icon

Je súčasná doba skutočne zlá?

4. jan 2025

moja mama furt hovorí ze.to.je zla.doba

Strana
z5
tetapetra
5. jan 2025

@romino samozrejme,že pred rokmi 😉ale ešte 15rokov tam strašiť bude. Dnes actimel bez akcie 4,25€🤷🏻‍♀️. Skontrolujeme v akcií 😂. Zvykla som 8ks-2,99. Rožok 0,12c, bol0,13c uvidíme vo februári

elzu
5. jan 2025

Co to je zla doba?

Zla doba pro me znamená- nemam svobodu pohybu, myšlení, vyjadřování, nacházím se ve válečné oblasti, bojím se o život, nemam, kde bydlet, nemam, co jist, nemam praci, jsem nevyléčitelně nemocna, mam vazne nemocne deti, ci blizke cleny rodiny.

Takze za me ne - doba zla není.

xckaretxxx
5. jan 2025

@tetapetra o koho ide? Ona učiteľka na ZS, on IT sektor, 2 deti, vlastný 3 izba, nemajú sa tak dobre ako my, ale nesťažujem sa. To je ta naša mentalita neustále sa sťažovať a najlepšie naockovat už aj naše deti, že na západe padajú pecene holuby a na SK je všetko zlé.

xckaretxxx
5. jan 2025

@romino áno presne tak sociálne siete robia veľké zlo. Novodobi influenzeri /zbohatlici/ odborníci na všetko, prezentujuci sa 10 krát za rok na dovolenkach sa sťažujú na život na SK? Hanba im. Nechcem ich tu vymenuvavat, lebo...

xckaretxxx
5. jan 2025

@elzu súhlasím s tebou

tetapetra
5. jan 2025

@xckaretxxx zaujímavé, nakoľko IT sektor je platený väčšinou nadpriemerne. K ucitelstvu v zahraničí sa neviem vyjadriť, nepoznám nikoho. Mám známych UK,USA, Kanada, Austrália, Španielsko, Čína, Švédsko. Všetci sa vypracovali, samozrejme,že nie hneď.

xckaretxxx
5. jan 2025

@romino áno poznám to. Rodicia výberu dieťa zo školy v októbri na 7 dní. Lebo Londýn, vo februári lebo lyžovačka v AT a júni ani nedokončí školský rok, lebo sa ide do Turecka. Deti na ZS už medzi sebou diskutujú, že vysoká škola jedine v zahranici. Rodicia im vymyvaju mozgy.

slniecko5
5. jan 2025

Nie je zlá doba.
Nastavila som sa pozitívne na tento rok, napriek okolnostiam a čakám tie najlepšie veci. Neznášam slovenský negativizmus.

sisska96
5. jan 2025

Boli aj horšie aj lepšie časy

ibatanecnica
5. jan 2025

@subartic ja jogurty veru nemam v chladnicke 😆 a sunku tiez nie vzdy. U nas boli zaklad.natierky a k tomu zelenina. A to stale pretrvava. Ja som nejako nepocitovala nedostatok co sa tyka jedla ani si nemyslim ze sme mali nedostatok. Jediny rozdiel vidim v sladkostach. Teraz ich je.kvantum kedysi nebolo bezne mat sladke kazdy den. Myslim kupovane sladkosti. Ja som vyrastala na ovoci zelenine strukovinach a takej tej klasicke strave. A mali sme vsetkeho dlstatok. Co sa tyka.rozneho exotickeho ovocia to ja nekupujem. Takze nemam pocit ze som bola o nieco ukratena. Consa tyka mody ucesov a oblecenia - kazda doba ma to svoje ich deti sa tiez budu smiat ake.mali ucesy co nosili oblecene.

romino
5. jan 2025

@tetapetra no tak vidis...stale to ber tak, ze to mate teda super s tou hypotekou a cenou za aku ste kupovali pred rokmi. To doteraz, za 0.89% , bola anomalia ...co potvrdzuju aj rozni ekonomovia.
Vy ste to vystihli, vyuzili na par rokov.
Akko som pisal, co uz ludia co teraz stoja pred otazkou kupovat.
Alebo v podnajmoch za velke prachy (prirodzene aj majitelia si pytaju stale viac), nesplacaju vlastne = nebuduju si vlastny majetok. Pre mna su tito prave v kategorii chudobnejsi/nizsia trieda/ohrozenejsi.

tetapetra
5. jan 2025

@romino 👍🏻

ekira1
6. jan 2025

Nečítala som celé, ale vetou teraz je zlá doba, väčšinou začínajú príspevky, kde ľudia niečo pýtajú zadarmo. Doba je taká, akú si urobíme. Skôr by som povedala, že sa máme až veľmi dobre. Zlú dobu si predstavujem zomierať hladom, na bežne liečiteľné choroby, pretože nie sú/ nie je na lieky, že hocikto hocikoho I zabije pre pár drobných, pre topanky, zamrznúť v noci vonku, pretože sa nemám kde ukryť pred zimou, nosiť jedny roztrhané šaty, pretože na iné nemám, chodiť bosí, deti nechodiť do školy, pretože na to nie je, že žijeme vo vojne, padajú tu bomby, bojíme sa o život atď. To, že niekto chce vlastné bývanie a musí platiť hypo, že si nemôže kúpiť všetko čo chce, že sa musí obmedziť v strave, že zoberie viac pôžičky, ako vládze splácať.. to ako zlú dobu nenazývam.. ..

Strana
z5