icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

angie267
10. okt 2011

a ako som vam spominala ze chcem kupit toho skakacieho konika, tak uz ho mame doma uz dost dlho a stoji a zapada prachom 😝 pekne sa rozropravala uz si vie vypytat cajik "tajik", povie "mojeeee", pa pa, vola na mna " mamika" je to velmi zlatucke ked to povie na zozratie, to pochytila od starsej dcerky 😅 a tiez povie konik........

jenie123
10. okt 2011

@angie267 a nemusis zehlit.. 🙂 na to sa tesim.. 🙂 ja mam tiez jednu izbu taku bordelaren.. Mame tam skrine, lebo v spalni ziadne skrine nemame, ta izba sluzi ako satnik, ale teraz tam mame este aj spotrebice do kuchyne, tiez susiak s pradlom a vsetky veci malej, ktore su jej uz male a este aj velke.. Takze bordel.. 🙂 v detskej uz mala spinka, sice este neni uplne zariadena, ale to bude az dokoncime kuchynu.. Unavena som bola rano, teraz po tretej kave som uz v pohode.. 🙂 to skor drahy je hotovy a to sa v noci aj od nas odstahoval.. O chvilku ideme k zubarke.. Uz teraz sa strasne bojiiiim.. Neznasam zubarov..

angie267
10. okt 2011

@jenie123 aj v noci mala spinka v druhej izbe? Juj ze tretia kava...... 😒 No tak zubara mi radsej ani nespominaj, mne uz sa stalo ze som sa pred ordinaciou zosypala, normalne od strachu som odpadla 😒

jenie123
10. okt 2011

@angie267 ona zaspava vo svojej izbe, az ked sa zobudi a uz nechce spinkat v postielke ide k nam do izby.. A dufam, ze sa raz dockame a aj sa tam rano zobudi.. Presne ako ja, len ja som skoro odpadla na kresle od bolesti, zubarka mi drzala nohy hore.. Sestricka rychlo otvarala okno.. No bola to sranda.. Ale co s nimi, ked som im stale opakovala, ze ma to strasne boli.. Teraz mame inu a zatial je velmi prijemna.. Len doteraz mi nic nerobila.. Teraz prvy krat, mam jednu blombu prasknutu a v druhej mi trosku chyba.. Ale strach mam..

jenie123
10. okt 2011

@angie267 jeeeeee a Nici tak krasne rozprava.. Musi to byt roztomile.. Stellka si stale rozprava po japonsky.. ☹ vie tati, mama, baba, cici, bac, pali, neni, nema, tam a to je tak vsetko.. No musime na tom zapracovat..

basa23
10. okt 2011

@angie267 @jenie123 ach baby dnes je den zabijak mam s nou teda co robit pri tom odstavovani.no je to boj naposledy dostala mlieko o 6 40 ked som ju este uspala nech este spi.a odvtedy nic mala 3 krat take zachvaty mensie ale ok.ale ten najväsci prisiel ted ked som ju isla dat spat.plakala vspotielke normalne hlavu,no hy si trieskala tak som ju vybrala ale aj tak plakala tak som sa snou potom prechdzala na rukach a zaspala.aach aj mi jej je tak luto ale inak to uz nejde ved uz je velka, uz fakt stacilo.normlane som aj plakala ked som videla ake ma zachvaty ale musi to vydrzat.no a davam si na prso horcicu jak isla rano cucat sa odtiahla a isla pre servitok a doniesla nech si to utrem 😀 a ted ked jej ukazem prso ze tam nieco je tak uz ani nejde k prsu 😀 aach le nmam strach z noci, vobec mi ale mlieko nechce pit ☹

angie267
10. okt 2011

@basa23 ze horcica ja odpadnem 😀 ale tak zabera to ako citam, ale chudatenko malinke no ona to zvladne uvidis, ja viem ze to boli aj teba ale ak si rozhodnuta tak uz neustupuj, malinka si pekne zvykne a budete obe spokojne. Ja myslim, ze do tyzdna to zvladnete, budem na vas mysliet 😉 😉
@jenie123 ano zacala pekne aj opakovat slova aj Simi takto pekne zacala aj na krb pekne hovori "páli" a je toho aj viac len si hned nepomenie na vsetko.

Teraz este spinka od 12tej parada sa tesim, len vonku zacina prsat uf no nic pojdeme autom k svokrovcom pozriet.

basa23
10. okt 2011

@angie267 hej horcica ,to kamoska tak odstavila malu a mala potom vsade rozpravala ze mama ma chore prso 😀 je to tazke ale aj ja si myslim ze to tyzdna to bude ok.len vyriesit to uspavanie este.jeej to ti tak krasne spinka uz od 12 stej moja zatial len od pol 2 snad este hodku potiahne.

angie267
10. okt 2011

@basa23 je to tazke ale zvladnete to a potom sa uz budete len na tom smiat 😉 Spinkala do tretej teraz uz tu vyvadza a ideme k svokrovcom pozriet.

jenie123
10. okt 2011

@angie267 jeeeeee a Nici tak krasne rozprava.. Musi to byt roztomile.. Stellka si stale rozprava po japonsky.. ☹ vie tati, mama, baba, cici, bac, pali, neni, nema, tam a to je tak vsetko.. No musime na tom zapracovat..

basa23
10. okt 2011

@angie267 tak to ti peken pospinkala.no mi sa drzime bez prsa len toho mlieka malo pije vypilaasi tak 130 ml a neaky ten syr tvrdy zjedla a vecer jej dam kasu pisu ze aj ta obsahuje mlieko.snad sa zlepsi to pitie mlieka
och baby drzte palce nam na noc och mam z noci hruzu snad bude dobre 😉

angie267
10. okt 2011

@basa23 ale to sa nemusis bat ze pije malo mliecka, ved du aj mliecne vyrobky a oni ho uz nepotrebuju tolko, a ona sa ho neskor nauci pit to chce trosku casu. Budem drzat palce, no neboj zvladnete to obe.
@jenie123 ano vie uz toho dost a snazi sa aj opakovat moje slova a celkom jej to ide, a to vsetko tak posledne dva tyzdne.
Baby ja som zacala opat fajcit, priznavam sa 😠 😠

jenie123
10. okt 2011

@basa23 tak suoer to doteraz zvladate... Len treba vydrzat.. V noci budem na vas mysliet.. Ale uvidis, ze to rychlo zmaknete.. O horcici som uz pocula.. 🙂 malej doktorka si zalepila bradavku leukoplastou a povedala, ze ma bobo.. Len to odstavovala 3 rocneho syna.. Davas malej UM ci normalne kravske..? Ja som dnes cez den malaj mliecko vobec nedala.. Dala som jej len plnotucne, vypila 40 ml a hotovo.. Tak skm sa zasmiala, ze ti doniesla Vivi servitku, aby si si to utrela, musela byt zlata.. V noci sa drzte a rano napis ako ste dopadli..
@angie267 dnas mi mala potiahla tiez 3 hodinky.. Takto pekne spinka, ked je vonku v kociku.. Dufam, ze jej to ostane do postielky.. Vies, ze som si zapalila uz aj ja.. ☹ len u mna je to horsie, kedze kojim.. ☹

jenie123
10. okt 2011

@ludka_r ja som tiez chcela deti hned po sebe.. Len teraz neviem, mala sa dost casto v noci budi a keby som mala teraz este dalsieho krpca asi by to bolo dost narocne a hlavne vycerpavajuce.. Ale je aspon super, ze sa spolu pohraju.. Len chlapa mat castejsie doma.. Ja sa na mojho nemozem stazovat.. Po 15 hodine ho mam doma a bud ho necham oddychnut a ide s malou von sama, ci ideme s babami alebo ide s nami.. A kazdy vikend travime spolu.. Teda az na nejake vynimmy, ked si vyrazi s kamosmi.. Ja som sama este vonku nebola si vyhodit z kopytka.. Ale pred mesiacom nam malu varovala sestra a tak sme si vyrazili spolu, po 15 mesiacoch to stalo za to.. 🙂 🙂 krasne ti risko spinka.. Nech vam to len takto vydrzi.. Ja mozemo tom snivat.. ☹

basa23
11. okt 2011

dobre ranko holky
@jenie123
@angie267 aku ste malil noc?mi doceal od bola hore 3 krat a vstavala 6 50.to prve zobudenie bolo najtazsie som ju uspavala 40 min ale tie druhe 2 zobudenia ok.nedala som jej vobec mliecko a z flasky ani za svet nechcela normalne soky ked som jej davala do ust a ted som jej urobila ranajky.normalne vydrzala, vecer jedla o 8 kasu, potom trosku mliecka a az ted ranajky.rano som jej dala asi o 7 trosku mojho mlieka co si odsavam vypila asi 40 ml ale slamkou 😒 Janka davam kravske lebo UM mi nechce.boze holky co mam urobit aby sa mi uz netvorilo mlieko?

jenie123
11. okt 2011

@basa23 dobre ranko.. Tak som na vas myslela.. Dobre ste to zvladli.. Este to mozno potrva par dni a mala si zvykne uplne.. Stellka tiez nechce UM, do kravskeho jej davam trosku vanilkoveho cukru a aspon trosku vypije.. Ja teda nemam skusenosti s odstavovanim, ale ako som citala, par dni si po troskach odsavaj, ale len po troskach, aby si nemala to napatie v prsiach a postupne sa bude menej tvorit, neviem ci sa to este robi, ale obvazuju si prsia a mozno by som skocila do lekarne, urcite tam maju nieco na skoncenie laktacie.. Ale pekne ste zvladli prvy den odstavovania, este aby sa Vivi naucila pekne zaspavat.. My sme spali nic moc.. Bola hore 5 krat.. Ak to dobre zvladnete, mozno skoncime aj my..

basa23
11. okt 2011

@jenie123 joj to ste nemali moc dobru noc.vela deti som poculka ze tazko z materskeho mlieka idu na UM.som volala aj doki a ona ze mam darovat mlieko.sa picla ja chcem uplne prestan kojit a nie odsavat a darovat 😉 ale uz je aspon super ze nepyta neak mlieko.no len z ranajok je syr a chleba nechava opica 😀 nech uz to mame za sebou ti odstavenie.och len to zaspavanie neak vyriesit

jenie123
11. okt 2011

@basa23 aj mne to hovorila doktorka, ze kojene deti tazko prechadzaju na umele.. Mozno teraz nechce, ale urcite casom mliecko bude chciet.. Aj mala si vezme syr a chlebik necha.. 🙂 a jogurty papa?

basa23
11. okt 2011

@jenie123 no doteraz papala jogurty ale teraz uz moc nechce asi sa ich prejedla 😒 ale dnes sa mi podarilo do nej dostat pol jogurtu, aspon ineco mliecne.no red som ju uspala uz mava jeden spanok ako nekojime.ted mi nieco vypila kravskeho.snad potiahne aspon 2 hodky och len to uspavanie ma stve

jenie123
11. okt 2011

@basa23 a ako sa ti dari ju uspat? moja opicka isla zaspala o 1 s velkym placom o 13:45 sa zobudila s velkym placom a nie a nie ju ukludnit, tak som jej dala prso a zaspala a spinka este teraz.. uvidim do kedy potiahne.. aj mala mala obdobie, ked nechcela jogurty, tak ich chvilku nejedla a teraz ich papa nanovo.. je to asi obdobim..

basa23
11. okt 2011

@jenie123 uspavam ju na rukach ale nie ze lezi tak ze ma hlavicku an ramene a tak zaspi.inak to zatial nejde v postielke co stvara ked ju tam dam hrozne.dnes mi tak zaspala na rukach za 2 ninuty.spala od pol 2 do 4 pekne spi jak som ju odstavila aspon cez den 😉

ludka_r
11. okt 2011

@jenie123 neboj, aj Tebe Stellka bude raz tak pekne spinkávať 😉 Mne chlap chodí z roboty najskôr tak o 18-tej, niekedy až večer o deviatej. Dnes prišiel výnimočne už o pol štvrtej a ja mám teraz pocit, že už je kopec hodín a deti musia ísť spať 😀

No, keď Vás takto čítam, že ako deti spávajú, tak ja mojim môžem akurát tak poďakovať, akí sú zlatí. Najskôr dávam spať Riška. Tomu dám len dudu do úst, bavlnenú plienku do rúk, pusu, do postieľky a zatváram dvere. On už zaspí sám 😀 Potom Vilkovi prečítam rozprávku, vybozkávame sa a je po uspávacom rituály. Behom 20 minút mám oboch zmáknutých 😀 Takže fakt paráda.
No a ráno, keď sa mi Riško zobudí, dám mu do rúk fľašku z mliekom a dokým pije, obliekam Vilka. Potom Riškovi vezmem fľašku, dám ho spať a utekám s Vilkom do škôlky. Riško sa zobudí tak o deviatej a až vtedy mu začína bežný deň. Čo dodať, som proste rada, že mám takého spachtoša doma 😀

angie267
11. okt 2011

caute 🙂 uf az teraz som sa sem dostala, este som vas ani necitala ale pozeram ze ste toho dost popisali 😝 neskor si vas docitam, dnes sme boli cely den vonku s malou bolo dobre teplucko 😉

angie267
11. okt 2011

@basa23 no ako citam tak v celku sa ti dari 😉 super tesim sa, som na teba myslela ako zvladnete noc a nebolo to najhorsie, vsetko sa utrase aj to denne zaspavanie aj nocny spanok a mala si aj na mliecko zvykne a bude ho rada pit, uvidis 😉
@jenie123 nasa ma zas obdobie ked odmieta polievky a tak strasne ich mala rada, dnes papala spenat 😉 sa vratim k tomu fajceniu, vydrzala som dva roky bez cigarety, hned ako som zistila ze som tehotna, tak som hned v ten den prestala, nam sa velmi dlho nedarilo otehotniet mali sme velky problem bolo nam navrhnute jedine IVF-ISCI a ked bolo vsetko vybavene nachystane len sa cakalo na menstruaciu a booom bola som tehotna. Ani neviem preco to pisem len som si tak na to vsetko zmyslela 🙂 a teraz som znovu zacala s cigaretami 😠 taku chut mam zapalit si....
@ludka_r ty mas doma fakt anjelov 😵 to tu nase baby sa mozu od tvojich chlapcov vela vela ucit 🙂

jenie123
11. okt 2011

@basa23 krasne spinkala Vivi cez den.. Moja spala do 15:45.. 🙂 nech to mate tuto noc jednoduchsie..
@ludka_r mas uzasne deti.. Je vidiet, ze uz mas vytvoreny pekny rezim.. Dufam, ze aj moja sa nauci pekne spinkat.. Uz neviem co je to vyspat sa do ruzova.. 🙂
@angie267 to vam pekne vyslo s otehotnenim.. 🙂 Nici sa chcela nechat splodit prirodzene.. 🙂 ja so prestala fajcit, hned ako som otehotnila.. Len ja som bola taka fajciarka, ze mi niekedy stacil balicek na mesiac 🙂 samu ma fajcit nebavilo.. Najhorsie to bolo v praci a ked bola nuda, tak sa fajcilo jedna radost.. Nam sa to podarilo hned a to som si hovorila, ze by som este nemusela ostat tehotna, ze az za mesiac a to som sa bala, ze to bude nadlho, tak asi ako u vas.. Kolko tak fajcis denne?

basa23
12. okt 2011

dobre ranko
@angie267
@jenie123 no mi tato noc bola lepsia bola hore 2 krat a to zaspala prykrat do 15 min a druhykrat do 10.ale och to vstavanie vstala uz o 5 40 som ju este dala do postielky a iba si podriemala do 6 15 😒 som jak mechom udreta.ale v noci opät ziadne mliecko nechcela z flasky.ale som rada vcera vypila dost mliecka cez den aj muz jej kupil antiviro v krabicke to hned scucla ale som mu povedala nech nenosi kazdy den sladke mlieko lebo mam kamosku jej malemu z neho vypadali zuby ma 3 roky teraz (zo sladkeho mlieka).a vy ste malu aku noc?

jenie123
12. okt 2011

@basa23 dobre ranko.. To ste mali super noc.. Len tak dalej a ani sa nenazdas a uz sa ti Vivi prestane budit uplne.. Ak sa vam to podari, odstavim aj ja.. 🙂🙂 my sme mali divoku noc.. Bola hore 4 krat a ked spala, tak sa stale vrtela, tak som na moju opicku davala celu noc pozor.. U nas dnes prsi, tak to budeme dnes opat zatvoreny cely den doma..
kocky co dnes varite? Pre manzela robim leco, ale pre malu netusim..

basa23
12. okt 2011

@jenie123 to ste malli teda bujnu noc 😒 este pockam aj ked neprespi celu noc v blizkej dobe len nech mi zaspava sama ja uz neviem ako nanu ☹ no aj aj osm sa chystala s malou von a muz mi vola ze nech nejdem ze prsi 😠 to zas bude den 😠 ja som malej varila kolienka s hovadzim mäskom a zeleninkou take mäso na stave.a mi dnes nevarime prenas mam straaasnu chut na klobasku tak som povedala muzovi ze nech donese.jeej az vcera som si uvedomila ze mozem konecne drzat dietu tak od pondelka zacinam 😀

jenie123
12. okt 2011

@basa23 🙂🙂 tu nastasie drzat nemusim.. Ostalo ti vela kil? Vidis, to by bol dobry napad na obed.. Kuknem co mame za maso.. A ako si na tom s mlieckom? Odsavas?

marcovka1
12. okt 2011

@ludka_r to je super ze ti mali sam zaspava,lebo moja nie 😝 musim ju uspat na posteli a potom sup do postielky a neviem ako ju to odnaucit...aby sama zaspavala. 😵