Je tu skupina, v ktorej radia veterinári?
Ahojte, je prosím tu na MK nejaká skupina kde radia veterinári? Ďakujem
Co potrebujes ? Nie som vet, ale mam torch vetov znamych a jednu vet sestru.
@kiki68 naša staffordica začala teraz večer liezť na posteľ, nerobí to odkedy máme malého ale bolo nám to divne, manžel ju zobral na ruky a začala strašne pišťať. Keď ju položil na zem išla na miesto. Nechce nám nám dovoliť sa jej dotknúť, strašne začne kňučať. Nechcela som ju veľmi chytať ale zistila som, že bolestivý má chvost. Nemala nijaké zranenie ani úraz, cez deň bola aktívna a veselá a teraz zrazy toto. Naša vet nezdvíha a netuším čo a ňou teraz robiť.
Nemoze mat zapalene analne zlazy? Vie to psikov poriadne potrapit.
@luccija dávame, tie to podľa mňa nebudú. Toto je pravdepodobne niečo s chvostom, cely čas ho má stiahnutý 😞 A pri každom pohybe začne veľmi pišťať
No nás pes bol v lete seknuty a rovnako ako píšeš ani dotknúť...spal v chodbe prišiel pod gauč pohladkala som ho stiahnutý chvost, sklonena hlava ...nikto nevie kedy sa mu to stalo...dostal lieky a o 2 dní bolo dobre.Ked prišiel za Vami a nechodieva hore niečo mu je, ale to by zase asi nevyskocil na gauč, keby bol seknuty nie?no držím palce mňa 2 dni brucho bolelo či mu nebudú platničky operovať moja mama to so psom absolvovala
Dolezite je, ci inak dokaze chvostom hybat, tiez ci hybe zadnymi koncatinami, necuva v bolesti, strnulost v pohybe. Podla toho by sa dalo dedukovat co dalej. Urcite nedavat nic od bolesti len tak, keby to ide od chrbtice. Este viem, ze je nejaky syndrom zmrznuteho chvosta a to moze byt tiez podobne. Pripadne zapalene to miesto pod chvostom. Nie zlazy, ale pod chvostom priamo. To byva bolestive a tazko to vidiet okom. Je tam viac moznosti, hlavne prehmatat telo (chrbat, brucho), ze kde reaguje bolestivo. Ci je to iba chvost ako taky
No zajtra s ňou určite pôjdeme na veterinu. Nebudem jej na to samozrejme nič dávať. Bola teraz na Silvestra v škôlke, chodí tam pravidelne ale bola veselá, nič jej nebolo. Potom sme ju ale okúpali, no nemyslím, že by prechladla, dávame si na to veľký pozor. Ďakujem Vám za rady, uvidíme čo bude zajtra. Chvostík má stále stiahnutý tak snáď to nebude nič vážne.
Náš pes sa takto správal, keď mal zápal na obličkách. Ani neviem, kedy mohol nachladnúť. No každopádne, môže to byť čokoľvek, dôležité je určite vyšetrenie, kde v prípade potreby zoberú aj moč, atď....
To okupanie, to je vraj typicke pre tieto problemy. Urcite veterina, checknut oblicky a asi crp na zapal a moc tiez. Drzim palce
Nemá zápchu ?náš sa takto správal ..

Ahoj.Ci priamo skupina veterinarna to netusim ale je tu skupina Psickari a Psickarki a tam je @zana132 veterinar.