodí si ho bežné kupovať do DM, ako väčšina rodičov. Jasne, ze lekaren tým pádom nebude mať tak široké portfolio, lebo im to exne. Hlavne, že sebe rožky nezabudla kúpiť.
Celkovo kontrolovať dieťaťu lekárničku je podľa mna prirodzené, ale samozrejme, že sa stane. V poslednej dobe som využila urgent 2x v Bratislave - v Boroch aj na Antolskej. Na oboch sme boli vybavení veľmi rýchlo. V okresných mestách este lepšie. Antibiotiká aj tak nezačnú účinkovať hneď. Nemáme peniaze na drahé lieky, lekárnici utekajú do ČR, tak pridime aj o týchto zdravotníkov ako o sestry a lekárov len preto, že nie som schopná si kúpiť Nurofen pre dieťa. Vo väčšine okresov je lekáreň otvorená do 21/22.

patka06
18. aug 2025
@anonym_ff6e53

@micusa2222 ale vsak vo vacsine miest nie je ani pohotovostna

@anonym_ff6e53 možno v menších mestách, kde nie je ani nemocnica - nie je pohotovostný lekáreň
V ktorom okresnom meste nie je pohotovostná lekáreň?

anonym_ff6e53
18. aug 2025
@patka06

@anonym_ff6e53 možno v menších mestách, kde nie je ani nemocnica - nie je pohotovostný lekáreň
V ktorom okresnom meste nie je pohotovostná lekáreň?

@patka06 v plno okresnych mestach je lekaren otvorena len do 20-21.00h. Aj tam kde maju nemocnicu. No ale ako hovorim, je predsa ekonomickejsie zamestnat na urgente 4 ludi a urobit rozne drahe vysetrenia ako mat moznost ist zobudit lekarnika a kupit si lieky - to by system stalo len desatinu z toho co to stalo.

patka06
18. aug 2025
@anonym_ff6e53

@patka06 v plno okresnych mestach je lekaren otvorena len do 20-21.00h. Aj tam kde maju nemocnicu. No ale ako hovorim, je predsa ekonomickejsie zamestnat na urgente 4 ludi a urobit rozne drahe vysetrenia ako mat moznost ist zobudit lekarnika a kupit si lieky - to by system stalo len desatinu z toho co to stalo.

@anonym_ff6e53 Ak je lekáreň otvorená počas sviatkov a večer do 20 - 22.00 je predsa pohotovostná. Bežná otváracia doba lekárne je do 16-17.00 so-ne-sviatky zatvorené
Financovanie urgentu a nonstop lekárne sa nedá porovnávať
Ak by ekárne mali svoj zmysel a využitie, určite by ich len tak nezrušili.

anonym_ff6e53
18. aug 2025
@patka06

@anonym_ff6e53 Ak je lekáreň otvorená počas sviatkov a večer do 20 - 22.00 je predsa pohotovostná. Bežná otváracia doba lekárne je do 16-17.00 so-ne-sviatky zatvorené
Financovanie urgentu a nonstop lekárne sa nedá porovnávať
Ak by ekárne mali svoj zmysel a využitie, určite by ich len tak nezrušili.

@patka06 v celej eu 24h lekarne funguju a davaju servis ludom co to potrebuju len slovakom taky servis netreba, alebo to znamena ze sa zvysoka kasle na potreby obcana? A obcan je s tym este spokojny🤦🏽‍♀️

patka06
18. aug 2025
@anonym_ff6e53

@patka06 v celej eu 24h lekarne funguju a davaju servis ludom co to potrebuju len slovakom taky servis netreba, alebo to znamena ze sa zvysoka kasle na potreby obcana? A obcan je s tym este spokojny🤦🏽‍♀️

@anonym_ff6e53 Neviem ako fungujú v EU, nikdy som tam lekárne nevyužila
Môj názor: na Slovensku sa peniaze vyhodené za zbytočne otvorené lekárne dajú využiť aj lepšie

Strana
z3