icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

basa23
7. okt 2011

@jenie123 hej pozerala ale este som nic nezajednala lebo muz ze on tam nechce prespat,to je strasny tvrdohlavec 😒 mala uz aj vyspata spala nieco cez hodku nevadi aspon poobede hend zaspi lebo uz niekedy sa jje nechce poobede spat ale zas do vecera by nevydrzala.a ja uz som si zvykla ze chodi tak neskoro spat, co uz kebyaspon celu noc chcela prespat 😒
@angie267 jeej super ze ste tak dobre v noci spali.ja neviem vsetky naokolo decka spia pekne celu noc aj mladsie od nej a ona opica este ani jednu noc neprespala.och strasne doma trcat, tak ma aj hlava boli z toho pocasia.

jenie123
7. okt 2011

@ludka_r no super, asi to pomohlo.. Prisiel na to sam a odteraz bude skusat stale a prejde cim dalej.. Je to super, ked takto nase deti napreduju.. 🙂 joooj ani nehovor, hned by som si lahla.. Ake to je vychovavat 2 chalanov nemas to narocne?

jenie123
7. okt 2011

@angie267 ja tiez nemozem pri malej zehlit, bojim sa, ze by si zehlicku zhodila na seba.. A samozrejme, presne ako pises, vsetky poskladane veci mi porozhadzuje.. Zaujima ju len spievankovo a niektore kusky z doby ladovej I. No super ste spinkali.. Nech vam to uz takto zostane.. @basa23 aj my sa raz dockame.. Minule doktorka spominala, ze je normalne, ze sa deti do 2 rokov v noci budia.. Tak dufam, ze sa potom vyspime..

damiankad
7. okt 2011

Jeeej baby až teraz somsi všimla že sú tu aj detičky jún 2010..moj sa narodil 30, júna...a čítam že problémy so spaním...ani my neprespíme celú noc...raz/dva je hore a je smädný...ale už vie sám zaspinkať...aj v noci aj na obed...ocino naučil...15mesačné dieťaťko už krásne rozumie, a tak ho manžel(ked som bola v škole ( dal do postielky...povedal mu zavri očká a spinkaj...malý to najskôr chápal ako srandu,ale potom zaspal...a potom ho dal aj večer..na druhý den..a už to konečne vie...a idú nám stoličky...takže to budenie bude častejšie..odmalinke zle znáša rast zúbkov..
Inak papkajú vaše detičky už všetko? Dávate aj tvaroh a bryndzu??

damiankad
7. okt 2011

@jenie123 Sestrin má 3,5 roka a stále sa 3 razy budí ☹ 😒

angie267
7. okt 2011

@jenie123 tak no nepozehlila som samozrejme no neva, navarila som a stihla som aj zdriemnut, ved to pocasie si to pytalo 😝 mala sa zobudila o 13tej no vecer je daleko, dufam ze vydrzi bez problemov. Teraz sa chystam k mamine, pustili babku dnes domov tak idem pozriet, len ked prsi to bude zaujimave kocikom.
@damiankad no nech vam pekne vyjdu a hlavne bez bolesti, nasa ma uz styri stolicky a ocakavame ocaky 😝 to samozaspavanie je super tiez to tak mame, polozim malu do postielky dam pusu na dobru noc a idem prec, takto to funguje ako na obed tak aj vecer, ziadne uspavanie. No pri prvej dcerke to bola katastrpfa to som musela ju vzdy uspavat len ja nikto iny a trvalo to aj viac ako pol hodiny 😝
este uplne vsetko nepapa, bryndzu som este nedavala, kedze ju vlastne ani my nejeme a tvaroh len ak nejaky tvarohovy jogurt. A skoro stale jej este varim zvlast, len malo jedal ktore papa co my.

jenie123
7. okt 2011

@damiankad no krasne ste maleho naucili zaspavat.. Mala zaspi v postielke, ale vzdy tam s nou ostaneme dokial nezaspinka.. Akonahle odidem, krik, rev.. Ak tam s nou ostaneme vacsinou do 10 minut zaspinka.. Vecer uspava manzel, uz si urobili svoj kazdodenny ritual a pekne sa naucila zaspavat, len musime pri nej ostat dokial nezaspi.. Spinka uz vo svojej izbe.. Tvaroh som uz davala, ale bryndzu este nie.. Mala mi toho velmi mala spapa.. Neje ani ziadne ovocie.. Teda ak nepocitam stvrtku banana.. To mi ani nehovor, ze taky velky chlap sa este 3 krat budi.. Bufam, ze nebudeme aj my ten pripad..

jenie123
7. okt 2011

@angie267 ja som stihla pozehlit.. Alenemala som toho vela.. Mala mi vstavala 14:15 dnes pekne potiahla.. My pojdeme asi tiez k mamine, ale autom.. Peso by sa mi do toho pocasia nechcelo ist.. A do vecera daleko.. Musime si urobit nejaky program.. Baby ja vam tak zavidim to uspavanie.. Asi sa to pri malej nenaucime.. ☹

basa23
7. okt 2011

@jenie123 aach no ved snad sa aj mi raz dockame len zatial je to daleka buducnost 😉
@damiankad moja papa vsetko, to je maly zrut ako neje vela ale zje vsetko co jej dam okrem horcice 😀 to mas super ze ti ho muz naucil zaspavat sameho moja stale na prse a nie a nie ju inak naucit spat uz som skusala vsetko.pritom rozumie co poviem ale chvilu vydrzi v postielke a potom place az kym sa nezacne dusit 😒

znamia
7. okt 2011

@damiankad aj my pekne zaspavame, pokial nie je chora alebo ju netrapia zubky.
dam jej aj tvaroh, v zemlovke alebo kolacoch, aj bryndzu, ale tu zriedka iba ked mame pirohy. ja uz davno nevarim extra, cca od 10m. len nesolim a vacsinou korenim bylinkami.

angie267
7. okt 2011

@jenie123 ja som musela ist pesi nemam dnes auto mm isiel do roboty na nom, ale tak uz neprsalo vela ked sme isli a prisli sme neskoro uz bolo skoro 19 hod. rychlo som malu okupsala, trosku sa najedla a uz zarezava od 19.30 😉 a vecer sa moze zacat, lahnem pred telku zakurila som do krbu krasne tam praskoce ohen a zabalim sa do deky a dufam, ze pojde aspon nejaky dobry film 😝 😀
ja som to zaspavanie tiez pri Simonke nezazila a ani sa to nikdy nenaucila este teraz ju musim chodit ukladat 😝 a to uz sa jej pacia chlapci 😀

jenie123
7. okt 2011

@angie267 no aky mas super program.. Aj nam uz mala spinka.. Uvarila som si cajik, okupsala a ako som tak pozerala v telke nic moc nejde, tak si pustime nieco zo zasoby.. 🙂 jeeej krb, tak to mas inu romantiku.. 🙂 pockaj az si dovedie Simonka frajera, to uz nebude chciet, aby si ju ukladala,, 🙂

basa23
8. okt 2011

dobre ranko holky
@angie267
@jenie123 aku ste mali noc?mi super bola hore 2 krat a vstavala o 7 15 ale to som ju ja nechtiac zobudila 😒 co dnes planujete?mi ideme nasim na obed a dokopy nic ine 😒

majjka0806
8. okt 2011

Ahojte kočky... Chcem sa vas opytať, svietite lampičku v noci drobcom?

angie267
8. okt 2011

ahojte 😉
@basa23
@jenie123 nasa noc bol jeden zly sen, isla spat 19.30, zobudila sa 22.40 a asi do 01.15 rev akoby ju drali z koze ale uplne ze zachvatovy, tak toto sa mi este nikdy nestalo, neviem ci ju nieco bolelo alebo ci sa jej len nieco snivalo....och, potom zaspala a spinkala az do rana.
@basa23 ani my nic extra neplanujeme, doobeda som upratala, muza vyhodila do roboty, teraz Nici zarezava a potom pojdeme tiez k nasim chvilu sa prejst a uz aj bude vecer. A inak tvoja super spinkala.
@jenie123 no vcera bol super vecer a na Dome bol aj vynikajuci film dlho som si uz nepozrela taky nejaky dobry film. No ani mi nehovor o tych frajeroch budem sa mat na pozore a sliedit poriadne 😕 😕
@majjka0806 my nemame zaznutu lampicku len ked sa preberie dam trocha cajiku a hnes zhasnem.

znamia
8. okt 2011

@majjka0806 nam v noci svieti baby vysielacka, ma led svetielko

jenie123
8. okt 2011

ahojte kocky..
@majjka0806 my nesvietime, ale mala ma otvorenu detsku a na chodbe svieti mala lampicka (vecne svetielko)..
@basa23 krasnu noc ste mali.. super.. my katastrofa, bola hore asi 4 krat a od 6 hore, nechcela zaspat.. nech vam taka nocka uz len ostane..
@angie267 ten plac poznam.. aj Stellka takto par krat plakala a nevedela som ju ukludnit, dala som jej vtedy nurofen a potom sa ukludnila.. asi to boli zubky.. a niekedy sme ju normalne museli prebrat, prejst sa po byte az ju to preslo a potom zaspala.. my sme si vcera pustili nejaky film a aj som pri nom zaspala..
dnes od rana peciem , varim.. uz mam jednohubky, muffiny, sushi, spenatovy kolacik a pizzove rozky.. a konecne som si sadla chvilku k notebooku..

basa23
8. okt 2011

@angie267 jeeemine to ste mali teda noc.chudatko Nici ktovie co ju trapilo,skoda ze nevedia este povedat.snad uz taku noc nebudete mat.mi uz sme doma malej som pustila rozpravku a kupodivu pozera uz dlho zaazrak 😀
@jenie123 to bola po dlhej dobe taka noc sand sa este zopakuje 😉

angie267
8. okt 2011

@jenie123 ved aj som uz chcela sa ist s nou prejst po dome no potom sa ukludnila aj nad tym Nurofenom som rozmyslala, no ak sa nam to zopakuje tak jej ho dam. fiha ty si nejaka akcna tolko veci si uz porobila, co chystate oslavu? Zajtra sa vidime na plavani... 😉
@basa23 no ved keby vedeli rozpravat, no dufam ze sa to nezopakuje. Tak ten zazrak s tou telkou sa nam este nepodaril 😝

basa23
9. okt 2011

dobre ranko
@jenie123
@angie267 aku ste mali noc?mi des mala sa stale budila a uz okolo 6 chcela vstavat tak som ju poslala k muzovi 😉 kokso ako mate doma?mi strasnu zimu som zvedava kedy zacnu kurit sme normalne museli prikurit radiatorom co sme kupili ked bola mala este krpata 😉 sice ty Angelika vy sio mozte hoc kedy prikurit.

angie267
9. okt 2011

@basa23 my tiez desnu noc sme mali 😒 x-krat hore s placom, ale uz viem preco, spodne ocaky sa tlacia a jeden uz vykuka, som si vsimla dnes na plavani ked sa mala na mna vyskierala pekne slniecko zasvietilo a ja som to zbadala 🙂 juj to vam teda nezavidim v tych panelakoch, my kurime krbom vzdy na vecer. Teraz som Nici ulozila na druhy spanok, dufam ze zaspinka, ale je tam ticho tak snad uz zarezava. Och vonku zasa prsi to nude zas ked sa zobudi bude pytat von.... 😒

basa23
9. okt 2011

@angie267 no aj u nas teraz zacala prsat ma picne och to bude dlha zima 😠 to mate super aach zavidim tie rodinne domy moj muz nie a nie ist z bratislavy.hrozneeee.ajaj ocaky idu uz aj vam super aspon ich budete mat skoro za sebou mi uz cakame an posledne 2 snad uz corkoro vidu

angie267
9. okt 2011

@basa23 ja na rodinny dom nedam dopustit, ale viem co je to byvat v panelaku byvala som tam 17 rokov. Nie je nad to zakurit si kedy chces alebo vyjst na terasu, dvor...........ale naklady su o dost vacsie 😠

jenie123
9. okt 2011

ahojte @angie267 @basa23
no neuverite, ale az teraz som sa dostala k netu.. Nasa mala spinkala desne.. Vcera sme mali detsku navstevu 4 baby, nasa bola najmladsia a najstarsia mala 2 a pol roka.. Odisli az o 22v, takze iska mala az o 22:45 spat, v noci bola hore este 4 krat a uz o 6 hore.. Uzasna noc.. Ale ako vidim, vivi aj nici tiez zle spinkali..
@angie267 mala ti spala 2 krat? Nasa zalomila o 10 v aute, doma som ju preniesla do kocika v byte a spala do pol 2.. Ani som neverila.. Asi ju na tom kupani zmorili.. 🙂 domcek to je ine.. Mozno aj nam to vyjde a mozno nejaky postavime.. Ale to je asi daleka buducnost.. Naklady a viacej roboty s domcekom a hlave okolo neho.. Ale aj tak je to ine ako byvat v kralikarni.. 🙂 i ked my mame 4-izbovy bytik..
@basa23 u nas vobec neni zima.. Vsetci co k nam pridu sa cuduju, ze nekurime a mame take teplo.. U nas aj dost neskoro zacinaju.. Vsetci naokolo uz v domcekoch kuria a my nic..
dnes sme mali u nas manzelovu babku, svokru s priatelom skoro od rana.. Prisli gratulovat manzelovi.. Len je smutne, ze na Stellku, ze mala meniny si ani nespomenuli..☹ ☹

angie267
10. okt 2011

dobre ranko 🙂
@jenie123
@basa23 ako ste spinkali? My na pocudovanie dobre bola hore 2krat co je super a teraz este spinka, co sa tiez cudujem, spala by som s nou, ale starsiu vypravujem do skoly tak som hore uz aj to sme skoro zaspali zobudila som sa 7.15 😝 😝
@jenie123 no to ste mali dlho navstevu, mam rada navstevu ale tak neskoro do vecera uz nie 😝 to uz by mi asi vadilo 😕 tak to spinkala teda dobre dlho, nasa spala dva krat ale nie dlho.....Je vyborne ze mate 4izbak sa mozete aj nahanat 😅 😅
Fiha na Stellku ze zabudli to je dost blbe 😒 zeby nepozreli do kalendara? to by bolo aj mne luto 😒
Dnes ma byt doobeda trosku slniecka tak asi vybehnem na prechadzku trosku von s malou a ked ju ulozim spinkat budem konecne zehlit mam ale 5 praciek, uf sa mozem hanbit 😝

basa23
10. okt 2011

dobre ranko
@jenie123 ako ste spinkali?mi katastrfoa kazdu chviulu hore vecer mi neic nechcela jest tak sa asi budila na hlad alebo co 😒 vstavala sice o pol 8 ale bola x krat hore.no man uz zacali kurit sme volali na bytove ved to neni mozne.a co nam zapotili ze pan co ma pustit kurenie je na zahori ze uz ho volali do prace 2dni a povedal ze pride ako vcera o 10 vecer az domou zakurit 😠 jeej nespomenuli fu to by som bola velmi nastvana ved nemaju 100 vnucat aby si nespomenuli a nezapamätali kedy ma meniny
@angie267 tak to ste mali super noc mi katastrofa x krat hore.jeej ako dlho ti potiahne rano sand sa aj ja raz dockam.no hej to som pocula ze su vysoke naklady na dom ale chcela by som dom.ale myslim ze muza neukecam tomto.
och baby drzte mi palbce snazim sa oddnes odstavovat

jenie123
10. okt 2011

dobre ranko
@angie267 som rada, ze ste tak krasne spinkali a este sj spinkate.. Mne sa o tom moze len snivat, ale aj to asi nestihnem pri malej.. Tuto noc bola 3 krat hore, ale z toho raz 2 hodiny, co nevedela zaspat, len fnukala a prehadzovala sa., nakoniec sa jej to podarilo a vstavala o pol 7.. Uz si davam kavicku, aby som sa prebrala.. Ani ja nemusim take dlhe navstevy, co ked nevedia kedy odist.. Aj ja sa tesim, ze konecne vybehneme von.. Dnes ani varit nic nebudem, ostalo nam zo vcera.. Vobec sa nemusis hanbit, u mna je to bezne.. 🙂 ale nastastie teraz tam mam len jednu pracku, tak mozno sa do toho dam dnes.. Ale musim dat oprat, mam plny kos.. Len zo susenim bude problem.. Uz sme s manzelom uvazovali nad susickou.. Hlavne teraz v takomto pocasi by sa dost hodila..

jenie123
10. okt 2011

@basa23 tak aj vy ste mali na nic noc., vies, ze som nad odstavovanim rozmyslala v noci aj ja.. 🙂 tak ma tk hnevalo.. Zobudila sa, hodinu striedala prsia, co stale chcela pit, po hodine som jej poveala, ze uz dost a dalsie 2 hodinky som s nou bojovala, nez zaspala.. Tak aspon, ze kurite, u nas to je v nedohladne.. Dnes rano bola aj u nas zima.. Na obed sa zohreje cely byt.. A ako ju chces odstavit? Uz jej nedat, ci nejako postupne..?

ludka_r
10. okt 2011

@jenie123 s dvoma chlapcami s celkom malým vekovým rozdielom je veru doma veľmi veselo 😀 To sa takmer stále hádajú o nejaké hračky a podobne. Ale zas sa vedia aj pekne pohrať, takže sa ozaj nesťažujem. Som rada, že ich mám a ani neľutujem, že som chcela mať druhé dieťa hneď dva roky po prvom. Jediné, čo mi vadí je to, že som celé dni s nimi len ja, chlap je stále v robote. A potom som nervózna, že chlapa ani doma nemáme a ja si ani nikde vyraziť nemôžem..... Ale to asi nie je problém mamičky s dvoma chlapcami, ale skôr mamičky na rodičovskej všeobecne 😀
No čo, hlavne, že sú deti spokojné.

Tak ja som teraz v podstate aj celkom rada, že už nekojím. Keď som prestala kojiť, bola som z toho síce dosť nešťastná, ale teraz mám aspoň v noci pokoj. Riško sa na mlieko zobudí len asi tak raz. Dám mu fľašu do ruky, sám si ju drží, keď mlieko vypije, fľašku mi podá a spí ďalej. Takže to kojenie Vám teraz nezávidím 😖 I keď na druhej strane by som tiež rada kojila tak dlho, ako Vy 😉

angie267
10. okt 2011

@basa23 no uz bolo na case ze vam zakurili, ty kokos zmrzla by som, ja mam velmi rada teplo. Mrzi ma ze tak zle spinkala snad sa to zlepsi. Juj chces zacat teda s odstavovanim, no budem drzat palce nech sa vam to podari co najrychljsie a podavaj info ako sa vam dari.
@jenie123 no chudatko, ze dve hodiny hore, uf musis byt teda riadne unavena. A mas vsetky izby zaplnene? ja mam jednu izbu taku bordelaren a tam aj susim takymto pocasim, neskor to bude Nicolkina izbicka. Ale inak susicka je skvela vecicka mozes rovno poskladat a sup do skrine.