Je normálne míňať každý deň na kaviarne a obedy?
Ahojte tak ma zaujíma ako často chodíte na obedy kávy na nákupy ? Keďže som doma stal sa to pre mňa zivotny štýl ale nechcem toľko penazi míňať každý deň uz teraz míňame strašné veľa na zábavu aj keď máme trošku viac peňazí ako ostatní ale aj tak keď vidím tých ľudí ako každý deň sú v nákupných centrách kavičkuju
Kávu si robím doma/v robote ... na obed chodím, len keď majú niečo, čo milujem a doma by mi to nezožrali, keby som to navarila ... už sama vieš/nevieš, či máš možnosť byť takto márnotratná.
A kto urcuje hranice normalnosti? Vsak ak si spokojna, robi ti to radost a nerujnuje ta financne, tak co riesis. A zaroven co ta po ostatnych, kazdeho vec ako travi svoj cas.
Na obed alebo večeru chodíme tak 2x do mesiaca, na kávičky do nakúpených centier nikdy, ale teraz v lete si vrámci večernej prechádzky po meste celkom často sadneme niekde na terasu na drink, limonádu 😊… ale každý ako mu rozpočet, voľný čas a chuť dovolí… my zas celkom veľa minieme na naše športové aktivity, ak sa bavíme o míňaní na “koníčky” celkovo
@anonym_autor Mam ritual, ze kazdy den pred pracou si idem dat kavu do kaviarne. Vacsinou chodim do jednej z tych co mame pri byte, kedze pracujem z domova. Poobede chodim tiez ale to idem zvycajne s partnerom. Je to sucast mojho spolocenskeho zivota, uz sa poznam s baristami 😀 Co sa tyka obeda/vecere, tak tie som obmedzila na cca 3x do tyzdna, kedze sa aktualne snazim zhodit par kil a viac mi vyhovuje pripravovat si jedlo doma. Do nakupnych centier ale chodim minimalne. Zvacsa do gymu alebo do kina. Alebo decathlonu 😀
@anonym_autor keby mám na to peniaze, tak každý boží deň a vôbec by mi to nevadilo. kávu nepijem, ale kaviarne milujem :D milujem tam vysedávať, milujem koláče, milujem vegetiť. neznášam avriť, keď som nemala home office, denné menu v reštike bol môj njasvetlejší bod pracovného dňa. a som typ ako @bludna - s partnerom sme chodili každé ráno do kaviarne, po robote tiež, teraz už pomenej, ale kofolu napr, v lete si chodím kupovať denne :D nákupáky ma nebavia, idem tam raz za uhorský rok, keď idem do kina alebo ked potrebujem ísť do actionu :D
u nás aj peniaze by boli na toto ale mňa to zas nebaví takto vysedávať.Ja skôr idem po nákupoch tam viem stráviť ozaj aj x hodín.Aj ked len v obyčajných potravinách 😄ja proste neviem rýchlo nakupovať ale vyslovene sa všade pomaličky prehrabujem a relaxujem takto 😊
@anonym_autor nemusíš sa riadiť nikým, kľudne aj denne, ak sa ti to páči. Je každého vec, kde otrieska peniaze, niekto na nákupoch, obedoch a kávičkách, niekto cestuje, iný to otrieska po koncertoch, alebo dovolenkách. Ja nákupné centrá obchádzam širokým oblúkom, to nie je pre mňa forma relaxu, čo sa dá objednám. Na obed, či večeru chodíme niekedy raz do týždňa, niekedy dva krát, to je možno aj tým, že obaja radi varíme, na kávu podstatne častejšie.
cca 4 x do tyzdna idem na kavu, drink, obed, ale teraz je leto, takze ked vybehnem sa kupat dam si aj drink, kavu, co sa tyka nakupnych centier, to ma az tak nelaka denne, ze by som chodila, ale ked idem cez mesto tak nakuknem, teraz su vsade vypredaje
Keď na to máš a baví ťa sedieť buď tam aj celý deň, je to tvoja vec. Ja takto nechodím vôbec.
Raz do týždňa s rodinou na obed, raz za čas s kamoškami, na kávu príležitostne, väčšinou s kamoškou, niekedy s mužom, do pubu príležitostne, s mužom alebo kamoškami.
Bohato mi to stačí. Keď sme niekde na dovolenke a všetky jedlá jeme v reštaurácií, tak po týždni mám toho dosť a teším sa domov, že si uvarim domáce jedlo. Nosím si jedlo aj do roboty, lebo viem, čo v ňom je, nevarim z polotovarov a ani nepresáľam a viem si navariť chutnejšie ako nejaká vývarovňa/kantína.
Síce nepoznám nikoho, kto by každý deň chodil do reštaurácie a vysedávali v kaviarňach, ale keď to niekomu tak vyhovuje, prečo nie…
@anonym_autor ja mozno 4krat do roka odem niekde na kavu. Teraz v lete s detmi na zmrzinu ale to si daju len oni. Ka radsej doma si fam zmrzlinu msnuk vecer pri telke. Po restauraciach nechodime maximalne obkednavam pizziu domov 2,krat do roka si dam kolacik v cukrsrni s kamoskou. Mne je najlepsie dat si lavu doma na zahrade.
Kavicka kazdy den, ale obedy a vecere cez vikend…
keď som nemala dieťa, tak sme chodili naozaj často - potom som nemala čas - a teraz sa mi nechce 😂
Ja chodím ksždý deň na obed z práce, na menu, nepovažujem to za vysedávanie.. A keby aj, ak to niekoho baví, ísť každý deň na kávu a má na to, tak nech chodí, ak mu to spríjemní deň.
Pises tak zmatocne riesis seba ci druhych ? To akoze vidis kazdy den kavickovat tych istych ludi v nakupnych centrach ? Lebo druhi ta nemusia trapit a zariadit sa Podla seba svojej voli by tiez nemal byt problem . 😃
Ja obvykle jedavam v práci, objednávame si menu z reštaurácie,a na kávu idem cca raz do týždňa,vždy v sobotu máme taký rituál so sestrou,že sa stretneme v meste, ideme do cukrárne,kde majú aj detský kútik,my si dáme kávu,niekedy aj koláčik a pokecáme,kým sa deti hrajú 😃. Inak si kávu robím doma ,na 40 som dostala super "vymakany"kávovar,bol to môj vytúžený darček,takže rodina sa na to zložila a teraz si vychutnavam kávu aj doma
Tento mesiac som ešte v kaviarni nebola, ale neexistuje pravidlo koľko káv v kaviarni je už veľa
Ak chceš, potrebuješ ušporiť tak tam nechoď. A vec vyriešená.
Mimochodom nepoznám pani, ktorá si objednala kuchyňský nábytok v hodnote, v akej si bežný smrtelník zariadi celý dom. A nikdy v ňom variť nebude, len chcela ukázať ,,status,,. pochváliť sa že na to.majú a naďalej budú na reštauračnej strave a kafé si dajú v kaviarni
@anonym_cf5731 keď ju nepoznáš, tak si si ju vymyslela alebo čo? 😲😂
Ono to má aj nejaký názov, táto potreba človeka míňať peniaze a v tom hľadať šťastie. Niekto chodí po horách, niekto po nákupných centrách a kávickach. Princíp je rovnaký, pri oboch sa ľuďom vyplavujú hormóny, ktoré nás robia spokojnymi. Je na tebe si uvedomiť, že sa dajú robiť zmysluplnejšie veci.
Je v poriadku chodiť na kávu či do reštaurácie každý deň. Ale mám zásadu, ak miniem 100 eur na zábavu, musím aspoň 300 eur odložiť. Ak vieš odkladať výrazne viac ako míňaš na "nepotrebné veci", tak je to v poriadku.
@anonym_autor je to normálne. Pamätám si, keď sme s manželom ešte nemali synceka, tak my sme každý deň sedeli na káve a aspoň 3x do týždňa obed. Vtedy nám to vyhovovalo a bolo to fajn. Teraz mame doma pekne krásne kavovar, kavickujeme doma ☺️ 🤣 väčšinou vari manžel čiže aj o obed je postarané 🙏 podľa mna je to o nastavení človeka, niekto miluje kavickovat, sedieť, rozpravat. Niekto si radšej dá tu kávu doma na záhrade a je to okey 🙏
Ono to má aj nejaký názov, táto potreba človeka míňať peniaze a v tom hľadať šťastie. Niekto chodí po horách, niekto po nákupných centrách a kávickach. Princíp je rovnaký, pri oboch sa ľuďom vyplavujú hormóny, ktoré nás robia spokojnymi. Je na tebe si uvedomiť, že sa dajú robiť zmysluplnejšie veci.
Ešte doplním, že podstatné je vyrovnávať tie aktivity. Spomína to @bubuzu je v poriadku byť na kávičke každý deň, ak investuješ aj do iných aktivít. Ja som tiež na kávičke či obede/večeri viac krát týždenne. Ale športujem, vzdelávam sa, chodíme von, nie raz za čas, pravidelne každý týždeň. Pretože nevyvážiť kaviarne a reštaurácie aktívnym životom v oblasti športu, výletov, prírody, kultúry, mi príde prázdne. Zážitky a spomienky, na ktoré raz budeme spomínať, sa nerodia v kaviarňach.
Však rob ako vám, tebe vyhovuje. Prečo potrebuješ na svoj život schválenie ci neschválenie od pléna MK? Keď ti to neschválila zmeníš to?
Ak dokážeš niečo ušetriť tak si dávaj kávu aj 5x denne.
Ja som to napríklad nikdy nechápala, ľudí čo sedia nad kávou 3h, častokrát aj sami.. Ale ja skm aktívny typ človeka, mne už beží hlavou, čo by som za tie 3h všetko stihla urobiť 🤣 ale pracovať do kaviarne občas chodím, to je iné.
Tak každému ako vyhovuje. Pre niekoho je to normálne pre iného nie. Nemám rada celkovo nákupné centrá takže tam ani nekavickujem. Občas keď ideme do kina sa tam s dcérou najeme ale to je skôr fastfood ako reštaurácia. Keďže chce ísť vždy do Subway.
A tiež si neviem predstaviť len tak sedieť 2-3hodiny niekde na kave
@lucia13022023 áno, sú presne tie rozdiely - niekto neobsedí a niekto naopak vie sedieť hodiny a byť sám so sebou v svojej hlave ...
@lucia13022023 áno, sú presne tie rozdiely - niekto neobsedí a niekto naopak vie sedieť hodiny a byť sám so sebou v svojej hlave ...
@biba_18 byt sam so sebou je super, nie každý to vie. Ja to milujem, ale skôr volím beh alebo inú aktivitu, ale rešpektujem druhých, čo to majú inak 🙂
Pre mna urcite nie.Ja na to nemam cas ani prilezitosti a mesacne ti to musi robit riadnu sumu.Za rok aj 2 dovolenky pre jedneho.

@anonym_autor Ja tak casto nechodim, lebo by ma to nebavilo. Ale myslim, ze je to kazdeho osobna vec. Nesleduj druhych ludi, sustred sa na seba. Ak sa Ti zda, ze vela minas, tak to obmedz.