icon

Jehovovi svedkovia

28. apr 2023

Ahojte, máte niekto osobnú skúsenosť so Svedkami Jehovovymi. Ako žijú, čo vyznávajú, čo praktizujú? Viem,že chodia po domoch nahovárať ľudí a stoja v mestách s tými ich časopismi. Inak neviem o nich nic. Je naozaj vták nebezpečné tam vstupit ako sa hovorí? Zaujímajú ma vaše skúsenosti...

Strana
z4
celerina
4. feb 2024

@mayami tak asi to nebude tvoj otec alebo mama, alebo tvoj svokor, inak by si sa vyslobodila spos nabozenskeho obťažovania len opustenim partnera

mayami
4. feb 2024

@celerina nie je to môj otec, ani svokor. Má svoje deti už dospelé a jeho deti si idú svojim životom a nemám pocit, že by boli nábožensky obťažované. Ale viem napr. že v minulosti sa mu dostalo práve od katolíka z rodiny dosť výčitiek, prečo nechal katolícku vieru a šiel k svedkom. Takže netreba ich hádzať do jedného vreca.

celerina
4. feb 2024

@mayami majú už deti a rodiny? vtedy sa to ukaze…

mayami
4. feb 2024

@celerina má už v podstate dospelé vnúčatá

palicka
4. feb 2024

@mayami tak ja som takýto sposob zivota u SJ nevypozorovala....prave naopak...dokonca v triede si rodicia vyzadovali, aby sa v skole nehovorilo o Vianociach, pretoze oni sviatky neuznavaju...no nehovorte s detmi k Vianociach....

autor
4. feb 2024

@palicka ja mám kolegyňu SJ, robí fakt z blbosti haló.

mayami
4. feb 2024

@palicka tak ja sa pri niektorých počinoch od SJ tiež chytám za hlavu, napr. keď si nájdem v schránke rukou napisaný befel na dve strany, ale dotyčný/á sa schválne podpíše úplne neidentifikovateľne, tak tomu ozaj nechápem. Úplne zbytočná robota. No takýchto vecí, pri ktorých sa rozum zastavuje sa nájde aj u katolíkov aj u iných vierovyznaní habadej.
A k tým Vianocam - my si vzájomne vždy aj poprajeme pekné sviatky

celerina
Autor odpoveď zmazal
celerina
4. feb 2024

@mayami
@mayami i tak to asi ani hádam nebude pravda, stačí zavolať do zdruzeni kde sa zaoberaju sektami a spytat sa na spoluzitie svedkov s inym vierami resp. ateistami a zistit si ako sa dari partnestvám…vsetky partnerstva skoncili obzvlasť pri tejto sekte rozpadom, kvoli viere svedkov, kt.neprestajne desatročia dokola aj napriek tomu, ze sa ľudia voči tomu ohradia jasne, vnášajú túto vieru znova a znova…to je kopec nevinnych deti, ktoré trpia stratou rodinného zázemia..a organizácia pre svojich členov samozrejme s vyuzitim psychologov spracovala tuto temu tak, ze na vine sú netolerantní vsetci ostatní voči svedkom..ale tak aj lekarska obec je netolerantna z ich pohladu s v ich prispevkoch a videach, lebo chce zachranit zivot ludsky hoc aj transfuziou..organizacia potrebuje členov udržať a aj ďalších získať, tak zneuziva psychologiu na obhajenie si cohokolvek co si zmysli, skoda bolo by daleko menej utrpenia a mnohonasobne viac šťastných rodín a detí na svete.

natty0987
19. mar 2024

@celerina Moja odpoveď je iný kraj iný mrav. Asi závisí aj od človeka aký je.Ako hovorím moja babka je tomuto vedena cely život ale jej deti nie a normálne sa bavia. Dokonca aj ja som chodila keď som mala 12 rokov ale prestala som a nikto jej nezakazal kontakt som nou ani s mojou rodinou .Takže si myslím že nie vždy u každého to tak je

celerina
30. sep 2024

Iný kraj iný mrav asi…ťažko…treba sa zorientovať a pozrieť na mape kde všade posobí organizacia svedkov jehovovych…voči tejto organizacii zacalo vystupovat ministerstvo rodiny v norsku…zacalo chranit deti na podnet rodin…lebo aj výluceny 16 rocny su stale deti …a teda pokial su vylucení nemozu sa rozpravat ani s vlastnymi rodicmi, kamaratmi a teda su pod obrovskym psychickym tlakom…vratit sa naspat a konat pokanie…aby sa mohli s rodicmi rozpravat, s kamaratmi…organizacia svedkov jehovovych miesto toho co by uznala skodlivy vplyv na psychiku deti a chranila ich…zacala voci ministerstvu rodiny v norsku bojovat po pravnej stranke…ministerstvo rodiny sa nezlaklo tlaku takmer celosvetovej organizacie ..a zastalo si rodiny…kto sa vyberie cestou ist k jehovistom ci uz si vziat partnera byvaleho jehovistu alebo jehovistku…dava seba pod enormny tlak, stres, ..kde prichádza o zdravie, zdeštruujúmu svedkovia rodinu, oberú o dieťa, dieťa sa po dvoch stretnutiach stava naprogramovane, šíri to čo mu dali do hlavy, ako papagaj…prevezme bez uvazovania, …je to uplna skaza a premarnene roky zivota, podlomene zdravie, nešťastie, z ktorého vás nik nevyseká, …jehovisti sa nezastavia citovo vydieraju desatrocia kým nedosiahnu svoje…chrante si svoje zdravie a vyhnite sa oblukom tým to ľuďom a vobec neuvazujte, ze budete mat dieta s byvalym jehovistom alebo jehovistkou…

misterunderhill
25. nov 2024

Samozrejme že závisí od toho s kym máte dočinenia. Su tam rôzne typy ludi, najhorší su tzv. Starší, ktori vam môžu prakticky riadit zivot : ake máte šaty, vlasy, ozdoby, čomu sa venujete. Tieto osoby často trpia napoleonovskym komplexom a radi by vas zivot nalinkovali do detailov. V čom vidim problém su deti... To su proste chudence, ako som bol ja, bývalý člen. Absolútne súhlasím že sú to stratené roky detstva, ale keď vidim susedov katolikov, vidím že to nie je žiadna anomalia. Zo svedkov deti rastu deti, ktore nemaju vlastný názor, trpia pocitom menejcennosti, a racionálne myslenie je prudko ohraničené vierou. Toto by sa malo zakazat, ale zakazeme náboženstvá? A ešte niečo nie pekne. Svedkovia vedia byť pekné svine, v ničom si nezadaju s bežnou populaciou čo vyznáva akehokolvek boha alebo nič., to je fáma že su v niečom lepší, čo im samozrejme vnucuju...

zab1sa
Odpoveď bola odstránená
misterunderhill
Autor odpoveď zmazal
sod
2. sep 2025

Je to čisto organizovaná skupina, ktorá ma za účelom dosiahnuť čo najvačie zisky. V Holandsku ked ma zastavili na ulici a povedal som im ze som Slovak, nemali zaujem.. co mi samozrejme nepovedali ale mali moje cislo a nikdy sa neozvali... mne to doplo az potom ze to boli jehovisti, velice to hrali na boha ale ked zistili ze som viac veriaci jak oni tak ostali dost strapnene a zaroben vedeli ze na mne nezarobia. Vedeli ze som chudobny a ako cudzinec im nemam ako financne pomoct. Ked im ide o boha prečo nejdú nahovárať bezdomovcov? Lebo ti im nedaju peniaze a majetky.

Strana
z4