Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@basa23 budem ti drzat palce s tym odstavovanim 😉 tak ranajky dostane mliecko tak 150ml, desiata cca okolo desiatej papa jogurt, ovocie a teraz po novom aj sem tam trosku sunky, rozok, syr vsetko jej nakrajam na male kusky a ona sa krmi sama inak to nespapa. 11.30 nasleduje spanok s mlieckom 150ml podotykam davam Sunar original, ked sa vyspinka tak dostane obed sice trosku neskorsi a to jej vzdy nieco varim teda vacsinou no niekedy je to dr. HIPP a to da tak 150g cca niekedy viac inokedy menej zalezi na tom co papa 😅 Olovrant mame vacsinou asi okolo 17 tej az 18 tej a to bud na kusky ovocie alebo piskotik. Vecera po 19 tej kasa lyzickou a to da najviac asi tak 200g, niekedy este po 20 tej na spanok dostane trosku mliecka ale to da tak 100ml. V noci nepapame len obcas ak sa zobudi tak cajik staci. Takto to praktizujeme uz dlhsie 😉
@znamia hej, vidim ju.. tak z nej bude kucharka.. 🙂 ja som tiez malej chcela kupit kuchynku, ale este pockame a mozno na vianoce dostane.. 🙂
my sme pre malu kupili toto: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S198... akoze od svokra.. tento tyzden to ideme montovat.. uz sa tesim.. vcera sme to rozbalili a zavesili na pergolu a malej sa tam neskutocne pacilo.. musim rozmysliet, kam to do detskej zavesit..
@angie267 oslava super.. na fotky si musim pockat aj ja.. manzel mi ich musi nahrat.. a akosi sa mu do toho nechce, musim mu nieco poslubovat.. 🙂 Nici ti ako pekne papa.. to nasa musim nutit.. a ani spolovice nespapa to co tvoja.. inak uz skoncilo plavanie.. ☹ zacina sa v prvu septembrovu nedelu, ak by ste chceli.. 🙂
@basa23 ja ti to radsej ani pisat nebudem.. nasa toho spapa naozaj malo.. rano polku jogurt, potom ide spinkat, ked sa vyspi, dopapa ten jogurt, potom dame obed, to si da polku prikrmu alebo ked jej nieco navarim.. ide spat a potom si da polku presnidavky alebo polku bananu a na veceru dopapa obed, alebo jej spravim kasu (tej jej robim z 3 lyziciek aj tak polku necha) a inak je na mlieku.. to si vacsinou dava, rano, a vzdy pred spankom..
@jenie123 SUPER STE VYBRALI 🙂 my mame na dvore kopec hojdaciek a na meniny dostala od sestrinho draheho hodacku do dveri a nas tato ma taku zavesnu siet a v tej sa zvyknu hojdat. ale ja by som take kreslo hned brala 😵 inak mia tiez toho vela nezje, ale uz som si zvykla... a prisla som na to, ze ci jej dam za tymi 4mi lyzickami hlavneho jedla, co mi zje, nejake ovo a dezert, vobec to nerobi nijaky rozdiel. jej je to jedno, vzdy zje max pol dezertnej misky. ale uz ma cez 9,5kg 😀
dnes princezna spala 30min a az teraz odpadla na 2. spanok (asi dalsich 30min) ☹ a ja potrebujem tooolko urobit...
@basa23 my jeme takto: medzi 2-6 rano asi 200ml mlieka, ranajky hrianka s maslom alebo karickou(bez okrajov a na pasiky, niekedy da celu inokdy len polovicu, taky stredny okruh chlebika) alebo 150-180ml kase do vody s domacou vyzivou(ked ideme plavat, hrianku nestihame), mlieko cca 100-150 pred spanim, obed pol dezertnej misky toho co ma navarene(hotove nekupujem), ovocie (napr. stvrt broskyne, 5 jahod) a napr. kukucervy, alebo kukugulicky alebo keksy sunarka(tak po 2ks), olovrant ovocie (pol maleho bananu, pol jablka) alebo jog (polovica max) alebo cely tvarohovy zvolensky dezert, tie co su po 6 mini v baleni, vecera do 210 mlieka rozrobim kasu bez prichute a to da nieco medzi 60 a vsetko(podla toho sa mi v noci zobudi na mlieko). viem, ze prespi aj bez mlieka, ale nadranom vypije najviac a tak viem, ze ma viac tekutin. inak ziadna voda v noci. cez den vypije medzi 200-300ml vody alebo rozriedeneho 100% dzusu na stvrtinu.
@jenie123 SUPER STE VYBRALI 🙂 my mame na dvore kopec hojdaciek a na meniny dostala od sestrinho draheho hodacku do dveri a nas tato ma taku zavesnu siet a v tej sa zvyknu hojdat. ale ja by som take kreslo hned brala 😵 inak mia tiez toho vela nezje, ale uz som si zvykla... a prisla som na to, ze ci jej dam za tymi 4mi lyzickami hlavneho jedla, co mi zje, nejake ovo a dezert, vobec to nerobi nijaky rozdiel. jej je to jedno, vzdy zje max pol dezertnej misky. ale uz ma cez 9,5kg 😀
dnes princezna spala 30min a az teraz odpadla na 2. spanok (asi dalsich 30min) ☹ a ja potrebujem tooolko urobit...
@basa23 my jeme takto: medzi 2-6 rano asi 200ml mlieka, ranajky hrianka s maslom alebo karickou(bez okrajov a na pasiky, niekedy da celu inokdy len polovicu, taky stredny okruh chlebika) alebo 150-180ml kase do vody s domacou vyzivou(ked ideme plavat, hrianku nestihame), mlieko cca 100-150 pred spanim, obed pol dezertnej misky toho co ma navarene(hotove nekupujem), ovocie (napr. stvrt broskyne, 5 jahod) a napr. kukucervy, alebo kukugulicky alebo keksy sunarka(tak po 2ks), olovrant ovocie (pol maleho bananu, pol jablka) alebo jog (polovica max) alebo cely tvarohovy zvolensky dezert, tie co su po 6 mini v baleni, vecera do 210 mlieka rozrobim kasu bez prichute do flase tesne pred spanim a to da nieco medzi 60 a vsetko(podla toho sa mi v noci zobudi na mlieko). viem, ze prespi aj bez mlieka, ale nadranom vypije najviac a tak viem, ze ma viac tekutin. inak ziadna voda v noci. cez den vypije medzi 200-300ml vody alebo rozriedeneho 100% dzusu na stvrtinu.
@angie267 dakujem som zvedava ci sa mi to podari 😒
@jenie123 jeeej to je super co ste kupili.tak to ti stellka fakt malinko papa.ach moja je dnes cudna spala pol hodku plac a zas zachvilu sa uceckovala strasne chrchle a lekarka ma mesiac dovolenku neviem ani kto ju zastupuje 😒
@znamia dakujem 😉 no ja od piatka zacne uvidim ale nevidim to ruzovo ona stale cecat a cecat jedlo normalne zje len trosku,ked jej dam kukucerv,alebo sunarku a tak niekedy zje alebo odhodi a uz mi ide pod tricko 😀
baby tak dnes ideme na to.. drzte palce a myslite na nas.. sice rano bude zo mna mumia.. ale co uz, musi to byt..
@znamia @basa23 dakujem aj mne sa to pacilo, len musim popremyslat kam to pripevnime..
dnes som malej a drahemu robila na veceru chlebik vo vajicku.. som bola strasne zvedava, ci to bude jest, tak si dala stvrt chlebika a dotlacila sa pribinacikom..
@basa23 jej,vy uz ste hore? 😅 my spavame tak do 8,ale to sa budime nonstop od tej pol 6 😒
@basa23 jeeej aj mala tak vstavala.. 🙂 vcera mi neskoro zaspala az 21:30, ale to kvoli tomu, ze cez den vstavala az po 17.. no a dopadli sme celkom fajn.. prvy krat to bolo najhorsie, to sa zobudila o pol 2, chvilu si poplakala a zaspala, ale casto sa budila, len tak si poplakala a hned zaspala.. o 5 vyzerala, ze je vyspata, tak som jej dala prsko a potiahla este necelu hodinku.. ja som teda max unavena.. a dnes som si chcela zacat umyvat okna.. asi to necham na inokedy 🙂 a ty chces odstavit uplne, ci len na noc ako my? hej, normalne v oleji, len som jej ho potom zbavila zbytocneho oleja, servitkou.. 🙂
@julianka777 a ty si stale ranne vtaca?
@jenie123 ahoj 🙂 ano,ja stale ranne vtaca 🙂priatel odide do prace a ja uz potom nespim
@julianka777 aspon ze Adka spinka.. 🙂
baby co dnes varite drobcom?
@jenie123 aspon ze tak 🙂 nejak neviem co navarim,mam doma kopec papierov s receptamy,musim pokukat 🙂
inak baby ak chcete,tak ked budem mat cas,tak preskenujem recepty a supnem ich do fotoblogu 🙂mam celkom slusnu zbierku 😀
@julianka777 mi stavame skoro hrozneeee,to ti pekne ale potiahne do 8 😉
@jenie123 chcela by som odstavit uplne,uz nevladzem ficime len na jendom prse a to uz mam natrhnutu bradavku vyse mesiaca to sa uz neda vydrzat ta bolest pri kojeni 😒 to mas super ze chvilku si poplace a zaspinka,moja kde ta reve jak besna strasnu ma ona vydrz.oknaaaaa?jeej no to by sa mi veru nechcelo neznasam umyvat okna 😀
mala ma zo vcera kuraciu polievocku tak to jej dam este a zajtra fuuu dilema ale chcem normlane neake mäsko an cibuleuz a tak jak pre nas 😉
@julianka777 super, hod ich sem.. 🙂 nejaka inspiracia by sa zisla.. 🙂
@basa23 tak to je jasne, ak sa takto trapis, to radsej odstav uplne.. budem drzat palce, nech sa chyti aj na ine mliecko.. a teda aj to uspavanie, budem na vas moc mysliet, aby ste to zvladli co najlepsie.. ved uz aj tak si pekne potiahla s jednym prskom.. my uz asi na UM nepojdeme.. ak sa mi podari ju na noc odstavit, tak bude dostavat rano vecer a potom prejde na kravske.. Stellka mi teraz zaspala.. a mne sa taaaaak nic nechce.. 🙂 dala som aspon prat.. 🙂
@jenie123 jasne,len ked bude viac casu,tak hodim🙂 inak ja som pred dvoma dnami spravila adke krupicu z kravskeho a aj acidko jahodove uz pila a v pohode,zatial ziadna reakcia,ani ju neprehnalo 😉
@jenie123 kamoska mi tiez hovorila ze boli naposledy plavat, v septembri ak sa nic nezmeni sa uvidime 😅
@julianka777 tie recepty by sa zisli na inspiraciu, lebo ja mam pocit, ze varim dookola to iste 😝 aj ja malej uz robim krupicu z kravskeho a nic jej nie je, skor naopak chuti jej viac ako tie krabicove, kebyze to mam zratat tak uz som ich nakupila cely majland 😝
@basa23 no som ja zvedava ako to pojde, ja som tiez kojila dlho len z jedneho teraz je to treti den co nedostala cicik 😕 tiez som mala trhliny na prsku od malej, ona potiahla a hlavu odtlacala tym sa mi bradavka natahovala a straaasne to bolelo 😠
@basa23 mne mala ako novorodena chcela spat len na rukach a tak sme sa prve 3 mesiace uspavali tak a do nejakej 1pm bola s nami v obyvke(skusa sme ju nechat vyplakat, ale bola schopna prerevat hodiny). ale potom sa drahy napalil a ze ide do postielky a basta. tak prvy den vyvadzala 1,5h, 2. 45min a 3. 20min(chodievali sm ju kontrolovat, ale nevyberali z postielky). potom sa to ustalilo na tych 10-20 min revu a spanok. ale to uz nebol taky vreskot ako prve dni, len stazovanie. teraz uz pockam pri postielke kym nezaspi, niekedy mi drzi ruku, inokedy nie. nenechavam ju uz revat, pretoze kvoli zubkom mala casto sople a potom jej to prechadzalo na uska.
takze uplne chapem, ze sa toho obavas, len sa obal trpezlivostou 😅
@basa23 mala mi este stale spinka a to od 8 hod.. ona pekne spinka cez den.. este aby sa to naucila aj v noci.. ked som bola naposledy u doky na rocnej prehliadke sme sa bavili, ze malu uz asi nenaucim na UM.. UM je lepsie ako kravske myslim do 3 rokov, len vacsinou kojene deti maju s UM problem a nechcu ho.. tak jej uz budem robit krupicu s kravskeho a tak, nech si zvyka, ale kojit budem nadalej.. ale myslim, ze deti uz od roka kravske mlieko mozu, ale asi nie vo velkom mnozstve..
@angie267 @julianka777 baby a co davate na krupicu, len tak samu, ci ju niecim ochutite, ja som jej ju raz zmiesala s bananom..
@angie267 to hej strasne to boli,sranda vobec si nezmisli nepyta prsko?
@znamia aaach ty brdo ja nevydrzim tolko ze plakat ju nechat.ale budem musiet.super ste si ju naucili.len ona je taka ze ona sa postavi hore do rohu a kuka kym niekto otvori a pritom place jak besna 😒
@jenie123 cooooo?to ti spi od rana 8 az do ted?co si jej dala makovy odvar 😀 hej to som pocula no mozno ani moja nebude chcet UM
@basa23 nasa tiez stoji a place, ja som pri nej a pridrziavam ju, aby lezala a nedvihala a pritom ju hladkam a ona tak zaspinka.. inak robi to iste, stoji v postielke, kuka na dvere a place pokial niekto nepride.. no spinkala mi doobeda krasne 3 hodinky, poobede dala len hodinku, dala by aj dlhsie, ale radsej nie, to by opat isla neskoro spat..
@basa23 vidis az teraz si vsimla cas, kedy som ti odpovedala, ze mi mala stale spinka.. 🙂 🙂 mne sa konik stale nejako zasekava.. napisem spravu a niekedy mi to aj hodinku nejde poslat.. a toto bol tiez ten pripad, len som si tu spravu uz precitala a poslala.. idem na draheho, snad to urobi.. 🙂
dobre ranko kocky
@basa23 aku ste mali noc? my celkom v pohode.. papat dostala o 5 rano a potom si este necelu hodinku pospala.. v noci sa mi budila, ale dali sme cumel a spinkala dalej, ani vela uz neplakala.. len teda o 3 rano, to si poplakala asi 15 minut, ale inak v pohode.. som zvedava aka bude dnesna noc.. a ci si konecne aj viacej pospi.. zatial sa stale budi..
dobre ranko
@jenie123 aach mi otras noc stale sa budila ani neviem kolko krat nonstop a zakazdym ked sa zobudila mi trvalo ju uspat aj 45 min stale postielka cecek a dokola 😒 oci,hlava vsetko ma boli ani pisat nevladzem ☹ super pekne ti to zas ide jej nedavat v noci mliecko.len tak dalej 😉 ja idem dnes poobede lekarke s malou nech sa nanu kukne ma dovolenku nakoniec az od piatka tak nech ju stihnem.strasne kasle to sa ani pocuvat neda ☹
@basa23 tak to ste mali zlu noc.. ☹ ale za to urcite moze ten kasel, potom daj vediet co na ten kasel lekarka.. mala mi uz spinka.. ja by som sa mala pustit do zehlenia, ale opat sa mi nechce.. ale musis sa do toho dat, mam tam uz 3 pracky odlozene.. ☹ ako chces Vivi odstavit? uz mas nejaky plan?

@angie267 ved to chcem uz od piatka odstavovat takto uz nevladzem ale ona je strasny zavislak.prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiim napis mi co ti mala papa na ranajky,desiata,obed,olovrant a veceru aj ake mnozstvo a aj kolko mliecka jej davas.bo od piatka idem nato 😉
prosiiiiiiiim aj ostatne babulky napiste mi co vam papaju drobci cez de na priblizne mnozstvo veeelmi prossiiiim 😀