Je Stafordširský bulteriér vhodný k deťom?
Nakolko moje deti sa boja psov, tak si chceme zadovážiť steniatko,aby zistili ,že psík je ozaj skvelá bytosť 🙂 Manžel je úplne hovotý zo staforda,ale mne až ta nelahodí pre oko. Pôsobí tak bojovne. Máte niekto tohto psíka? Aký je ? A ak by ste niekto mali šteniatko bez PP, budem rada mi napíšete.
ja mám nedávnu zlú skúsenosť. Boli sme na návšteve, kde majú staforda, krásnu milú fenku, prítulná, rada sa hladká, vôbec nie je agresívna, len vtáky po záhrade naháňa a niekedy vraj aj chytí :-/ každopádne- boli sme na dvore, deti sa hrali, pes v pohode, hladkali sme ho a potom manžel zatočil našu malú 3 ročnú za ruky. A ten staford zrazu do nej skočil , nie trošku, ale poriadne.
Takže za mňa nie. Nerozumiem úplne psiemu temperamentu a tomu všetkemu, ale podľa mňato tieto bojové plemená nejako majú v sebe.
Ja by som sa bála ku deťom :-/
Úsmevné 🙂 kto má väčšieho psa tak tvrdí že sú to dobráci a agresívne sú len malé prachovky .... a kto má malého psa zasa nadáva na "bojové" plemená 😄 ja som mala aj vlčiaka a mám teraz yorky (do bytu to najlepšie keďže nepĺznu) takže zo všetkého kus 🙂 .. mala som šťastie na dobré povahy (keďže to je okrem výchovy dosť veľký faktor) nikdy neštekali a neboli agresívni. Ja sa s mojimi malými psami - yorkami takisto vyhýbam veľkým psom ktorých nepoznám - naše ostatných ignorujú ale nebudem riskovať že druhému psovi drbne v bedne raz zahryzne a ja mám po psovi... myslím že je to normálne ... ale k veci - aké chovanie bude mať pes to dopredu nikto veľmi nevie pokiaľ nieje naozaj skúsený chovateľ- cvičiteľ. Ja mám dvoch psov, rovnakú rasu, rovnakú výchovu a aj tak je každá iná 😊 ale čo viem na 100% - neskúsenému chovateľovi radšej do rúk niečo menšie ako plemená typu bull. Ruky na srdcia ... kto z vás by chcel aby boli ulice plné nevychovaných a nezvládnuteľných pitbulov stafordov .... tie zveratá majú neuveriteľnú silu a preto si zaslúžia rešpekt a skúseného chovateľa... ešte som nepočula aby rozzúrená čivava alebo jazvečík alebo kokršpaniel niekoho zabil , max je to na pár stehov .. zato vlčiaky bully rotvíky ... darmo.. sú to silné zvieratá ktoré potrebujú pevnú a skúsenú ruku. A bohužiaľ ako tak sledujem 50% ľudí si teraz zaobstarajú bully lebo je aktuálne "in" čo je smutné. Áno sú krásne, ale taký kokršpaniel napríklad je tiež fešák , o nič horší 🙂
@kbtm takze to nebude cistokrvny labrador... co je skoda lebo labradori byvaju dost nachylny na klby. Z Chs su aspon testovany kdezto krezenci nie...ale tak drzim palce
Prečo nie? Pustite si Spievankovo tam majú toho psa , nakrúca s deťmi 😋
@miselka007 nie krizenci rodičia sú s PP len šteniatka už nie sú
@kbtm ak su rodicia s PP tak aj steniatka musia mat PP...jedine ze neuchovnili a namnozili krpcov...neberte to v zlom no ja steniatka bez PP neuznavam...cize mnozky...nie je to az take tazke psa uchovnit 😊 presla som si tym aj ja
@miselka007 však pohode každý má svoj názor ale aj šteniatka bez PP si zaslúžia lásku tiež zato nemôžu..😉
@kbtm ano lasku si zasluzia ja nevravim ze nie...ale toto je uz chyba majitelov ak to robili vedome 😉
@miselka007 každopádne sa mi hlavne jedná o deti a tie si vybrali a tešia sa a to je hlavné..😁 ale ďakujem..😉
Ahoj, ja som nazoru, ze zvieratko k malym detom ziadne. Az ked podrastu. Ci uz je to skrecok alebo Stafford. Aj ja ako mala, aj teraz, sme mali rozne zvieratka, od skreckov, cez morske prasiatka, zajaciky, macky, a psika od civavy, yorka po irskeho vlkodava (to bol inac najuzasnejsi, najoddanejsi, najmilsi, najpokojnejsi pes) aj ked vsetci naokolo z neho mali strach.) U kazdeho zvieratka je vychova dolezita, ale, zial, kazde zvieratko ma inu povahu. Nie je Stafford ako Stafford. Aj keby bol na chlp rovnaky. Samozrejme, aj vychova je dolezita. Takze Vam len zelam, aby ste natrafili na toho spravneho psika - ci uz yorskhira, labradora, vlciaka alebo Stafforda... Aj by som napisala, ze z mojich skusenosti je lepsie mat psika ako fenku, ale to by som teraz nasej 14 rocnej fenocke (poulicna zmes) velmi krivdila, lebo je to velmi milena a oddana uz dochodkyna. Moja sesternica ma momentalne Bullteriera predtym mala Stafforda. Stafford bol dost temperamentny, spraval sa dobre len k ludom ktorych poznal a teraz co ma tuto bullterierku tak nenatrafila na velmi stastnu povahu psika, vie byt utocna na druhych, ked sme u nich na navsteve, tak je len s kosikom....
@miselka007 tazke plemeno v zmysle, ze ked nezvladnes vychovu, tak sa moze stat nestastie o dost horsie, ako ked nezvladnes vychovu civavy. btw. prednedavnom sa cosi take stalo v Nemecku ☹
ale autorka sa uz rozhodla 😉
@bmuller jaj taktoo..tak clovek by mal hadam vediet (teda dufam ) ze na ake plemeno si trufa... ale ako si tam vsimam tak nevedia a potom sa stavaju nestastia ktorim sa da predist..lenze to by si ludia nemohli kupovat psov ako modny doplnok alebo aby bol niekto geroj a macher 🙄
@miselka007 ved to, tie psy za to nemozu, su to len zvierata - to clovek ma mat rozum... aj moda roznych stredoazijskych plemien... nadherne velke pastierske psy... lenze ak si ich majitel kupi na zvysenie ega ci doplnok do vily na budenie respektu... 🙄
@kathy93 presne tak! Ja na týchto havkacov nedam dopustit..mali sme pitta, v zivote som nevidela vacsieho maznaka..mala mu mohla po hlave skakat a v zivote na nu ale len pol zuba nevyceril a uz vobec ze zavrcal..ja ich proste total milujem a male nervozne kabelkove typy su mi proti srsti..
NO ... rozhodne som nečítala všetky komentáre pretože z niektorých mi je až smiešne. Ale , rozhodne je všetko o výchove, nezáleží na to či je pes malý, veľký, chlpatý, bez srsti , vždy je to o výchove ! k deťom sa hodí absolútne každý pes pokiaľ je k nim od malička vedený. Určite by som ale hned psa nekupovala, čo tak skúsiť najskôr vziať nejaké šteniatko do dočasnej opatery ? Aby ste sa potom psa náhodou po pár mesiacoch nezbavovali . Určite potom odporúčam sučku pretože tie sú kludnejšie podľa mojích skúseností. A určite neodporúčam psa bez pp pretože tam nikdy neviete aký bude povahovo !
Staffords neodporucam su to ako male deti ktorr nikdy mentalne nevyrastu.. Cisti nicitelia , vsetko nicia obkusavaju neposedia ... Nevydrzia byt sami ziarlia atd.. Poznam 5 ludi ktory maju stafforda a kazdy presne toto iste hovori.. Absolvovali aj vycvik a nic. Cisti nicitelia a neposedmi aj po vycviku.
@blairgossip blbosti, všetko je to o výchove !! poznám dievča čo má 7 AMSTAFov a pesani tancujú dogdancing, sú canisterapeuti a pod. my sme mali doma na stráženie tiež staforda a úplne zlatíčko
@siska012 nehovoria nahodou o Xenke?😁
@miselka007 hej hej , myslím že pri bull plemenách by si z nej ľudia mali brať príklad
@blairgossip to je blbost..my mame sice staffbulku ale tiez je to bull plemeno a nikdy nam nic nerozkusala a ani nedotrhala. Jedine co troska nacala svoj pelech ked bola steniatko. Od mala ma pristup do celeho bytu na vsetky veci,topanky a aj hracky maleho.ani len hracku mu nevzala. Teraz ma 2roky a je uplne kludna,superna a viem ze nedonici nic 😊
@siska012 suhlasim 😊 mala som tu cest sa s nou spoznat na coursingu a je to fakt pohodova baba ktora vie co robi a so psami to taktiez vie 😊
@miselka007 Paťo je sestrin bývalí spolužiak takže tiež sa ako tak poznajú a chodievame na jej akcie 🙂
Ja by som radsej odporucila k dietatu labradora 🙂
Pozrite sa, kúpte si , alebo požičajte nejaký atlas pelmien zrhnte si tie ktoré sa vám páčia a potom porovnávajte povahy , každý vám tu odporúča iné plemeno ale pokiaľ pes nieje s pp nieje ani istota povahy. Každý pes môže byť iný a pokiaľ nieje výchova nieje istota ...

@miselka007 nejdem si brať z chovnej stanici ale od kamarátky..😉