Je tu niekto, kto pracuje v banke ?
@3009 chcela som sa opytat co vsetko potrebujem na hypoteku cca 30tisisc od zamestnavatela, ked pracujem 7rokov v uk. A aky je cca urok pri brani hypoteky ci je pre nas pracujuch v zahranici urok iny ked ziadame o hypo na sk. Vobec som nikdy toto neriesila ani to nesledujem tak neviem. Vdaka
@simina127 chodí ti mzda na slovenský účet? úprimne povedané skôr si myslím že ti ju nikde neschvália, lebo keďže žiješ v zahraničí nemajú ani ako okontrolovať či zamestnávateľ platí odvody, rovnako nemajú k dispozícii úverový register v danej krajine....čisto teoreticky budú vychádzať len z úverového registra na Slovensku a môžu požadovať pracovnú zmluvu a nejaké potvrdenie že tam platíš odvody....
@simina127 ak pracujes v EU neni problem
ak splnis podmienky a tie aj vyska uroku nie si zavisle
od toho kde v eu pracujes
@loginexistuje anglicko vystupuje z eu tak neviem ako to budu brat :(
@simina127 od zamestnávateľa je to všetko, kontroluje sa potom úverový register a dáva sa dotaz do SP či sa platia odvody a tam sa kontroluje aj plat ..keďže u teba to nemajú ako skontrolovať, môžu požadovať niečo naviac - napr.výplatné pásky alebo potvrdenie že máš uhradené všetky odvody....ale rovnako keďže žiješ v zahraničí ti to môžu zamietnuť keďže napr.úverový register v zahraničí nemajú ako okontrolovať.....ono záleží od banky a na akého poradcu natrafíš - určite to budú musieť riešiť s centrálou a schvalovať sa to bude tiež na centrále...
@simina127 myslim ze este do konca roka budu akceptovat ale
teda tym ze tam hrozi prepustanie atd toto zohladnia pri posudzovani bonity aku hodnotu ma nejnutelnost vo chcete zalozit?
@loginexistuje hruba stavba pozemok okolo 150 tisisc
@simina127 ahoj, na vašom mieste by som brala cez stavebko bez založenia nehnuteľnosti a po dokončení stavby by som prípadne riešila hypo na splatenie úveru.
ahoj neviem presne odkial si, ale tak ako uz pisali moje predchodkyne a ty sama, potrebujes zmluvu, vypis uctu... a urok bude normalny. ale ja byt tebou by som sa spojila s financnym poradcom, ktory ti najlepsie poradi co je pre Vas najvyhodnejsie. Stavebko je jedna z moznosti, ale ja by som do nej nesla, je trochu zastarala. a starosti navyše. Preto ak nepoznas dobreho financaka, poradim ti. Ale s istotou viem ze je to najlepsie a nic za to nedas. On ma prehlad, v bankach kontakty a poradi ti aj eticky ci je to vyhodne.

@simina127 najprv polož otázku.