Je to podľa vás svrab?
Ahojte bol vám niekedy diagnostikovaný svrab? Ak ano aké ste mali prejavy. Pracujem v domove dôchodcov a máme tam podozrenie na svrab nakoľko kolegyniam na koznom vyšetrení povedali že podozrenie tam je čakajú na výsledky zo sterov. Taktiež tam bola kožná doktorka ktorá je riaditeľkina známa a tá povedala že to vyzerá na svrab. Máme to 4 zvyšok kolektívu nemá nič a môj priateľ to má tiež. Nosič je pravdepodobne naša kolegyňa ktorá sa umýva raz za mesiac ale neobvinujem vopred. Natieram sa sírovou masťou ale hneď po nej ma to svrbí ešte viac. Menej cez deň a najviac v noci. Kožná tiež vravela že je viac druhov svrabu tak teraz neviem. Mala ste to niektorá? Ďakujem za rady.

@misatko89 sírovou masťou sa Natieram a svrbí to ešte viac aj kolegyne vravia že ťa masť by mala pomáhať a nie aby to ešte viac svrbelo po natreti.
@veronika2550 treba si dať namiešať 20% tnu sirovu masť najsilnejsiu
3 dní sirova masť za robená v lekárni recept od kožnej. Všetko dobre namastit, keď tak proti svrbenie dat fenistil alebo niečo teda pre dospelých. Vraj sa to neberie ako choroba špinavých mali sme to pred 3 rokmi vraj aj tí čo cestujú a sadnú si na miesto po niekom co tam sedel aj hodku pred ním si to môže takto preniesť, presne ako vsi. Neumyvat sa len každý deň sa namastit a na 4 deň sa osprchujes veci co si mala 3 dní na sebe dáš do mechu aj s perinami (mi sme v tých veciach aj spali) a necháš cca 2 dní zaviazane v mechu a potom na 60stupnovh operies menej nie.. Je to inak pekne na nervy ja som mala pocit, že čo sa poskriabrm už mám svrab, som sa mastila za každým co som sa len chcela poskrabat... Hlavne na stehnach z vnútornej strany tam ak máš tak to je na 90percent svrab.. A keď píšeš ze hlavne v noci tak to je ono
@misatko89 treba si dať najsilnejšiu 20%tnu sirovu mast je protizapalova a vysušujuca hlavne zabíja zakozku vo všetkých formách stadia
3 dní sirova masť za robená v lekárni recept od kožnej. Všetko dobre namastit, keď tak proti svrbenie dat fenistil alebo niečo teda pre dospelých. Vraj sa to neberie ako choroba špinavých mali sme to pred 3 rokmi vraj aj tí čo cestujú a sadnú si na miesto po niekom co tam sedel aj hodku pred ním si to môže takto preniesť, presne ako vsi. Neumyvat sa len každý deň sa namastit a na 4 deň sa osprchujes veci co si mala 3 dní na sebe dáš do mechu aj s perinami (mi sme v tých veciach aj spali) a necháš cca 2 dní zaviazane v mechu a potom na 60stupnovh operies menej nie.. Je to inak pekne na nervy ja som mala pocit, že čo sa poskriabrm už mám svrab, som sa mastila za každým co som sa len chcela poskrabat... Hlavne na stehnach z vnútornej strany tam ak máš tak to je na 90percent svrab.. A keď píšeš ze hlavne v noci tak to je ono
@misatko89 veci treba dat na 5 dni do mechu a oprat na 70 az 90 stupňov teraz sú velmi odolné formy svrabu
@veronika2550 infectoscab je úplne na hovno najúčinnejšia je sirova mast po domu 3 dni potom umyť nechať prestávku deň popozerať pokiaľ ešte sú niekde vidieť cestičky to isté zase tri dni opakovať a dospelí treba si namiešať 20% od 16r a 10% od 5 do 15r
@jano325 u nas viaceri hovorili, ze im Infektoscab zabral. u mna tiez a som opakovane v kontakte, sirnu pastu nemozem, lebo som ju mala 1x a potom som 1/2 roka bojovala s rozsiahlym ekzemom s vysokou zapalovou aktivitou, som myslela, ze sa zblaznim, kozu som mala ako v ohni.
no po sirnej paste som sa este stale skrabala, ked som pouzila Infektoscab, preslo to, opakovane som ho pouzila aj ked sme v praci mali svraba vzdy zabral.

@dellfi aj ja mám infectoscab a nezaberá citam že je viacero druhov svrabu. Scabies sarcoptes, Scabies nodularis a Scabies novegica čo je ťažká forma svrabu.
@veronika2550 sirova masť sú rôzne koncentrácie treba si dať namiešať 20% tnu