icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jenie123
1. sep 2011

@matkaasebko no snad nebudete aj vy ten pripad.. zubky mu urcite narastu, asi chcu len cas.. no u nas funguje to nono, ale musime sa na nu skaredo pozriet, lebo ak sa co len usmejeme ma nas na haku a robi si dalej neplechu.. aj po rukach dostava, ak nieco chyta co nema, niekedy to zaberie a inokedy zas nie.. a u nas dostala mala uz aj po plienke.. Zvesi peru (ona je vtedy na zozranie 🙂 ) aj hlavicku a tak na nas pozera, vie ze urobila nieco zle.. ale vtedy su musim ovladat, aby som sa na nu neusmiala, co ide dost tazko, kedze je pri tom tak roztomila.. 🙂 u nas elektriku neriesime, mame zasuvky s tymi klapkami, takze tam nic neda a ani ju nelakaju.. u nas je skor problem, ze vsetko dava do pusinky.. hlavne kamienky.. tak to ju nevieme oducit.. hadzanie tiez poznam, necham ju na zemi a nech sa pekne sama ukludni.. tiez to neriesim..

gilmorka
1. sep 2011

@jenie123 uz spava par dni len raz. On sa po 40 min.prudko zobudi a ak mu nedam znova prsnik a neuspim ho,bude zvysok dna umrncany. Ale po tych 40 min.uz ma slaby spanok a musim byt pri nom stale aby spal. Min.tyzden vydrzal 1,5hod. sam,ale to bola vynimka. Od zaciatku nevedel pekne spavat,ani sa sam uspat. V noci este ako tak,aj ked ziadna slava,ale cez den hruza. Ked si zvykol aspon v kociku na dudlik,zacal tam spavat,bolo uz lepsie.Ale len za jazdy,inak je ovela skorej hore. Teraz uz ani v kociku nedudluje,sam sa oducil,ale nastastie tam vie zaspat sam,na posteli nie.

jenie123
1. sep 2011

@gilmorka vlastne aj u nas to tak je.. cez den ju radsej davam spavat do kocika, tam si vie pekne postat tak vacsinou 2 hodinky.. ak ju dam spat do postielky, tak je hore po hodinke a tiez sa ju snazim uspat na prsku, aby potiahla este hodinku.. preto ju radsej davam do kocika..nastastie mi spinka aj bez vozenia.. a ako ti spi v noci? u nas to je ako keby, ale budi sa mi najmenej 2 krat za noc a niekedy aj kazdu hodinku..

gilmorka
2. sep 2011

@jenie123 v noci je to podobne ako u vas, ked je super noc, je hore 2 krat. Dnes bol hore asi 4 krat, nepamatam si celkom. Ale cestuje nam po celej posteli.
Kebyze mi v tom kociku spi 2 hodky sam, to by bolo uplne uzasne. Ale takto som pri nom vlastne nonstop 24 hodin a preto nic nestiham a to ma znervoznuje. Este ze ho mozem zaniest mame ked je nieco surne, alebo mi ho vezme spat do kocika a beha s nim ona. Inak by som nemala sancu spravit skoro vobec nic. Preto v dobrom zavidim mamickam, ktore si mozu porobit kym babo spi a potom sa mu plne venovat. No co uz. Snad druhe bude take, ak sa niekedy odhodlam 😀

bzucinka2
2. sep 2011

ahojte, ako vas tak citam, tak ja mam super drobceka, ten zaspava sam v postielke, polozim ho, dam mu flasku s mlieckom a povacsine zaspi, vecer ide spinkat 19,00 a spi do 8,30 len ned ranom dostane zase flasku okolo 5-6,00. ale spinka dalej, potom ide spinkat okolo10,30 na cca 2 hodinky do postielky a potom este raz okolo15,00 . V kociku zaspi, ale vadi mu tam, ze sa nemoze otocit, tak tam spi ovela menej ako v postielke 🙂
inak sme uz v poriadku a zdravucky 🙂

matkaasebko
2. sep 2011

@jenie123 my uz sme ako tak z obdobia kamienky do pusy vyrastli...ale sem tam sa nam este stane...ale pak ich vypluje lebo pride na to ze nie su chutne...a uz sa aj naucil ked mu povieme ukaz co mas v pusinke tak pekne otvori a idu vybrat...prave sa tu hra z fixkou a uz ma celu ruku fialovu, bo prisiel na to ako ju otvorit...tak to teraz skuma...aspom chvilu je klud... 😀 nooo sak ja tiez dufam ze to bude ok s tymi zubami...ale ak nam do poradne v 15 m. nevidu uvidime co povie detska ci je to ok...
inak vas aj fascinuju nejake hracky?bo u nas nic...naviac fici metla, kyble a krhla....

baby uz vam tu nejaky krpan aj normalne ze rozprava?bo vôbec nemam ponatia kedy by mali zacat...

angie267
2. sep 2011

@gilmorka nasa vie, ze spravi zle este sa na mna aj pozrie a caka na reakciu, ja jej niekedy aj capnem po plienocke a dokaze sa na to nahnevat zacne akoby nadavat aj ked starsej nadavam tak mala ma napodobnuje, no sranda je to velka 😀 a to hadzanie o zem poznam no nevsimam si to, necham ju na zemi a vyplakat sa, ju to prejde a pokracuje v sibalstvach 😝 😝
@jenie123 ano dala som jej uz dnes mlieko a pohode, ja mam rada Hipky a jednotacke vyzivy a tiez len ked sa mi nechce varit alebo nestiham a to je niekedy aj castejsie 😝 😝 no ty sa mas, ze svokra ti varuje a nemusis mat na to vazny dovod 😉 Mne robila kuchynsku linku firma Damon, dufam, ze som to tu mohla napisat a som spokojna a urobia ti aj vizualizaciu, teraz si tam dal bracho a dostali teda dobru zlavu. skus kuknut na nete, su dobry 😉

angie267
2. sep 2011

@bzucinka2 joj Tomasko je zlate dieta 😉
@matkaasebko tak u nas hracky to je blbost, u nas fici vyhadzovat veci z kuchynskej linky, hadzat rozne predmety do kosa napr. cumliky nestacim kupovat uz aj flasu som nejeden krat vytahovala, kym ho idem vysypat musim sa v nom pohrabat 😀 zacala vylezat vsade tam kde sa da, takze oci aj na zadu 😝 vonku su to tiez vsetky kyble a najlepsie s vodou 😀 jedine co u nas funguje su knizky so zvieratkami hlavne popri jedeni ju takto zabavam 😝
povie par slov ako papa, mami, hav hav, cica, boty povie, ga ga ga, mú ako kravicka, neee, neni to je asi vsetko viac ma nenapada 😝
a s tymi zubkami sa asi trapis zbytocne, myslim, ze je vsetko v poriadku. 😉

bzucinka2
2. sep 2011

@angie267 dakujem 🙂
u nas teraz frci psicek fisher price 🙂 auticka a jasne ze varesky a riady z kuchyne a este miluje tie penove puzzle ozuzlavat 🙂

angie267
2. sep 2011

@bzucinka2 toho havina mame aj my, ale len policke sada prach 😝 😝 ta kuchyna a hlavne vsetko co je v nej sa paci nasim drobcom najviac 😅

jenie123
2. sep 2011

ahojte kocky, prave sme sa vratili z oslavy a peceneho prasiatka.. to bolo zasa obzerstvo.. 🙂
@matkaasebko tak u nas tiez vedie medzi hrackami kuchynska linka, kos a teraz noemova archa.. ale inak top su kluce, telefon a ovladacka.. a co sa slov tyka, tak my nic moc.. tata, mama, bac, cica, paci.. a zo znakov vieme svetlo a strom..

bzucinka2
3. sep 2011

@angie267 u nas ma uspech asi tak 2 tyzdne 🙂
@jenie123 sikulka 🙂 a zo slov my tiez moc zatial nevieme, mama, baba, hapci, este kuk, havo 🙂

jenie123
3. sep 2011

dobre ranko
@angie267 ja uz mam najdenu firmu, boli sme tam v stredu asi 3 hodinky a dal mi vela inspiracii a napadov a nic som si akosi nevedela vybrat.. potom mi dal vzorky dreva a ja stale rozmyslam a premyslam a spekulujem.. ale musim to tento vikend dokoncit..
@bzucinka2 tomasko ti krasne spinka.. jaaaj kedy sa aj ja toho dockam.. ale ono to raz bude.. 🙂 my mame tiez toho havina a bavi ju tak ako kedy.. mesiac ani nevie ze ho mame, potom sa zahra s nim 2 hodinky a potom opat mesiac nevieme, ze ho mame.. 🙂

matkaasebko
3. sep 2011

@angie267 my zvykneme zo smetiaku skôr vytahovat ako tam hadzat.... 😀 takze plienky su vzdy po celom baraku....my na vode ficime vonku ked zbada harajku koniec...musi sa mu pustit a on si tam umyva rucicky....vcera akurat umyval tatiko auto vapkou, a sebko sa mu tam postavil a bol nadseny z toho ako to na nho frka... 🙂 sak ja tiez dufam ze sa tymi zubkami trapim bezpredmetne...len uz by mohli konecne vyliezt...
@jenie123 vidim ze s rozpravanim sme na tom podobne...len my stale nehovorime mama....sem tam sa nam zadari zakricat kde ides, a vcera sme zatreli ze stoj, ked som mu vonku utekala a pak hadzaj...

bzucinka2
3. sep 2011

@jenie123 dakujem, dufam, ze to nezakriknem 😉

angie267
3. sep 2011

caute, my vas akosi nestihame 😝 😝 krasny vikend je, no lietame kade tade 😀 😀
@jenie123 zajtra nas caka plavanie, dufam, ze sa uvidime a hlavne ze ta nasa zabka bude spolupracovat 😅 urcite vymyslis nadhernu kuchynu potom das foto 😝
@matkaasebko keby tak bolo leto cely rok a ani sa prckali s vodou 😵 😅

uz by aj basa asi mala byt doma z dovci 😉

jenie123
3. sep 2011

@angie267 ja som z tych kuchyn magor.. prosim ta pozri sa na tieto, ktore sa ti pacia? myslim skor farebnu kombinaciu, lebo taku velku kuchynu u nas v panelaku nemame.. 🙂 chcela by som bielu kuchynu a zastenu a pracovnu dosku nejake zaujimave drevo
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/sofik/album...
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/silvika.cs/...
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/tyli/album/...

nejdu mi sem nahrat fotky, tak som musela najst nejake odkazy.. ☹ no jo kupanie.. uz sa tesim, len som zvedava co na to mala, ci sa aj ona bude tesit.. 🙂 a hlavne to potapanie.. ☹ to bude placu..

jenie123
3. sep 2011

@angie267 a este sa mi paci toto drevo.. 🙂 http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/katik5000/a...

hej uz by mala byt, uz som na nu myslela.. 🙂

angie267
3. sep 2011

krasne kuchyne 🙂 mne sa paci ten link prvy co si dala, ta sa mi paci najviac, ta druha je tiez pekna len ta zastena sa mi zda taka tmavsia, s tou bielou to nema chybu 😉

angie267
3. sep 2011

@jenie123 na inspiraciu.......toto je mojho brata kuchyna uz sa mu vyraba 😉 http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/majka_marek...

basa23
4. sep 2011

@angie267
@jenie123 ahojte holky.ako ste sa mali?co nove?mi sme uz vcera prisli bolo super teplo.mala sa vysantila,ale skor bola viac v bazene nez v mori 😉 super hotel kopa jedla och zajtra sa idem odvazit dufam ze som nepribrala vela 😉 mala cestu tam docela zvladla isli sme o 10 spala do pol noci potom bola hore do pol 3 a potom spala do pol 7 a cestu spät sme sli rano a tiez bola ok som sa bala ale zvladla 😉 hend by som sla spät kazdy den tam boli disko,alebo spievali hudobnici Vivina trsala dnes alebo zajtra dam neake foto 😉

jenie123
4. sep 2011

@basa23 ahooj.. tak si sa nam vratila.. aj ste si to uzili, no parada.. hned by som aj ja isla.. nove ani nic nemame.. dnes sme sa boli prvy krat kupat.. ale Stellke sa to akosi nepacilo.. jeee a stretli sme sa s angie.. 🙂 Nici je strasne zlatunka a dlhanka.. 🙂 a vivi co hovorila na more? a mali ste kamienkovu ci pieskovu plaz?
@angie267 ako ste zvadli cestu naspat.. my sme neboli ani na hraniciach a uz spala.. 🙂 a zobudila sa az o pol 1 🙂 od tej doby este nespala, tak asi pojdeme skor spat..

angie267
4. sep 2011

ahojte 🙂
@basa23 juj no vitaj 🙂 uz sme ta spominali 😉 dobre ste si uzili a hlavne ze cestu zvladla mala 🙂 tesime sa na fotecky 😉
@jenie123 cesta spat bola lepsia asi do Kopcan rev ako tur a potom to vzdala a zaspala, no neviem ako to bude s tym cestovanim, to dlho potom tahala Stellka. Nasa sa zobudila hned ako sme prisli domov a potom isla spat asi o pol druhej a spala az do piatej a ja s nou 😝 som zvedava kedy pojde vecer, teraz sa kupsaju so Simonkou 🙂 aj Stellinka je krasnucky drobcek 🙂 a som velmi rada, ze sme sa stretli a porozpravali, este dame aj s basa stretko 😵 uz sa tesim.....

jenie123
5. sep 2011

dobre ranko, ako ste sa vyspinkali? my celkom fajn, bola 2 krat hore a to raz sa nevedela nejako ulozit a bola hore hodinku.. ale ja som nejaka chora..
@angie267 mate dlhsiu cestu ako my.. najlepsie je pre NIci asi ju prespat.. i ked to asi nepojde tam aj spat.. no to stretko sa uz tesime.. 🙂
@basa23 aj ti Vivi lepsie spinkala na dovolenke?

basa23
5. sep 2011

dobre ranko
@jenie123 pacilo sa jej more ale bazen ju zaujal o nieco viac 😉 mali sme kamienkovu ale asi 50 m bola pieskova aj.ale na buduci rok som povedala ze uz iba lietadlom.ako ste spinkali?och mi hrozne ma stale hore aspon ale do 7 potiahla 😉
@angie267 uzili,uzili aspon trosku prec z tohto stereotypu 😉 som bola prekvapena som myslela ze horsie zvladne cestu,ja som ju horsie zvladala nie a nie spat 😒

basa23
5. sep 2011

@jenie123 ako som pisala predchvilkou stale bola hore tuto noc.na dovolenke mi lepsie spala aj cez den tam spala aj cez 2 hodiny po 2 krat a v noci len 2 krat hore a tu hrozneeeeeee ☹

jenie123
5. sep 2011

@basa23 zajtra sa ma ochladit, tak snad budu baby uz lepsie spinkat.. a este spinkate 2 krat? ci Vivi presla na jeden spanok cez den.. dnes mi mala zalomila o 12 aj bez obeda.. taka unavena bola.. ved vstavala o pol 7.. som zvedava dokedy potiahne, dufam ze aspon do 2, ale pacilo by sa mi aj do 3.. 🙂 ja som sa dala na upratovanie.. slubila som si, ze kazdy den poumyvam okno.. uz sa na to nemozem pozerat..

basa23
5. sep 2011

@jenie123 dokedy ti spala?nie ona este stale mi spi 2 krat uz by som prijala aby spala len raz.hej sa ma ochladit ani mi to moc veru nevadi ale dufam ze nie az moc.och akurat riesim jesenne veci bundu a boticky och z toho mam des ☹ zajtra idem malej varit brokol.poliev. nechce mi jest normlane len cuca alebo zje z jedla tak 3 lyzicky a koniec radcej papa hovadiny brumik a tak

angie267
5. sep 2011

ahojte 🙂
@jenie123 no som zvedava dalej ako to bude zvladat, este ked boli vo vajicku deti tak to bolo lepsie, vzdy som bola s nou na zadu ked som nesoferovala a ked ano tak som ju mala na predu, len teraz je to trosku horsie, kedze deti musia sediet same v zadu. Co povies ako nam to podrazili, som bola prekvapena, lebo ked som telefonovala s p. Zubalikovou tak sa nezmienila o nejakom zdrazovani. No nam sa to uz pomaly aj neoplati tam jazdit, takze nevidim uz v tom buducnost 😠
@basa23 dobry napad ta brokolicova polievka, ja uz neviem co varit krpatej 😉
ja tiez mam okna strasne spinave musim sa tiez do toho pustit, len ked ja ich mam straaaasne vela 😠 😠 😠 😠 😠

jenie123
5. sep 2011

@basa23 spala do 14:45, teda skoro 3 hodinky.. ale medzi tym sa 3 krat zobudila a znava som ju uspavala.. dnes sa mi zda, ze je akasi podrazdena.. teraz sa kupsa.. a pojdeme pomaly do hajan.. dnes mala Stellka zemiakovu kasu s panenkou.. mnaaaaamka.. 🙂 a jedla sama.. 🙂 ale brokolickovu polievku urobim zajtra asi aj ja alebo spenatovu.. no uvidim..
@angie267 podrazeli, ale tiez mi po telefone pani Zubalikova nic nespominala.. iba ta kamoska co chodieva v sobotu a teda ona plati este viacej.. ani neviem o kolko zdrazili? mala stale jazdi v zadu.. v predu mi nesiel vypnut airbag, tak bola hned od zaciatku v zadu.. a kolko krat sme isli s placom.. ked som nesoferovala sedavala som vzdy vzadu, ale uz par mesiacov sedavam vpredu a zda sa mi kludnejsia a cestu lepsie zvladne.. 🙂