Je správne, aby kuriéri žiadali o sprepitné?
Dobrý deň,dnes som si objednavala jedlo dvakrat z bolt (raz sebe a tak susedke ) a ak mala prist druha objednavka tak dalo rovnakeho kuriera ukrajinca,napisal mi že je to ďaleko že ci mu nemôžem nechať nejake sprepitné(chcela som mu dať ,ale nakoniec som mu nedala pretože mi to prišlo trochu drze pytať sprepitné) je to ine keby dam sama od seba.Ale nie takto,ved nie su oni platení boltom ? Nechapem prečo pisal že je to trochu ďaleko .Mate niekto vlastnu skusenost ?
Taká nenápadná provokácia zabalená do príbehu ?
A na čele mal napísané že je ukrajinec, že ?
Skús lepšie ten príbeh vymyslieť .
Ja davam tak okolo 10%, ale asi ak by niekto priamo podmienoval sluzbu....to by som asi tiez nedal....teda ja by som ho asi poslal niekam a objednal inde 🙂
Mi to pripomenulo ten vtip, keď poštár dôjde pešo s dôchodkom za dedinu k starkému a hovorí mu, aby si dal konečne posielať ten dôchodok na účet, lebo ho nebaví chodiť každý mesiac kvôli nemu tak ďaleko. A starký mu na to s úsmevom: chlapče, nedráždi, lebo si objednám dennú tlač. 😝
Mi to pripomenulo ten vtip, keď poštár dôjde pešo s dôchodkom za dedinu k starkému a hovorí mu, aby si dal konečne posielať ten dôchodok na účet, lebo ho nebaví chodiť každý mesiac kvôli nemu tak ďaleko. A starký mu na to s úsmevom: chlapče, nedráždi, lebo si objednám dennú tlač. 😝
@tanyan 🤣🤣🤣👍
A na čele mal napísané že je ukrajinec, že ?
Skús lepšie ten príbeh vymyslieť .
ukrajinca spoznáš len čo otvorí ústa...
@maca1984
ukrajinca spoznáš len čo otvorí ústa...
@maca1984
@luliu
@deti95060810 no neviem baby..
Mám ukrajinca toť kúsok vedľa seba a rozpráva tak pekne slovensky, že keby som nevedela že je ukrajinec..
@luliu
@deti95060810 no neviem baby..
Mám ukrajinca toť kúsok vedľa seba a rozpráva tak pekne slovensky, že keby som nevedela že je ukrajinec..
@maca1984 to máš možno pravdu, len zas nie všetci ukrajinci rozprávajú tak super po slovensky...
@maca1984 to máš možno pravdu, len zas nie všetci ukrajinci rozprávajú tak super po slovensky...
@deti95060810 to samozrejme ani netvrdím.
Robím v Kanade v restike používame uber, skip the dishes a doordash a funguje to tak že sa ozaj stane ak zákazník pri objednávke nedá tips (sprepitné) tak ta objednávka tam veľakrát dlho leží hotova lebo to môže byt na druhej strane mesta a nikto z rozvozcov sa “neprihlási” k vyzdvihnutiu. My klikneme ze je objednávka hotova ale vodičom sa veľakrát neoplati ísť cez celé mesto bez sprepitneho keď medzičasom môžu mat xy objednávok bližšie a aj s pekným sprepitnym… neviem ako to funguje na sr ale aj tu je to platené minimálnou mzdou tak to si viem predstaviť aké “super” ohodnotenie musí byt na sr..
Uz sa mi stalo aj v restauracii, ze pan pytal sprepitne a to bola restauracia na urovni, dala som, lebo som bola spokojna.
Robím v Kanade v restike používame uber, skip the dishes a doordash a funguje to tak že sa ozaj stane ak zákazník pri objednávke nedá tips (sprepitné) tak ta objednávka tam veľakrát dlho leží hotova lebo to môže byt na druhej strane mesta a nikto z rozvozcov sa “neprihlási” k vyzdvihnutiu. My klikneme ze je objednávka hotova ale vodičom sa veľakrát neoplati ísť cez celé mesto bez sprepitneho keď medzičasom môžu mat xy objednávok bližšie a aj s pekným sprepitnym… neviem ako to funguje na sr ale aj tu je to platené minimálnou mzdou tak to si viem predstaviť aké “super” ohodnotenie musí byt na sr..
@66bublinka66 v kanade je to ine, tam je kazdy zvyknuty davat tych 20%. nedat je povazovane za hulvatstvo, nie?
inak to sa mi este nestalo, ze by niekto pytal sprepitne navyse, hlavne ked sa dava rovno v tej aplikacii. nie je to trosku trollia tema proti ukrajincom?
@66bublinka66 v kanade je to ine, tam je kazdy zvyknuty davat tych 20%. nedat je povazovane za hulvatstvo, nie?
inak to sa mi este nestalo, ze by niekto pytal sprepitne navyse, hlavne ked sa dava rovno v tej aplikacii. nie je to trosku trollia tema proti ukrajincom?
@kiwi3 jasné že je to trolovica.
@deti95060810 to samozrejme ani netvrdím.
@maca1984 v Bratislave je Bolt známy tým, že v taxikoch aj ako kuriéri pracuje veľa vodičov, ktorí slovenský takmer nevedia, obťažujú, klamú, snažia sa okradnúť. Ide v najväčšej miere o Ukrajincov a potom iných cudzincov. Pretože kuriéra pre Bolt môže robiť hocikto a taxikára môžu robiť bez taxi licencie. Takže toto je bežná realita s Ukrajincami v Bolte v Bratislave.
@maca1984 v Bratislave je Bolt známy tým, že v taxikoch aj ako kuriéri pracuje veľa vodičov, ktorí slovenský takmer nevedia, obťažujú, klamú, snažia sa okradnúť. Ide v najväčšej miere o Ukrajincov a potom iných cudzincov. Pretože kuriéra pre Bolt môže robiť hocikto a taxikára môžu robiť bez taxi licencie. Takže toto je bežná realita s Ukrajincami v Bolte v Bratislave.
@melanta a i tak si myslím, že toto je diskusia mierená čisto len na to proti ukrajincom.
@kiwi3 nie je to trollovica, brat využíva Bolt viac krát týždenne, s ukrajinskými kuriérmi sa toto stáva pravidelne.
@kiwi3 to je pravda ale ver že niektoré národnosti sprepitné nenechajú (väčšinou India, Pakistan a pod) a čakajú 5🌟 servis ale ja sa snažím službu poskytnúť rovnakú bez ohľadu na vysku tips… pokial sú slušní a zdvorilí tiez
v Ba uplne realne predne aj s tym boltom, ukrajinci maju inu mentalitu ako my v tomto su priebojni z nasho pohladu drzi a neboja sa vypytat a osladit ak nedostanu
kedysi sa hovorilo ze to je ruska natura ( ti su tymto znami v dovolenkovych destinaciach)
neriesila by som daj v appke feedback ak bol
problem
@kiwi3 ja co zboznujem ukrajinskú skupinu a ukrajinci mi niesu lahostajni, to nevidim ako utok..
Autorka. Mozno ze je to zvyknutý zo svojej domoviny . A aj oni sa potrebuju predsa zamestnat.
@melanta ako sa ta snaží okradnúť a oklamat vodič keď je cena automaticky zarátaná a strhávana z karty?
Téma je reálna a nemám nič proti žiadnej národnosti 🫶aj keby to bol slovák tak by ma to rovnako zaskočilo ,len som chcela vedieť či niekto zažil niečo podobne lebo sa mi to stalo prvýkrát🫶
Títo kuriéri... Ja by som fakt chcela vedieť že za čo očakávajú sprepitné keď 90% ich ani z auta nevystúpi a tašky podávajú cez okno 🤣

Nemam, ale teda dost drzost 🤣🤣🤣