Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte, Nici som dnes objavila dalsie zubky, zadnu stolicku a jeden predny dole jednotka 😉 a stryko dnes v noci zomrel 😢
@angie267 to je sranda, ze sa ta stolicka tak rychlo predrala.. my mame hore jednotky a dvojky a spodne jednotky a stale cakam, ze sa jej vykuknu dvojky.. no musim jej kuknut aj ja na tie stolicky.. 🙂
@basa23 konecne som dolupala hrach.. no mame co jest na zimu.. 🙂 na kalerab sa uz tesim, zajtra si dam na desiatu.. 🙂 vyskusam dat aj malej.. moze vobec takto surovy jest..?
dobre ranko
@basa23 my sme tiez strasne spali, sa mi zdalo, ze bola nonstop hore.. do polnoci ako tak spala, ale potom stale hore a vymyslala, vrtila sa.. musime s tym nieco urobit, ja som sa nevyspala ani nepamatam.. asi opat zacnem s odstavovanym.. uz viem, ze noc dokaze prespat, tak uz len aby prestala cuckat.. 🙂 to bude opat boj..
co mate dnes na plane?
@jenie123 ja neviem co to s tymi nasimi detmi je ani jednu noc nam nedopraju vyspat 😒 sice Vivine ide stolicka a este jeden zub tak mozno to bude tym 😒 tak drzim palce pri odstavovani v noci 😉 aaach netusim cakam kym pride muz co vymysli.zachvilu idem vybehnut s malou von aj so psom krasne teplo uz je ted rano.vy co mate dnes na plane?
@basa23 jaaaaj stolicka, pred chvilkou som kukala na zubky a nikde nic.. mala mi teraz zaspala, musim sa vrhnut na zehlenie a taaaak sa mi nechce, mam tam 3 pracky.. ☹ ideme dnes na postu a k mojej babke.. babka maju trampolinu a malej sa tam neskutocne paci.. beha tam a snazi sa skakat.. 🙂 dnes ma byt tusim 32 stupnov, tak to bude konecne letne pocasie.. zatial to vyzera, ze cez vikend prsat nema, ale bude chladnejsie.. tak aspon tak..
holky potrebujem radu,co obuvate doma drobcom?bo ja neviem ci na boso alebo papucky?ale zas v takom teple mi papucky nechce mat na nohe.ale sa bojim aby nemala ploche nohy 😒 ak obuvate papucky ake?ortopedicke?na von ma ortoped.kupene v lekarni 😉 dakujem
Ahojte kocky...nam idu 4 stolicky uz dost dlho ale prerezat sa nechce ani jedna 😠
@basa23 aj ja som si myslela, ze je Stellka mala na trampolinu a ako sa jej pacilo.. len tak tam pohopsavala a behala.. bola z toho nadsena.. 🙂 zavidim ti manzela.. aj ja takeho chcem.. 🙂 moj ma teraz posledne 3 dni strasne vela roboty, spi 3 hodinky a len robi a robi.. nema ani na nas cas.. dufam, ze to dnes uz doriesi a pojdeme konecne spolu von.. mala mi doma chodi boso, a neni to prave tak, ze maju chodit na boso, aby nemali ploche nohy..? dnes je tam neuveritelne horko, sme pred chvilkou prisli domov, mala mi uz spinka..
@angie267 gratulujem k zubkom, nam uz sa dlho nic nepredralo..
@majjka0806 chudatko sebko, aj sa trapi, ci v pohode to znasa?
@jenie123 no cez den uplne v pohode ako by mu ani zubky nesli.... ale v noci to je uz horsie....kazdu noc vzdy okolo tej pol 11 sa budi s placom....niekedy pomoze gelik....niekedy len mojkanie....a inokedy cipka (ta frci u nas najcastejsie) teraz 2 noci sme to zvladli bez nej....ale noci pred tym....boli aj take ze som mu dala cipku a este hodinu na rukach aby mi zaspal....a plac....boze, som plakala s nim ☹ .... to je hrozne sa divat na vlasne dieta ked place....ked ho nieco boli 😢 😢
@angie267 uprimnu sustrat....uz bude sa na vas divat stryko z hora
Inac kocky neviem....ci som vam spominala ako sme skoro pred mesiacom skoncili na pohotovosti?
bola som s malym ked mal nadchu u doktora ....predpisal nam antialergika ...ze vraj to je s pelov a tym ze vsetko kvitne....(nerobil mu ziadne testy ani nic ine, len kukol do ust, popocuval ho) ...tak ok si vravim....alergia....no ked mu lieky nepomahali....tak som mu kupila este olynt...do nosteka...ale nic tak som tam bola o 2 tyzdne a povedala ze stale ma sopliky a zacina trosku pokasliavat ...doky ho zas len kukol a povedal nam ze sopliky moze mat este dlho...poslal nas na krcne....tam zas ze vraj alergia...no dobre ...na krcnom nam dali aerus(ci ako sa to vola)....
Baby a neuverite na dalsi den (to bola sobota) sme skoncili na pohotovosti lebo drobcek mi zacal tak kasat az plakal....no a nakoniec sme skoncili s tracheitidou (zapal dych. trubice) tam akurat mala sluzbu taka dobra doktorka....pradpisala nam antibiotika a chlapec bol na druhy den ako vymeneny....
@majjka0806 dakujem ti velmi pekne este nas caka zajtra pohreb 😢
@basa23 to som prekvapena, ze na boso doma nie, lebo zasa iny ze je to dobre, tak potom neviem 😒 sandaliky doma vobec nedavam ak ano tak papucky take tie ortopedicke co su.
@basa23 @angie267 ja som tiez dost prekvapena.. ja som si bola uplne ista, ze doma je na boso zdrave chodit.. zajtra ideme na rocnu prehliadku k doky, tak som zvedava, co mi na to povie..
malu som uspala v kociku, mali sme navstevu a ta moja opicka nie a nie spat.. a ona si ho este stale spinka.. no ak mi prespi opat celu noc, predam postielku a budeme spavat len v kociku 🙂 🙂
dobre ranko
@angie267 skus sa spytat ked pojdes do lekarne kde predavaju tie ortop.topanocky.mi to nedalo som pisala jednej lekarke na nete uvidim co odpise,aj som hladala v google. a nasla som tam detsku ortop.a ta to iste tam povedala ze naboso vonku nie doma 😒
@jenie123 haa v kociku super inak aj mne mala ked ju tam necham poobede mi spi dlhsie.no ak to bude u vas fungovat tak idem aj ja skusit kocik.ako spinkali ste?mi docela ok bola hore asi 2 a potiahla do 7.skus sa nato spytat doky.
@basa23 v kociku spinkala do pol noci, potom sa zobudila a nie a nie zaspat bez prska, potom bola hore asi este 3 krat.. takze celkom sa dalo, ale sme hore od pol 6.. 🙂 zachvilku pojde opat spinkat.. potom ideme na tu prehliadku, som zvedava, co mi na tie topanky na doma povie doktorka.. mam na nu tolko otazok, ze si to budem musiet niekam zapisat, aby som na vsetko nezabudla.. 🙂
@angie267 @basa23 baby tak doky mi hovorila, ze doma kludne mozme chodit na boso.. ze deti do 3 rokov maju ploche nohy a neskor sa budu zdokonalovat chodenie na boso na trave, na kamienkoch ci teraz na dovolenke v piesku.. takze podla nasej doky uplne v pohodicke mozme doma chodit na boso, lepsie ako by sa jej mali potit nozicky.. a este mi hovorila, ze ved ked sme vonku tak chodi v ortopedickych, nie v nejakych brakoch.. @angie267 som zvedava, co povie tebe..
no a na dnesnej poradni sme dopadli takto: 8120g a 86cm a na ruke mame ekzem ☹ a pytala som sa co a ako na dovolenku, tak som hned nechala v lekarni opat plno eur.. uz musim postupne nakupovat.. 🙂
@jenie123 waw, to je dlhan! my sme mali 9460g ale dlzku meriame doma po stojacky a to mala 76cm. tak to stellka bude poiadna modelka 😉
ja orto obuv riesim minimalne, kedze este ani mesiac poriadne nechodi. je dolezitejsia makka podrazka, (a pre mna aj ta guma na spicke proti okopnutiu 😅 ) jedine orto mame batovky bbg a su otrasne! aj dizajn aj su tvrde, ale dostali sme ako darcek... a vlastne este ecco sandalky s otvorenou spickou a tie su naozaj super, makkucke aj orto jemne 😀
@znamia az teraz som si vsimla aku hlupost som napisala.. ma 76cm, trosku som jej pridala na centakoch.. 😀
@basa23 vobec neviem z coho ho ma, uz 2 tyzdne mala taky fliacik na rucicke, som si najprv myslela, ze to ma nieco odrete a nie, je to ekzem.. no mame si kupit a teda uz mam kupene.. usne, ocne kvapky, fenistil kvapky aj gel, nieco od teploty a to je tusim vsetko..

@jenie123 mnaaam hrach ten som este tento rok nemala taky cerstvy 😉 este stale mi spi ale uz cakam ze zachvilu bude hore 😉