Je niekde na Slovensku nonstop otvorená lekáreň?
Ahojte 🙂 Je niekde na Slovensku otvorená lekáreň neretržite? Lebo ako googlim, tak nie. To ozaj nemáme takéto fungujúce služby aj v noci? Máte s tým niekto skúsenosti?
@sasalu1 ☹((((
@jednoduchomirka tiez pripad, ze na pohotovosti, resp. urgente sme sa vybavili tak, ze lekaren uz nebola otvorena, dieta v bolestiach a cakali sme do rana na lekaren a ATB, jasne, je to raz za cas, podla mna v takomto pripade by mali podat jednu davku toho lieku na pohotovosti
@jednoduchomirka dalsi pripad nedavno, par mesiacov dozadu, synovi sa zapalil privesok nad semenikom, vecer okolo 21:00 bolest strasne, leteli sme na urgent, kym sme sa vybavili presli asi 1,5-2 hodiny, lekaren uz otvorena nebola, tiez som isla po liek az rano do lekarne.
@jednoduchomirka dalsi pripad nedavno, par mesiacov dozadu, synovi sa zapalil privesok nad semenikom, vecer okolo 21:00 bolest strasne, leteli sme na urgent, kym sme sa vybavili presli asi 1,5-2 hodiny, lekaren uz otvorena nebola, tiez som isla po liek az rano do lekarne.
@zuzana76 neverim ze vas z urgentu poslali v noci ked dieta malo ako hovoris "bolesti strasne" a ze mu nic nedali proti bolesti...?
Lebo ak dostal normalne liek/inj nieco proti bolesti, predpokladam ze dieta teda osetrene bolo...a k tomu ste dostali Rp na ATB, tak ATB tych par hodin do rana naozaj pockaju. Dieta malo krytu bolest z osetrenia na pohotovosti a nebol to stav na pohotovostnu lekaren. Lebo v inom pripade by tie ATB dostal v inj roztoku, ci uz injekcia alebo do zily.
Prepac ak sa mylim, to uprimne nemyslim ako rypanie, ale naozaj sa mi nechce verit ze pozru v noci na dieta v "strasnych bolestiach" na urgente a nic by mu priamo tam nedali po osetreni
Tak ja som raz dosla na sk, zabudla som si pribalit brufen, mama nemala, mala len nejaky paracetamol alebo co a mne zacala pomaly gradovat migrena. O 22h som si dala z maminych zasob a lahla som si spat , dufajuc ze so zavretymi ocami, v tme, tichu mi to prejde a rano si uz zbehnem po brufen. O 1-2h nadranom som sa uz splhala po stene, zacalo ma natahovat a v celom meste ani len jedna lekaren otvorena - namiesto toho aby som bola isla, alebo poslala niekoho aby mi kupil brufen som musela napochodovat na urgent aby mi nieco pichli, a museli mi urobit aj dalsie vysetrenia, lebo sa museli uistit, ze to nie je nieco ine ako migrena - cize namiesto otravovania jedneho lekarnika, som otravila dve sestry a dvoch doktorov. Fakt nechapem tu logiku, ze 24h lekaren obyvatelstvu netreba🤦🏽♀️
@anonym_ff6e53 zaujimava skusenost. Ale uprimne, keby mne chyba kvoli migrene v noci brufen, ze naozaj len tu jednu tabletu mi treba a nic ine mi nie je, urcite uz tolko cinknem nejakej rodine alebo dobrym kamaratom, alebo zaklopem susedom. Aj keby byvam na lazoch, skor najdem niekoho nez ze sa musim trepat na pohotovost a potom stravit noc vysetreniami 😊 To je podla mna uplne normalne ze mi sused zaklope a prosi si liek, ak je to taky stav. A naozaj nemusim potom absolvovat to vsetko co Ty popisujes, ked chybala v noci jedna tableta, ktoru ma doma skoro kazdy skoro stale...
@zuzana76 neverim ze vas z urgentu poslali v noci ked dieta malo ako hovoris "bolesti strasne" a ze mu nic nedali proti bolesti...?
Lebo ak dostal normalne liek/inj nieco proti bolesti, predpokladam ze dieta teda osetrene bolo...a k tomu ste dostali Rp na ATB, tak ATB tych par hodin do rana naozaj pockaju. Dieta malo krytu bolest z osetrenia na pohotovosti a nebol to stav na pohotovostnu lekaren. Lebo v inom pripade by tie ATB dostal v inj roztoku, ci uz injekcia alebo do zily.
Prepac ak sa mylim, to uprimne nemyslim ako rypanie, ale naozaj sa mi nechce verit ze pozru v noci na dieta v "strasnych bolestiach" na urgente a nic by mu priamo tam nedali po osetreni
@colsami nedali, doktorka pozrela semeniky, skonstatovala, ze to je zapal toho privesku a ze mu predpise ATB a na dalsi den sa mame hlasit v nemocnici na urologii na kontrolu.
@colsami nastastie syna v noci tie bolesti ako tak presli, uz je kvoli tomu aj zoperovany, toto bolo v marci a v juni ho operovali
@colsami nedostal nic, takisto minuly rok , podozrenie na slepak, prisli sme o pol druhej v noci do nemocnci, bolesti zacali doma vecer, vraj okolo siestej, ale neboli sme doma, prisli sme s muzom o osmej vecer. Najskor syn nic nepovedal, myslel si, ze ho to prejde. Az neskor sa vymakol, ze ho boli brucho, ale nevedel zaspat, tak som sedela pri nom. O pol druhej, ze sa zacina stupnovat ta bolest, tak som isla s nim na urgent, vysetrenie trvalo 4 hodiny, lebo ved noc, obmedzeny personal, medzitym priviezli nejaky urgent sanitkou, lekar operoval atd... tak az o 5:30 sme mali stanovenu diagnozu, isli sme na prijem a o 6:00 mu podali infuziu do zily a zaspal. bol v nemocnici asi 3 dni, neorperovali to, rozohnali ladom.
@anonym_ff6e53 zaujimava skusenost. Ale uprimne, keby mne chyba kvoli migrene v noci brufen, ze naozaj len tu jednu tabletu mi treba a nic ine mi nie je, urcite uz tolko cinknem nejakej rodine alebo dobrym kamaratom, alebo zaklopem susedom. Aj keby byvam na lazoch, skor najdem niekoho nez ze sa musim trepat na pohotovost a potom stravit noc vysetreniami 😊 To je podla mna uplne normalne ze mi sused zaklope a prosi si liek, ak je to taky stav. A naozaj nemusim potom absolvovat to vsetko co Ty popisujes, ked chybala v noci jedna tableta, ktoru ma doma skoro kazdy skoro stale...
@colsa o 2h nadranom naozaj nebudem zvonit po susedoch, ktorych ani nepoznam, ani po znamych/neznamych. V mieste bydliska tiez nejdem zvonit koli jednej tabletke susedom aby ich slak trafil, sadnem do auta zbehnem do najblizsej otvorenej lekarne a kupim. Pripadne ked sa mi uz rozbehne migrena tak, ze ju nic nezastavi tak zbehnem aj na urgent. Point je v tpm, ze ked mas lekaren, ktora je otvorena tak si ten liek kupis vcas a dokonca zabranis tomu aby sa ti stav skomplikoval natolko aby si musela behat na ten urgent, alebo rozmyslat nad tym kto o 2am by mohol mat doma brufen🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️. A tu nehovorime len o brufene, ale mozes mat aj urgenciu s banalnou alergiou, kde sa ti minul liek a ty ho nemas v zasobe, a ak by si mala moznost si ho kupit tak si usetris vela neprijemnosti - chcem ta vidiet ako rozmyslas o 2rano komu budes volat aby ti doniesol antihistaminovu tabletku🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️. Slovaci su fakt trpitelsky narod - este aj odopretie jednej zo zakladnych sluzieb obyvatelstvu treba ospravedlnit. Sorry ale nie je to normalne nemoct si kupit liek ak ho potrebujes
@colsami doktorka pri tom semeniku skonstatovala, ze ho ma v poriadku, ze nie je zrotovany, ale ze je zapaleny ten vycnelok nad nim, ze sa to stava. Tak preto tie antibiotika, na bolest nic nedostal, ako vravim, preslo ho to do rana. Rano sme isli na kontrolu na urologiu, kde bola uz druha doktorka a ta ho tiez pozrela a skonstatovala, ze najlepsie bude zoperovat - fixacia semenikov, lebo moze hrozit torzia semenika. Vraj teraz je to ok, ale moze sa to kedykolvek zopakovat, tak nam rovno naplanovali operaciu na ten jun. Operovala ho ta prva doktorka z urgentu napokon, ako som vycitala zo spravy.
@colsami kludne never, nemam si preco vymyslat, syn mal 14 rokov, tak uz ho zrejme riesili ako dospelaka, ze vytrpi nieco. Ja doktorkam nic nemam za zle, boli mile obe, robili asi co mali a mohli. Len teda ten system je na prd, ze ides na urgent a lieky si mozes kupit az rano.
@colsami dieta bolo vysetrene, nie osetrene, teda zdiagnostikovane s tym, ze liek az rano.
@patka06 v celej eu 24h lekarne funguju a davaju servis ludom co to potrebuju len slovakom taky servis netreba, alebo to znamena ze sa zvysoka kasle na potreby obcana? A obcan je s tym este spokojny🤦🏽♀️
@anonym_ff6e53 to nie že eú, kamoš z Libanonu na mňa pozeral jak teľa na maľované vráta keď som mu vravela že v noci u nás nie je žiadna lekáreň otvorená...
Kým sme nemali v meste lekareň v Tescu, tak sme sa klasicky striedali lekárne. Kedysi bývala pohotovosť do 22:00. Našli sa ľudia, ktorí išli z pohotovosti s ATB lebo sa im ráno nechcelo čakať u svojho lekára. Málo ktorá choroba vystrelí tak, že dospelý musí ísť poobede na pohotovosť a nevydrží do rána k svojmu lekárovi s kašlom, soplom, bolesťou hlavy. Špeciálna kategoria boli ľudia cez víkend s predpisom na lieky, ktoré berú pravidelne a recept mali 6 dní, ale vyberali si ho až cez víkend a rozčulovali sa, prečo nemáme presne ten, ale máme od inej firmy, keď ho oni potrebujú súrne.
Bežne sme počas pohotovosti na Štedrý deň predávali cumlíky, mydlá, krémy na tvár. U nás je aktuálne pohotovosť pre dospelých do 22:00 , detskú nemáme. Jedine detské oddelenie v nemocnici. V nemocnici život ohrozujúce stavy ošetria, podajú lieky. U nás v pohode dajú aj domov, ked je to nutné a ráno si každý vyberie liek v lekárni. Načo by mali byť otvorené lekárne v noci, ked vtedy fungujú len nemocnice? Každá pohotovosť, ambulancia ma k dispozicii lieky. Lieky od bolesti by mal mať doma každý. Na hnačku, zvracanie tiež. ATB zabetajú až na tretí deň, takže ich fakt netreba vyberať aj v noci.
@jednoduchomirka Daj reálne prípad, čo by si išla v noci kupovať pre dieťa.
Bežné lieky napr. na teplotu, bolesť má snáď každý doma.
Pohotovostná lekáreň je niečo iné, tá funguje aj cez sviatky
Lekáreň v noci je naozaj zbytočnosť
@patka06 mne sa raz nechtiac podario vydžubať nurofen na zem..niiekedy sa ozaj stane aj keď si myslíš že máš dosť..ale teda našťastie sme ešte nepotrebovali surne nahaňať lieky v noci
@zuzana76 ☹(((( toto sú presne tie smutné prípady. Dospelí vydržia, ale deti ...
Kým sme nemali v meste lekareň v Tescu, tak sme sa klasicky striedali lekárne. Kedysi bývala pohotovosť do 22:00. Našli sa ľudia, ktorí išli z pohotovosti s ATB lebo sa im ráno nechcelo čakať u svojho lekára. Málo ktorá choroba vystrelí tak, že dospelý musí ísť poobede na pohotovosť a nevydrží do rána k svojmu lekárovi s kašlom, soplom, bolesťou hlavy. Špeciálna kategoria boli ľudia cez víkend s predpisom na lieky, ktoré berú pravidelne a recept mali 6 dní, ale vyberali si ho až cez víkend a rozčulovali sa, prečo nemáme presne ten, ale máme od inej firmy, keď ho oni potrebujú súrne.
Bežne sme počas pohotovosti na Štedrý deň predávali cumlíky, mydlá, krémy na tvár. U nás je aktuálne pohotovosť pre dospelých do 22:00 , detskú nemáme. Jedine detské oddelenie v nemocnici. V nemocnici život ohrozujúce stavy ošetria, podajú lieky. U nás v pohode dajú aj domov, ked je to nutné a ráno si každý vyberie liek v lekárni. Načo by mali byť otvorené lekárne v noci, ked vtedy fungujú len nemocnice? Každá pohotovosť, ambulancia ma k dispozicii lieky. Lieky od bolesti by mal mať doma každý. Na hnačku, zvracanie tiež. ATB zabetajú až na tretí deň, takže ich fakt netreba vyberať aj v noci.
@lalenka33 ty to vidíš zo svojho pohľadu ako zamestnanec, že všetko je zbytocne.Ja si myslím, že by mala byť v každom meste byť jedna otvorená a je jedno či tam príde človek na 6 deň si vybrať recept , alebo vitamíny je otvorená tak nech kupujú čo potrebuju.Ja som bola raz v Ba v nočnej lekárni pri Redute a boli asi 4 ľudia v rade na Ružinovskej po vytrhnuti zubu na pohotovosti rada až von. Nemám doma bežne všetky lieky, sirupy, smectu čo liek to 10-12 eur teraz som chorá a kúpila som strepfen 14 eur, keď mám zásoby potom to vyhadzujem po záruke.
Ja som za to, aby sa lieky predávali na pumpe ako v zahraničí, alebo v nejakých samoobslužných kioskoch na pohotovosti, urgente
@lalenka33 ty to vidíš zo svojho pohľadu ako zamestnanec, že všetko je zbytocne.Ja si myslím, že by mala byť v každom meste byť jedna otvorená a je jedno či tam príde človek na 6 deň si vybrať recept , alebo vitamíny je otvorená tak nech kupujú čo potrebuju.Ja som bola raz v Ba v nočnej lekárni pri Redute a boli asi 4 ľudia v rade na Ružinovskej po vytrhnuti zubu na pohotovosti rada až von. Nemám doma bežne všetky lieky, sirupy, smectu čo liek to 10-12 eur teraz som chorá a kúpila som strepfen 14 eur, keď mám zásoby potom to vyhadzujem po záruke.
Ja som za to, aby sa lieky predávali na pumpe ako v zahraničí, alebo v nejakých samoobslužných kioskoch na pohotovosti, urgente
@anonym_b81bc6 lenže v noci si nikto kupovať Strepfen ani vyberať lieky na tlak nepôjde. U nás je pohotovostna lekáreň otvorená len do 20:00 lebo uz od 20 do 22 nechodil do lekárne nikto. Tá lekáreň musí zaplatiť farmaceuta, nočné príplatky, eletriku atď. a za celú noc nezarobí ani pár eur. V noci ide človek na pohotovosť tiež len, keď má vážny stav a ten, ošetria tam.
@anonym_b81bc6 v noci sa zobudíš na bolesť hrdla a pôjdeš si do lekárne kúpiť Strepfen? Kde stojí 14€? Treba si kúpiť to, čo je v akcii. Paralen, Ibalgin a čierne uhlie dokopy stoja cca 10€. A to je základ každej lekárničky. Sirup na kašel mať doma nemusíš, ale ani si ho nepôjdeš kúpuť v noci, ani do lekárne, ani na benzínku. S hnačkou či vysokou horúčkou tiež nebudeš v noci bežať do lekárne alebo na benzinku. V menších mestách niesú ani benzinky 24 hodín otvorené, ani potraviny. Život ohrozujúci stav ošetria v nemocnici, na pohotovosti. Ostatné fakt vydrží do rána. Nikto nezomrie preto, že od 22 do 7 je zavretá lekáreň. Koľko miest nemá ani pohotovosť, nemocnicu a musia cestovať alebo vydržať do rána. A prepáč, ale názor, že keď lekáreň ma pohotovosť, tak nech si ľudia kupujú čo chcú a vyberajú aj lieky, ktoré majú týždeň predpísané je úplne mimo. Asi tak, ako mať 5 dní bolesť hrdla a ísť s ňou miesto k svojmu lekárovi na pohotovosť, alebo ísť na urgent vybrať kliešťa či riešiť vyrážky, ktoré za týždeň nezmizli.
@anonym_ff6e53 Neviem ako fungujú v EU, nikdy som tam lekárne nevyužila
Môj názor: na Slovensku sa peniaze vyhodené za zbytočne otvorené lekárne dajú využiť aj lepšie
@patka06 ja som lezala v nemocnici s dietatom - dostala som tu istu chorobu od dietata. Tak som zbehla na urgent po lieky a dostala som na urgente prosim pekne recept do lekarne, ktory sa ani nedal vybrat, lebo tam nebolo rodne cislo (a ani tam nemali dat ake, lebo nemam sk poistenie). 🙄🙄🙄 tolko k tomu, ze lieky dostanes, ak ti ich treba....
@jednoduchomirka Otvor si vlastnú lekáreň a maj nonstop otváracie hodiny.Čo tu riešiš?To už fakt ľudia nevedia do čoho vŕtať?Základné veci máš mať doma nakúpené a horšie prípady sa riešia s odborníkmi.Koľkokrát si potrebovala ísť v noci po lieky?Keď už tak do toho rýpeš...
@patka06 v našom okresnom meste nemame ani detskú pohotovost. Do 22:00 🤷♀️
@mirkatv rovnako aj u nás do 20.00 je ambulantná
Po 20.00 ak je treba sa chodí na detské lôžkové oddelenie
Mne sa to zdá logické, úplne zbytočne slúži lekár a sestra na ambulantnej, keď na lôžkovom je aj lekár aj sestra, ktorý ošetria
@patka06 ja som lezala v nemocnici s dietatom - dostala som tu istu chorobu od dietata. Tak som zbehla na urgent po lieky a dostala som na urgente prosim pekne recept do lekarne, ktory sa ani nedal vybrat, lebo tam nebolo rodne cislo (a ani tam nemali dat ake, lebo nemam sk poistenie). 🙄🙄🙄 tolko k tomu, ze lieky dostanes, ak ti ich treba....
@vevesh na urgente podajú nutné lieky a dajú recept do lekárne, nedávajú lieky domov - to som nikde netvrdila
Ak nemáš SK poistenie, ani europsky preukaz poistenca z krajiny kde bývaš, sú lieky na priamu platbu, tam sa r.č. neuvádza, recept sa dá normálne vybrať v lekárni
@vevesh na urgente podajú nutné lieky a dajú recept do lekárne, nedávajú lieky domov - to som nikde netvrdila
Ak nemáš SK poistenie, ani europsky preukaz poistenca z krajiny kde bývaš, sú lieky na priamu platbu, tam sa r.č. neuvádza, recept sa dá normálne vybrať v lekárni
@patka06 mam europsky preukaz, lieky sa v nasom okrese nedaju vybrat bez rodneho cisla na predpis. Riesila som to viackrat.
A plus, lezala som v nemocnici ako doprovod a oddeleni, takzw ten recept do lekarne 👍👀👀👀
@patka06 mam europsky preukaz, lieky sa v nasom okrese nedaju vybrat bez rodneho cisla na predpis. Riesila som to viackrat.
A plus, lezala som v nemocnici ako doprovod a oddeleni, takzw ten recept do lekarne 👍👀👀👀
@vevesh Zaujímavé, s tým som sa ešte nestretla.
V nemocnici, na poliklinike, v blízkosti urgentu nie je lekáreň? Nehovodím o nosstop, ale otvorenej v bežnej pracovnej dobe
@jednoduchomirka naco by boli otvorene 24/7, ak pitrebujes alutne lieky, tak pohotovostna bohato staci pre cele mesto. Nevidim v tom vyznam, aby boli otvorene nonstop, ked lekari pracuju cez den.
Kolko je takych ludi v meste, ze v noci idu vyberat lieky?
@xxemma a kde je v Ba pohotovostná otvorená 24/7? Ja mám traumu doteraz, keď sme museli navstivit detskú pohotovost o 2 hej v noci, dieťa vracalo, hnackovalo. Na Kramároch nesplachoval zachod, nebol tam zachodovy papier, nebolo tam mydlo, h*vno som splachovala naberanim vody z umyvadla do sacku, kde dieťa grcalo. Akože radšej by som v lekárni kupila lieky ako toto absolvovať na tri hodiny s dietatom (malo hraničné vysledky dehydratácie, už si nás tam chceli nechat, začalo to vecer o 22hej). Jasne, teraz mám už doma zasobu liekov, ktoré držím zbytočne, určite by bolo lepsie ist si do lekárne kúpiť v noci autom, čo potrebujem. Hlavne, že BSK kradne, kde môže, ale jednu lekaren nevie nechst otvorenu a zafinancovať. Pokial ešte lekaren fungovala, vzdy tam boli dlhé rady, neverim, že by sa pri polmiliónovom meste neuzivila
Treba si uvedomit, ze poskytovatel lekarenskej starostlivosti je podnikatel, ktory chce v prvom rade tvorit zisk (pamata na to aj zakon), je teda pochopitelne, ze lekarne sa zubami-nechtami brania tomu, aby museli byt otvorene v case, ked im to zisk vlastne ani neprinasa (z liekov na predpis minimalny a na tie su pohotovosti urcene v prvom rade), zato musia platit naklady na prevadzku lekarne a, samozrejme, personal so vsetkymi priplatkami, ktore s tym suvisia. Uz sucasna pohotovostna sluzba je pre ne stratova.
@xxemma a kde je v Ba pohotovostná otvorená 24/7? Ja mám traumu doteraz, keď sme museli navstivit detskú pohotovost o 2 hej v noci, dieťa vracalo, hnackovalo. Na Kramároch nesplachoval zachod, nebol tam zachodovy papier, nebolo tam mydlo, h*vno som splachovala naberanim vody z umyvadla do sacku, kde dieťa grcalo. Akože radšej by som v lekárni kupila lieky ako toto absolvovať na tri hodiny s dietatom (malo hraničné vysledky dehydratácie, už si nás tam chceli nechat, začalo to vecer o 22hej). Jasne, teraz mám už doma zasobu liekov, ktoré držím zbytočne, určite by bolo lepsie ist si do lekárne kúpiť v noci autom, čo potrebujem. Hlavne, že BSK kradne, kde môže, ale jednu lekaren nevie nechst otvorenu a zafinancovať. Pokial ešte lekaren fungovala, vzdy tam boli dlhé rady, neverim, že by sa pri polmiliónovom meste neuzivila
@tramtada31 ako fakt je to zvlastna logika - vsade v eu je ekonomicke myslenie to, ze mensie urgencie obyvatelstva by mali byt osetrene v primarnej starostlivosti - cize poliklinika, ktora je otvorena po ordinacnych hodinach obvodnych lekarov az do rana vyjde system omnoho lacnejsie. Vo vacsine statov sa snazia odklonit vsetkych chorych co pridu s nejakou virusovou alebo bakterialnou chorobou do nejakej polikliniky kde staci 1-2vseobecni lekari s 1-2 zdravotnymi sestrami, aby odbremenili urgenty v nemocnicach, kde by mali ist uz len naozaj vazne stavy. Ale na sk nie, ak mas sople a horucky, a sa ti nedaj bohu pritazilo nad ranom, tak treba ist do nemocnice, na urgent, a este nakazit aj tych co su v nemocnici so zlomeninou alebo s infarktom 😅
@tramtada31 ako fakt je to zvlastna logika - vsade v eu je ekonomicke myslenie to, ze mensie urgencie obyvatelstva by mali byt osetrene v primarnej starostlivosti - cize poliklinika, ktora je otvorena po ordinacnych hodinach obvodnych lekarov az do rana vyjde system omnoho lacnejsie. Vo vacsine statov sa snazia odklonit vsetkych chorych co pridu s nejakou virusovou alebo bakterialnou chorobou do nejakej polikliniky kde staci 1-2vseobecni lekari s 1-2 zdravotnymi sestrami, aby odbremenili urgenty v nemocnicach, kde by mali ist uz len naozaj vazne stavy. Ale na sk nie, ak mas sople a horucky, a sa ti nedaj bohu pritazilo nad ranom, tak treba ist do nemocnice, na urgent, a este nakazit aj tych co su v nemocnici so zlomeninou alebo s infarktom 😅
@anonym_ff6e53 vieš čo, mne bolo až tazko, koľko sme v ten vecer museli nakaziť deti, hlavne kvôli tomu záchodu, že som to tam nemala ako vycistit a koľko deti si potom muselo pretrpieť tuto strašnú virozu. Keby som mohla, tak to vybavim v lekárni. Keď bola sestra chora na dovolenke, zašiel jej muž pre lieky na zastavenie vracania a hneď jej to stopli, určite aj dietatu by bolo lahsie, keby ho rano o druhej netaham na pohotovost a nie sme tam do rana do piatej. Už mám zasobu vsetkych možných liekov doma, teraz fungujem ako non stop lekaren ja, keď niekto z rodiny alebo prace ochorie v noci

V BA uz zrusili 🤷♀️ ano v ojedinelych pripadoch sa mohla zist, na druhej strane, zakladne lieky mame doma pre nas aj pre dieta a ked sa vyskytne nieco zaujimave, aj tak by som na ten urgent sla, lebo by som si netrufla ani sebe ani dietatu naordinovat nieco, zrejme ho treba skontrolovat alebo mna.