icon

Je zamykanie tem efektivne?

aspinka
5. aug 2011

Uz niekolko tyzdnov rozmyslam nad efektivnostou zamykania tem osobne denne zachytim niekolko zamknutych tem. Ja si osobne myslim ze efektivnejsie by bolo take prastare temy ci otazky dat niekde do hlbokeho archivu len na citanie ako ich odporucat ako argument na zamknutie a tym padom umoznit ludom zalozit aktualnejsiu temu. Ked mam problem a aj najdem temu z roku raz dva nemam osobne chut do nej nieco napisat ano moze posluzit na to ze tam dostanem odpoved na otazku ale vacsina zien sa chce zdielat so svojimi otazkami priamo s mamickami ktore chodia na MK diskusia "na zivo". Velakrat adminky usudia ze je to duplicitna tema vyhrabu ju odniekial zo zabudnutia z roku 2005 a ked si clovek zacne citat zisti ze az taka podobna k jeho otazke ci probleme nie je. Je to diskutabilne niekto by si to precital a usudil ze je tema aktualna a nezmazal ju. Uprimne nevie cim to je ale stalo sa mi ze som nasla cez vyhladavac podobnu temu napisala do nej svoj problem a cakala a cakala a cakala a ked som sa nedockala zalozila som novu a zaaazrak rozprudila sa ziva diskusia. Chapem ze sa tu stane ze nejake baby v priebehu jedneho dna zalozia dve temy o tom istom jasne ze je to zbytocne a by sa to tu zahlcovalo a stalo neprehladnym.
Mam teraz cakat ze zamknete temu o zamykani tem? 😀

simsalabim
Odpoveď bola odstránená
petra89
Odpoveď bola odstránená
anelehka
Odpoveď bola odstránená
adinam
Odpoveď bola odstránená
bets
5. aug 2011

presne si myslim to iste. ja skor otvorim novu temu, pretoze je jednoduchsie pridat sa do diskusie, ktora je aktualna. obcas nahodou zaregistrujem otazku aj v starej teme, ale aj napriek tomu, ze je otazka vyzvou na sirsiu diskusiu, diskusia sa uz dalej nerozvinie. moznoze si uz prispievatelky myslia, ze temu vycerpali a nemaju co dodat. pripadne nove zase odradi mnozstvo diskusnych prispevkov a tazko sa im nadvazuje na diskusiu, ked nepoznaju jej smerovanie koli mnozstvu prispevkov (a casto navyse starych a neaktualnych). navrhujem dat do archivu temy, kde napr. pol roka nikto neprispel, pripadne ked nie je priestor, tak zacat mazat temy, kde nikto neprispel rok (2 roky, podla potreby fora). samozrejme uplne duplicitne temy zalozene v priebehu par dni nema zmysel nechavat.

janocka
15. aug 2011

@aspinka je rovnaka sanca, ze tvoj prispevok niekto uvidi ak sa zapojis do uz existujucej diskusie alebo vytvoris novu. Ked napises do starej diskusie, tiez sa zobrazi na titulnej strane medzi aktualnymi diskusiami.

annaopialova
18. aug 2011

ahojte ja som toho nazoru ak chce niekto hovorit o probleme na modrom koniku tak otvorene bez zamikania potom ako ostatny mozu pomoct ked je zamknuta bud chcem hovorit otvorene alebo nie sice sto ludi sto chuti

lucia20
21. aug 2011

MK mam velmi rada, velmi rada sem chodim, ale osobne si tiez myslim, ze je tu kooooooooopu uplne nezmyselnych, obmedzujucich a jednostrannych pravidiel, ktore su samozrejme stavene v prospech MK. z ich strany to chapem, ale ta az sikanovacia kontrola je neskutocne otravna niekedy. ako je pisane v pravidlach, ked citate medzi riadkami - bud drzte usta zavrete a drzte krok, alebo vas jednoducho zmazeme. a to iste je aj temami. ked chcem riesit aktualny problem nemienim cakat na odpoved v mrtvej teme. lebo co si budeme vraviet..... ked sa objavi tema, niekto do nej aj chce prisiet, precita si prvy prispevok, potom zbada ze uz je tam 20-30 stran, tak si povie, ze sak uz je to rozprudena debata, uz jej poradili a nikto nic nepripise. a ta baba, co dala otazku na konci celej mrtvej diskusie je nahrata a odpoved nedostane. to je zacarovany kruh. v starej debate nic nenajdes, novu ti nedovolia zalozit..... a ja ked cosi potrebujem surne vyriesit ohladom deti, trebars choroby, no nemam cas luskat tu cele forum, ci tu nahodou podobna tema nie je. 😠 😖
jednoduchsie je, ked hodis otazku do blogu a tam dostanes odpoved. ale rovnake je to aj s inymi nezmyslami. zrusime kolonku kupim- lebo tam nikto nechodi a ked sa spytam cez blog tak ma stopnu..... kolko mamiciek sa tu stazuje a admini su totalne hluchi a slepi voci nasim poziadavkam. fuj....

a teraz zmazu moj prispevok, lebo odpocujem od povodnej temy. tak huraaaa do toho. nech niekoho potesi to ich kliknutie na delete. ble.... 😝 😝 😝 😝