icon

Je toto ploštica alebo iný chrobák?

11. jún 2025

Prosim nasla som to spadnute pri zaluziach. Mna asi porazi. Vyzera to tak alebo poznate aj iny druh takehoto chrobacika? :( mam vyhodit celu izbu?

Je toto ploštica alebo iný chrobák?Je toto ploštica alebo iný chrobák?Je toto ploštica alebo iný chrobák?
Strana
z2
nika511
11. jún 2025

vyzerá ako posteľná ploštica (Cimex lectularius), alebo jej larválne štádium. Posteľné ploštice sú malé, oválneho tvaru a majú hnedú farbu.
je dôležité rýchlo konať, pretože tieto škodce sa rýchlo rozmnožujú a môžu sa šíriť po celom dome.

autor
11. jún 2025

Ach boze dakujem pozerala som aj svaba

nika511
11. jún 2025

Šváby, sú väčšie s lesklým, tmavohnedým až čiernym telom… Majú dlhé tykadlá a často sa pohybujú rýchlo. Často sa vyskytujú v kuchyniach, kúpeľniach alebo na vlhkých miestach.
Ploštice sú menšie, majú ploché, oválne telo a sú svetlejšej hnedastej farby. Nájdeš ich hlavne v spálni, v blízkosti postele.

nika511
11. jún 2025

Na základe fotky to vyzerá ako ploštica posteľná, najmä kvôli tvaru a farbe tela. Ak ich nájdeš viac, určite ide o ploštice, ktoré sa radi ukrývajú v štrbinách, blízko postelí, matracov a nábytku.. Ploštice sú veľmi odolné, a preto ich odstránenie často vyžaduje odbornú pomoc.

culienka
11. jún 2025

vyzerá to ako ploštica, treba zavolať odbornú firmu čo najskôr

andrejka1974
11. jún 2025

To bude plostica volaj soecialnu firmu budú dentigikpvst celý byt dámy to neurobíš

autor
11. jún 2025

Nasla som jednu umretu na zaluzii :*( ach tam zvonka nemoze dojst asi nemam sietky a vetram na plno.. inde ich nevien najst neviem teda ci ich mam fakt zavolat ale tato je hnusna ..ma asi 2mm ale nestipe este nic

nika511
11. jún 2025

Oni vychadzaju v noci, keď je tma a pokoj. Počas dňa sa skrývajú v úzkych škárach, za matracmi, v rámoch postelí, záclonách alebo iných úkrytoch blízko miesta, kde ľudia spia.
Pozerala si aj tieto miesta?

mimikarol
11. jún 2025

Zavolaj si odborníka. Nespoliehaj sa na to, že nemáš štípance. My sme si tým prešli minulý rok, muž doniesol odniekiaľ z hotela. Štípance som mala len ja, aj to som mala extrémnu reakciu, takže keď som si pozerala na nete ako vyzerajú štípance od ploštíc tak mi to nesedelo. A muž s dcérou nič, ani jeden štípanec. Deratizér mi vysvetlil že na niektorých ľuďoch tie štípance nevidieť.
Držím palce, hento je katastrofa. Ja som bola tak zúfalá že som sa pred deratizérom rozplakala. Ale naštastie pomohol a už je s toho len zlá spomienka.

autor
11. jún 2025
@nika511

Šváby, sú väčšie s lesklým, tmavohnedým až čiernym telom… Majú dlhé tykadlá a často sa pohybujú rýchlo. Často sa vyskytujú v kuchyniach, kúpeľniach alebo na vlhkých miestach.
Ploštice sú menšie, majú ploché, oválne telo a sú svetlejšej hnedastej farby. Nájdeš ich hlavne v spálni, v blízkosti postele.

@nika511
@culienka
@nika511
@nika511 popravde ja nemam sietku:( a vela holubov sedi na parapete mam ppcit ze mi raz vletia do obyvacky a hore vedlq mam hniezdo vtacika siveho co krmi malinke hruza. Ci mi nepreslo odnich nieco lebo nic nikde nemam :(

autor
11. jún 2025

A nic nas nestipe len tí vtaci ma napadli..

autor
11. jún 2025

Mame na bytoch asi 8 hniezd koneec taketo farby no konec mi je ach

gaabriela2212
11. jún 2025

Je to ploštica. Ak mate lastovicie hniezda tak najskôr z toho .

autor
11. jún 2025
@gaabriela2212

Je to ploštica. Ak mate lastovicie hniezda tak najskôr z toho .

@gaabriela2212 mame na celom cinziaku:( ach boze aj holubov nestiham sraky davat prec od nich a dosla som na dovod uz som to nasla. nemozem otvarqt okna lebo si zanich vyhodim celu obyvacku za chvilu :(

nika511
11. jún 2025

Co ste nasli?

paulinka2804
11. jún 2025

toto je ploštica lastovičia nie posteľná

kikul21
11. jún 2025

Áno pozor , ploštica to je ale môže byť vtáčia nakoľko boli na žaluziach. 🙂

autor
11. jún 2025
@nika511

Co ste nasli?

@nika511 nenasla som nic a gauc tmavosivy cely. Nestipe ma nic hlavne ze okna a zem mam vykuxovanu.:( tato jedna asi padla z vtaka traja holubi mi skoro vleteli do okna a sykorky asi 8 x krmili deti..ach mam to tu za trest. Ani uz neotvorim okno ani na sietku radsej sa udusim fakt. Alebo na mikro.

autor
11. jún 2025

Je noc tak aj vyzera moj slovnik ako z osobitnej. Hladala som doteraz ci nevylezie niečo :/

autor
11. jún 2025
@paulinka2804

toto je ploštica lastovičia nie posteľná

@paulinka2804 to takto pekne vidite? Dakujem tskze to viete isto. Neviem ci ss mi ulavilo alebo ma este porazi lebo okno neotvorim:/ uz radsej

paulinka2804
12. jún 2025

ano na 100% je to lastovičia ploštica ... vlastná skúsenosť hniezdo už NIKDY VIAC.... 2 roky som nemala otvorené okno :-/ keďže to vie rok prežiť bez krvi.... medzi fasádou a oknom som ich mala asi milion brrrr ... Z lastovičiek som sa tešila z detstva mám, že ak si u Vás urobia hniezdo prináša to "šťastie " 😃 ano keď ráno štebotali bolo to nádherné 😃😃😃 ešte dodnes sa mi partner smeje koľko "šťastia" nanosili 🤣🤣🤣🤣

autor
12. jún 2025
@paulinka2804

ano na 100% je to lastovičia ploštica ... vlastná skúsenosť hniezdo už NIKDY VIAC.... 2 roky som nemala otvorené okno :-/ keďže to vie rok prežiť bez krvi.... medzi fasádou a oknom som ich mala asi milion brrrr ... Z lastovičiek som sa tešila z detstva mám, že ak si u Vás urobia hniezdo prináša to "šťastie " 😃 ano keď ráno štebotali bolo to nádherné 😃😃😃 ešte dodnes sa mi partner smeje koľko "šťastia" nanosili 🤣🤣🤣🤣

@paulinka2804 a podla vas oni mozu ked zafuka aj do madracu na obyvackovu sedacku vsak asi :( ci umru ? Ze neprezijú v byte. Na panelaku je ich 8 rano som ratala.vzivote to dole nedame.

kikul21
12. jún 2025

Neprežijú v byte🙂

paulinka2804
12. jún 2025

nie v byte sa nenamnožia potrebujú zvieraciu krv 😉 keď lastovičky odletia do teplých krajín hniezda zhodiť a ramy vystriekať pripravkom na ploštice ak by tam ostali nech umru... a už viac nedovoliť urobiť hniezdo

autor
12. jún 2025
@kikul21

Neprežijú v byte🙂

@paulinka2804
@kikul21 akoze teraz sq citim jak keby som vyhrala 30 tisic v loterii tomu to prirovnam..normalne ste mi zlepsili den. Dakujem . Snad nikdy v zivotenedonesem tu postelnu lebo to budu ine fotky. Ale aj tak okno neotvorim. Dakujem vam este raz :*

paulinka2804
12. jún 2025

poznám to ja som myslela, že sa zbláznim 😃😃😃😃

kikul21
12. jún 2025
@paulinka2804

poznám to ja som myslela, že sa zbláznim 😃😃😃😃

@paulinka2804 ja tiež , úplne psycho

elvenprincess
13. jún 2025
@paulinka2804

nie v byte sa nenamnožia potrebujú zvieraciu krv 😉 keď lastovičky odletia do teplých krajín hniezda zhodiť a ramy vystriekať pripravkom na ploštice ak by tam ostali nech umru... a už viac nedovoliť urobiť hniezdo

@paulinka2804 načo zhadzovať hniezda, prepána?! Viete, že je to aj trestné, mimochodom?🤦🏼‍♀️ Treba poriadne zvnútra, aj zvonka vystriekať hniezda biolitom, keď odletia. Ale nie iba raz, treba každý deň, aby sa vykynožilo všetko. Sestra má pri oboch oknách lastovičky a v živote jej žiaden parazitický hmyz do bytu nevliezol, nakoľko to takto robí, keď odletia. Naopak, na rozdiel od mňa nemá problémy ani s muchami, ani s komármi v lete. Úprimne, mám chuť si sem nejaké lastovičky nasťahovať, lebo v lete sme celí doštípaní od komárov a to aj napriek sieťkam na oknách. 🤷🏼‍♀️🙂‍↕️

paulinka2804
14. jún 2025
@elvenprincess

@paulinka2804 načo zhadzovať hniezda, prepána?! Viete, že je to aj trestné, mimochodom?🤦🏼‍♀️ Treba poriadne zvnútra, aj zvonka vystriekať hniezda biolitom, keď odletia. Ale nie iba raz, treba každý deň, aby sa vykynožilo všetko. Sestra má pri oboch oknách lastovičky a v živote jej žiaden parazitický hmyz do bytu nevliezol, nakoľko to takto robí, keď odletia. Naopak, na rozdiel od mňa nemá problémy ani s muchami, ani s komármi v lete. Úprimne, mám chuť si sem nejaké lastovičky nasťahovať, lebo v lete sme celí doštípaní od komárov a to aj napriek sieťkam na oknách. 🤷🏼‍♀️🙂‍↕️

@elvenprincess ano viem, že je to trestné ... dokonca to hniezdo občas vie spadnúť samo neviem koho potom potrestajú
ano ten biolit bude pre lastovičky veľmi zdravý 😀😀😀😀 zdravší ako keby si to hniezdo urobili inde 😀

elvenprincess
15. jún 2025
@paulinka2804

@elvenprincess ano viem, že je to trestné ... dokonca to hniezdo občas vie spadnúť samo neviem koho potom potrestajú
ano ten biolit bude pre lastovičky veľmi zdravý 😀😀😀😀 zdravší ako keby si to hniezdo urobili inde 😀

@paulinka2804 obávam sa, že ten Biolit sa tam nedrží na veky vekou. Dokonca aj pri dezinsekcii bytov musíte byť z bytu tuším iba pár hodín, nie sa tam už nikdy nevrátiť. 🤷🏼‍♀️ Predpokladám, že sú to prchavé látky, ináč by sa asi nesmeli používať v domácnosti, ak by ste Biolitom zamorili celý byt. Veď by ste v ňom už nikdy nemohli bývať. 🤔

Strana
z2