icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

jenie123
16. sep 2011

@znamia jeee super, ze ti az tak rozprava.. nasa toho vela zrozumitelnych slov povedat nevie, ale keca od rana do vecera.. 🙂 a znakov tiez vela nevie.. ale aspon par sa naucila a tie stale opakujeme.. musime ju este naucit par.. a mas pravdu, nikdy nevieme, kedy sa ta nasa snaha prejavi.. 🙂 kolko znakov viete?

jenie123
17. sep 2011

@angie267 @basa23 dobre ranko, ako ste sa vyspinkali? my tak vselijako.. mala bola asi 5 krat hore a uz som sa o 3 rano nahnevala a mliecko som jej uz nedala a zaspala aj tak.. vstavala o 7.. dnes jej v noci nedam a dufam, ze sa opat dostaneme tam, kde pred 2 mesiacmi.. ze sa len zobudi a zaspi bez mliecka.. asi to bude chvilku boj, ale uz sme to raz zvladli, tak snad sa nam to podari opat.. 🙂

basa23
17. sep 2011

@jenie123
@angie267 ahojte holky co mate dnes na plane?som tu ani vcera nebola pomaly a dnes az teraz.sme boli na vinobrani v pezinku.boze tolko ludi sa ani chodit nedalo sme tam dlho ani neboli mala ani za svet v kociku sa vozila na detskom kolotoci prvykrat som sa doted bala ze to tam nevydrzi ale uz 3 krat uz nechcela byt 😉 mi dnes noc hruza mala stale hore.neviem nech uz jej vidu tie zuby lebo ma picne.muz je ted nakapaty a aj malej tecu sople a kycha.
jeej jenie do tej budapesti treba rezervaciu?

angie267
17. sep 2011

@basa23
@jenie123 ahojte 😉 nasa teraz spinka uz 3 hodiny a ja cakam kym sa zobudi mam toho tolko v plane, chcem ist na detske ihrisko, k nasim, ku kamoske no neviem ako t ovsetko postiham, ked ona ma tuhu noc este 🙂 ale ked potrebujem aby tak dlho spala ani za svet 😝 😝 aj nasa uz bola na detskom kolotoci a tiez sa jej pacilo, o dva tyzdne mame hody tu u nas a urcite pridu aj kolotoce, takze sa znovu potoci 😅 ach znovu vas trapi choroba, inak toto obdobie ja najhorsie ten prechod z rocnych obdobi 😒
@jenie123 jasne ze sa vam to opat podari bez mliecka, len trpezlivost 😉

basa23
17. sep 2011

@angie267 no ved prave toto pocasie je hnusne najprv ja som bola,ted muza a aj mala.hrozneeee 😠 no mate toho naplane teda poriuadne.mala mi spala skoro 2 hodky poobede ale s prestavkami nemoze dychat z tych soplov ☹

angie267
17. sep 2011

@basa23 to ano ked su sopliky tak sa chudatko stale budi, aj jej to odsavas? Aj sme skoro vsetko postihali 🙂

jenie123
17. sep 2011

@basa23 netreba rezervaciu.. my tam chceme prespat, tak som nam rezervovala hotel, ktory som prednedavnom zrusila.. v pohode tam mozes ist hocikedy.. jeee vinobranie v Pezinku.. tam som este nebola, ale chcela by som niekedy ist kuknut.. my sme dnes boli na skalickych dnoch.. mala tiez nechcela byt kociku, stale chcela behat a vymyslat.. aj ona bola na kolotoci, ale s manzelom.. 🙂 a skakala v nafukovacom hrade.. 🙂 najhorsie je, ked su deti chore.. Nech sa Vivi rychlo z toho dostane..
@angie267 aj Nici sa uz kolotocovala.. no budem musiet aj Stellku nechat samu.. a to ste sa kolotocovali na tom detskom retazaku alebo na ktorom kolotoci? bola zatial na tom detskom vlaciku aj to s manzelom a dnes sme boli na takom cudnom.. bol to ako retazak, ale boli na nom jezibaby a voziky.. do tych vozikov sa dali aj dvaja.. tak sa isiel manzel s malou povozit.. 🙂 zajtra kupsanie.. 🙂 🙂 🙂

znamia
17. sep 2011

@jenie123 ahoj, no ani presne neviem kolko znakov, prestala som so znakovanim asi v 12m, ale vie (a prve zvycajne aj pouziva ked rozprava): svetlo, lev/tiger, pavuk, zaba, opica,krokodil, spat, uz nie je/ prazdne. vie, rozumie, ale skoro nikdy neukaze: mys, lopta, auto, susienka, miska, pit/pohar, macka, pes, slon, dom, zirafa,... a co ja viem co este, vie prekvapit tym, co vsetko vie 😉 vie viac zvieratiek, ta knizka a aj tema ju viac bavi. mam este jednu o takych beznych temach, veciach (jedlo, doma, ludia, pridavne mena, atd), ale tu len tak preletime 😅
uc ju nadalej, mne to pri inych detoch ulahcilo komunikaciu. ale tie zacali rozpravat neskor ako moja.

jenie123
17. sep 2011

@znamia jeeee, ta toho vie.. mas aj knizky? ja som pozerala len na nete a ucim ju odtial.. ale veru musim s ucenim pokracovat.. ani zdaleka nemame na vas.. ☹ Stellka vie: svetlo, strom, uz nieje, daj, rybky a teraz po novom psik, pit ani jest nechce vobec ukazat.. no snad aj to raz ukaze.. idem sa naucit viacej znakov a ideme na to.. mne sa to znakovanie velmi paci, hlavne ked este nevie rozpravat, hned je medzi nami jednoduchsia komunikacia..

znamia
17. sep 2011

@jenie123 mam tieto dve, maju krasne ilustracie a dobre vysvetlene pohyby ruk:
http://www.amazon.co.uk/My-First-Signs-Baby-Sig...
http://www.amazon.co.uk/My-First-Animal-Signs-S...
mia ich zboznuje 😀

angie267
17. sep 2011

@jenie123 ano na detskej manezi co je s autickami, konikmi ......... 🙂 pacilo sa jej, len som trpla aby nezacala vylezat 😉 inak to vinobranie ma iste caro v sebe, ja som bola pred par rokmi v Modre, to sme mali z prace kurz sebaovladania a zrovna vtedy tam bolo to vinobranie.....no paradne spomienky 😅

angie267
17. sep 2011

baby vyhrabala som foto malej ked mala asi 5 mesiacov 😉

jenie123
17. sep 2011

@znamia super, dakujem.. asi si objednam.. 🙂 na Slovensku asi taketo knizky nemame, ze?
@angie267 ja by som mala tiez obavy, ci odtial nevylezie.. mala neobsedi nikde.. vyskusame teraz u nas na hody, mozno to aj ona zvladne sama.. 🙂

angie267
17. sep 2011

@jenie123 vyskusaj a uvidis, ja som tiez behala okolo s kolotocom 😝

jenie123
17. sep 2011

@angie267 to je aka super fotka, normalne na zozranie.. 🙂 kraaaasny overalcek a Nici este krajsia.. 🙂 ale aj maminu musim pochvalit.. 🙂

jenie123
17. sep 2011

@angie267 mala ti spinka vo vaku.. ja som jej ho opat zabudla dat.. ale tuto noc ju budem trapit s nejedenim.. vak si necham asi na inokedy.. 🙂

angie267
17. sep 2011

@jenie123 dakujeme 😉 len sa zakusnut 😀 ten overal som mala velmi rada, dobre sa nosil aj mala sa v nom dobre citila, je to z HMka, skoda ze uz pre vacsie deti nie su 😠

angie267
17. sep 2011

@jenie123 ano spinka v nom, tusim je toto tretia noc, len sa musim porozhliadnut po vacsom 😝

angie267
17. sep 2011

no nic idem si lahnut, zajtra rano plavanie a Nici sa stale vrti tak aby sa nezobudila 😝

basa23
18. sep 2011

@angie267 jeeej krasna foto aky macko chlpaty 😉 ako ste spinkali?
@jenie123 ako ste spinkali?
mi katastrofa sme vysavali a stale sa budili chuda strasne ju nicia tie sopliky.sme boli na tej burze sme stihli kupit oteplovacky a hned domou mala bola u svokry chvilu bolo ok ale potom staaale plakala 😒

znamia
18. sep 2011

@jenie123 neviem, nehladala som. su to pekne knizky a maju velky rozmer, tak aj tie obrazky maju akuratnu velkost. ak by sa ti to nepodarilo kupit, tak ti prefotim a poslem, ak chces. ale mozem len cb 😒

jenie123
18. sep 2011

ahojte baby.. akosi nemam na konika dnes cas.. boli sme stale vonku a len pred chvilkou sme sa vratili..
@basa23 chudatko vivi.. vobec vam to odsavanie nezavidim.. to ste super kupili.. asi si bude musiet na svokru zvyknut.. my sme tuto noc spali tiez strasne.. mliecko som malej ale nedala, musela som vydrzat.. ale bol to boj.. mala bola kazdu polhodinku hore.. ale zvladli sme to.. sice dnes som jak mechom buchnuta.. ale aspon pojdem dnes skor spat.. uvidime aka bude dnesna noc.. ako ste sa dnes mali..? my sme sa dnes boli kupat, potom sme isli opat na skalicke dni, na obed k svokrovi, potom s kamoskami na preliezky a uz mam toho dnes az az.. 🙂 🙂

jenie123
18. sep 2011

@znamia ak by sa ti chcelo, bola by som strasne rada, keby si mi to prefotila, nemusis vsetko.. aspon zopar stranok, takych naj.. 🙂 🙂 a samozrejme, zaplatim ti to..
@angie267 ako ste dnes plavali? Nici sa pacilo?

znamia
18. sep 2011

@jenie123 posli mi adresu do ip a ja to dam tatovi prefotit do prace, ked tam zajtra pojdem.

basa23
19. sep 2011

dobre ranko
@jenie123 tak to ste maloi krasny dnik.mi dokopy nic ked je mala nakapata tak sme s nou nikde neboli,no ak neratam ze bola chvilu u svokry.super ste zvladli noc bez mliecka och to moja by sa nedala utisit bez mliecka,som to uz skusala a ma veelku vydrz plakat.ako ste spinkali?mi docela ok a vstavala 7 20.tuto noc sa budila vzdy tak ze sa postavila bola opreta chrbtom o postielku a plakala 😒

jenie123
19. sep 2011

@basa23 dobre ranko.. my opat noc na nic.. ale opat mliecko nedostala.. ono to neni ani u nas jednoduche.. teda, da sa ukecat a hned zaspinka, niekedy to trva dlhsie a place aj pol hodinky.. ale uz som sa rozhodla a prestanem jej davat aj pocas dna tak casto.. chcela by som to zredukovat a dat jej len vecer a rano.. tuto noc bola hore velmi casto, ale vstavali sme o 7:45.. chudatko vivi, tie sopliku su strasne.. aj my sme sa tolkokrat natrapili, ked mala sopliky.. a teraz je take pocasie na choroby.. nech sa rychlo uzdravi a zlepsi sa jej spanok..

basa23
19. sep 2011

@jenie123 uz mi spi tei sopliky ju nicia.v pondelok nastupujem do skoly tak dufam ze za ten cas sa odstavi.nebude mat na vyber zo skoly pridem az o 5.snad to s muzom zvladne ze nebude aj jemu plakat lebo este snim tak dlho nebola ze cely den.hnusne je dnes pocasie normalne zima u nas prsi uz od rana.

jenie123
19. sep 2011

@basa23 urcite to zvladnu, mozno to bude par dni tazke, ale zvyknu si a hned sa ti odstavi.. len to bude asi tazsie s uspavanim.. neskusis ju este tento tyzden uspavat inak..? nech to ma manzel od pondelka lahsie.. i ked, ked bude unavena urcite mu zaspinka a mozno aj prejde na jeden spanok.. inak to mas super, ze ti moze byt muz s malou, ked budes v skole.. u nas by nemal kto varovat.. u nas zacalo prsat az teraz, bola som s malou vonku, doma uz nechcela byt.. tak sme si isli na postu a tak zacalo prsat, sme sa rychlo schovali do potravin a nastastie manzel volal, ze si pre nas pride, aby sme nezmokli..

angie267
19. sep 2011

ahojte 🙂 ako sa mate, co nove? musim vas docitat, vcera som tu vobec nestihla prist, stale sme boli vonku bolo tak teplucko 😉 😉 Nici teraz spinka da sa povedat, ze vyborne a dnes vstavala az po osmej hodine, co som bola prekvapena ani budik ju nezobudil, kedze vstavame so starsou do skoly 😝 dnes je vonku zle pocasie a zima aj som malej vytiahla pancusky mali sme ist na postu kocikom ale nakoniec sme ani nesli 😝
@jenie123 Nici sa trosku zlostila, videla tam babiky a neustale sa ich dozadovala, ale potom to bolo ok. a cestu spat prespinkala celu 🙂

deina79
19. sep 2011

ahojte junovky!no ja som tu fajt nebola 6mesiacov 😀 😀 😀 😀
Idem sa s vami poradit o prerezavani zubkov, zatial mame 8 z toho mame aj ocne vonku, nebol ziaden problem, vcera vysiel ninke 3ka dole a teploty 38.5, na druhy den 38 a dnes uz nic, moze to byt zo zubkov?
Kazdy mi hovori, ze skr nir, nakolko do 37.5 ma byt pri zubkoch.
Ninka je zdravucka, nemame ani sopliky nic, musim poklopat, piste mi prosim, ako to bolo u vas 😉
Dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂