icon

Je protištekací obojok účinný?

elmivelmi
28. sep 2023

Ide na pouzituenlen v noci.Kedze steka ako besny okolo 1,5 skoro kazdu noc.Steka do divej zvery.Uz mam toho dost.A este sa a i susedia nevyjadrili.Zatvarat na nic ho nemam kam a ked aj chcem c noci,do predsiene on nevhce,vie ze bude zavretyAle tiez kvoli psovi sa mi nechce v noci vstavat ako ku dietatu a zatvarat ho.
Pomohol Vam ten obojok?

Strana
z2
opica_skorica
28. sep 2023

@elmivelmi Nepomohol.

sev111
28. sep 2023

Susedia maju. Mne pride chudak psik ani steknut nemoze...😔
U nich to funguje...

moonlight1210
28. sep 2023

@elmivelmi pes sa ma od stenata trenovat na stekanie na povel. Aby chapal, ze bez dovolenia to robit len tak nesmie. Ty rozhodujes, kedy sa steka.
Ked ho raz niekto necha, nech si brecha a iba ho okrikuje, aby bol ticho, nic nedosiahne. Len ustekaneho psa (pes to vnima tak, ze ked ho okriknes, tak “stekas” tiez).

Tak ho zacni cvicit. Este nie je tak stary, aby to nezvladol.

tykat
28. sep 2023

@elmivelmi mne pomohol na psov u susedov protistekaci domcek. Kazdy pes do 2tyzdnov prestal.

majkakvet
28. sep 2023

@elmivelmi ano pomohol. Uz som tiez nemala ine riesenie. A vekom sa psici zlepsili. Jeden sa dozil 15 rokov a druhy je uz 16 rocny senior. Obojky uz davno nepouzivam. Ale v tom najhorsom obdobi pomohol. Nie je to super humanne ale co uz. Stale lepsie ako konflikt so susedmi atd.

rebrambora
28. sep 2023

Toto nikdy nepochopim. Naco si beriete psov, ked sa o nich neviete postarat. Zobrat do utulku alebo ho dat niekomu, kto ho vycvici.
Ano, pes nieje dieta, ale ani hracka. Chudak.

lalilla
28. sep 2023

Susedia mali tiez. Uz nepouzivaju ale pomohol.

moonlight1210
28. sep 2023

@tykat dobry napad. Netusila som, ze to existuje. Susedia maju dvoch velkych psov (mali jedneho a dokupili dalsieho) zial netrenovanych (aj na prechadzke nimi psiky smykaju podla svojej vole, nemaju nad nimi kontrolu.)
A su velmi ustekane. Obcas aj hrozne zavyjaju. K nam to tolko nepocut, takze nas to neobtazuje, ale ostatni blizsi susedia su na nervy.
Keby to zabralo aspon na to stekanie a vytie, tak budu stastni susedia, ale i majitelia, lebo si s tym nevedia rady.

tykat
28. sep 2023

@moonlight1210 my sme mali.2 velke plemena u susedov, nikto.sa im moc nevenoval a stekali na vsetko. Ja som ani nemohla vyjst do zahradky lebo okamzite pri plote a stekali kym som neisla dnu. Tak som zavesila domcek.a do 2t bol klud. Uz ani nesli k plotu.

lidia73
28. sep 2023

u nas ich pouzival sused, lebo to co stvarali psy, tak to bolo uz neunosne. neviem, ci stekali na hviezdy, ale ako sa zotmelo, tak sli proste nonstop. cca 3 mesiace trvalo, pokial si zvykli a potom ich nosili uz bez bateriek, ale ako taky psychologicky blok

seag
28. sep 2023

Mala som ten obojok asi týždeň- problém je v tom, že ak je viac psov a štekajú a ten váš štekať zrovna nebude tak či tak dostane elektriku do krku :( ale skúste, dá sa tam nastaviť intenzita takže najprv začať zľahka uvidíte či to pochopí. Určite nie som zástancom spôsobovania bolesti a podobne ale viem aké to vie byť otravné a keď je pes rozumný naučí sa neštekať... môjmu to trvalo dva dni 🙂

h2
28. sep 2023

@tykat Chápem správne, že si to kúpila ty, na svoje náklady, hoci psy sú susedov?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
colsami
28. sep 2023

Co viem od kamarata vycvikara psov co maju realne svetovych vitazov a vsetky vycvikove metody maju prejdene, na niektore psy to plati, na niektore nie. To je to iste ako s elektrikou. Ked sa raz pes zatne a prekona to (niektore tvrdohlavejsie alebo odolnejsie psy) tak ani tieto obojky im nepomozu a stav moze byt este horsi. Ale to byva vo vynimocnych pripadoch.
Napadlo mi to zatvaranie niekde na noc, aby pes nemal vzruchy, ale ked hovoris ze to nepojde...

svokrinjazykmonika
28. sep 2023

@elmivelmi preboha ty máš psa? Ja som myslela že ich neznášaš. Už viackrát som vyvaľovala oči na tvoje komentáre, keď boli diskusie o psoch.

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@moonlight1210 nemame ho od stenata ale uz vatsieho,kebyze viem ze takto vystrkava asi by som ho nebrala.

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@rebrambora oki das mi ma cvicitela??😉Ved len v moci dostane ,tiez nemam nervy na to ze steka ako sibnutu a budi celu ulicu,leb

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@seag On steka jediny,steka ale na srnky,dicuaky,bazanry,vsetko co sa pohne za plotom.A celkovo je ustekany aj na kosaxku steka susedovu,automaticku.Ked prejde psickar pre pltom hl steka na psy a vsetky zvierata plus kosaxku.Inak nie je agresivny je to mily akrasnypes len ustekany.Ked nema podnery myslim ze nevidi cudzieho psa alebo kosacka nekosi alebo nevidi sliepky tak nesteka.On sa stym chce hrat kosacky sa asi boji.Inak sa chce hrat sonosami preto steka je strasne taky hravy

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@colsami nemame ho kam,volieru nema a dnu nevhcem,strasne plzne a mame ciernu zem.Do garaze ta je preplnena ale ak ma nahneva pojde do garaze na noczLebo zasa sa mu venujeme cez den aj ma pohybu dost aj sa s nim hrame ale on aj na zahrade ekd sme a sa s nim hrame vidi tu kosacku tak steka ako divy.Alebo ked vidi deti moje za olotom sa hrat so sliepkami tak ako besnyblen steka.A k sliepkam ho nepustim lebo prvy den u nas sa k nim rozbehol a jednu dal do papule e nechcel pustit.Asi by ju nezizral len sa chcel hrat.

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@svokrinjazykmonika Ja nemam nic proti psom,mam ixh rada ja skor neznasam sektarske psickarky🙂

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@miriam11 No nas je tvrdohkavy pes .Ked steka ako prepnuty.A a i nvm akoby sa oducal od stekania.

moonlight1210
28. sep 2023

@elmivelmi Ved si o vycviku psa nieco nastuduj. Materialov po nete je strasne vela. Videa na youtube. Ako psa vodit, ako ho ucit, ze nieco smie len na povel. Na co si dat pozor, lebo si myslime, ze robime dobre, ale v realite to pes chape inak.
Napr. z videi som sa naucila spociatku psikov vodit tak, ze som casto necakane menila smer (napr. aj len celom vzad). Oni sa naucili, ze musia neustale mat v merku mna, lebo ja vediem, urcujem. Takze nejake extra tahanie a odbiehanie prestalo.
Podla smeru ich usi a obzerania sa viem, ze teraz uz popri chodzi vzdy vnimaju aj mna, kam idem ja a neponahlaju sa. Tempo urcujem ja.
Co ich uci, ze ja som tu sef aj v ostatnom.

Na psa plati doslednost a opakovanie, aby si to utvrdil.
Doslednost je o tom, ze neurobis nieco ako pri dietati. Teda ze vacsinou danu vec zakazes, ale obcas predsa len povolis. Pes nema v tomto ludske chapanie, ze je to iba vynimka. Plati ano a nie. Nic medzi tym. Ak nieco nesmie, tak to nesmie.

Teda napriklad nie zakazovanie, ze nema zobronit pri stole, ale z casu na cas mu predsa len nieco zo svojho jedla hodis (napr. drobcek keksu, co zrovna vyhryzas na dvore).
Ak uz ma dostavat mlsky, tak urci konkretny cas cez den a vzdy iba vtedy dostane malu mlsku. Inokedy nie. On to pochopi.
Nase takto dostavaju mlsky a v danu hodinu uz su v pozore a sleduju kazdy nas krok. Inak nepytaju. Resp. dobehnu ku stolu (su vnutri), a ked su ignorovane, tak sa vratia do plecha. Nestoja pri stole, neknucia. Nesnazia sa vylozit labky na stol. Ci vziat zo stola, ak odideme od jedla.
Toto som ich zacala ucit neskor a deti im kedysi zvykli hodit z taniera drobnost, takze zbytky neposluchnutia tam su (ze k tomu stolu pridu. Stale dufaju, ze predsa len nieco bude, lebo kedysi bolo. Ale vzdavaju sa cakania coraz rychlejsie a idu prec.).
Je to proces, takze este nejaku dobu to potrva.

Neviem, co je na tom pravdy, ale inde som citala, ze pes by nemal dostat zrat zaroven s tebou. Alebo nebodaj, ze das jemu do misky a az potom sebe na tanier. Hlavne, ak ta vidi.
Najprv mas jest ty a on nech sa kludne pozera, aj keby bol hladny. Az potom nakrmis jeho.
Malo by to u neho budovat chapanie, ze ste v hierachii vsetci nad nim vyssie, lebo vo svorke najprv zeru ti dolezitejsi clenovia.
Mohlo by to pomoct v uposluchnuti prikazov, lebo si vyssie postaveny clen.

U vaseho by som odporucila nieco o tom, aby prestal hocico za plotom brat ako bliziacu sa hrozbu. On ma silny ochranarsky instinkt a vymedzuje tak svoje teritorium.
Aby chapal, ze len na toho, kto vstupi na jeho uzemie ma upozornovat.

Potrebujete aj povel, ktorym mu bude jasne, ze nieco pokaslal. U nas je takym povelom "fuj".
Kedykolvek robia nieco nevhodne, poviem "fuj" a hned za tym, "miesto" a oni sa pracu do pelecha. Akonahle don pridu, tak ich za to pochvalim, ze posluchli.
Neda sa len povedat fuj, lebo to je len upozornenie, ze robia nevhodnu vec. Treba povedat aj to, co maju urobit miesto toho. Teda u nas ze maju ist od toho prec (povel miesto). A pochvalit za uposluchnutie, aby chapali, ze za posluchnutie su odmenene a pelech zas nebrali ako trestnu lavicu.

Na stekanie pomaha paradoxne najprv ho naucit stekat na povel. Teda dat povel Stekaj a odmenit ho za zastekanie. Potom ho mozes zacat ucit na Ticho.

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@moonlight1210 suhlasim skor ale on nema ochranarsky institk ale je neskutocne jravy,on nesteka prto ze chce ochranivat ale ze sa chce hrat.To robi aj na prechadzke,proste a ak ma kamosa na hranie co ale sa nechce hrat tak steka donho a vola ho hrat sa.Mam susedu s kt chodim vencit ona ma bojazlivu fenu co si mojho nevsimne a ten moj steka a steka na tej prechadzke a vola ju hrat.Je to nevyhranyvoes a jeho naponou dna je asi hra s psami,on ani tak na nas nelipne ,on vyhladava tie psy.No nie vzdy ideme s niekym vencit co ma osa,to tak raz do tuDna je a nie kqzdy majitel psa tie chce psa aj pustit.Inak aj so sluepkami to tak je,do koni bude stekat a podovne.Skoda ze tie slipeky by nahanal a bral do papule,to by mal partaka.Deti moc nechce,pretoze je divu a bezi tak ze ich povala,to ho tiez oducake aby stale neskakalAle to nie je provlem ani to stekanie cez den ma neobmedzuje.Len to ze v noci citi srnku diviaka a steka.A my sme pri lese cize tu kazdu noc nieco pride aj kun je tu dost aj maciek,tie tiez inak nahana.

tykat
28. sep 2023

@h2 ano, stalo mi to za to 🙂

kroska18
28. sep 2023

@tykat nevidm zi ptedstaviť ako to funguje ten domček.

elmivelmi
autor
28. sep 2023

@kroska18 ani ja nie,este pozriem cenu.

tykat
28. sep 2023

@kroska18 pri stekani vydava zvuk.ktory pocuju psy ale clovek nie. A psom je velmi neprijemny. Da sa nastavit aj sila. Ked som to zapla, tak bolo krasne vidiet ako sa psy rozstekali, a potom frekvencia stekotu klesala, zase sa rozstekali a zase potom zastekali len sem tam. Fakt do 2 tyzdnov prestalo take to dokola stekanie, a aj ked zostra zacali tak hned prestavali. Ked potom zabrechali tak fakt len kratko. A bol pokoj.

opica_skorica
29. sep 2023

@tykat na akom princípe to funguje?

elmivelmi
autor
29. sep 2023

@tykat no my inaks si spominam sme mali nieco na plasenie brancov a noc to nepomahalo.

rhodesian
29. sep 2023

Tak sa vyjadrím z pohľadu suseda : rieš to, zavri ho na noc, nebud lenivá sa zobudiť a ísť.
Keď sa nám narodila dcéra presťahovali sme sa do práve dokončeného domu a poviem ti je to peklo. Susedia na svojho psa kašlú, pes je obrovský a šteká, šteká a šteká. Už 16 mesiacov každú jednu noc zobudí mňa aj dieťa, napriek tomu že máme kvalitné okná je to neunosné. X krát sme ich prosili aby ho zatvárali, že kvôli nemu nemôžme spat, lebo on spustil v noci a neprestal hodiny! Prosili sme starostu, prosili sme majiteľov domu (susedia sú v najme) nič nepomohlo a je to čistá psychiatria pre nás. Na naše prosby odpovedali len že oni nechcú mať špinavú verandu a tak ho zatvárať nebudú 😑
Teraz sa im narodilo druhé dieťa, a ja naozaj pevne verím že im to karma vráti aj s úrokom a nebudú vďaka svojmu psovi spať ani jednu jedinú noc, nech pochopia ako sme sa cítili my 🤷‍♀️ Je to neuveriteľné svinstvo keď sa takto ľudia chovajú, a ako bonus oni nám ešte umiestnili búdu rovno pod okno do spálne.
Vedľa nich si začala nová mladá rodina stavať dom a nečudovala by som sa keby im psa niekto otrávi, lebo celá ulica je z neho na nervy.

Ak na psa nemáš, si lenivá zdvihnúť zadok a ísť ho zatvoriť a na výcvik nemáš peniaze, daj ho radšej niekomu kto sa o neho postará.

Strana
z2