icon

Je to pomeranian alebo malý špic?

123andy123
1. sep 2020

viete poradit?

Je to pomeranian alebo malý špic?Je to pomeranian alebo malý špic?Je to pomeranian alebo malý špic?Je to pomeranian alebo malý špic?
Strana
z3
tncka
1. sep 2020

@123andy123 podla mna pomeranian🥰

babatkoo
1. sep 2020

Pomeranian aj podla mna

cookie29
1. sep 2020

ak sa nemylim tak maly spitz = pomeranian

denae
1. sep 2020

@123andy123 Je to Nemecký špic trpasličí, teda Pomoranský špic.

123andy123
autor
1. sep 2020

@cookie29 myslim ze je maly spic a trpazlici spic a to je pomík su dve rasy ale mam gulas z toho.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
123andy123
autor
1. sep 2020

@ayanamirei vysku ma 26 cm

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
123andy123
autor
1. sep 2020

@ayanamirei ok ja ako laik v tom sa nevyznam. Dakujem za vysvetlenie

acer11
Autor odpoveď zmazal
123andy123
autor
1. sep 2020

@acer11 ako stary je?

ayanamirei
1. sep 2020

@123andy123 za malicko 😉 tiez nie som odbornik, ale paci sa mi to plemeno a zistovala som co a ako - len teda setrim na pomika zatial 😀

acer11
1. sep 2020

@123andy123 okolo 3 roky...zmazala som,nebola kvalitná foto

erika8383
Autor odpoveď zmazal
123andy123
autor
1. sep 2020

@acer11 odkial si kupila?

acer11
1. sep 2020

@123andy123 zo zahraničia

evkakozickova
1. sep 2020

@123andy123 ten je zlatý 😍😍

123andy123
autor
Autor odpoveď zmazal
hastrmistr
1. sep 2020

Podľa mňa malý oranžový špic, pomerian ma inú stavbu tela, iné chlpy.

evkakozickova
1. sep 2020

@123andy123 v tomto ty neporadim,ale je priam na zjedenie. 🥰

noami12
1. sep 2020

Nie, je to špic chovala som pomeraniana. Ak by ste chceli viem Vám zohnať pravého. Taky co sa tomu nerozumia ľahko sa nechajú oklamať.

karolinakr
1. sep 2020

Podla mňa to je špic
Toto je pomerian

karolinakr
1. sep 2020
alazala
1. sep 2020

@123andy123 a čo má v rodokmeni? Ak nemá preukaz pôvodu, zbytočne o tom debatovať..

noami12
1. sep 2020

@karolinakr presne tak, takého som mala 😍😥ten je krásny

nikavs
1. sep 2020

Toto veru pomeraniana videlo akurát tak z rýchlika ☺️

noami12
1. sep 2020

@123andy123 ak si porovnáš sú mu vidieť uši co pomeranian ich ma stratené v srsti, pomeranian ma menší a širší nufacik, nôžky ma tiež viac hunate a pomeranian nemá ani taku hladkú srsť hlavne na hrudi ako ma špic. Keď je to šteniatko a niekdo sa nevyzná tak by si aj myslel ze je to pomeranian, už mi písalo veľa ľudí čo sa nechali oklamať, no bohužiaľ.

ckatka
1. sep 2020

Na autorkinej fotke je na 100% trpasličí nemecký špic, oranžovej farby. Mali sme fenku z chovnej stanice cisrokrvnu a aj psa čistokrvného ale hnedého, neverím že by som si ich poplietla.

Najlepšie však keď si vygooglite chovné stanice(ci už spicov alebo pomikov), a dohodnete si návštevu. Budete presne vidieť akí sú a môžte si porovnať. Každý slušný chovateľ rad prijme návštevu a prípadného záujemcu. A hlavne prosím nekupujte z nejakej množky...radšej došetrite a kúpte ozajstného, keď aj nie chovneho.

Za spicov mozem povrdat, ze sú to veľmi zlaté psíky a vcelku rozumné...len netreba zabúdať na výcvik, aj keď.su malé. Mali sme ich vselikde....aj u svokry na dvore, aj u mamy v byte vnútri aj u starkej na dvore. Aj s mačkami aj so psami z útulku aj so sliepkami a pod. Prvý pes bol však dosť ostrý na deti a napríklad vždy zadrhol kacicky alebo kurence keď sa k nim dostal. Druhý pes až tak od 10ho roku, dovtedy s ním mohol robiť kto chcel co chcel. Pozor na to. Dožil sa skoro 16 rokov. Fenky všetky co sme mali, boli v pohode zo všetkými...ale zato dosť ustekane.
Teraz máme už svokry vlcieho špica a k deťom je oveľa oveľa lepší.

Prajem.vela.krasnych dní so psíkom, nech už vyberiete čokoľvek.

sofistikovana123
1. sep 2020

Podla mna je to mix, pomeranian s niecim. Ma psik papiere? Lebo do pasu ti nápisu v podstate hocico. Rozdiel medzi nemeckým trpaslicim spitzom a pomeranianom je hlavne v spomínanom osrsteni, kde pri pomer. Sa uška casto schovaju do srsti na hlave. Dalej ma ovela kratší stop ako Spitz (t.j. Papulka) a v neposlednom rade chvost pomeranians lezi položený na chrbte, pricom špic ho ma zatočení.
Kazdopadne dnes je trend krížiť Spitza s dlhosrstymi civavami, aby sa dosiahol trpaslíci vzrast a skrátená papulka. Potom sa predavaju za lacno, lebo ved je moderne kupovat plemena, ktore su v mode, bez rodokmeňa. Potom vidiet vsade 10 kilové yorkshire teriére a zdegenerovane psiky.
Pomeranians su drahe psiky, v Holandsku je vela overených staníc s tradíciou.

terezita1986
2. sep 2020

Maly spic aj my mame presne takych

Strana
z3