icon

Je tu niekto, kto pracuje v banke ?

simina127
19. jan 2020
3009
19. jan 2020

@simina127 najprv polož otázku.

simina127
autor
19. jan 2020

@3009 chcela som sa opytat co vsetko potrebujem na hypoteku cca 30tisisc od zamestnavatela, ked pracujem 7rokov v uk. A aky je cca urok pri brani hypoteky ci je pre nas pracujuch v zahranici urok iny ked ziadame o hypo na sk. Vobec som nikdy toto neriesila ani to nesledujem tak neviem. Vdaka

mogaa
19. jan 2020

@simina127 chodí ti mzda na slovenský účet? úprimne povedané skôr si myslím že ti ju nikde neschvália, lebo keďže žiješ v zahraničí nemajú ani ako okontrolovať či zamestnávateľ platí odvody, rovnako nemajú k dispozícii úverový register v danej krajine....čisto teoreticky budú vychádzať len z úverového registra na Slovensku a môžu požadovať pracovnú zmluvu a nejaké potvrdenie že tam platíš odvody....

mogaa
19. jan 2020

@simina127 ale úrok iný určite nebude

simina127
autor
19. jan 2020

@mogaa ano ja pracujem na zmluvu citala som si podmienky tak chcu zmluvu, vypisy z uctu za 6 mesiace, potvrdenie o zamestnani to je asi vsetko preto som chcela vediet ci treba este nieco..

loginexistuje
19. jan 2020

@simina127 ak pracujes v EU neni problem
ak splnis podmienky a tie aj vyska uroku nie si zavisle
od toho kde v eu pracujes

simina127
autor
19. jan 2020

@loginexistuje anglicko vystupuje z eu tak neviem ako to budu brat :(

mogaa
19. jan 2020

@simina127 od zamestnávateľa je to všetko, kontroluje sa potom úverový register a dáva sa dotaz do SP či sa platia odvody a tam sa kontroluje aj plat ..keďže u teba to nemajú ako skontrolovať, môžu požadovať niečo naviac - napr.výplatné pásky alebo potvrdenie že máš uhradené všetky odvody....ale rovnako keďže žiješ v zahraničí ti to môžu zamietnuť keďže napr.úverový register v zahraničí nemajú ako okontrolovať.....ono záleží od banky a na akého poradcu natrafíš - určite to budú musieť riešiť s centrálou a schvalovať sa to bude tiež na centrále...

loginexistuje
19. jan 2020

@simina127 myslim ze este do konca roka budu akceptovat ale
teda tym ze tam hrozi prepustanie atd toto zohladnia pri posudzovani bonity aku hodnotu ma nejnutelnost vo chcete zalozit?

simina127
autor
19. jan 2020

@loginexistuje hruba stavba pozemok okolo 150 tisisc

simina127
autor
19. jan 2020

@simina127 toto vsetko sme vybudovali svojpomocne, 30tisisc mame hotovost ale potrebujem cca 25-30 na dokoncenie

mogaa
19. jan 2020

@simina127 ale hypo nebude len na teba,či? aj manžel pracuje v zahraničí? ono to schvalovanie bude trochu zložitejšie kedže ide o rozostavanú nedokončenú stavbu....ale nie je to nemožné, treba sa pýtať v konkrétnej banke.... čo môže jedna banka akceptovať, iná nemusí.....

simina127
autor
19. jan 2020

@mogaa ano aj na manzela 🙂

martina1201
19. jan 2020

@simina127 ahoj, na vašom mieste by som brala cez stavebko bez založenia nehnuteľnosti a po dokončení stavby by som prípadne riešila hypo na splatenie úveru.

jane89
Odpoveď bola odstránená
kacenka1006
20. jan 2020

ahoj neviem presne odkial si, ale tak ako uz pisali moje predchodkyne a ty sama, potrebujes zmluvu, vypis uctu... a urok bude normalny. ale ja byt tebou by som sa spojila s financnym poradcom, ktory ti najlepsie poradi co je pre Vas najvyhodnejsie. Stavebko je jedna z moznosti, ale ja by som do nej nesla, je trochu zastarala. a starosti navyše. Preto ak nepoznas dobreho financaka, poradim ti. Ale s istotou viem ze je to najlepsie a nic za to nedas. On ma prehlad, v bankach kontakty a poradi ti aj eticky ci je to vyhodne.