icon

Je vhodné mať deti v dnešnej dobe?

12. júl 2020

S partnerom uvažujeme nad dieťatkom, ale dostala som strach. Partner by už rád mal dieťa, mne to príde nezodpovedné. Nemáme vlastné bývanie, nemáme úspory. On si to predstavuje ako Hurvínek válku. Navyše teraz je kríza a bude horšie. Doteraz som pracovala len v nekvalifikovaných prácach ako napr vo fabrikách a v obchode. Neviem, či by sme to s dieťaťom zvládli. Rodičovský príspevok je smiešny a prídavky na dieťa detto. Ako ste to zvládli Vy?

Strana
z8
letfenixa
14. júl 2020

@heliet aj môj syn mal vlani 3 roky a rodičovský príspevok som mala tých 220.

autor
14. júl 2020

@karolinakr S mamou som skončila a to si ani nemusela pýtať zmluvu. Taká vec sa stala, dala som si na FB novú foto, ktorú okomentovala takto, citujem: Priserna fotka, ty si jak Helenka, čo sa nevidíš,?
Oči obrovské neprirodzené, a o výraze pomlcim.
....
Foto bola normálna, ja mám oči trochu väčšie, to je fakt.

karolinakr
14. júl 2020

Takto s ťebou bežne komunikuje? Ona ma nejaky skryty problem stopercentne. Najlepšie je ísť do USA na druhý koniec sveta, kde nebude mať na teba dosah

autor
14. júl 2020

@karolinakr Takto so mnou komunikuje od detstva. Len kritika.

majkeel
14. júl 2020

Tak si to vydiskutujte. Povedz na priamo. Som si vedoma svojich nedostatkov, nemusis mi ich este aj neustale a okato pripominat. Trapi ma to. Nikto nema rad kritiku, ani Ty. Mam zacat rovnako zdoraznovat ja tie tvoje nedostatky? A kludne nahod par nedostatkov svojej mamy - si mala, tucna, mas skarede zuby, vyzeras staro, nikam to nedotiahla,... Chces aj Ty pocuvat podobne zbytocne davacky dole?
Ked niekto skomentuje tvoj vzhlad, kludne povedz naspat,to bude pocasim, ani ty dnes nevyzeras najlepsie, si tiez nejaka strhana a vyzeras normalne o 10 rokov starsia ... Zeny su citlive na komentare o vzhlade a veku.
Niekedy treba na hrube vrece proste hrubu zaplatu, aby sa samozvany kritik uvedomil.

autor
14. júl 2020

@majkeel Vieš, keby mala pravdu...ale nemá. Nie som žiadne strašidlo, fotka je pekná, normálna, žiadna vyumelkovaná. Len ona ma musí neustále zhadzovať a to aj keď sme na návšteve, tak pred rodinou má zhadzuje. Nerobí to preto, že by bola zlá, ona je jednoducho taká. Ale mňa to zraňuje. Na ňu neplatí povedať jej to, čo mi radíš. Ona má svoj názor a cez ten nejde vlak, aj keby jej tisíc ľudí tvrdilo, že fotka je pekná, tak ona si pôjde zaťato to svoje. Takže moje sebavedomie mi takto neustále zráža.

autor
14. júl 2020

@majkeel Aj keby sa jej nepáčila, v pohode, sto ľudí-sto chutí. Ide o to, ako to napíše/povie, bez kúska empatie, kruto. A to dom jej krv.

majkeel
14. júl 2020

Ved prave, niekto si lieci nejaky svoj komplex, ze nafukne tvoj "nedostatok". Ked ma clovek o 2 kg viac, to neznamena, ze je hned obezny. Nauc sa ju davat dole tiez. Ale vysvetli jej, ze jej iba odplacas. Ze prestanes, ked dospeje aj ona.

majkeel
14. júl 2020

Obcas sa clovek prekecne, to robi aj moja mama. Mysli to dobre, len jej chyba empatia. Ale keby bolo tych prekecnuti vela, nemilosrdne by som ju poslal tak do prdele a dal dole, ze by sa ofucala aspon na par mesiacov.

autor
14. júl 2020

@majkeel Neviem o čo jej ide, ale takto by sa matka k dcére správať nemala, jasné, mamy by mali poradiť dcéram ako sa obliecť, maľovať, prípadne ak mi niečo nesedí, tak to povedať, ale tak inak ako to robí tá moja. Ona toto robí odmala, vždy bola krutá. Preto ju nemám rada, nemám k nej vzťah

majkeel
14. júl 2020

To je bud ziskane vychovou, ma to z domu, z detstva, ze sa rovnako spravali ku nej a dnes si to ani neuvedomuje. Alebo je to povahou. Bud sa to naucis ignorovat, vysmejes ju, ze bude vidiet, ze sa ta to nedotyka a prestane s tym, alebo ju "prevychovas" rovnakym spravanim naspat.

mnamko
16. júl 2020

@heliet to asi nie,ja som mala pred 9 rokmi 220€

Strana
z8