Je potrebné platiť balík zo zahraničia ihneď prevodom?
Je pravda že balík od zahraničia musim platiť ihneď prevod na účet?
Keď som objednávala na Vianoce z allegro (z Poľska), tak áno, musela som platiť prevodom vopred.
Nedalo sa na dobierku a zaplatiť až pri doručení.
ja kupujem z allgro vzdy na dobierku...
@luxus10 Možno to závisí od predajcu. Ja som objednávala len raz a neponúkalo mi takú možnosť.
@unicornlady chcem kúpiť od
jedného pána balík ma 15kg pan mi povedal aby som mu najprv poslal peniaze
A ten pán má nejaký obchod? Či to je len nejaký človek z internetu?
@unicornlady ano...ale vyberm tkych aby sa dalo...
@unicornlady človek z internetu
No tak od úplne cudzieho človeka z internetu, môže byť riskantné objednávať. Lebo zrejme ide o vyššiu sumu, ak to má 15kg.
Nemajú to niekde v obchode?
@boss123455 tak sa na to pozri z jeho strany....ty by si len tak poslal niekomu niečo zadarmo?A potom čakal,či ti to zaplatí?
Týmto ti neradím,aby si to zaplatil.Kto vie,či ti aj niečo pošle,alebo či tam nebude 15kilo tehál
@rozculena no že práve on povedal že tak to funguje zahraničie dobierky
@boss123455 tak áno, zahranicie-dobierky. Lebo by ho veľmi draho poštovné vyšlo keď nepreberies.
@boss123455 v zahraničí nefungujú dobierky.A toto nie je dobierka,to je platba vopred
Čo to vlastne chceš kupovať
@boss123455 pán ma nejaké recenzie?
Cudziemu človeku chceš poslať peniaze vopred? Nedá sa to kúpiť cez nejakú oficiálnu firmu?
Nie, pravda to nie je, ale dobierky su drahe a pre predavajuceho neiste. Ja osobne neposielam dobierku ani v ramci SR :D Ale treba mat overene komu to posielas a ci ti vobec nieco pride... to nie je len tak. Teraz je vela podvodnikov vsade.
@rozculena rádio 15kg ale že vraj zahraničie nemôžme m platiť kuriérovi
ja by som cudziemu človeku zo zahraničia vopred peniaze neposlala…
No, je to taka situacia 🤷 ze cudziemu bez vsetkeho by som na ucet neposlala (mozno ak by sa jednalo o smiesny peniaz) a zaroven na jeho mieste, neposielam ani na dobierku (kedze ano, ludia su naozaj taki, ze uplne bezne balik nepreberu a tak s tym ma predavajuci aj starosti aj vydavky, zbytocne).
@boss123455 Ak je to nakupované cez nejaký portál, napríklad eBay, tak pokojne môžeš zaplatiť odporúčaným spôsobom, ideálne cez PayPal. V takom prípade máš aj ochranu a nárok na refundáciu ak by ti niečo nevyšlo. Ak je to len anonymný človek s ktorým si sa náhodou zoznámila napríklad cez facebook, tak je tam veľké riziko, že je to podvodník. Ak to nie je suma, ktorá by ti chýbala ak by si o ňu prišla, tak mu pokojne zaplať a čakaj čo ti príde 😉 Vypýtaj si však od neho IBAN ak ide o človeka z EU. Nedávaj nikomu číslo karty ani žiadne iné údaje. Podvodníci tiež využívajú vo veľkom Western Union, to je zasielanie hotovosti do zahraničia. Ak nebude súhlasiť s prevodom na jeho účet v banke (na to potrebuješ jeho IBAN), tak sa na to radšej vykašli.
Inak, ak zahraničím myslíš Českú republiku, alebo Maďarsko tak v pohode medzi nami funguje Packeta a tiež sa dá zasielať aj na dobierku. Cez partnerov Packeta funguje takmer v celej Európe, tak si over, či sa dobierka nedá riešiť aj takto.
Samozrejme ani dobierka ti nezaručí, že ti nepríde balík plný papierov, alebo tehál...
@boss123455 rádio? 😨 15kilové?
A ako to chce poslať,ak nie kuríerom? Vzducholoďou?
to čo je za sprostosť,že do zahraničia sa nedá zaplatiť kuriér?
@boss123455 inde to rádio nezoženieš?
daj sem link na ten inzerát
@mojemenonikto nevieme,nereaguje.....
@boss123455 dobierka je česko-slovenská záležitosť
Z akej krajiny je predajca a na akej stránke si ho našla?
Človekovi zo zahraničného internetu jedine cez PayPal tam máš aspoň šancu získať peniaze naspäť.
(ale klasicky - friends & family túto ochranu nemá)
Ak je ten človek napríklad v FB skupine o rádiách tak tam si môžeš pozrieť či už niečo predal či mu ľudia dôverujú, koľko rokov je aktívny atď. Fotky rádia poslať na vyhľadávanie zdroja / podobné či ich len neukradol niekomu inému z iného inzerátu atď....

@boss123455 skús sa spýtať tak, aby sme rozumeli.